Şimdi Ara

Fiyat farkı ile kalite oranı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar malum son günlerde benim gördüğüm kadarıyla en popüler asus modelleri k55vj ile n56vz.

ASUS K55VJ-SX077D
    http://www.pcdepo.com/asus-k55vj-sx077d-notebook-urun8610.html

Asus N56VZ-S4225D
    http://www.pcdepo.com/asus-n56vz-s4225d-notebook-urun8609.html

Görüldüğü gibi 420 küsur fiyat farkı var. İki laptoptan birini almayı düşünüyorum. Aradaki fiyat farkına değer bir performans farkı var mı merak ediyorum. 1 sene önce almış olduğum sağlam bir masaüstüm var fakat şartlar dolayısıyla evden uzak kalacağım için laptop almak zorundayım. Bu iki laptopunda şu anki oyunlarda herhangi bir performans sorunu yaratacağını düşünmüyorum. Fakat bu iki laptopun farkını ne kadar süre sonra hissederim? K55VJ alıp daha kısa süre sonra laptopu yenilemek daha mı mantıklı yoksa üst seviye alıp olabildiğince kullanmak mı? (en az 2 buçuk 3 sene rahat kullanmalıyım, tabiki herşeyde en üst grafik derdim yok. Mesleki açıdan da kullanılacak bir laptop olacak.)

Son olarak bu laptopların uygun fiyatlı olduğu bir yer gösterebilirseniz sevinirim. Pcdepo fiyatları iyi fakat işletim sistemi freedos ve windows 8'e geçmeyi düşünüyorum. Windows 8 kurulu olursa iyi olur. 7'de olsa fark etmez gerçi ama birşey kurulu olsun

Not: K55VJ'nin ekran kartıyla ilgili şikayetler duymuştum ama sanırım büyük bir sorun yaratmayacak birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atakspor -- 30 Ocak 2013; 23:21:26 >

• Aradaki fiyat farkına kesinlikle değer. Ses daha kaliteli. Hoparlörler altta değil. Full hd ekran. Daha iyi soğutma. Daha kaliteli ekran, ekran kartları arasında uçuk performans farkı(20-30fps'lik fark)... Sen karar ver
  • http://www.ebrarbilgisayar.net/Urun/Asus-N56VZ-S4400D-i7-3630-24Ghz-8GB-1TB-4GB-VGA-156-Freedos-Notebook-pmu245056.html

S4225 modelleri normalde 4gb olarak satılıyor. Pcdepo 4gb daha ekleyip 8gb olarak satışa sunuyor. O modelin yerine s4400d yi öneririm.
  • Cevaplar için saolun. Peki pcdepo'da windows yükletme seçeneği var mı acaba ?
  • Windows yükseltme var mıdır, bilmiyorum. Pcdepodan ya da başka mağazalardan kendiniz araştıracaksınız. Bazı başlıklarda win8 in 79 tl civarında alınabildiği söyleniyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 31 Ocak 2013; 20:41:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: E'

Windows yükseltme var mıdır, bilmiyorum. Pcdepodan ya da başka mağazalardan kendiniz araştıracaksınız. Bazı başlıklarda win8 in 79 tl civarında alınabildiği söyleniyordu.

Windows sorununu kendim hallettim şu anda. Eğer xp,vista ya da 7 varsa win8 79 tl kampanyası vardı. Öbür türlü gene 300-500 gibi uçuk fiyatlar. Şu an tek sorunum aradaki 500 tl fiyat farkına değip değmeyeceği.

Ses çok önemli olmayacak gibi hissediyorum çünkü genelde kulaklıkla kullanacağım. En büyük farklar tabiki çözünürlük ve ekran kartları. Herşeyde yüksek performans almama gerek yok, makul miktarda çalıştırması yeterli sanırım. Çünkü dediğim gibi masaüstü bilgisayarım sağlam Bu sebeplerden N56VZ ne kadar hoş görünsede K55VJ'ye daha yakınım ama hala öneri bekliyorum bu konuda :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.