Şimdi Ara

Fitnessla ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 16 yaşındayım ve haftada 2 gün tenise gidiyorum. Bunun dışındaki günlerde de Fitnessa başlamayı düşünüyorum. Asıl amacım kilo vermekti verdim. Şu an 5 kilo fazlam var. Daha önce de fitnessa gitmiştim. Birkaç sorum var. Yanıtlarsanız gerçekten çok memnun olurum.

1- Amacım artık body yapmak. Daha önceden hocamla konuştuğumda da artık yağları yakma zamanı geldi demişti. Haftada 5 gün fitnessla ne kadar bir zamanda vücudum yerli yerine oturur?( Yani şu baklavaların çıkıp omuzların geniş olması kısaca üçgen vücut olması için)
    2- Ben İstanbul Tuzla'da oturuyorum. Kafkale'de gidiyorum. Fitnessta önerebileceğiniz daha iyi dediğiniz başka bir yer var mı?
    3- Protein tozu kullanılırsa daha çabuk kas yapılıyormuş. Benim yaşımda kullanmamın bir sakıncası var mı? Eğer sakıncası yoksa günde ne kadar kullanmalıyım?

• Fitness hocası değilim ama 10 yıldır onlarla içli dışlıyım ondan tavsiyelerim ona göredir.

1-Daha önce fitness yapmadığın, ve yaşın ve kilonda göz önüne alınırsa vücudun istediğin şekilde olması için en az 3 ay gerekiyor. Ancak fitness kesinlikle belli hareketleri yapmamalısın. Sonra boy uzamada ve diğer yaşayacağın sıkıntılar ömür boyu dert olabilir.
    2- Bu tavsiyemdir, ne bir yağ yakıcı ne de bir kas yapıcı ilaç kullan. Kasın kadar gücün olsun. Kas yapıcı ilaçlarla ile belli seviyeden sonra artık hiçbirişe yaramaz duruma gelirsin. Herşeyden önce bu dışarıdan takviyedir bunu bilirsen bile senin için yeterlidir kesinlikle kullanma.
    3-Omuz ve diğer kasların zamanla çıkması problem değil. Zaten hissedersin, düzenli yaptın mı gelişimi kendin görürsün. Ama en zor çıkan karın kaslarıdır. Bundan dolayı en çok yoğunlaşman gereken kısım odu. Karın kası hareketleri en sevdiğin hareketler olabilecek duruma gel.
    4-Bunun dışında tenis yapıyorsun ama asla koşuyu ihmal etme. Yarım saatten az yapılmış koşunun sadece su attığını düşün, ondan fazlası ise yağ yaktığını. Günde en az 30 dk koşu yapmanı tavsiye ederim. Koşuda zaten birsürü kasında çalışmaktadır. Bundan dolayı önce koşu sonra body derim..

Hem body yapacaksın ve tenise gidiyorsun. Mükemmel seçim Bahtın Federer gibi olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aikidocu -- 14 Temmuz 2010; 1:40:19 >

• Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Bisiklet sürmek koşuyla aynı kefede midir peki? Ben tenise ve spora gidiş geliş toplam 30 dk bisikletle gidiyorum. Yani her gün bisiklet sürüyorum diyebiliriz.

Ayrıca yazlık bir sitede oturuyorum ve havuz yakınımızda. Kaç metre yüzmem ideal olur?

Son olarak şunu düzeltmek istiyorum. Daha önce fitnessa gittim. 95 kilodan 80e indim. Ancak sonra uyuşukluktan bıraktım. Bunu göz önüne alırsak vücudumun istediği şekilde olması için 3 aydan kısa zaman gerekir mi?

saygılar
  • Valla asla koşuyla aynı olmaz bir şekilde. Eğer yağ varsa bilirsin koşarken nasıl sallanır onlar :) ama bisiklette daha farklı, ama kötü antreman şekli mi? kesinlikle değildir, kondüsyon ve bacaklar için iyidir.

Yüzmede yağ yakmak için en iyi hareketler biridir. Ayrıca sırt kaslarını geliştirir. Üçgen vücut istiyordun ya çok iyi bir olaydır bu.

Tebrikler ederim, önce 95 fazlaymış ama 80'e inmen büyük başarı. 3 ayda gösterir dediysek şöyle, ondan önce olması zaten anormal bir durumdur.

Şimdi karın kası yapıyorsun ama bir yandan yağlı ve şekerli yemekleri kesmiyorsun. Hala karın kasın vardır ama öyle istediğin gibi gözükmez. Ayrıca halter yapıyorsun eğer yağlı yemekleri bırakmazsan göğsün baya bir şişer. Hem kastan dolayı hemde yağlardan dolayı. Bundan dolayı bu disiplin işidir. AÇıkçası tenisler beraber rahat kilo verebilirsin zaten, yağ yakmakta aynı şekilde mümkün.

• O zaman yağlı ve şekerli yemekleri azaltmam lazım. Zaten hocamdan bana uygun bir diyet listesi istemeliyim.

Ve protein tozu kullanmamam lazım. Göğüsteki yağlanmayı nasıl azaltabilirim?
  • Koşu ve halter ile. Ama halterde mesela sadece bench press yetmez. Önce bench press, sonra onun alt göğüs için olanı var, en sonda üst göğüsü yapacaksın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.