Şimdi Ara

FIrsat sitesi yaptırılacaktır (şehir fırsatı tarzı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fırsat sitesi scripti aramaktayım. Tekrardan yazılabilir yada hazırda olanlar tercihimdir.

İstediğim özellikler şunlardır. (grupon, şehirfırsatları tarzında..)

Gelişmiş Üyelik ve Admin Yönetimi ***
    Fırsat ekleme ve düzenlemeleri - Gelecek ve geçmiş fırsatlar
    Site üzerinden güvenli kredi kartı işlemi. ***
    Paypal ile alış-veriş yapabilme imkanı. (olmasada olur)
    Açık Kod ***
    Sms Api Entegrasyonu **
    Şehir merkezli yada şirket özel arka plan resim gösterme özelliği. ***
    Komisyon sistemi.(olmasada olur) *
    Google site haritası oluşturucu. *
    Kupon kodu hazırlama özelliği. ***
    Fırsatlara yorum yazma özelliği. **
    Fırsat ve kupon istatistiği. *
    Seo optimizasyonu. ***
    Facebook Connect / Giriş ***
    Otomatik Facebook erişimi ve paylaşımı. ***
    Otomatik kupon teslim (SMS veya e-posta) ***
    Fırsatları E-Posta ile gönderme imkanı. ***
    Şık bitiş tarih / saat geri sayım. ***
    Site şirket ve yönetici dosyası.. ***
    Google map. ***
    Konularla ilgili gelişmiş yönetim paneli. ***

Konuyla ilgili referanslarınız yada demo çalışmalarınız varsa incelemek isterim.
    Sayqılarımla.

NOT: Kodlar sıfırdan yazılacaksa sözleşmeli olarak çalışıyorum.

• 250 000 TL
    civarını gözden çıkart. 1v1y.com ve yakala.co da bulunan biri oalrak soyluyorum
  • :)) yuh:D okadarda demedik
  • profosyonel ve güven vermesii beklenen bir sektör. ve grupanya grupon yakala.co vs ile yarışacaksan bu bütçeyi gözden çıkaracaksın. ki bu sadece yazılımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: adem355

:)) yuh:D okadarda demedik

ee ne bekliyordun. tez ödevi için bile 200 eurodan başlıyor fiyatlar. dandirik sql ve winform işlemleri olmasına rağmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

250 000 TL
    civarını gözden çıkart. 1v1y.com ve yakala.co da bulunan biri oalrak soyluyorum

250.000 TL'lik PHP scripti nerede görülmüş? Baştan yazılan e-ticaret siteleri bile (sahibinden.com gibi) 30.000 TL civarında. Hazır scriptler çok daha ucuz.

Sadece script en fazla 25.000 - 30.000 TL diyorum, bu fiyatıda profesyonel şirketlerin vereceğini düşünüyorum. Indie yada freelancer yazılımcılar çok daha ucuz bir fiyata yapar. (misal ben, ama şuan çok fazla projem var yapmam gereken ve kredi kartı içeren hiçbir scripte bulaşmak istemiyorum, ama yapsaydım 5000-7500 TL arası bir fiyat verirdim, ortalama 3-4 haftada da script bitmiş olurdu.)

Daha önce hiç fırsat sitesi kullanmadım (yaşadığım şehirde bırak fırsat ürününü, ürünü bile bulamıyorsun) ancak yazılım için ayıracağınız bütçeden hariç, biraz sermayenizin olması gerekli. Büyük şirketlerle anlaşıp ortaklık kurmanız gerekebilir. İnsanların "Alo?" diyebileceği bir muhattab, yani müşteri hizmetleri çalışanları almanız gerekebilir. Reklam için belli bir sermaye gerekebilir, ama script asla 250.000 TL etmez.

R10.net ve ceviz.net'te bu sistemi yapabilecek kişiler (yada şirket sahipleri) var. Birde oraya konu açmayı deneyin. Bu forumun PHP bölümü fazla aktif değil.

Dipnot: Şunuda söyleyeyim, bu kadar büyük paraların döndüğü bir sektörde işinizi bence ileride rahatça ulaşabileceğiniz bir şirkete yaptırın. Indie yazılımcılara yaptırmak her ne kadar ucuz olsa da, ileride başınızı ağrıtabilirler.

• evet php scriptleri para etmez zaten. benım bahsettiğim projeler .net projeleri. soylediğim fiyat da yaptıgımız herhangi bir projenin fiyatı. + buna ek olarak aylık 30000 dolar civarı da bakım maliyeti var. ben söylyim. siz 300 tl ye de yapan bulabilirseniz bulursunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

evet php scriptleri para etmez zaten.

O zaman sen hiç birşey bilmiyorsun!
  • php ile çok fazla bir bilgim olmadıgını kabul ediyorum. para etmezden kastım, para karşılıgı almak yerine heryerde bedava hazır scriptini bulabiliyorsun. yani admin panel , forum , eticaret sitesi vs. hemen alıp kurup çalıştıraibliyorsun. php projelerinin para etmez kısmı budur yani. ben desem ki php ile bir site yapacağım 5000 tl desem eminimki biri çıkar ve der ki "bu adresten scripti indirebilirsin bedava" diye.

bildiğm kısma gelirsem, yukarıda bahsi geçen fiyatlar varlığı olan , ve gerçek olan fiyatlardır. hazır olarak da bulamayacağınız şeylerdir.
  • quote:

php ile çok fazla bir bilgim olmadıgını kabul ediyorum. para etmezden kastım, para karşılıgı almak yerine heryerde bedava hazır scriptini bulabiliyorsun. yani admin panel , forum , eticaret sitesi vs. hemen alıp kurup çalıştıraibliyorsun. php projelerinin para etmez kısmı budur yani. ben desem ki php ile bir site yapacağım 5000 tl desem eminimki biri çıkar ve der ki "bu adresten scripti indirebilirsin bedava" diye.

bildiğm kısma gelirsem, yukarıda bahsi geçen fiyatlar varlığı olan , ve gerçek olan fiyatlardır. hazır olarak da bulamayacağınız şeylerdir.

Bu olayı bir dile ve o dilde hazırlanmış scriptlere bağlayamazsın. Kaldı ki açık kaynak kodlu sistemler bugün oldukça tercih edilen sistemlerdir. Sert çıkışmış olabilirim. PHP ya da .Net savunucusu değilim. Fakat söylediklerin yanıltıcı ve sanırım sen de bunun farkındasın. Benim karşı çıktığım nokta, yorumun bir dili değil, o dili kullanarak geliştirme yapanları hedef alıyor. O zaman o dilde geliştirme yapanlardan bir cacık olmaz gibi bir durum çıkıyor ortaya.

Hazır olarak bulunamayan şeyler senin yaptığın gibi PHP kullanarak aynı işi yapanlar tarafından da yapılan şeylerdir. İşinin ehli olduktan sonra bir sıkıntı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: TradeMark

Bu olayı bir dile ve o dilde hazırlanmış scriptlere bağlayamazsın. Kaldı ki açık kaynak kodlu sistemler bugün oldukça tercih edilen sistemlerdir. Sert çıkışmış olabilirim. PHP ya da .Net savunucusu değilim. Fakat söylediklerin yanıltıcı ve sanırım sen de bunun farkındasın. Benim karşı çıktığım nokta, yorumun bir dili değil, o dili kullanarak geliştirme yapanları hedef alıyor. O zaman o dilde geliştirme yapanlardan bir cacık olmaz gibi bir durum çıkıyor ortaya.

Hazır olarak bulunamayan şeyler senin yaptığın gibi PHP kullanarak aynı işi yapanlar tarafından da yapılan şeylerdir. İşinin ehli olduktan sonra bir sıkıntı yok.

yoo yorumum bir dili kullanarak yazılım yapanları hedef almıyor. tam aksine bir dili hedef alıyor. o dilde yazılım geliştirenlerden bir cacık olmayacağını nereden çıkardın. ben .net ile bu programın emsal ve örnek vererek fiyatını söylüyorum . ne yapayım faturaları scanlayip buraya mı yapıştırayım. "php yazanlar para kaznmıyor veya php yazanlar kötü" mü dedim ? sadece php scriptler hazır bulunabiliyor, kolay elde ediliyor ve çoğu bedava dedim. zaten açık kaynağın hedefi de kolay ulaşım erişim ve edinebilme mantığı değil mi ?

• quote:

evet php scriptleri para etmez zaten. benım bahsettiğim projeler .net projeleri. soylediğim fiyat da yaptıgımız herhangi bir projenin fiyatı. + buna ek olarak aylık 30000 dolar civarı da bakım maliyeti var. ben söylyim. siz 300 tl ye de yapan bulabilirseniz bulursunuz

Aylık 30.000 dolar masraf anca sizin gibi .net ve asp sevdalılarında olur çünkü eliniz ayağınız Microsoft gibi bir şirkete bağlıdır. PHP bağımsızdır, bu yüzden sunucu masrafları ASP ve .net'e göre çok daha düşüktür. Windows işletim sistemi ücreti, MSSQL ücreti, komponent lisans ücreti vs. yoktur, herşey open sourcedir, indirir kullanırsınız.

Yukarıdaki site gibi bir siteye aylık 30.000 dolar ödeyen varsa zaten ya ahmağın önde gidenidir, yada bütün siteyi optimizasyon & caching gibi konuları bilmeyen maymunlara yaptırmıştır.

Fiyat konusunda PHP ile ASP arasında öyle büyük farklar yok. Hemen hemen aynı. ASP'de 250.000 TL edecek siteyi sana PHP'de 300 liraya yapacak kimse yok. Öyle bir dünya da yok.

Herşeyin hazırı PHP'de olduğu için Türkiye'de ASP iş olanağından 3 kat daha fazla PHP iş olanağı bulunuyor. Demekki bu işverenler Google'da herşeyin hazırını bulamayacak kadar cahil. O kadar parayı yazılımcılara döküyorlar. Ayrıca dünya üzerinde PHP iş olanağı ASP'ye göre yaklaşık 20 kat fazla.

Hazır script dediğin şeyler ASP, JSP, PHP vb. her dilde bulunur. Bunu dile bağlayamazsın.

Yukarıdaki scripte 250.000 TL verenler çıkmıştır elbet. Zenginlerin 250.000 (ki site Hürriyet iştirakiymiş) TL umrunda olmayabilir, ama şu fırsat sitesini, bırak PHP ve ASP'yi, Assembly ile yazmaya kalksan yine o kadar para etmez. (ha illa vermek isteyen varsa özel mesajdan bana ulaşsın, hayır demem.)

Zahmet edip Google'da "ASP vs PHP" yazarsanız, PHP'nin dünya çapında çok daha fazla tercih edildiğini, ASP bilenlerin bile PHP'yi önerdiğini görebilirsiniz.

Sana belli başlı farkları yazayım, şimdi internetten derledim;

-ASP sadece Windows üzerinde çalışır. PHP, Windows, Solaris, Unix ve Linux üzerinde çalışır.
    -PHP, C++'dan türemedir. ASP VB'den türemedir.
    -ASP'yi çalıştırmak için Windows için ayrı, komponentler için ayrı, veritabanı için ayrı yıllık ücret ödemeniz gerekir. PHP'de cebinizden tek kuruş çıkmaz.
    -ASP Windows gibi "güvensiz" bir işletim sistemi üzerinde çalışır. (overflow açıkları vb.) PHP genelde linux üzerinde çalıştığı için daha güvenlidir.
    -PHP daima ASP'den daha hızlı çalışır. Çünkü PHP sadece kendi hafızasından, ASP ile gerektiğinde sunucunun hafızasından çalışır.
    -PHP için sana lazım olan tek şey Notepad'dır. ASP için özel IDE'ler bulunmaktadır. (gerçi bu bazıları için daha iyi olabilir, kişiden kişiye değişir.)
    -PHP'de iş olanağı çok daha fazladır.
    -PHP'de rehber ve açık kaynak scriptler çok daha fazladır. ASP'de kısıtlıdır.

Neyse ya, sen biraz araştır. PHP hakkında fazla birşey bilmiyorum demişsin zaten. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aristona_ -- 12 Aralık 2011; 19:02:09 >

• neden beni yanlış anlayıp duruyorsunuz. ben dil kıyasına girmiyorum ki. ben .net ile içinde çalıştıgım projelerin fiyatlarını verdim. benim bildiğim bu dedim. bu iş bu paraya yapılıyor dedim. bunu seçerse karşılaşacağı maliyetleri yazdım bi düşünsün araştırsın dedim. hemen konuya hebele hübele atlamış herkes. benım yazdıklarımı 3-5 kere okumayan mesaj atmasın. php scriptler kolay bulunabiliyor pek cok hazır script var araştırın dedim. birisi çıkıp bedavaya şuarada var da diyebilir dedim. bu işe 250 000 verenler de var , belki 300 tl ye yapan da bulursunuz dedim. sanki ananıza küfretmişim gibi tepki görüyorum. bravo yani.
  • quote:

neden beni yanlış anlayıp duruyorsunuz. ben dil kıyasına girmiyorum ki. ben .net ile içinde çalıştıgım projelerin fiyatlarını verdim. benim bildiğim bu dedim. bu iş bu paraya yapılıyor dedim. bunu seçerse karşılaşacağı maliyetleri yazdım bi düşünsün araştırsın dedim. hemen konuya hebele hübele atlamış herkes. benım yazdıklarımı 3-5 kere okumayan mesaj atmasın. php scriptler kolay bulunabiliyor pek cok hazır script var araştırın dedim. birisi çıkıp bedavaya şuarada var da diyebilir dedim. bu işe 250 000 verenler de var , belki 300 tl ye yapan da bulursunuz dedim. sanki ananıza küfretmişim gibi tepki görüyorum. bravo yani.

Seni yanlış anlamıyoruz, ama sanırım sen anlatmak istediğin şeyi tam anlatamadığın için yanlış anlaşılmalara mahal veriyorsun. :)

En basit scripti bile birisi 300 liralık şekilde kodlar, açıklı, güvensiz, optimize edilmemiş; başkası en ufak pikselin dahi hesabını yapar, daha fazla fiyat verir. "Benim kalitemden taviz vermem, işine gelirse." der. Bu kişiden kişiye/şirketten şirkete değilir. Yani 20.000 liraya araba alabilirsin gibi bir önerme söz konusu olamaz bu sektörde. Eğer amacın sadece evine köyüne gitmekse, 3500 TL'ye de araba bulunur, 4.000.000 dolarada bulunur.

Tamam, internette PHP ile yapılmış bedava forum scriptleri bile bulabilirsin. Bunu ASP'de de bulabilirsin. Ama bu forum scriptleri asla bir vBulletin yada IPBoard'ın yerini tutmaz. Özellikle şu kimin paylaştığı belli olmayan scriptlere asla güvenmemek gerekir, çünkü kötü niyetli kişiler içine bilerek shell koyabiliyorlar, ya da açık bırakabiliyorlar. Eğer amacın vBulletin'e kafa tutacak bir forum scripti yazmaksa, bunu 250.000'den belkide çok daha fazla ücrete yaptırabilirsin. Üyelik olsun, üye olanlar yorum yazsın, bu bana yeter dersen bunu 3000 TL gibi bir fiyata da yaptırabilirsin.

Ben ASP ile PHP'yi şu yüzden kıyasladım çünkü yaptığınız yorumun PHP'yi çok küçük gördüğünü hissettim. Bilmeyen birinde "PHP kötüymüş internette herşeyinin hazırı varmış." yanılgısı oluşturabilir. Aynı şekilde birisi bunu ASP için yazsaydı, onuda doğrulama niyetli bir yorum yapardım.
    :)
    Sizde beni yanlış anlıyor olabilirsiniz. Bence daha fazla uzatmayalım, istemesekte tartışarak arkadaşın konusunu sabote ediyoruz şuan. :)

• tum bunlara istinaden , ek olarak soylemek istediğim şey olay kod ile web sitesi ile bitmiyor. yakala.co dan bildiğim satış elemanlarına afilliatelere öedenen paraları düşündüğümde yazılım maliyetleri devede kulak kalıyor.
  • eğer hala arıyorsan cok kullanılan bir fırsat sitesini ben kodladım sıfırdan yazacak arkadaslar için işin içine girince cok teferruatlı bir sistem oldugunu anlayacaklar ben 2 haftada bitiririm dedim ama 1 ayda bitti

demo için mesaj atabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.