< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 7 Haziran 2021; 7:48:59 > |
Firefox tarayıcısı büyük bir tasarım güncellemesi aldı (2. sayfa)
-
-
Habere basmışlar çeviriyi, sanırsın haberi translate yazmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaste -- 4 Haziran 2021; 9:41:1 > -
Yeni arayüz daha ferah olmuş. Tek sorun sekmeler biraz büyümüş. Onu da config'den halledebiliyoruz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Süreyya Hanımın muhteşem değişimi
-
üst barın kalınlığından şikayetçiyim firefox'ta.. linuxta bunun için 3. parti tema kurdum.. windows'ta operadan memnunum sanırım linux'a da opera kuracağım.
linux'te firefox:
-
sonunda o kalın üst barı kaldırmışlar, yine'de biraz daha iyi olabilirdi
-
Ben beğendim şahsen. Özellikle de uygulama menüsü kısmını beğendim. Köşeli tasarımdan buna geçmek güzel oldu. Ama sevmeyenler için eski tasarıma dönebilecekleri alternatif seçenek sunulması iyi olurdu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: unconc3rn3dGayet güzel olmuş. önceki arayüz çorba gibiydi. userChrome.CSS ile ufak defek özelleştirdim tertemiz oldu şuan.
Pek bu işlerden anlamam ama kullandığınız tema hangisi ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: MishakalPek bu işlerden anlamam ama kullandığınız tema hangisi ?
Alıntıları GösterTarayıcı temasını soruyorsanız, varsayılan Firefox dark teması
-
yavaşlamış. ssd ile şak diye açılan firefox 0.5sn takılıp açılıyor
-
Brave kullanıyorum tavsiye ederim.
-
Mozilla güzel atılımlar ediyor ama hala yeterli değil. Tasarımı çok beğensemde Dahili VPN özelliği gelmedikçe geçmeyi düşünmüyorum. Şuan opera'dan oldukça memnunum.
-
Firefoxu keskin hatlari icin kullanan biri olarak soyluyorum yeni tema les gibi yanlislikla guncelledim 2-3 dakika gezindikten sonra hemen eski versiyonunu indirdim bence ne kadar guncellemis olsalarda yeni ozellikler ile eski temanin birlikte kullanilmasina izin vermedikleri surece asla guncellemem.
-
bu tema berbat. akıllı telefon kullanmıyoruz bilgisayar kullanıyoruz.
chrome da böyle çöpleştirmişti tasarımını. şu an açasım gelmiyor.
bari eski temayı opsiyon olarak sunsalar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Eklentilere sağdaki üç çizgi menüsünden hemen ulaşabiliyorsunuz. Daha kısa yol mu arıyorsunuz. Günlük çok sık kullanılan biryer olmadığı için daha kısa yola gerek olmadığını düşünüyorum. Bu sebeple de mevcut hali yeterli görülmüş olabilir. Çok ihtiyacınız varsa ctrl+shift+a gibi klavye kısayollarını kullanabilirsiniz. Ben Ctrl+Tab, ctrl+t, ctrl+f4, ctrl+r, ctrl+f5 gibi kısayolları zaman zaman çok sık kullanıyorum.
Çoklu hesap desteği derken ? Kapsayıcı sekmeler uzun süredir bu işi yapıyor zaten. Aynı siteye farklı hesaplarla aynı anda girebiliyorsunuz. Yeni sekme + butonuna basılı tutarak açılıyor. Veya sekmeye sağ tıklayınca menüden seçilebiliyor.
about:preferences#containers sayfasından düzenlenebiliyor.
Sanırım eklentinin yüklü olması gerektiğini farkettim. Facebook Container ve/veya Multi Account Containers gibi eklentilerden birini kurmak gerekiyor. Bunlar Firefox'un kendi geliştirdiği eklentilerdir.
https://addons.mozilla.org/tr/firefox/user/4757633/?utm_source=firefox-browser&utm_medium=firefox-browser&utm_content=addons-manager-user-profile-link
-
Çok orta bir tema olmuş. Ne iyi diyebiliyorum ne kötü.
-
Ölü yatırım, Edge Chromium tek gerçek.
-
13 yıllık firefox/palemoon kullanıcısıyım; son 6 yılda yapılanlar, mozilla daki birilerinin firefox u batırmaya uğraştığını gösteriyor.
firefox 28 den sonra çıkan sürümlerde daimi olarak 'ayarlar menüsünü' ilkel, vasat, zaman kaybı yaratan bir hale soktular.
ayarlar menüsü 28 den sonraki sürümlerden sonra gereksiz büyüklükte ve hızlı ayar yapmaya engel oluşturuyor. son 28 sürümündeki 'ayarlar menüsü' geri getirilmeli.
şimdi de firefox 89 sürümü ile yer işaretleri menüsündeki seçeneklerin isimlerini ve sıralamalarını bozdular.
önceden başka mozilla tabanlı tarayıcılara (palemoon, comodo icedragon vb) mozilla sitesinden eklentileri bile kurabiliyorduk. onu bile kaldırdılar.
birileri firefox u batırmaya uğraşıyor, bu açıkça belli oluyor.
bir dönem de sekmeleri kavisli chromium a benzetmişlerdi, yoğun tepkiler üzerine geri döndürmüşlerdi.
halen yaşayan mozilla tabanlı Palemoon, arayüzü ile eski firefox gibi. fakat yeni firefox ta olduğu gibi, palemoon 27.9.3 ten sonraki sürümlerde, klasör içindeki yer işaretleri, klasör ile birlikte kopyalanıp başka mozilla tarayıcıya taşınamıyor. bu da mozilladaki çömezlerin eksikliği.
mozilla da ki kimse palemoon u oluşturan mark staver gibi ilerici değil. eski eklentiler, kapsamlı yer işaretleri işlemleri için eski sürümlerle devam ediyoruz mecbur...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 7 Haziran 2021; 3:54:58 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
ayrıca, ayarlar menüsü de sürüm 28 sonrası sürümlerden günümüze halen sürüyor.
gereksiz büyüklüğü zaman kaybı oluşturuyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X