Şimdi Ara

FİRMA FTP ADRESİ VERMİYOR.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracı bir firma üzerinden Web sitesi yaptırdım. Sitenin ftp şifresini ve hosting adını tasarım üzerinde kendim değişiklik yapmak için istediğimde bunu veremeyeceklerini söylüyorlar. Yasal olarak hakkım nedir? Sonuçta siteyi her ne kadar onlar yapmış olsa da site benim değil midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Capt. Ahab

Selam,

Aracı bir firma üzerinden Web sitesi yaptırdım. Sitenin ftp şifresini ve hosting adını tasarım üzerinde kendim değişiklik yapmak için istediğimde bunu veremeyeceklerini söylüyorlar. Yasal olarak hakkım nedir? Sonuçta siteyi her ne kadar onlar yapmış olsa da site benim değil midir?

Merhaba Öncelikle,

Önceden site için konuşmuştuk hatırlarsanız, birçok firma böyle yapar bu konulara değinmiştim hatta

Ftp erişimi için bilgileri vermezler nedeni ise birçok site barındırıyor olmasıdır hosting domain alan adı vs. bunlar size ait olmazsa zaten sorun oluşur firma birçok siteyi tek bir hosting paketinde barındırıyor olmasıdır kısaca maliyeti düşürüp cebe atıyor bu olayda mesela 10 tl'lik host 2 tl'ye geliyor sonuç olarak sorunlar size yansıyor

yasal hak aranmaz zor gibi mahkemeye vereceksiniz vs. sonuç çıkmaz

Bu İşlerde Seçici Olmak Gereklidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dblackerr -- 16 Eylül 2015; 22:43:13 >

• Hocam madem pek çok siteyi aynı hosting üzerinde barındırıyorlar, taşısınlar benim siteyi başka bir hosting firmasına ondan sonra bana şifresini versinler mantıklı mıdır?

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Sonuç olarak sitenin kodlarını şifrelememiş olmaları veya benim siteyi pek çok diğer siteyle birlikte tek bir hosting de barındırmaları onların hatası benim değil. Bu bir bahane olamaz.
    Tasarım üzerinde değişiklik için ekstra para istiyorsa. Ek olarak benimde tasarım üzerinde para ödemeden değişiklik yaptırma imkanım varsa bana bu şifreyi vermeleri gerekir düşüncesindeyim.

• quote:

Selam,

Merhabalar;

Eğer hizmet aldığınız yer firma ise bir hizmet sözleşmesi mutlaka vardır. Hizmet sözleşmesini inceleyiniz. Eğer hizmet sözleşmesinde FTP ve barındırma bilgilerinin müşteriye verilmeyeceği bilgisi yer alıyorsa yapabileceğiniz herhangi birşey bulunmamaktadır.

Her sağlayıcı farklı hizmet anlayışı ile çalışabilir. Bir ürünü a firması 100 TL'ye yaparken aynı ürünü b firması 300 TL'ye yapıyorsa, arasında mutlaka bir farklılık bulunacaktır. Daha uygun fiyata sağlıyorsa web sitelerini addon domain olarak barındırıyor olabilir ve sonucunda da size ve diğer müşterilerine şifre veremiyor olabilir. Veya, her site için farklı şifreler olsa da kazanç sürekliliği için butür bir uygulama sergiliyor olabilir. Yani, burada önemli olan sizinle karşı tarafın nasıl bir anlaşma yaptığıdır.

Araç alırken dikkat edilen şey aracın özelliklerinin yer aldığı katalogdur. Siz kataloğu incelemez ve aracı alırsanız ve araçta istediğiniz özellikler bulunmazsa sorumlusu aracı yapan firma yada satan firma mıdır yoksa siz misinizdir? Yasal süreç bu konuda tükenecektir.

Bilginize...

ProIrc Hosting ve Internet Hizmetleri
    www.proirc.net / destek@proirc.net

• Hocam ortada onaylı teklif var. Teklif üzerinden geçen maddeler şunlar:

1 yıllık alan adı yenileme / tahsis
    1 yıllık hosting hizmeti
    1 yıllık mail hizmeti
    1 yıllık günceleme hizmeti ( Not düşmüşler tasarımı etkilemeyecek güncellemeler diye)
    1 yıllık teknik destek hizmeti
    İçerik kontrol yazılımı eğitimi

FTP şifresi ile ilgili bir şey yok. Ücret karşılığı diğer müşteriler tarafından da kullanılan hazır bir tema üzerinde site yapılacağı konusunda anlaşıldı. Şuandaki durum ise site üzerinde kendim değişiklik yapmak istemem. Siteye google webmaster tools bile ekleyemedik. Böyle ufak işler için bile sürekli peşlerinde koşmak istemiyorum. Kendim halletmek istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ProIrc

quote:

Selam,

Merhabalar;

Eğer hizmet aldığınız yer firma ise bir hizmet sözleşmesi mutlaka vardır. Hizmet sözleşmesini inceleyiniz. Eğer hizmet sözleşmesinde FTP ve barındırma bilgilerinin müşteriye verilmeyeceği bilgisi yer alıyorsa yapabileceğiniz herhangi birşey bulunmamaktadır.

Her sağlayıcı farklı hizmet anlayışı ile çalışabilir. Bir ürünü a firması 100 TL'ye yaparken aynı ürünü b firması 300 TL'ye yapıyorsa, arasında mutlaka bir farklılık bulunacaktır. Daha uygun fiyata sağlıyorsa web sitelerini addon domain olarak barındırıyor olabilir ve sonucunda da size ve diğer müşterilerine şifre veremiyor olabilir. Veya, her site için farklı şifreler olsa da kazanç sürekliliği için butür bir uygulama sergiliyor olabilir. Yani, burada önemli olan sizinle karşı tarafın nasıl bir anlaşma yaptığıdır.

Araç alırken dikkat edilen şey aracın özelliklerinin yer aldığı katalogdur. Siz kataloğu incelemez ve aracı alırsanız ve araçta istediğiniz özellikler bulunmazsa sorumlusu aracı yapan firma yada satan firma mıdır yoksa siz misinizdir? Yasal süreç bu konuda tükenecektir.

Bilginize...

ProIrc Hosting ve Internet Hizmetleri
    www.proirc.net / destek@proirc.net

burda tam tersi olmuş ücret konusunda

ücret fazlasıyla verilmiş lakin firma burda işin ucuzuna kaçmış bir hosting paketinde bütün siteleri barındırmak mantıksız birşeydir zaten, küçük bir sorunda firmayla irtibat kurucaksın vs. çok zorlar onun yerine farklı bir firmadan site'ye hosting paketi tahsis edilseydi daha mantıklı olurdu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    (dns sunucusu) yanıt vermiyor
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kapalı bir sözleşme olmuş . Hosting hizmeti verilecek denmiş ancak ftp ileerişim hizmeti verileceği açıkça yazılmamış karşı taraf eğer web arayüzü ile dosyalarınıza erişim hakkıdna vermiyor ise bu durumda dosyalarınıza sahip çıkma ve değiştirme hakkınız olmadığından hosting hizmetinide tam olarak alamamış olacaksınız bu nedenle sözleşmeyi fesih hakkınız doğar.

• Konudaki mesajlar silinmis.
  • Merhaba hocam,

Hatırlarsanız PM'den uzun bir süre konuşmuştuk,her host'a güvenilmez demiştim. OnlyKing'in de dediği gibi yasal olarak mahkemeye başvursanız bile sonuç çıkacağını sanmıyorum. Tanıdığınız avukat veya hukuk okuyan ya da bu işler başına gelmiş birini tanıyorsanız danışmanızı tavsiye ederim. Ayrıca Siber Suçlarla Mücadele'de ilgilenebilir. Aşağıda iletişim bilgilerini verdim. Size sorun çıkarmaz ise PM'den firmanın yani yaptırdığınız yerin linkini atabilir misiniz?

Adres : Kızılırmak Mah. Anadolu Bulvarı 2185.Sk. No:14 06510 Söğütözü-
    Çankaya/ANKARA
    Tel : 0312 286 93 00
    Faks : 0312 286 92 06
    FCT : 0505 318 00 99
    E-Posta : siber@egm.gov.tr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semih Soyak -- 23 Eylül 2015; 17:39:00 >
  • Hocam firma ile gorustum bayramdan sonra ucret iadesi yapacaklarini soylediler. Sorun cozuldu gibi gozukuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah hocam
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.