Şimdi Ara

(dns sunucusu) yanıt vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
40.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 7 (Prof,home,Ultimate) Farketmeksizin Cogu Kiside Olan Bir Hatadir Fakat %100 kalici ve saglikli ne 1 aciklama nede bir bilgi mevcut degil.

Sorun : bilgisayarınız doğru yapılandırılmış görünüyor ancak aygıt veya kaynak (dns sunucusu) yanıt vermiyor

Denemeler : Windows 7 (Prof,home,Ultimate) isletim sistemleriye format atildi.

Internet servis saglayici ile irtibata girip eve gelip baglantilari kontrol edip distan eve kadar gelen ve router in sorunlu olup olmadigina bakildi.

Microsoft resmi sitesinde bulunan cozum denendi

Elle (manuel) DNS verilip 8.8.8.8-8.8.4.4 DNS leri girip sorun cozulmedi.

PC driverlari guncellenip cogu kaldirip yeniden yuklendi format sonrasi resmi sitelerden driverlerin son surumleri yuklenip denendi nafile.

Sorun acikca soylemek gerekirse sadece DNS verdikten sonra ortadan kalkiyor fakat kalici bir cozum olmadigi gibi sorun cikmasada internette kesilmeler oluyor.

Windows Ağ Tanılama Yayımcı ayrıntıları

Bulunan sorunlar
    Bilgisayarınız doğru yapılandırılmış görünüyor, ancak aygıt veya kaynak (DNS Sunucusu) yanıt vermiyorBilgisayarınız doğru yapılandırılmış görünüyor, ancak aygıt veya kaynak (DNS Sunucusu) yanıt vermiyor Algılandı Algılandı
    Ağ yöneticinize veya Internet servis sağlayıcınıza (ISS) başvurun Tamamlandı

Bulunan sorunlar Algılama ayrıntıları

6 Bilgisayarınız doğru yapılandırılmış görünüyor, ancak aygıt veya kaynak (DNS Sunucusu) yanıt vermiyor Algılandı Algılandı

Windows aygıtla veya kaynakla iletişim kuramıyor (DNS Sunucusu). Erişmeye çalıştığınız bilgisayar veya hizmet geçici olarak kullanılamıyor olabilir.

Algılama ayrıntıları Genişlet

BilgilendiriciTanılama Bilgisi (Ağ Bağdaştırıcısı)
    ağ bağdaştırıcısı tanısı hakkında ayrıntılar:

Ağ bağdaştırıcısı Conexión de área local sürücü bilgileri:

Açıklama . . . . . . . . . . : Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet
    Üretici . . . . . . . . . : Broadcom
    Sağlayıcı . . . . . . . . . . . : Broadcom
    Sürüm . . . . . . . . . . . : 14.8.0.5
    Inf Dosyası Adı . . . . . . . . . : C:\Windows\INF\oem10.inf
    Inf Dosyası Tarihi . . . . . . . . . : lunes, 16 de mayo de 2011 19:12:20
    Bölüm Adı . . . . . . . . . : DEV_KEY8.NTamd64.6.1
    Donanım Kimliği . . . . . . . . . . : pci\ven_14e4&dev_16b1
    Örnek Durumu İşaretleri . . . . . : 0x180200a
    Aygıt Yöneticisi Durum Kodu . . : 0
    IfType . . . . . . . . . . . . : 6
    Fiziksel Medya Türü . . . . . . : 14

Koleksiyon bilgileri
    Bilgisayar Adı: PC-PC
    Windows Sürümü: 6.1
    Mimari: amd64
    Saat: 31 Temmuz 2013 Çarşamba 22:44:08

Bu sorunu cok kisi yasiyor ama dedigim gibi malesef biri bile cozebilmis degil.Varsa bu konu hakkinda bilgisi onerisi olan cok kisiye faydasi dokunucagindan eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Legends -- 31 Temmuz 2013; 23:53:32 >

• UP
  • Dh'de bile çözülememişse bir şey demiyorum

10 dk internete giriyorsa 10 dk' da sefasını sürüyor .... Bi gün sefasını o sefasını sürerken pencereden aşağıyı boylayacak.
  • Aradan fazla zaman geçmemiş yeni konu açacağıma buraya yazayım bari. Aynı sorunu bende yaşıyorum. Hiçbiyerde çözüm bulamadım daha önce bu sorunla karşılaşıp çözebilen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Legends

UP

Hocam sen bir çözüm bulabildinmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Legends

Windows 7 (Prof,home,Ultimate) Farketmeksizin Cogu Kiside Olan Bir Hatadir Fakat %100 kalici ve saglikli ne 1 aciklama nede bir bilgi mevcut degil.

Sorun : bilgisayarınız doğru yapılandırılmış görünüyor ancak aygıt veya kaynak (dns sunucusu) yanıt vermiyor

Denemeler : Windows 7 (Prof,home,Ultimate) isletim sistemleriye format atildi.

Internet servis saglayici ile irtibata girip eve gelip baglantilari kontrol edip distan eve kadar gelen ve router in sorunlu olup olmadigina bakildi.

Microsoft resmi sitesinde bulunan cozum denendi

Elle (manuel) DNS verilip 8.8.8.8-8.8.4.4 DNS leri girip sorun cozulmedi.

PC driverlari guncellenip cogu kaldirip yeniden yuklendi format sonrasi resmi sitelerden driverlerin son surumleri yuklenip denendi nafile.

Sorun acikca soylemek gerekirse sadece DNS verdikten sonra ortadan kalkiyor fakat kalici bir cozum olmadigi gibi sorun cikmasada internette kesilmeler oluyor.

Windows Ağ Tanılama Yayımcı ayrıntıları

Bulunan sorunlar
    Bilgisayarınız doğru yapılandırılmış görünüyor, ancak aygıt veya kaynak (DNS Sunucusu) yanıt vermiyorBilgisayarınız doğru yapılandırılmış görünüyor, ancak aygıt veya kaynak (DNS Sunucusu) yanıt vermiyor Algılandı Algılandı

Bulunan sorunlar Algılama ayrıntıları

6 Bilgisayarınız doğru yapılandırılmış görünüyor, ancak aygıt veya kaynak (DNS Sunucusu) yanıt vermiyor Algılandı Algılandı

Windows aygıtla veya kaynakla iletişim kuramıyor (DNS Sunucusu). Erişmeye çalıştığınız bilgisayar veya hizmet geçici olarak kullanılamıyor olabilir.

Algılama ayrıntıları Genişlet

BilgilendiriciTanılama Bilgisi (Ağ Bağdaştırıcısı)
    ağ bağdaştırıcısı tanısı hakkında ayrıntılar:

Ağ bağdaştırıcısı Conexión de área local sürücü bilgileri:

Açıklama . . . . . . . . . . : Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet
    Üretici . . . . . . . . . : Broadcom
    Sağlayıcı . . . . . . . . . . . : Broadcom
    Sürüm . . . . . . . . . . . : 14.8.0.5
    Inf Dosyası Adı . . . . . . . . . : C:\Windows\INF\oem10.inf
    Inf Dosyası Tarihi . . . . . . . . . : lunes, 16 de mayo de 2011 19:12:20
    Bölüm Adı . . . . . . . . . : DEV_KEY8.NTamd64.6.1
    Donanım Kimliği . . . . . . . . . . : pci\ven_14e4&dev_16b1
    Örnek Durumu İşaretleri . . . . . : 0x180200a
    Aygıt Yöneticisi Durum Kodu . . : 0
    IfType . . . . . . . . . . . . : 6
    Fiziksel Medya Türü . . . . . . : 14

Koleksiyon bilgileri
    Bilgisayar Adı: PC-PC
    Windows Sürümü: 6.1
    Mimari: amd64
    Saat: 31 Temmuz 2013 Çarşamba 22:44:08

Bu sorunu cok kisi yasiyor ama dedigim gibi malesef biri bile cozebilmis degil.Varsa bu konu hakkinda bilgisi onerisi olan cok kisiye faydasi dokunucagindan eminim.

vay be dh de dns sorunu çözülemiyor.

• Valla arkadaslar bu konumu en iyi forum yerlerine actim fakat abuk subuk cozumler sunuldu.

Aslinda bu sorun soyle birsey.Sorun ne modemde nede PC den kaynaklaniyor internet sirketi ile sizin aranizda olan bir sorun gerek kablo gerek baska bisey artik her neyse.

Cozum icin harici Ethernet karti alip taktim olmadi Routeri degistirdim olmadi.Yaklasik 4 PC ile denedim herpsinde de kablolu baglanti yaptigim zaman ayni DNS hatasini veriyor.

Tek bir cozumu var oda manuel (elle) kendi DNS sinizi degistirmeniz ama sorun cozulmuyor sadece hata vermiyor sorun devam ediyor.

Birsey daha soyliyim harici Ethernat karti aldigimdan beri artik internetim kesilmiyor hata hala var ama kesinti yok PC acilinca basta 20saniye kadar internet yok sonra duzeliyor.

Yaptiklarim denediklerim bukadar sorunun cozumu %100 internet firmanizla sizin aranizdaki baglantida kablo veya yazilimsal.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    '/' Uygulamasında Sunucu Hatası
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• Ttnet'e söyledim 7 saattir değişen bir şey yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masa üstü bilgisayar ise hiç uğraşma bir tane "ethernet kartı" al 15-20 TL.

• aynı sorun bende de var. çözüm bulamadım. çözümü bulan arkadaş da çıkmadı. var mı bir gelişme? uydunetden kaynaklanan bir durum gibi geldi dns sunucuları dandik :)
  • 6 (TCP/IPv6) özelliklerini otomatik olarak ayarlımı ?

faydalı olması dileğimile
     (dns sunucusu) yanıt vermiyor (dns sunucusu) yanıt vermiyor (dns sunucusu) yanıt vermiyor (dns sunucusu) yanıt vermiyor

• serkan210878 kullanıcısına yanıt
    tşk bilgiler için evet kısaca ip6 otomatik, ip4 özelikle eve gelen uydunet teknik servisi otomatik kalsın dedi. dediğiniz gibi 8.8... ile başlayan dns yapınca hata msj gelmiyor ama, ip4 otomatik dnd al deyince hata mesajı veriyor. ilginç bir durum. çözümü yok sanırım bunun. tekrardan ilginiz için tşk.
  • besyom2 B kullanıcısına yanıt
    ilginç bir durum bu konuyu yarın üniversitede bilgisayar hocalarım ve mühendis arkadaşlarım ile
    araştırmaya başlayacağız bankalım sonuç ne olacak
  • öncelikle kullandığım bilgisayar Windows 8 olduğu için
    Windows 7 ekran görüntüsünü alıntı olarak göstermek zorunda kaldım
    Araştır kısmına cmd yazıp çalıştır komut dizinini sağ tıklayarak (( yönetici olarak çalıştır ))
    Komut istemine aşağıdaki komutları yazın.

(( Her komuttan sonra Enter tuşuna basın ))

ipconfig /flushdns

ipconfig /registerdns

ipconfig /release

ipconfig /renew

• serkan210878 kullanıcısına yanıt
    bugün uydunet teknik servis geldi Ethernet arızalı veya bilg. kaynaklı dedi çekti gitti. mailden ise ping değerlerinden bir sorun yok dedi bilg. aldığınız yere danışın dedi. işin gerçeği bir çare bulamadılar zaten pekte beklemiyodum. uygun bir zamanda evdeki diğer bilgisayarlar(laptop-tablet-vb.) artı arkadaşlardan aldığım bilg kasalarını modeme takıp hatayı tekrar göstereceğim:) bakalım tüm bilg. arızalımı diyecekler :) çok merak ediyorum. hocam yukardaki ip config komutlarının hepsini denedim değişen olmadı hatta Bileşen Hizmetlerinden Hizmetler kısmındaki Dns ayarları+Dhpc ayar kısımları ile oynadım bir değişiklik olurmu diye değişen bir şey olmadı.
  • merhaba
    şunu deneyen var mı?
    modeminizin konsoluna girip orda dns bölümünü otomatikten manuele alıp dns adresleri olarakta 4.2.2.2 ve 4.2.2.3 girip kaydedip denediniz mi?
    otomatik dns i kapatamıyorsanız onun altına ekleyebiliyorsunuz üçüncü bir tane oraya 4.2.2.2 yazıp kaydedin ve deneyin sorununuz çözülebilir.
  • Birda şunu dene ip adresi 192.168.1.5 alt ağ maskesi 255.255.255.0 varsayılan ağ geçidi 192.168.1.1 dns leri 195.175.39.39 195.175.39.40

• 45cagdas45 4 kullanıcısına yanıt
    reis sağol bunu denedim çıkarken ayarları doğrula dedim sorun giderici çalıştı ve dhcpde kablosuz etkinleştirilmemiş dedi sorunu düzeltmişti , amasonra pcye format attım. yine aynı sorun çıktı şimdi bu yöntemi uyguluyorum yine sorun gideriliyor görünüşte internet erşimi var görünüyor , ama internet yok..
  • C:\Windows\System32 klasörü içerisinde CMD dosyasina sag tiklayarak Yönetici Olarak Çalistir seçenegi ile açiniz. Açilan Komut Istemi penceresine asagidaki komutlari sirasi ile yaziniz.

1 - netsh int ip reset a.txt (Komutunu yazip ENTER tusuna basiniz. Bazi bölümlerin sifirlandigini ve karsiliginda TAMAM yazdiginiz teyid ediniz.)

2 - netsh winsock reset (Komutunu yazip ENTER tusuna basiniz. Winsock katalogunun basariyla sifirlandigini teyid ediniz.)

3 - netsh winhttp reset proxy (Komutunu yazip ENTER tusuna basiniz.)

4 - netsh advfirewall reset (Komutunu yazip ENTER tusuna basiniz.)

5 - ipconfig /flushdns (Komutunu yazip ENTER tusuna basiniz.)

6 - Bilgisayarinizi yeniden baslatarak kontrol ediniz.

------------------
    Denetim Masası>Ağ ve İnternet>İnternet Seçenekleri>Bağlantılar>Yerel Ağ Ayarları kısmında bulunan bütün tikleri pasif hale getirin sorununuz çözülecektir.
    -------------

Microsoft bunları demiş lâkin çözemeyen arkadaşlar mümkünse Modem marka modellerini burada paylaşabilirler mi ?

D-Smart'ım verdiği Modemlerde olabiliyor. TP-Link modemler özellikle. Arayüze giirşi engelleyen modemlerde açıklama olarak saldırı olduğu için kapatılıyor, DNS'ler sıfırlanıyor v.s. şeyler denilmiş TP-Link tarafından.

Ben 8.8.8.8 8.8.4.4 yaptım modemin DNS ayarlarını ama kablosuzda devamlı sıkıntı :(

Modeme uzun süredir bağlanamadım, arayüze girebilsem değiştireceğim de :)

• Bu sorun bende de var ve çözemedim hala hiçbir türlü internete girmiyor

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.