Şimdi Ara

Flash bellekteki sistem dosyalarını diğer flash belleğe aktarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Herkese günaydınlar.

Elimdeki flash bellek (eski) içinde çeşitli sistem dosyaları var ve usb girişi koptu kopacak, yeni bir flash bellek aldım.

Eskisi içindeki sistem dosyalarını yenisine nasıl aktarabilirim?

Yardımınız için önceden teşekkürler.

• Eski flash belleği bir şekilde bilgisayara bağlayıp dosyaları kopyalamanız ve yeni flash belleğe yüklemeniz lazım. Ucunun tam olarak ne durumda olduğunu bilmiyorum ama lehim yapmayı bilen birine göstermenizde fayda var.

Kolay gelsin.
  • Sayın slypent,

Merhaba. Yanıt ve öneriniz için teşekkürler.

Eski flash bellek içindekiler (xp, windows7 vb.) işletim sistemi dosyaları ve "ScanDisk" marka flash belleğin usb girişi ince kısmı sanki plastiğe benziyor, lehim tutar mı bilmiyorum.

"Kopyala Yapıştır" ile işletim sistemi dosyaları yeni flash belleğe aktarıldığında, Windows 7 işletim sistemini kurabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: assenucler

Sayın slypent,

Merhaba. Yanıt ve öneriniz için teşekkürler.

Eski flash bellek içindekiler (xp, windows7 vb.) işletim sistemi dosyaları ve "ScanDisk" marka flash belleğin usb girişi ince kısmı sanki plastiğe benziyor, lehim tutar mı bilmiyorum.

"Kopyala Yapıştır" ile işletim sistemi dosyaları yeni flash belleğe aktarıldığında, Windows 7 işletim sistemini kurabilir miyim?

O dosyaları çalışan bir sistemden aldıysanız kuramazsınız.
    Kurulum dosyaları dahi olsa o şekilde kopyala yapıştırla diğer flash diski yükleme diskine çeviremezsiniz.

Windows 7 işletim sistemini usb den kurmak için windows 7 iso kalıbına vehttp://www.microsoftstore.com/store/msstore/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool adresindeki programa ihtiyacınız olacaktır.

Sistem yedeği alma veya geri yükleme içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_51805138/tm.htm adresindeki konuyu incelemeniz faydalı olacaktır.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aduket atan adam -- 21 Şubat 2013; 11:52:31 >

• Teşekkürler.
  • Dostlar tekrar merhabalar.

Sayın sylpent'in yararlı bilgileri için kendisine bir kez daha teşekkür ederim.

Ancak, Flash'tan flash'a dos 'diskcopy ya da XCopy" komutu ile işletim sistemi (xp, win7) dosyalarının yüklendiğini sanki bir yerde okudum. Şimdi nerede okuduğumu pek hatırlamıyorum.

Eğer bu mümkünse, dos komutunun nasıl yazılacağı ve boot olayı konusunda yardımcı olabilir misiniz?]

Yardımcı olabilir misiniz?
  • xcopy (kaynak)surucuharfi: (hedef)surucuharfi: /h
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Değerli üstadım Bay_KG,

İyi akşamlar.

http://www.kitap-gibi.info/FB_ile_Sistem_Kurulumu/USB_Flash_Bellek_Sistem_Kurulumu.htm

Linkteki resimlere ve açıklamalara göre işlem yapmak istesem de bir yerde hata yapıyorum, herhalde iso dosyalarını bir türlü yükleyemiyorum.

Sevgi ve saygılarımla.
  • quote:

Dostlar tekrar merhabalar.

Sayın sylpent'in yararlı bilgileri için kendisine bir kez daha teşekkür ederim.

Ancak, Flash'tan flash'a dos 'diskcopy ya da XCopy" komutu ile işletim sistemi (xp, win7) dosyalarının yüklendiğini sanki bir yerde okudum. Şimdi nerede okuduğumu pek hatırlamıyorum.

Eğer bu mümkünse, dos komutunun nasıl yazılacağı ve boot olayı konusunda yardımcı olabilir misiniz?]

Yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba sevgili selim...
    Üstadım yeni aldığın Flash Belleğin HDD formatına dönüştürülmesi gerekir. Bunu yapmadan DOS(grub4dos) ortamında XP kuramazsın.. Win7 veya Win8 olur ama XP maalesef olmaz..

Yapabilirsen aşağıdaki hazırladığım sayfa linkine gir ve anlattığım şekilde uygulama yap. Hayır yapamam diyorsan, google amcadan Alpemix isimli yazılımı bul ve kurduktan sonra buradan özele ID numaranı vede Şifreni verebilirsin. Bu şekilde sana bağlanıp birlikte yapalım.. Hiç değilse nasıl yapıldığını öğrenmiş olursun..
    Temawiver son zamanlarda kısıtlamaya başladığı için en iyisi şu anda Alpemix yazılımıdır..

Flash bellek formatlamak için link
    Hoşça kal ve kolay gelsin..

• Gönül dostum Bay_KG,

İyi geceler.

İnceliğiniz, bilgeliğiniz, uzmanlığınız ve deneyiminizle çok farklısınız. Allahım sizi başımızdan eksik etmesin.

Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.
  • quote:

Gönül dostum Bay_KG,

İyi geceler.

İnceliğiniz, bilgeliğiniz, uzmanlığınız ve deneyiminizle çok farklısınız. Allahım sizi başımızdan eksik etmesin.

Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.

Merhaba üstadım Selim..

Rica ederim ve hiç önemli değildi benim için..

BT uzmanlığını boşa vermiyorlar insana.. Bir kaç tane uzmanı(özellikle Alman'ı) devireceksin ki bunu hak edesin..
    Forumda yazılan çok şeye gülüp geçiyorum inan.. Kimisi nalına kimisi de mıhına vuruyor. Oysa ki, durum çok farklı veya değişik. Bu gibi konulara çoğunlukla yardımcı olmuyorum.. Özellikle ARABIN YALELLİSİ gibi mesaj yazanlara..

Sevgi ve selamlarımla birlikte, sağlıcakla kalın...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.