Şimdi Ara

Fiyatı düşen üründe, fiyat farkı talep hakkı var mıdır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
13.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 gün önce Lcw den bir pantolon almıştım yanında da 3-5 şey vardı ...

Beğendiğim için ve yedek olması açısından bir adet almaya karar verdim ve gittim...

ama fiyatı 5 Lira düşmüş...24.90 dı 19.90 olmuş ...yaklaşık %20 indirim olmuş...

Daha önce de bu duruma düştüğümde sürekli firmalar para iadesi yaparlardı müşteri memnuniyeti açısından ...

Kasadaki görevliye durumu yansıttım , müdürü çağırmasını söyledim ama çağırmadı...

Siz olsaydınız aradaki farkı istermisiniz ? Müşteri memnuniyeti veya değil veya başka nedenlerden....

• quote:

Orijinalden alıntı: Dehşetengiz

3 gün önce Lcw den bir pantolon almıştım yanında da 3-5 şey vardı ...

Beğendiğim için ve yedek olması açısından bir adet almaya karar verdim ve gittim...

ama fiyatı 5 Lira düşmüş...24.90 dı 19.90 olmuş ...yaklaşık %20 indirim olmuş...

Daha önce de bu duruma düştüğümde sürekli firmalar para iadesi yaparlardı müşteri memnuniyeti açısından ...

Kasadaki görevliye durumu yansıttım , müdürü çağırmasını söyledim ama çağırmadı...

Siz olsaydınız aradaki farkı istermisiniz ? Müşteri memnuniyeti veya değil veya başka nedenlerden....

O aldığın ürün bu gün 30 lira olsaydı farkı iade edermiydin
  • aldığın ürünü iade et ve yeniden al
  • @Darkimore Aslında konu dışına açmamalıydım ...Burda küçükler pusuda...

İade etmezdim çünkü firmalar satış fiyatını belirlerken mutlak kar üzerinden koyuyorlar o aldığım fiyat ile de kar yapmış olacaklardı...peki sen iade edermiydin ? Benden kar ettiniz ama gelin biraz daha vereyim daha yapın bizim gibiler çok mu deseydim zaten öyle olduğundan firmalar elini kolunu sallaya sallaya bir takım hakları suistimal etmiyorlar mı ?

Örneğin Darty telefonla arayıp para iadesi yapıyor gidip rahatlıkla alabiliyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dehşetengiz -- 24 Ekim 2010; 0:47:02 >
  • İsterim
  • istemem. isteyene de saygı duyarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambursman

aldığın ürünü iade et ve yeniden al

Onu tabiki yapardımda giymiş olsam bile tekrar verirdim anlamazlardı bile ...

Ama asıl nokta sürekli kendisinden alışveriş yapan bir kişiye müşteri memnuniyeti açısından nasıl davrandıkları...

Herkes uğraşmam dediği için mi firmalar bu kadar rahat kimseyi takmıyor yoksa Türkiyede heryer mi öyle...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rambursman

aldığın ürünü iade et ve yeniden al

Onu tabiki yapardımda giymiş olsam bile tekrar verirdim anlamazlardı bile ...

Ama asıl nokta sürekli kendisinden alışveriş yapan bir kişiye müşteri memnuniyeti açısından nasıl davrandıkları...

Herkes uğraşmam dediği için mi firmalar bu kadar rahat kimseyi takmıyor yoksa Türkiyede heryer mi öyle...

karşındaki küçük esnaf değil ki sürekli müşterisin diye sana ayrıcalık tanısın.

• 5 lira için değmez.... ürün 150 tl olsa yüzde 50 indirim yapsalar belki.... ama 5 lira için insanlarla münakaşaya girmem... tabi tercih meselesi...
  • @madanci bana ayrıcalık tanıyacak demedim ki talep eden herkese aynı şeyi yapması gerekir...

@sacreddagger zaten öyle bir indirime kimse yanaşmaz daha önce sattığı kişilerden çekinirler yani 5 lira geçirmek daha kolay 100 kişiye satsa yine fazla yapar ...zaten markete gittiğinizde de neden bu ürün sizde ilerdeki marketten 1 lira daha pahalı diyen olamdığı münakaşaya girmediği için rahatlıkla koyabiliyorlar...
  • anlamadım sımdı.neden para ıadesı ıstosun kı? bu mantıkla adam her ındırım yaptıgında oncekı musterılere para ıadesı yapması gerekıyor. dalga gecmıorum asırı mantıksız geldı cıdden
  • bütün müşterilerine yapması gerekmiyor farkedene yapması yeterli darty de böyle örneğin...

20 liradan kurtarıyordu madem niye 25 ten satmış mantıksız olan tarafı bu değil mi ...
  • İlk kez duydum ve bana pek mantıklı gelmedi açıkcası. Sezon sonu indirimler olur mesela 250 liralık bot olur sana 150 lira. Adam tutup sana 100 lirayı geri vericekse niye baştan 250 ye satsın ki? Modadır 250 eder aradan 1 yıl geçer modası geçer aynı şey 50 lira eder. Olay sadece kurtarma işi değil yani bakkal değil ki bu adam 20 liralık şeye 2 lira kurtarma payı ekleyip 22 liraya satsın. Kime ne giydirirse artık Giymek istemeyen de gider başka yerden yapar alışverişini. Bence yaşadığınız olay biraz garip. verdiğiniz örnek marka darty de bence yanlış yapıyo birisinin o markayı uyarması lazım ticaret böyle olmaz diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cumhuriyet.

İlk kez duydum ve bana pek mantıklı gelmedi açıkcası. Sezon sonu indirimler olur mesela 250 liralık bot olur sana 150 lira. Adam tutup sana 100 lirayı geri vericekse niye baştan 250 ye satsın ki? Modadır 250 eder aradan 1 yıl geçer modası geçer aynı şey 50 lira eder. Olay sadece kurtarma işi değil yani bakkal değil ki bu adam 20 liralık şeye 2 lira kurtarma payı ekleyip 22 liraya satsın. Kime ne giydirirse artık Giymek istemeyen de gider başka yerden yapar alışverişini. Bence yaşadığınız olay biraz garip. verdiğiniz örnek marka darty de bence yanlış yapıyo birisinin o markayı uyarması lazım ticaret böyle olmaz diye

darty fazla fzla skuyo verse nolcak

• quote:

İlk kez duydum ve bana pek mantıklı gelmedi açıkcası. Sezon sonu indirimler olur mesela 250 liralık bot olur sana 150 lira. Adam tutup sana 100 lirayı geri vericekse niye baştan 250 ye satsın ki? Modadır 250 eder aradan 1 yıl geçer modası geçer aynı şey 50 lira eder. Olay sadece kurtarma işi değil yani bakkal değil ki bu adam 20 liralık şeye 2 lira kurtarma payı ekleyip 22 liraya satsın. Kime ne giydirirse artık Giymek istemeyen de gider başka yerden yapar alışverişini. Bence yaşadığınız olay biraz garip. verdiğiniz örnek marka darty de bence yanlış yapıyo birisinin o markayı uyarması lazım ticaret böyle olmaz diye

aradan 1 yıl geçmesi ne alaka onu anlamadım...biz burda 1-2 gün hatta 3 günü konuşuyoruz...

hmm şunu anladım dükkana gittin 250 liraya aldın ertesi gün kampanyaya girdi 200-150 ye satıyorlar gidip istemezsin yani çünkü neden ticaret bu ...

şunu belirteyim burda ben 5 lira diye üstelemedim onuda alırım sorun o değil ama 100 lira fark olucak yıkarım o mağazayı alır gelirim :) satürnde de bulundum darty de teknolojik marketlerin hepsinde işini bilen müşteri 2-3 gün sonra bile gelir para iadesini isterdi ya da yeni alacağı bir üründe fark kadar indirim isterdi ...alırdı ve giderdi :)

Forumdaki yorumlara hiç şaşırmadım çünkü geri isteyenlerin, alanların bu tür kişileri %1 den daha az...Ama sonuca ulaşır ve istediğini yaptırırdı....

@trk. fiyat garantisi var sonuçta başka yerde daha ucuzsa aradaki farkı istersin geri, o soktukları kişiler ne aldığını ne kadara alacağını bilmeyen kişiler ... He internetten pahalılar doğru ama zaten internete bakmayı akıl eden internetten alıyor :)

Media Markette ben mesela aradaki farkın 2 katını almıştım 300 liralık ürün 200 e gelmişti ....Gerçi ben 50 lira pahalı olduğunu bile bile aldım sonradan farkı almak için burdan bilinçsiz tüketici olduğum çıkmasın lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dehşetengiz -- 24 Ekim 2010; 23:28:21 >

• quote:

quote:

aradan 1 yıl geçmesi ne alaka onu anlamadım...biz burda 1-2 gün hatta 3 günü konuşuyoruz...

hmm şunu anladım dükkana gittin 250 liraya aldın ertesi gün kampanyaya girdi 200-150 ye satıyorlar gidip istemezsin yani çünkü neden ticaret bu ...

şunu belirteyim burda ben 5 lira diye üstelemedim onuda alırım sorun o değil ama 100 lira fark olucak yıkarım o mağazayı alır gelirim :) satürnde de bulundum darty de teknolojik marketlerin hepsinde işini bilen müşteri 2-3 gün sonra bile gelir para iadesini isterdi ya da yeni alacağı bir üründe fark kadar indirim isterdi ...alırdı ve giderdi :)

Forumdaki yorumlara hiç şaşırmadım çünkü geri isteyenlerin, alanların bu tür kişileri %1 den daha az...Ama sonuca ulaşır ve istediğini yaptırırdı....

@trk. fiyat garantisi var sonuçta başka yerde daha ucuzsa aradaki farkı istersin geri, o soktukları kişiler ne aldığını ne kadara alacağını bilmeyen kişiler ... He internetten pahalılar doğru ama zaten internete bakmayı akıl eden internetten alıyor :)

Media Markette ben mesela aradaki farkın 2 katını almıştım 300 liralık ürün 200 e gelmişti ....Gerçi ben 50 lira pahalı olduğunu bile bile aldım sonradan farkı almak için burdan bilinçsiz tüketici olduğum çıkmasın lütfen

Ürünler sezon sonu indirime girmeden 1 gün önce aldın diyelim. Sadece kazıklandığınla kalırsın başkada birşey olmaz. Tabiiki bazı şirketler ödüyor ancak LCW gibi zaten fiyatları uygun ve müşterisi bol yerler ödemez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.