Şimdi Ara

Flaş Sim2 DM800SE klon cihaz incelemesi @Bora2004 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
0
Favori
10.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bora2004

Sim 2.1 yazılım destegi acısından çok iyi. Ferrari bu konuda biraz zayıf. Artık cihazların hardware kalitesi aynı. Bence sim 2.1 biraz daha one çıkıyor....

Hem ferrari hemde Sim 2.1 satan bir satıcı Ferrarinin donanımının pek iyi olmadığını ancak Orjinal imajların yüklenebildiğini söyledi,
    ayrıca, müşterilerinin ferrari aldıktan sonraki siparişlerinde Sim 2.1 tercih ettiğini söyledi.

Başka bir satıcı da Sim 2.1 cihazların donanım olarak daha stabil olduğundan bahsetti ve Sim 2.1 cihazlara da orjinal imaj yüklenebildiğini söyledi.

Ben Sim 2.1 cihazlara convert edilen imajlar yükleniyor diye biliyorum ama, Orjinal imaj yüklenebilirlik konusunda bilgi verebilirmisiniz, doğrusu nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: msenoz

Ben Sim 2.1 cihazlara convert edilen imajlar yükleniyor diye biliyorum
    ama, Orjinal imaj yüklenebilirlik konusunda bilgi verebilirmisiniz, doğrusu nedir?

Selamlar,

Sim 2.01 ve/veya sim 2.1'li cihazlara orijinal image, küçük bir yarıntıya dikkat edilerek
    kolayca yüklenilebilir. Geriye doğru mesajlarımı takip ederseniz, sim kartlar ile ilgili açtığım
    başlıkta açıklamıştım.

Ferrari sim'li cihazlara; image modifiye edilerek,

E-star sim'li cihazlara ise; özel hazırlanmış konvertör (PC'den çalışan bir arayüz'de
    diyebiliriz.)'de düzenlendikten sonra yüklenebilir.

Bu nedenle sim 2'li(sim2.com) cihazlar tercih edilmelidir.

Yalnız sim 2 diye satılan ancak sim kart güncellemesi ancak haricen yapılan sim kartlarda
    vardır. (INPAX 8100HD cihazda böyle bir sim kart var.) Bu tip sim kartlı cihazları sim 2 diye
    satmaktadırlar. Alırken dikkat ! Dreambox'larda yaygın olarak kullanılan ve cihaz üstünde
    sim kart güncelemesi yapılabilen üç sim kartın( sim2.com, ferrari, e-star) dışında, haricen
    güncellenebilen 8 değişik sim kart türü daha vardır. Bu sim kartlarda özel yama dosya ile
    ferrari sim'e dönüştürülebilmektedir.

Herkesin kafasına takılabilir ! Bu kadar değişik sim kart kullanılmasının nedeni nedir diye...

Sebebi, Dreambox'u satışa çıkaranların maliyet avantajı yakalamak için, diğer bir deyişle
    daha ucuza maledebilmek için Dreambox'lara değişik sim kartlar takıyorlar.

En pahalı sim; sim2.com'un sim'leridir. Biraz daha uygunu ferrari sim'dir. Ferrari'den daha
    uygunu e-star sim'lerdir. Diğer haricen güncellenebilen sim'ler ise, çok daha uygun fiyatlıdır.

Bu itibarla; Dreambox edinecek arkadaşlar, malın fiyatını üzerindeki sim'e göre
    değerlendirip, kıyaslamalıdır.

Saygılar, sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 18 Ağustos 2011; 17:45:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

ama, Orjinal imaj yüklenebilirlik konusunda bilgi verebilirmisiniz, doğrusu nedir?

Selamlar,

Sim 2.01 ve/veya sim 2.1'li cihazlara orijinal image, küçük bir yarıntıya dikkat edilerek
    kolayca yüklenilebilir. Geriye doğru mesajlarımı takip ederseniz, sim kartlar ile ilgili açtığım
    başlıkta açıklamıştım.

E-star sim'li cihazlara ise; özel hazırlanmış konvertör (PC'den çalışan bir arayüz'de

Yalnız sim 2 diye satılan ancak sim kart güncellemesi ancak haricen yapılan sim kartlarda
    vardır. (INPAX 8100HD cihazda böyle bir sim kart var.) Bu tip sim kartlı cihazları sim 2 diye
    satmaktadırlar. Alırken dikkat ! Dreambox'larda yaygın olarak kullanılan ve cihaz üstünde
    sim kart güncelemesi yapılabilen üç sim kartın( sim2.com, ferrari, e-star) dışında, haricen
    güncellenebilen 8 değişik sim kart türü daha vardır. Bu sim kartlarda özel yama dosya ile

Herkesin kafasına takılabilir ! Bu kadar değişik sim kart kullanılmasının nedeni nedir diye...

Sebebi, Dreambox'u satışa çıkaranların maliyet avantajı yakalamak için, diğer bir deyişle

En pahalı sim; sim2.com'un sim'leridir. Biraz daha uygunu ferrari sim'dir. Ferrari'den daha
    uygunu e-star sim'lerdir. Diğer haricen güncellenebilen sim'ler ise, çok daha uygun fiyatlıdır.

Saygılar, sevgiler.

Hızlı ve detaylı cevap için çok teşekkürler, daha önce bu yazınızı okumuştum aslında
    ama DM800SE ler çıkınca kafalar biraz karışmıştı, böylece tekrar netleşmiş oldu sağolun.

• Rica ederim.

Bu arada;

Sim kartların Türkiye'deki perakende satış fiyatlarını yaklaşık olarak vereyim.

Sim 2.01 : 30 dolar,

ferrari sim : 15 dolar,

e-star sim : 7 - 10 dolar,

Haricen güncellenebilen sim'ler : 5 - 7 dolar.

Dreambox 800HD edinecek arkadaşlar, malın fiyatını üzerindeki sim'e kıyaslamalıdır.

Saygılar, sevgiler.
  • serkan usta benim aslında kafama takılan bir nokta var.

daha önce çinden almış olduğum dreambox 800hd nin altında sim kartı 2.01
    bu günlerde almış olduğum dreambox 800se nin altında ise sim kartı 2.10 yazıyor.

firma olarak aynı fakat bu sim2,01 ile sim 2,10 arasında ki fark nedir.?çünkü 800se ler dikkat ederseniz sim 2,10 olarak lanse ediliyor

saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafada

serkan usta benim aslında kafama takılan bir nokta var.

daha önce çinden almış olduğum dreambox 800hd nin altında sim kartı 2.01
    bu günlerde almış olduğum dreambox 800se nin altında ise sim kartı 2.10 yazıyor.

firma olarak aynı fakat bu sim2,01 ile sim 2,10 arasında ki fark nedir.?çünkü 800se ler dikkat ederseniz sim 2,10 olarak lanse ediliyor

saygılar

Selamlar,

Her ikiside sim2.com'un ürünüdür.

Emin olmamakla birlikte, sim 2.01 ile sim 2.1 arasında donanımsal bir fark olduğunu
    düşünmüyorum. Yazılımsal bir fark olması ise normaldir. Zira cihazın açılış (boot)
    protokolünü düzenliyor.

Saygılar, sevgiler.
  • Arkadaşlar, DreamDTS kurulumuyla ilgili sorun yaşayanlar aşağıdaki linkte anlatılanları deneyebilirler.
    DM800 SE ferrari sim için anlatılmış ama sanırım Sim2.1 içinde çalışması lazım.

http://www.8a8f8.com/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=39782&gonew=1#UNREAD
  • quote:

quote:

Selamlar,

başlıkta açıklamıştım.

Saygılar, sevgiler.

Sevgili serkangüzel_ arkadaş,

Senin ve bora2004'ün ferrari ve sim 2.1 kartlarla ilgili yorumlarını dikkatlice okumadığımı, bugün cihaz siparişi verdikten sonra fark ettim.
    Ben bugün ferrari kartlı bir cihaz satın aldım, kargoya yarın verileceği söylendi. Sizin ve bora2004'ün yorumlarını dikkatlice okuduktan sonra
    yanlış karar verdiğimi düşünmeye başladım. Sizce siparişimi iptal edeyim mi? Kargoya verilmeden iptal ettirebilir miyim? Sadece kart meselesi
    yüzünden iptal ettirmeme değer mi? Görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Pixel Plus HD

quote:

quote:

Selamlar,

başlıkta açıklamıştım.

Saygılar, sevgiler.

Sevgili serkangüzel_ arkadaş,

Senin ve bora2004'ün ferrari ve sim 2.1 kartlarla ilgili yorumlarını dikkatlice okumadığımı, bugün cihaz siparişi verdikten sonra fark ettim.
    Ben bugün ferrari kartlı bir cihaz satın aldım, kargoya yarın verileceği söylendi. Sizin ve bora2004'ün yorumlarını dikkatlice okuduktan sonra
    yanlış karar verdiğimi düşünmeye başladım. Sizce siparişimi iptal edeyim mi? Kargoya verilmeden iptal ettirebilir miyim? Sadece kart meselesi
    yüzünden iptal ettirmeme değer mi? Görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum...

Selamlar,

Satıcı ile görüşünüz. sim 2.1'li cihaz göndermesi mümkün ise, ferrari sim'li olanı iptal ediniz.

Sim 2.1 ile diğer sim'li cihazlar arasındaki temel fark, image yüklemede ortaya çıkmaktadır.
    Sim 2'li cihazlara image'lar kolayca yüklenebilmektedir.

Bu nedenle de sim 2 serisi cihazlar biraz daha pahalıdır. Fiyatın bu yüksekliği sim kartın
    maliyetinin fiyata yansıtılması nedeniyledir.

Kolay gelsin.

• Cevap için teşekkürler serkan_guzel. Bu sabah erken saatlerde satıcı aradı, iptal edemem dedi, sadece ferrari cihazları satıyorlardı çünkü. Her neyse iptal edemedim, kargoya verdiler bile. :)
    Kısmet değilmiş demek ki. İstediğim image'ları yükleyememek çok rahatsız ederse beni sim 2.10 bir kart alıp, kendim değiştirebilirim değil mi? Ama nereden ve kaça alabilirim bilmiyorum tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pixel Plus HD

Cevap için teşekkürler serkan_guzel. Bu sabah erken saatlerde satıcı aradı, iptal edemem dedi, sadece ferrari cihazları satıyorlardı çünkü. Her neyse iptal edemedim, kargoya verdiler bile. :)
    Kısmet değilmiş demek ki. İstediğim image'ları yükleyememek çok rahatsız ederse beni sim 2.10 bir kart alıp, kendim değiştirebilirim değil mi? Ama nereden ve kaça alabilirim bilmiyorum tabii.

Sim kartları multivizyon firması satıyordu bir ara... Google'dan araştırmakta yarar var.
  • Konuyu takipteyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhendisbiri -- 15 Eylül 2011; 20:12:00 >
  • Arkadaşlar benim dm800se'deki tuner alps gözüküyor bazı arkadaşlarınki ise farklı küçük bir tuner , bendeki daha büyük alps ve üstünde made in japan yazıyor bu farklılık neden kaynaklanıyor acaba ??
  • quote:

Arkadaşlar, DreamDTS kurulumuyla ilgili sorun yaşayanlar aşağıdaki linkte anlatılanları deneyebilirler.

ya geliyor yolda, sorun çıkmaz inş vb.. diyen arkadaslar yokolmuş,
    ürününüz geldi mi sagsalim beyler?

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

Arkadaşlar, DreamDTS kurulumuyla ilgili sorun yaşayanlar aşağıdaki linkte anlatılanları deneyebilirler.

ya geliyor yolda, sorun çıkmaz inş vb.. diyen arkadaslar yokolmuş,
    ürününüz geldi mi sagsalim beyler?

Geldi evet herhangi bir sorun yok

• quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Arkadaşlar benim dm800se'deki tuner alps gözüküyor bazı arkadaşlarınki ise farklı küçük bir tuner , bendeki daha büyük alps ve üstünde made in japan yazıyor bu farklılık neden kaynaklanıyor acaba ??

Bu soruya bende cevap bekliyorum doğrusu..Bilen arkadaşlar cevaplarsa çok memnun oluruz..
  • alps li dreambox 800 hd se ler alibaba sitesinde baya ucuz sen kaça aldın acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: frozen74

alps li dreambox 800 hd se ler alibaba sitesinde baya ucuz sen kaça aldın acaba

iyi olan tuner hangisi? hangi tunerlıyı almalıyız?
  • Benim bildiğim Alps tunerler DM800 mıodellerde kullanılıyordu SE için Alps tuner görmedim, bir adres vereblirmisiniz alps tunerlisinden bende merak ettim.
  • http://www.aliexpress.com/product-fm/498120694-Free-Shipping-dvb-800-hd-se-High-quality-with-Lowest-price-wholesalers.html
    burdaki model bir 400 diyor bir 300 diyor arka tarafı hdmi cikisiyla hd se ye benziyor.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.