arkadaşlar iyi geceler. arabanın çakmak girişine takılan mp3 aparatlarından almıştım. 1gb dahili flash bellekli NARİTA markalı muhteşem mp3 aparatım çalışmamaya başladı. sorunu dinledikten sonra çakmak girişinden direkt olarak çıkartmış olmama bağlıorum. hiçbi şekilde bilgisayarla aparat arasında bağlantı kuramıyorum. usb den bağladıgımda aparatın ekranında ' başlıyor' yazısı cıkıyor ve oyle kalıyor. sanırım içindeki flash bellek kitlenmiş durumda. netten araştırdım baktım saolsunlar Narita nın bi web adresi bile yok bırakın driverını vs. acaba ne yapmam gerekıyor ? dedigim gibi , usb den bılgısayarla aparatı bagladıgımda bilgisayar hiç bi şekilde görmüyor. 'yenı donanım bulundu' yazısı dahi çıkmıyor.yardım ederseniz cok sevinirim.
quote:
muhteşem mp3 aparatım
Anlattıklarınızdan ne kadar muhteşem olduğu ortaya çıkıyor.
Markalar boşuna marka olmuyor.
aldığınız yer belli ve faturalıysa garantiye veriniz. Ne üdüğü belirsiz çakma çin mallarından ise bi bardak soğuk su içiniz.
cewp verdiginiz için teşekkürler. ancak şöyle bişey war ürünü alalı epey oldu araya askerlik yurtdısı vs. girdigi için epey bi zaman geçti garantisi geçerli mi oldugunu bırakın nerden aldıgımı bile unuttum. ben bu şekilde aparat olarak büyük markaların ürünlerini görmedim. tüm forumu araştırdım , hp nin format disk storage veya diger repair programları bi işe yaramadı. bilgisayar bi görebilse usb yi bi çaresi bulunurdu ama hiç görmüyor.
öncelikle bu konuda yardımcı olmadığınız için çok teşekkür ederim.! neyse, @keleminabi nin dediğinin aksine elimde kingston marka flash diskimde de aynı sorunları yaşamıştım zamanında. ve bi yolunu bulamadığım için kenarda duruyordu. yani büyük markalar sorun yaratmaz ürünler çıkartmıyorlar piyasaya. neyse , yukarda da belirttiğim gibi bilgisayarım flashi gormuyordu , artık ümidi kesmiştim ki , bi arkadaşımın demesiyle şu işlemi yaptım ;
bilgisayardaki not defterini açıp ,
taskkill /im explorer.exe /f taskkill /im wscript.exe start reg add HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\EXplorer\Advanced /v ShowSuperHidden /t REG_DWORD /d 1 /f start reg import kill.reg del c:\autorun.* /f /q /as del %SYSTEMROOT%\system32\autorun.* /f /q /as del d:\autorun.* /f /q /as del e:\autorun.* /f /q /as del f:\autorun.* /f /q /as del g:\autorun.* /f /q /as del h:\autorun.* /f /q /as del i:\autorun.* /f /q /as del j:\autorun.* /f /q /as del k:\autorun.* /f /q /as del l:\autorun.* /f /q /as del s:\autorun.* /f /q /as start explorer.exe
yazdım ve 'cmd'dosya türü olarak kaydettim. uzantıdan oncekı isim önemli değil . mesela prometheus.cmd olabilir. ama uzantısı cmd olacak. daha sonra bunu kaydedip, bozuk veya hasarlı veya bılgısayarın gormedıgı flashı usb'ye bağlıyken bu dosyayı çalıştıra bastım. ve işe yaradı bilgisayar flash'ı gördü. acaba rastlantı mı dıye aynı işlemi diğer bozuk KİNGSTON marka flashımda denedim, sonuç yıne olumlu.
belki diğer arkadaşların işine yarar diye yazıyorum buraya. HP disk storage vb biçimlendirme programları yalan dolanmış onu anladım.
Burada paylaşılanlar %100 sizin sorununuza karşılık gelmeyenbilir yardımcı olmaya çalışanlar; sorunun analizi için gereken bilgiyle değil yardım isteyenlerin verdiği bilgilere sahiptir. Sorununuzun tahlili sırasında: arızanız tarif ettiğiniz ise; usb belleğe araştırla kolayca erişilebileceği konusunda bilgisiz olduğunuzu tahmin edememişim.
Bazıları burada bilgilerimi paylaşmamam için çaba sarfetseler de; Yardım isteyenlere yardım etmek için çabalayacağım.
Deyimde anlatıldığı gibi: Balıklar bilmese bile halik ler bilir.
bazılarının burada bilgilerinizi paylaşmamanız için çaba sarfetmesi benim sorunum değil 'bazılarının' sorunu. + usb belleğe araştırla ulaşamayıp ona bi kod yardımıyla ulaşmayı bilemeyecek kadar bilgisizliğe?? sahip olduğum için de sizden özür dilerim. doğru ya ben bunu nasıl olur da bılemem. sizin gibi engin bilgi ve donanım sahibi değilim. sonuçta çakma bi çin malı aparat sorunum war değil mi ? ama hala bahsettiğim aygıtın işini yapacak sizin deyiminizle 'BÜYÜK FİRMA' ürünlerini görebilmiş değilim. varsa da yine bu benım bilgisizliğim olur sanırım. sadece yardım isteyenlerin verdiği bilgilere sahip olan siz, neden peki yardımın tespitin de söylediklerimden yola ÇIKMAYARAK 'üstüne bi bardak su içiniz' gibi bi sonuç cıkartıyorsunuz anlamış değilim. demek ki üstüne bi bardak su içmeden önce biraz uğraşmak gerekiyormuş. en basitinden; 2x2 nin hepimiz için gayet kolay bı sonucu wardır ama bılmeyen bı adam ıcın bunun sonucunu ogrenmek bi nimet olabilir değil mi ?amacınız buradan yardım ısteyenlere yardım etmekse, en ufak bı bılgı ayrıntısını bıle paylaşmanız gerekmez mı ?
ayrıca ; ne ben balığım , ne de ortada halikten medet ummayı gerektirecek bi yardım war. dersimiz deyimler ise şu biraz işimize yarayabilir ;