Şimdi Ara

Fitness'a başladım ama çok zorlanıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle 1.85 boyunda 98 kilo olarak başladım, şu an 94 kiloya indim. Hayatım boyunca düzenli spor yapmadım, o yüzden çok hamlık vardı. 2 hafta önce başladım. Kilo vermek, yağ oranını düşürüp kası arttırmak( çok hacimlenecek şekilde değil) ve kondisyon kazanma amacım vardı. İlk başladığımda bir gün gidip bir gün gitmedim ama son seferde baldır bölgem aşırı zorlandığı için geçen perşembeden beri gidemedim. Bugün tekrar gidicem ve 2 gün gidip bir gün gitmemeyi planlıyorum. Ama bazı hareketlerde aşırı derecede zorlanıyorum. 5 kiloluk dumbellar bile bir noktadan sonra kalkmamaya başlıyor. Zincir gibi bir şey var onu aşağı çekmeye çalıştığımız harekette kollarım titrediği için nizami yapamıyorum. Nizami yapamadığım başka hareketler de var. Sizce bunlar normal mi? Pes etme noktasına geldim. Bugün iyi beslenip gidicem bakalım becerebilecek miyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 1. Programını görmeden yorum yapamayız.
    2. Ellerin titriyorsa ve nizami yapamıyorsan muhtemelen kapasitenin üstünde ağırlık takıyorsun. Ağırlığı düşür ve hareketlerin doğru yapılış stillerini öğren.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: valsalva maneuver

1. Programını görmeden yorum yapamayız.
    2. Ellerin titriyorsa ve nizami yapamıyorsan muhtemelen kapasitenin üstünde ağırlık takıyorsun. Ağırlığı düşür ve hareketlerin doğru yapılış stillerini öğren.
    https://i.hizliresim.com/Z5lNNk.jpg

Oradaki hocanın yazdığı program. 1 gün sol tarafı 1 gün sağ tarafı yapıyorum. Ağırlık antremanı bitince de 15 dakika yürüyüş 10 dakika kondisyon bisikleti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi john ciga -- 10 Aralık 2019; 11:2:42 >
  • Yeni başlayan birisine bu programı mı verdi gerçekten? Türkiye'de hoca olmak demek bu kadar kolay.

İlk bir ay tek bir program yapacaksın ve 1 gün gidip 1 gün dinleneceksin.

Shoulder Press
    Chest Press (Yoksa incline press)
    Chest Fly
    Lat Pulldown
    Machine Row
    Alternative Curl
    Rope Push Down
    Leg Press

Tüm egzersizleri 3 set 12 tekrar yap. Amaç ağırlık arttırmak değil hamlığını atmak. 1 gün gidip 1 gün gitme ve antrenman sonrası 20 dakika kardiyo yap yeter. Boş günlerinde de koşmaya gidebilirsin. Bir daha o hocayı dinleme. Adapte olduktan sonra yeni bir program için internetten araştırma yap.

• quote:

Yeni başlayan birisine bu programı mı verdi gerçekten? Türkiye'de hoca olmak demek bu kadar kolay.

İlk bir ay tek bir program yapacaksın ve 1 gün gidip 1 gün dinleneceksin.

Shoulder Press
    Chest Press (Yoksa incline press)
    Chest Fly
    Lat Pulldown
    Machine Row
    Alternative Curl
    Rope Push Down
    Leg Press

Tüm egzersizleri 3 set 12 tekrar yap. Amaç ağırlık arttırmak değil hamlığını atmak. 1 gün gidip 1 gün gitme ve antrenman sonrası 20 dakika kardiyo yap yeter. Boş günlerinde de koşmaya gidebilirsin. Bir daha o hocayı dinleme. Adapte olduktan sonra yeni bir program için internetten araştırma yap.
    Hocam teşekkür ederim ilgilendiğiniz için öncelikle. Program bana da ağır gözükmüştü hiç anlamamama rağmen. Beni iri yarı görünce güçlü sandı belki ama hiç spor yapmamış birisiyim sonuçta.

• Ben teşekkür ederim dostum azıcık yardımcı olduysa ne mutlu. Ben de ilk başladığımda bilinçsizce gidiyordum. Hoş, hala daha amatörüm ama en azından neyin ne olduğunu biliyorum. Güzelce adaptasyon programını uygula, hamlığını at. Sonrası çorap söküğü gibi gelecek. Başarılar. :)

• yuh aga adam dumbbell kickback yazmış daha yeni başlayan adama. Program kötü bence. Ağrıların olması normal. 1 ayı doldurduğunda ağrın kalmaz. günde en az 8 saat uyumaya bak. başarılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu ne ne 16 Hareket yazmış.
    Bu kadar hareketten sağlam çıkman için doping lazım.

Başlangıçta Full Body ve Temel hareketler yapmanız yeterli olacaktır.

Barfiks, Sınav, Chest Press, Squat, Leg Press gibi.

• Latissimus dorsi yazayimda bir şey biliyor sansınlar. Hocam internetten 6-7 hareketlik bir full body program seç en az bir ay onu yap. Full body programlar ile ilgili bilgileri internette youtubeda vs çok rahat bulursun.

• Hoca seni mr olympia ya hazırlıyor galiba?

• Arkadaşlar yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim öncelikle. Bu programı yazan hocaya gidip durumu anlattım, bana zorlanman daha iyi bu hareketlerden kaçamazsın programın iyi dedi. Hiç içime sinmedi tabi. Ben de spora o hocanın olmadığı vakitlerde gitmeye karar verdim. Program konusunda değişiklik olmayacak sanırım maalesef, salı ve çarşamba günü gittiğimde antremanı zorlanarak da olsa tamamladım. Maalesef buradan başka salon seçeneğim de yok gibi.
    Ancak başka bir konuda soru sormak istiyorum. Benim önceliğim kilo verip yağ oranını azaltmak. Ancak iyi beslenmem de gerekiyor. Sabahları yulaf ezmesi, lor peyniri veya haşlanmış yumurta yiyorum. Öğlen de 800 kalori civarında üniversite yemekhane yemeği ya da tavuk pilav. Akşam da(spor sonrası öğünüm) çorba+ ya ev yemeği ya da tavuk pilav yiyeceğim. Bu şekilde kilo da verebilir miyim? Diyete ve spora başladıktan sonra 2 haftada 4 kilo verdim ancak son 1 haftadır kilom sabit. 10 kilo verene kadar yağ yakıcı mı kullansam?

• john ciga J kullanıcısına yanıt
    Dostum saçmalama istersen niye o hocanın olmadığı zamanlarda gidiyorsun? Git sana yazdığım programı ya da başka bir başlangıç programını uygula, ben bunu denemek istiyorum 1 aylık hocam de.
  • quote:

Dostum saçmalama istersen niye o hocanın olmadığı zamanlarda gidiyorsun? Git sana yazdığım programı ya da başka bir başlangıç programını uygula, ben bunu denemek istiyorum 1 aylık hocam de.
    O hocanın kişiliğini de pek sevmiyorum ve spora her seferinde akşam gitmeye karar verdim. O hoca da sabahları var. Akşam ilgilenen hocaya sizin programı soracağım. O verdiğiniz tarzda programı 1 hafta yaptım ki her yerde duyduğuma göre 1 ay boyunca yapılmalıymış.

• john ciga J kullanıcısına yanıt
    Bak dostum, salonlarda hoca diye geçinenlerin çoğu internetten araştırıp doğrusunu öğrenemeye çalışan 16-17 yaşındaki bebeler kadar bile bir şey bilmiyor. Sen salona para veriyorsun karşılığında da istediğin zaman kullanırsın. O adamın yazdığı programı yapacaksın diye bir şey yok. Bende ilk başladığım da çekiniyordum hocanin verdiğinden başka yaparsam hani ayıp olur gibi sonraları saldım çünkü anladım ki hoca bir şey bilmiyor daha doğrusu kendini geliştirmemiş adam. 20 sene önce aldığı antrenör eğitimi ve belgesiyle bu zamana kadar aynı kalmış. Eskiden hocanın olmadığı zamanlarda farklı antrenman falan yapardım şimdi gelip beni izliyor deadlift yaparken, salonda 4 5 kişiyi başlattım bir de, yani adamın yapacağı bir şey yok sen malına zarar vermediğin sürece istediğin gibi çalış. Kimse seni kısıtlayamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

Bak dostum, salonlarda hoca diye geçinenlerin çoğu internetten araştırıp doğrusunu öğrenemeye çalışan 16-17 yaşındaki bebeler kadar bile bir şey bilmiyor. Sen salona para veriyorsun karşılığında da istediğin zaman kullanırsın. O adamın yazdığı programı yapacaksın diye bir şey yok. Bende ilk başladığım da çekiniyordum hocanin verdiğinden başka yaparsam hani ayıp olur gibi sonraları saldım çünkü anladım ki hoca bir şey bilmiyor daha doğrusu kendini geliştirmemiş adam. 20 sene önce aldığı antrenör eğitimi ve belgesiyle bu zamana kadar aynı kalmış. Eskiden hocanın olmadığı zamanlarda farklı antrenman falan yapardım şimdi gelip beni izliyor deadlift yaparken, salonda 4 5 kişiyi başlattım bir de, yani adamın yapacağı bir şey yok sen malına zarar vermediğin sürece istediğin gibi çalış. Kimse seni kısıtlayamaz.
    Hocam haklısınız tabii ki. Spora akşam gitmeye karar vermemin sebebi belli bir rutine oturtmak istemem. Akşam gitmezsem illa ki başka bir eylemden kısıtlamak zorunda kalıyorum. Her seferinde akşam gidersem belli bir düzenim olur.

• kalorisi çok düşük bir 15 besinden oluşan bir liste var, buraya bırakıyorum linki belki işinize yarar https://hayatyolumuz.com/yasam-ve-saglik/diyet-dostu-besinler/
  • Yeni başlayan birine bu programı vermek iyilik değildir.
    Gelsin görsün anyayı konyayı bir daha salona uğramasın bu dingil demektir.

edit:

Bu gerçek dingiller yüzünden fitnessa başlamam 4 yıl gecikti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonamenouser -- 23 Aralık 2019; 13:16:33 >
  • bazı beden eğitimi ve sağlık bölümü gibi bölümler mezunu olanlar dışında olan hocaları kaale alma. steroid basıp kaslı olanlara aldanma.

genelde spor yapmak sabır ve istikrar işi. dolayısıyla her zaman aynı güçte olmayacağını unutma. motivasyon gibi birşey bu durum bazı günler kendini güçlü hissedersin 10 kg daha fazla basarsın bazen de tüm hareketlerden en az 3 seti bitirip gideyim dersin. burda önemli olan sürekliliktir.

başlangıç için en az 6 hareketli full body programları öneririm. bir örnek:

bench press
    chin up (makinası varsa kiloyu ayarlarsın)
    shoulder press
    seated row
    leg curl (quads için)
    reverse leg curl (hams için)

haftada 3 gün gitmeye çalış. ilk 2 ay için her hareketi 4 set ve en az 8 tekrar yap. genelde 4 set 10 tekrar iyidir.

10 tekrar demek öyle bir ağırlık seçeceksin ki son 2 sette 11. tekrarı yapmak zor veya imkansız olacak. ağırlıkları bunu göz önünde bulundurup ona göre seçmelisin. ilerde artıyor merak etme.

ben ilk başladığımda 20 kg'lık boş barbell'i titreye titreye kaldırıyordum. şimdi totalde 75-80 kg ağırlıkta bench yapabiliyorum. (12 ay sonra)

en az 2 ay full body yaptıktan sonra bence pull push'a geç. haftada en az 4 gün git. yukarıda yazdığım çoğu hareket compound hareket olarak geçer. bunların yarısı pull yarısı push hareketidir. dolayısıyla pull push programına geçtiğinde de bu hareketlerin yarısı + 2 hareketi 1 günde yapabilirsin. bu eklenen yeni 2 hareket de izole hareketler olacak.

haftalık program: push - X - push - X - pull - push - X (X günleri dinlenme günleri)
    örnek program:
    push günü:
    bench press (ağır çalış)
    squat (ağır çalış)
    shoulder press (orta veya hafif çalış)
    lateral raise (hafif)
    triceps izole (hafif)

pull günü:
    chin up (ağır çalış)
    deadlift (yoksa reverse leg curl)
    seated row
    reverse pec deck
    biceps izole

ağır çalış dediklerim 4-6 set arası; tekrar sayısı da 5-8 tekrar arası yüksek kilo demek
    orta çalış dediklerim 3-4 set arası; 8-12 tekrar; orta veya düşük kilo demek demek
    hafif dediklerim de 3-4 set arası; 12-15 tekrar düşük kilo demek

bir 6 ay da böyle pull push programıyla git.

sonra ağırlıkları daha da arttırmak için bench press için aşağıda vereceğim örneği yap:

atıyorum normalde bench press'i 70 kg'da 5 set 6 tekrar yapıyordun. artık öyle yapma aşağıdakini yap:

1. set 70 kg 6 tekrar
    2. set 75 kg 5 tekrar
    3. set 80 kg 4 tekrar
    4. set 75 kg 5 tekrar
    5. set 70 kg 6 tekrar

yani ara setlerde kiloyu arttır ama tekrarı azalt. buna piramit tekniği deniyor. en başta 2-3 set ısınma yapacağını düşünürsek son set arkasında da 2 adet drop set eklersin. böylece 9 set civarı bench press ile düşük ağırlık yüksek tekrardan başlayıp yüksek ağırlık düşük tekrar'a geri gelirsin. sonuçta bütün spektrumda çalışırsın.

set sayıları çok artacağından pull push programındaki en sonraki biceps ve triceps izole hareketlerini yapmayabilirsin. ben hiç yapmıyorum mesela.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.