Arkadaşlar müşterinin bilgisayarına format atacaktım bilgilerini flash belleğe aldım.Neyse cd'den başlattım bilgisayarı.C: ve D:'yi normal görüyordu.Bide baktım altta 240 küsürlük tanınmayan bir bölüm daha var.Dedim bu da nesi? Sonra o bölümü sildim bir güzel.Bilgisayarı kurdum.Bide aklıma ne gelsin flash bellek bilgisayarda takılıydı ve benim sildiğim bölüm flash bellekti.Sonra bilgisayara taktım ne hafızayı görüyor ne de biçimlediriyor.Sonra tekrar xp cd ile başlattım ve oradan biçimlendirmeye çalıştım.Tabi mb az olduğu için biçimlendirmedi ama flash bellek çalıştı.İçine girebildim.bu seferde 256 mb yerine 235 mb gördü. Bunu tekrar 256 yapmanın bir yolu varmı?
merhaba... bence sen yine şanslıymışsın aynı problemi bende yaşadım benim flaş hiç çalışmadı servise vermek zorunda kaldım... bence sende servise ver... aslında işini görecek bir cvp olmadı ama ........
kardeş aynı olay benim başımada geldi bende yanlışlıkla biçimledim hani bi 8 mb alan vardır ya o gitti bide 13 mb kaybolduydu benden. bende bi prog vardı killdisk di adı sanırım bilen arkadaşlar vardır. o program disketten boot edecen F10 a basacan yanlış hatırlamıyorsam istersen sana kullanma klavuzuyla birlikte progu gönderirim ama biraz bekleyecen çünki arşivin içinde bulmak baya bi zor
Kardeş öle görmesi normal her tel de öle görür mesela bende 6230 var 32 yi 30 küsür görüyo kartı normal yani
karrakarrtal kardeş haklısın zaten hiç biri tam görmez hdd lerde öyledir 80 gb denir ama hiç 80 gb görmez ama arkadaş eksildi diyor zaten aldığındada 256 mb görmüyordu. burda "karabey_58" kardeşin 8 mb lik alanı yok olmuştur. onu söylüyordum bende
256 mb değildir gerçek boyutu 256000 kb tır. bunuda 1024 e bölerseniz 250 mb elde edersiniz. Falsh diski fat dışında bir başka dosya sistemi ile biçimlendirme yaptıysa 235 mb olarak görmesi normaldir.
karrakarrtal kardeş haklısın zaten hiç biri tam görmez hdd lerde öyledir 80 gb denir ama hiç 80 gb görmez ama arkadaş eksildi diyor zaten aldığındada 256 mb görmüyordu. burda "karabey_58" kardeşin 8 mb lik alanı yok olmuştur. onu söylüyordum bende
kral_51 kardeşim söylemiş.Ben bu kaybettiğim 8 mb'lık alanı geri getirmeyi istiyorum.Bu olay harddisklerimizde her seferinde oluyor ama 8 mb'tı hiçbirimiz önemsemiyoruz.Ama bu 256 mb'lık flash bellek olunca 8 mb benim için hayati önem taşıyor.
flash belleğin üreticisi sitesinde sana yardımcı olabilicek bir program olabilir bir bak istersen
Kingston marka USB'lerde 1 GB diye alınan bir flashın 750 MB civarında çıktığını duymuşltum. Ben de Kingston 1 GB aldım ama gerçekten 1 GB. Böyle bir sorun olabilir...
Yok üstadım benimkisi kingston değil.Markası keysmart eğer bi daha gönderirsem 3. garantiye gidişi olacak.Bellekte sorun yoktu,yani ben format olayını gerçekleştirene kadar.Başta da dediğim gibi 240 küsür mb gibi bişey görüyordu.Ama format olayında 8 mb'yi yiyor.Onu getirmenin bir yolunu arıyorum.Tabi böyle bir yol varsa.
yanlış bilmiyorsam flash disklerin formatı farklı olduğu için bunu üretici firmanın format programlarını bulup ona ait olan programıyla tekrar dene en azından 8 mb olmasa bile 6 mb ı getirebilir....
Arkadaşlar bu sorunun 2 çözümü var. Veriler için alternatif çok ama ilerde anlatacağım gibi sektör sektör biçimlendirdiği için kurtarma olmama ihtimali yüksek. İlk olarak Flash Disk in tam görünmesini sağlamak için (adını hatırlamıyorum) HP nin bu iş için hazırlanmış bir yazılımı var. Bu yazılım sayesinde diskteki tüm sektörler boşaltılıyor (yani 1 yada 0 ile işaretleniyor). Diğer yazılımımız ise Symantec Partition Magic 8.0.1 yada daha üst sürümü . Bu yazılım sayesinde falash diskin ne kadarı aktif ne kadarı değil görebiliriz. daha sonra bu bölümü biçimlendirebiliriz. Verileri kurtarmak için Recover my files yada easy recovery yzılımlarından birini kulanabilirsiniz.
BAŞARILAR
Eyvallah değerli kardeşlerim.Hepiniz çok sağolun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme