evet bir fizyoterapist işsiz kalır mı ? bir de maaşlarının yeterli olmadığı az olduğu söyleniyor doğru mudur ?
işsiz kalmayacak meslek yoktur. ancak iş imkanının en fazla olduğu bölümlerden biri ftr. yeni mezunlar özelde 3,5-4 bin lirayla başlıyorlar. devlette 2,5 civarı alıyorlar. günümüz şartlarında fena sayılmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: mr_gölge
işsiz kalmayacak meslek yoktur. ancak iş imkanının en fazla olduğu bölümlerden biri ftr. yeni mezunlar özelde 3,5-4 bin lirayla başlıyorlar. devlette 2,5 civarı alıyorlar. günümüz şartlarında fena sayılmaz.
teşekkür ederim. devlette 2,5 + döner sermaye değil mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: ridvann23
quote:
dönerini felan bilmiyorum tam. ortalama ellerine geçen para bu.
quote:
quote:
hayır doner dahıl 2.5-3 cıvarıı alıyorlar yerıne gore azalabılır tabı.ozelde suan ıcın bmaaslar 3-3.5 tan baslıyo tabı gelecekte ne olur bılınmez.issiz kalmazsın o kesınde maas konusunda bı kesınlık yok
quote:
Orijinalden alıntı: sir506
quote:
quote:
hayır doner dahıl 2.5-3 cıvarıı alıyorlar yerıne gore azalabılır tabı.ozelde suan ıcın bmaaslar 3-3.5 tan baslıyo tabı gelecekte ne olur bılınmez.issiz kalmazsın o kesınde maas konusunda bı kesınlık yok
iş sıkıntısı olmaz yani ? maaş konusunda da normal bir devlet memuru bile 2000 tl alıyorken sanırım fizyoterapist maaşları 2,5 in altına düşmez hatta üstüne bile çıkar diye düşünüyorum
suan ıcın ıssız kalan fızyoterapıst hıc duymadım o konuda rahat olabılırsın ama .2500 un altına calısanı duydum.suan ıcın sana bu rakam fızyoterapıst ıcın dusuk gelebılır ama dogru maalesef .ama sana sunu soylıyım parasına bakarak gelmeyın bolume cogu kısının yaptıgı htayı yaparsınız para ıcın yapılıcak bı meslek degıl.zaten cok para kazanan fızyoterapıstlerde bu ısı hakkını vererk yapıp parayı ıkıncı plana atan ınsanlar
şu anda çevremde duyduğum sizinde duyduğunuz gibi ftr ile alakası olmayan onlarca kişi gelmiş dışarıda ahkam kesip insanların moralini bozuyor ben ftr okuyorum şimdi gelip de size bu bolumu seçin direkt 4-5 milyardan işe başlayın garantisi kimse size vermez o sizin kabiliyetiniz kendinizi geliştirmenizle alakalı ama ftr okuyan bir kişi kesinlikle iş sıkıntısı çekmez ama çalışma şartları maaş vb yerden yere değişebilir kimisi 3 bin tl ile mutlu olup överken bu mesleği kimisi 5 bin alır mesleğini sevmez mesleğine lanetler yağdırır iş olanaklarından ziyade bu bölümde düşünmeniz gereken hitap ettiğiniz kişiler genellikle sakat yaşlı engelli kişiler olacak ve siz sürekli bu kişiler arasında olacağınız için psikolojinizin çelik kadar sert olması gerekir bence bunu düşünüp kendinizi değerlendirirseniz daha iyi bir seçim yapmış olacaksınız herkese iyi tercihler
yıllar önce özelde 6-7 alan arkadaşlarım vardı. şimdi sanırım ciddi bir düşüş var maaşlarında çünkü artık fizyoterapist bolluğu var ülkede eskiden devleti seçen çok azdı şimdi gördüğüm kadarıyla devlete geçenler arttı. dönerle birliket devlette 2.5 civarı alıyorlar bence önümüzdeki seneler daha da düşüş olacak. ben 2004te üniversiteyi kazandığımda 7-8 üniversitede bu bölüm vardı sadece. sanırım şimdi 40-45 üniversitede var ....
Fizyoterapi şu anda en zor işsiz kalınacak bölümlerden biri
quote:
Orijinalden alıntı: manufernandes
şu anda çevremde duyduğum sizinde duyduğunuz gibi ftr ile alakası olmayan onlarca kişi gelmiş dışarıda ahkam kesip insanların moralini bozuyor ben ftr okuyorum şimdi gelip de size bu bolumu seçin direkt 4-5 milyardan işe başlayın garantisi kimse size vermez o sizin kabiliyetiniz kendinizi geliştirmenizle alakalı ama ftr okuyan bir kişi kesinlikle iş sıkıntısı çekmez ama çalışma şartları maaş vb yerden yere değişebilir kimisi 3 bin tl ile mutlu olup överken bu mesleği kimisi 5 bin alır mesleğini sevmez mesleğine lanetler yağdırır iş olanaklarından ziyade bu bölümde düşünmeniz gereken hitap ettiğiniz kişiler genellikle sakat yaşlı engelli kişiler olacak ve siz sürekli bu kişiler arasında olacağınız için psikolojinizin çelik kadar sert olması gerekir bence bunu düşünüp kendinizi değerlendirirseniz daha iyi bir seçim yapmış olacaksınız herkese iyi tercihler
+1
peki sizce de böyle iyi bir puanla gidilen bir bölüm de o para az değil mi ? yanlış anlamayın ben bu mesleğin zorluklarını araştırdım biliyorum ve yapabileceğime de inanıyorum. Ama maddi yönünü hiç dikkate almamak da olmaz yani.
Özelde çalışan fizyoterapistler artık bıkmış durumda. Maaşımız iyi ama çalışmaktan bıktık diyorlar. Millet Devlette calısıp daha az para kazanmanın derdinde.
up up
İş bulması kolay maaşı da yüksek bi bölüm.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme