Bildirim
Fizik Tork (Moment) Sorularım
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
1) F5=6x l F4=4.2x=8x l F2=3.3x=9x l F1 i momenti yoktur ÇÜNKÜ=f1 kuvveti doğrultusunda devam ettirisen O ya gelir ve moment olmaz** Gelelim f3 e pisagordan kök29 buluyoruz f3 doğrultusunu uzatıp o noktasından dik çektiğimizde 1 birim bile olmayan bir uzaklık oluoyr yani en büyük F2
2) sanırsam F3 ağırlık merkezinden geçtiği için 1e yanlış demiş olabilir ama neden olsunki takip -
Vaktinizi ayırdığınız için sağolun. Yalnız F3'ün torkunu nasıl bulduk anlayamadım.
Bir de yine aynı soruda örneğin, F1'in y eksenindeki bileşeni tam cismin kenar doğrultusundan geçiyor ve cisim yatay zeminde dengede. O halde bu kuvvet için y bileşeninin torku sıfırdır diyebilir miyiz? -
F1in torku var dikkatli bak o dan gecmiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet haklısınız. Aradaki açı 45 değil ben de dikkat etmemişim, sanırım arkadaşın da gözünden kaçmış. -
Hocam F3 kuvvetinin büyüklüğü kök29 doğrultusunda uzatıp dik çizdiğimizde o noktasına çok yakın bir noktada oluyor.Mesela 1 diyelim 1.kök29 F2 daha büyük oluyor onun momentini bulmak biraz zaman alır düzgün birşeykil olmadığı için dik kısmını bulamayız. F1e yanlış bakmışım hocam 3 birime 3 birim gördüm bunun için yoktur dedim ama oda F2den küçük oluyor -
Peki F1'in yatay torku sıfırdır diyebilir miyiz? Bu arada ilginiz için sağolun. -
F1 ucgenin sag tarafina dik etki ediyor k noktasina hicbir kuvveti yok o yuzden 0 evet. F3 kuvveti de gene ucgenin sagindaki yere etki ettiginden sadece f/kok2si noment uygular umarim yanlis bilgi vermiyorumdur uzun zamandir moment cozmedim.
quote:
Orijinalden alıntı: tatooine
Peki F1'in yatay torku sıfırdır diyebilir miyiz? Bu arada ilginiz için sağolun.
F1'in torku sıfır olmaz.Bilesenlere neden ayiriyorsun ki.K noktasına olan uzaklıgı 90 derece
quote:
Orijinalden alıntı: ÖncüTürk
F1 ucgenin sag tarafina dik etki ediyor k noktasina hicbir kuvveti yok o yuzden 0 evet. F3 kuvveti de gene ucgenin sagindaki yere etki ettiginden sadece f/kok2si noment uygular umarim yanlis bilgi vermiyorumdur uzun zamandir moment cozmedim.
Pardon f/kok2 demisim ama f3 ile f4 arasindaki aci 60 f3kok3 k ile ayni dogrultuda oldugundan kya gore momenti yoktur f3/2 kya dik moment uygular.
Gene düzelteyim kendimi :D k ya gore momenti vardir ama 2.f3/2 + 1.f3kok3 1.f1e esittir o yuzden f3 f1e esit degildir.
Soruyu cozerken konuyu hatirliyorum celiskiler icin kusura bakmayin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YesilliksizTantuni -- 9 Eylül 2014; 20:50:09 >
Ben onu diğer soru için sormuştum bir karışıklık oldu özür dilerim. -
Yok estağfurullah ne kusuru.Tam tersine o kadar uğraştınız ama benim kafam baya karıştı. -
Hocam simdi cizip gostericem de telefondayim. Bak simdi f3 ile f4 arasinda 60 derece var. F3un ucgenin sagina dik bileseni cos60.f3.2 Asagi tarafina ise sin60.f3.1 . O sondaki 1 ve 2 katsayilari uzakliklar yuzunden. Yani tek bir kuvvet var ama bilesenleri ucgenin farkli yerlerine tork uyguluyor. Direkt kendisini degil bilesenlerinin uzantilariyla tork alacaksin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YesilliksizTantuni -- 9 Eylül 2014; 21:02:40 >
Biraz anladım gibi çok sağolun hocam. Yalnız f3 ile f4 ün arasındaki açı sanırım 30 derece olacak.
Tekrar çok teşekkür ederim. -
quote:
Orijinalden alıntı: tatooine
Biraz anladım gibi çok sağolun hocam. Yalnız f3 ile f4 ün arasındaki açı sanırım 30 derece olacak.
Tekrar çok teşekkür ederim.
60 olacak. :D acirtay 30 30 diye bolmus 30 +90 + "60"
Desenize geometride de çuvalladım. Sağolun yeniden.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X