Şimdi Ara

FİZİK :/ Çekme gerilmesi çözümü ? Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse var mı :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  FİZİK :/ Çekme gerilmesi çözümü ? Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse var mı :/
    arkadaşlar bu soruda takıldım kaldım yardımcı olabilecek kimse var mı ya FİZİKKK :/
     FİZİK :/ Çekme gerilmesi çözümü ? Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse var mı :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nabercan54 -- 7 Aralık 2013; 12:07:01 >

• Tam olarak fizik değilde Mukavemet gibi geldi. Neyse, F/S = yaparak çekme gerilmesini bulabiliriz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise genelde gerilmeyi N/mm² cinsinden buluyoruz yani KN dediğimiz değeri N'a çevirmemiz gerekir.

(15*10³)/(pi*5²/4) = 763.94 N/mm² gibi bir değer geldi a şıkkı.

Birim uzama ise boydaki değişimin boya oranı. Yani 3 mm değişmiş ve ilk boyu 300mm. 3/300 = 1/100 mm/mm olarak bulduk €(birim uzama) değerini. b şıkkı.

C şıkkı için ise Hooke's Law dediğimiz şeyi uygulayınca geliyor. Çekme Gerilmesi = (Birim Uzama) * ( Elastisite Modülü)

(763.94)*100 = Elastisite Modülü Yani 76 934 N/mm²

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huddleston -- 7 Aralık 2013; 14:09:00 >
  • Uhh abi ben bi lise 1 de fizik gördüm unide de tek. Bilimsel ilkleri diye bi ders olarak koydular onumuze bu dersi. Cok tesekkur ederim cok iyi açıklamasını yapmışsın da benim kafam karıştı şu formüllerden oturu şimdi
    A nin cevabı763.94 N/mm²
    B nin cevabı 3/300 = 1/100
    C nin cevabı 76 934 N/mm²
    Abi benim beyin error senin yazdiklarindan sonra anladigim kadariyla sonuçlar böyle değil mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yanlışlık yapmadıysam öyle olması gerekir.
  • Soruda elastik uzama olduğunu yazması gerekirdi.Çözümler arkadaşın dediği gibi ama plastik şekil değiştirme gerçekleşirse formüller çalışmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Soruda elastik uzama olduğunu yazması gerekirdi.Çözümler arkadaşın dediği gibi ama plastik şekil değiştirme gerçekleşirse formüller çalışmaz.

muhtemelen malzeme dersi sorusudur bu, plastik şekil değiştirmeleri lisans seviyesinde ihmal ediyor eğitim sistemi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

Soruda elastik uzama olduğunu yazması gerekirdi.Çözümler arkadaşın dediği gibi ama plastik şekil değiştirme gerçekleşirse formüller çalışmaz.

muhtemelen malzeme dersi sorusudur bu, plastik şekil değiştirmeleri lisans seviyesinde ihmal ediyor eğitim sistemi.

Malzeme değil bence.Malzeme olması için 2 taraftan çekilmesi gerekmez mi? Mukavemet denmiş ama daha o dersi almadım,malzeme görüyoruz şuan.Bu arada kuvvetin 2 taraflı uygulanmaması acaba uzama miktarını falan 2 bölmeyi gerektirir mi diye düşünüyorum.Elastik uzama ve kuvvet grafikleri doğrusal oldukları için 2 ye bölmemizde bir sakınca yok ama dediğim gibi bilmiyorum mukavemet.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

Malzeme değil bence.Malzeme olması için 2 taraftan çekilmesi gerekmez mi? Mukavemet denmiş ama daha o dersi almadım,malzeme görüyoruz şuan.Bu arada kuvvetin 2 taraflı uygulanmaması acaba uzama miktarını falan 2 bölmeyi gerektirir mi diye düşünüyorum.Elastik uzama ve kuvvet grafikleri doğrusal oldukları için 2 ye bölmemizde bir sakınca yok ama dediğim gibi bilmiyorum mukavemet.

mukavemet de olabilir, ancak mukavemet benim bildiğim 2. dönem dersidir. ilk dönem malzeme ve statik, ikinci dönem mukavemet almıştık yanlış hatırlamyıorsam.
    iki taraftan çekmeye zorunluluğu yok, bu da bir malzeme sorusudur, tabi aynı soru mukavemette de karşınıza çıkacak.

• hashus1099 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın dediği gibi mukavemet olabilir fakat bu kadar kolay bir soru mukavemette karşınıza çıkmaz heralde. Dönem dersi konusunda ise malzeme ve muk I bizde ikisi de aynı anda 3. dönem dersi.
  • Mukavemet 1 sorusu, çözüm doğru 2'ye bölme falan yok
  • Tamam sonuçlar doğru yani Allah razi olsun ya bu memlekette fizikçi bulmak ne zormuş arkadaş çok teşekkür ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.