Şimdi Ara

fiyat ile ücret arasındaki fark nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
11.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fiyat ve Ücret Arasındaki Fark

İş dünyasında sıklıkla kullanılan iki terim olan "fiyat" ve "ücret" birbirine yakın görünse de aralarında önemli bir fark bulunur. Bu iki kavramı anlamak, finansal kararlar almanıza ve ticari işlemlerde daha bilinçli olmanıza yardımcı olur.

Fiyat:

• Bir mal veya hizmetin karşılığında talep edilen para miktarıdır.
    • Alıcı ve satıcı arasındaki bir anlaşmayı yansıtır.
    • Mal veya hizmetin maliyetini, arz ve talebi ve piyasa koşullarını dikkate alarak belirlenir.

Ücret:

• Bir iş veya hizmet karşılığında bir kişiye ödenen paradır.
    • İşveren ve çalışan arasındaki bir anlaşmayı yansıtır.
    • Çalışanın becerilerini, deneyimini ve işin zorluğunu dikkate alarak belirlenir.

Fiyat ve Ücret Arasındaki Farklar:

• Kim Öder? Fiyat müşteriler tarafından ödenirken ücret işverenler tarafından ödenir.
    • Karşılığı: Fiyat, bir mal veya hizmet satın alınmasını temsil ederken ücret, bir iş veya hizmetin sunulmasını temsil eder.
    • Belirleme Faktörleri: Fiyat, piyasa güçleri tarafından belirlenirken ücret, iş sözleşmesi müzakereleri ve iş yasaları gibi faktörler tarafından belirlenir.
    • Vergilendirme: Fiyatlar genellikle mal ve hizmetlere uygulanan vergilerle vergilendirilirken ücretler gelir vergisi ile vergilendirilir.

Kısacası, "fiyat", bir mal veya hizmet için ödenen miktarı ifade ederken "ücret", bir iş veya hizmet karşılığında bir kişiye ödenen paradır. Bu iki kavramı anlamak, finansal kararlar alırken ve ticari işlemlerde doğru kararlar vermenizi sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • almadıysan fiyat
    aldıysan ücret

• fiyat , mal mukabili ödediğin para ,

ücret ise hizmet karşılığı ödediğin paradır
    bildiğim ve bi 35lik binboa kadarıyla
  • Aslında normalde ikisini pek ayırt etmek için çaba sarfetmem. Fakat bu şekilde sorulduğunda. Sanırım. Fiyat önceden, ücret ise sonradan belirlenir gibi geliyor..
    yani fiyat maddesel alışveriş, ücret ise hizmet sonucu verilen değer de olabilir.
  • ikinci mesajda doğru yanıt geldi tebrikler :D drony sen de doğru yanıt verdin. hizmet - mal.
  • teşekkürler. ben de binboa yı tebrik ederim
  • Halkla ilişkiler okuyanlar bilir , halkla ilişkiler okuyorum bilmiyorum ben
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamamda ödül neydi şimdi boşunamı araştırdık.

Edit: Bide haberim olmadan insanları haberdar ediyom bunu nasıl kapıyacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Vampir] -- 1 Mayıs 2013; 0:17:43 >
  • Yalniz citizen cok bos islerle ugrasiyormus eskiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çökmeyle citizen arasında ki fark nedir peki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.