Şimdi Ara

Fitness diyetinde tuzun yeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
9.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tuzun bir kalorisi yoktur sanırım ancak çok azı veya fazlası zarardır elbet ancak vücut geliştirme ve yağ yakımı ile ilişkisi nasıldır? Normalden biraz daha az tuz veya biraz daha fazla tuz bu sporda nasıl bir fark meydana getirir? Vücut geliştiricilerin tuzla ilgili dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fitness Diyetinde Tuzun Yeri

Vücut geliştirme ve definasyon gibi fitness hedefleri için, tuz tüketimini anlamak çok önemlidir.

Sporcular, özellikle yoğun egzersizler sırasında önemli miktarda ter kaybeder ve bu da elektrolitlerin, özellikle de sodyumun kaybına neden olur. Yeterli sodyum alımı, kas kramplarını önlemeye, hidrasyonu korumaya ve genel performansı iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Definasyon sırasında, tuz alımı genellikle kısıtlanır çünkü aşırı tuz tüketimi su tutulmasına neden olabilir. Bununla birlikte, aşırı kısıtlama elektrolit dengesizliklerine yol açabilir.

Sporcular için önerilen günlük tuz ihtiyacı, aktivite seviyesi ve iklime bağlı olarak değişir. Genel olarak, günde 2.300-3.000 mg sodyum önerilir. Yoğun egzersiz yapan kişiler daha fazla tuza ihtiyaç duyabilir.

Sporcular için en iyi tuz türü, rafine edilmemiş kaya tuzudur. Kaya tuzu, rafine tuza göre daha fazla mineral içerir ve bu da onu daha besleyici bir seçenek haline getirir.

Sonuç olarak, fitness diyetlerinde tuz önemli bir rol oynar. Sporcular, performanslarını optimize etmek ve elektrolit dengesini korumak için yeterli tuz almalıdırlar. Ancak, tuz tüketimi individual ihtiyaçlara ve hedeflere göre ayarlanmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tuz sodyum ve klor dan oluşur sodyum ise su tutma demektir vücuduna çok fazla sodyum alırsan vücudun su tutar ve belirgin kasların yalan olur. + gözlere falanda zararı var vs
  • 5 gr kadar lazım diyolar ama bilmiyorum ben almamaya calısıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yemek yaparken az birşey koy ekstradan atma yeter sıfır tuz da zararlı fazlası da zararlı
  • antremandan sonra yemeklerin üstüne abartmıcak şekilde koyabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahbeewah

antremandan sonra yemeklerin üstüne abartmıcak şekilde koyabilirsin.

Yani başka bir önemi yok mu?
  • Tuz ve seker olmadan yasamaya o kadar alistim ki, yedigim yemek biraz tuzlu olsa bile hemen farkediyorum. Ben evde kullanmiyorum disarida ister istemez yediklerimde olabiliyor ama ekstra dokmuyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fitness ve hergün kardiyo
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SemihCebraiL

tuz sodyum ve klor dan oluşur sodyum ise su tutma demektir vücuduna çok fazla sodyum alırsan vücudun su tutar ve belirgin kasların yalan olur. + gözlere falanda zararı var vs

Bende tersine fazla su içince tuz azalır fazla tuz alınca da su azalır sanırdım. Yani fazla tuz alınca su tutma nedemek bilmem ama vücutta su azalıyor diye biliyordum ama bunun fitnes ve bodybuilding'e nasıl bir etkisi var bilmem elbette su ve tuz lazım ama niye tuz artınca su azalıyor tabi öyleyse eğer yoksa dediğin gibiyse fazla tuz alınca fazla su mu tutuyor vücut? Su nerden geliyorki yani sonuçta tuzda su yokki su artsın tuz alınca? Ben anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aratorn Oglu Aragorn

Tuz ve seker olmadan yasamaya o kadar alistim ki, yedigim yemek biraz tuzlu olsa bile hemen farkediyorum. Ben evde kullanmiyorum disarida ister istemez yediklerimde olabiliyor ama ekstra dokmuyorum

Çok doğru damak alışkanlığı meselesi ondan az tuza alışmakta fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airled

quote:

Orijinalden alıntı: sahbeewah

antremandan sonra yemeklerin üstüne abartmıcak şekilde koyabilirsin.

Yani başka bir önemi yok mu?

hayati şey kardeş tuz. google yazıver bi zahmet

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuzu kesersen troid sorunun da olur, yani bu isi profesyonel yapmaya calisiyosunuz ama profesyineller boyle sifira indirme yapmiyorlar

• Tuz önemli diye en çok ben söylüyorum zaten özel bir yeri var tuzun sodyumun yani. Diyette nasıl bir program izleniyor diye merak etmiştim ama anlaşılan o ki abartmadan biraz dökelim olsun bitsin deniyor.

@SemihCebrail ozaman sana şunu sorayım. Taş çağında onu geçtim ortaçağ olsun bir kaç yüz yıl öncesine kadar tuz mu çıkarılıyordu nasıl beslenmiş insanlar okadar binlerce sene ekstra tuz dökmeden? Bende tuzu kesmeyi savunmam biraz dökerim yani ama hiç dökmedende yenebilmeli midir nedir bilmem ki.
  • Menshealth dergisini okuyun bu ay çıkan sayı
    tuzun öneminden bahsedilmiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peekay

Menshealth dergisini okuyun bu ay çıkan sayı

quote:

Search results for "tuzun önemi"
    Your search did not match any entries

http://www.menshealth.com.tr/?s=tuzun+%C3%B6nemi&x=0&y=0

Tuzun önemi derken ne diyormuş peki? Elbette önemli ama hangi bakımdan konuyu ele almış yağ yakımı konusundaki önemini ben bilmiyorum hep söylenen işte şukadar tuz almak lazım.
    Ama şu soruma cevap olmuyor bu sofra tuzu üretilmeden önce insanlar tuz olmadan nasıl yaşamış madem tuz almak lazım? Belkide sofra tuzu kullanmamalıyızdır ne düşünüyotsunuz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Peekay

Menshealth dergisini okuyun bu ay çıkan sayı

quote:

Search results for "tuzun önemi"
    Your search did not match any entries

http://www.menshealth.com.tr/?s=tuzun+%C3%B6nemi&x=0&y=0

Tuzun önemi derken ne diyormuş peki? Elbette önemli ama hangi bakımdan konuyu ele almış yağ yakımı konusundaki önemini ben bilmiyorum hep söylenen işte şukadar tuz almak lazım.
    Ama şu soruma cevap olmuyor bu sofra tuzu üretilmeden önce insanlar tuz olmadan nasıl yaşamış madem tuz almak lazım? Belkide sofra tuzu kullanmamalıyızdır ne düşünüyotsunuz?

Şu an dergiye uzağım hocam, yarın sabah o bölümün fotoğrafını çekip buraya koyacağım sizler için

• Hayatim boyunca ekstra tuz atmadim yedigim seylere. Iyot eksikligim cikmisti bundan 4-5 sene once, ancak duzgun beslenmeye basladigimdan beri boyle bir sorun yasamiyrum ve hala ekstra tuz atmiyorum.

Tuz hayati onem tasir fakat ekstra atacagin tuz genelde yarardan cok zarar getirir. Kalp damar sagligi acisindan sigarayla esdeger birsey fazla tuz.

Vucut gelistirme icin basitce konusursak, sen tuz aldiginda vucut bunu depolar. Su ictigin zaman da bu suyun fazlasini idrarla atmak yerine tuz emer ve vucutta tutulmasini saglar. Bu da genel anlamda definasyon kaybina sebep olur. Asiri tuz tuketiminde ödem yapabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Magnetic Monopole

Hayatim boyunca ekstra tuz atmadim yedigim seylere. Iyot eksikligim cikmisti bundan 4-5 sene once, ancak duzgun beslenmeye basladigimdan beri boyle bir sorun yasamiyrum ve hala ekstra tuz atmiyorum.

Tuz hayati onem tasir fakat ekstra atacagin tuz genelde yarardan cok zarar getirir. Kalp damar sagligi acisindan sigarayla esdeger birsey fazla tuz.

Vucut gelistirme icin basitce konusursak, sen tuz aldiginda vucut bunu depolar. Su ictigin zaman da bu suyun fazlasini idrarla atmak yerine tuz emer ve vucutta tutulmasini saglar. Bu da genel anlamda definasyon kaybina sebep olur. Asiri tuz tuketiminde ödem yapabilir.

İyot eksikliği tuz kullanmamaktan dolayı değilmiydi?
    Neyse blimsel tarafını çok anlamak zorunda değiliz sonuçta sofra tuzu kullanalım ama az.

Peki hangi tuz? bence normal kaya veya okyanus tuzları iyi. Normal derken iyotlu iyotsuz potasyumlu sodyumu azaltılmış filan tuhaf tuhaf değişik olmayan yani.

• airled A kullanıcısına yanıt
    Aynen o sebepten ötürüydü fakat güncel test sonuçlarımda böyle bir sıkıntı yok, hala tuz kullanmıyorum.

Çok kalitesizdi o dönemde beslenmem yalnız.

Sofra tuzunu ben kullanmama taraftarıyım bir sorun yaşamadıkça.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Magnetic Monopole

Hayatim boyunca ekstra tuz atmadim yedigim seylere. Iyot eksikligim cikmisti bundan 4-5 sene once, ancak duzgun beslenmeye basladigimdan beri boyle bir sorun yasamiyrum ve hala ekstra tuz atmiyorum.

İyot eksikliği tuz kullanmamaktan dolayı değilmiydi?
    Neyse blimsel tarafını çok anlamak zorunda değiliz sonuçta sofra tuzu kullanalım ama az.

Peki hangi tuz? bence normal kaya veya okyanus tuzları iyi. Normal derken iyotlu iyotsuz potasyumlu sodyumu azaltılmış filan tuhaf tuhaf değişik olmayan yani.

Tuz şart ama kaya tuzu vs değil klasik iyotlu sofra tuzu alıp abartmadan kullanmak lazım. Türkiye toprakları iyottan fakir olduğu için iyotu ancak tuzdan alırsın yoksa diğer ülkelerde böyle bir sorun yok. Ben iyot almam insanlar iyot almadan nasıl yaşıyor diyorsan bkz karadeniz yöresi boyunlara bak çoğunda guatr var. Ölümcül değil sonuçta ama daha uyuşuk uykulu bir halde olursun eğer eksikliğe girersen tabi
    . Ha ben hiç tuz atmıyorum ama sorun yok diyorsan onunda sebebi bizim ülkede her şeyin tuzlu olması ekmek zeytin peynir oralardan bol bol alıyorsun. Aslında tuz lazım değil ama ülke içinde iyot kaynağı olarak o kullanılıyor. Çünkü tüketim fazla. Amerika gibi ülkelerde ise sütr vs ekleniyor. hangi ülke neyi çok kullanırsa ona ekliyor. Bizde de tuza yoksa tuzun ahım şahım bir esprisi yok.

• They Killed Kenny kullanıcısına yanıt
    Aynen bu şekilde, tuz ihtiyacını zeytin, peynirden gidermek bence yeterli oluyor. Evde tuzluğu sofraya koymamak lazım bence
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.