Şimdi Ara

Flash Disk'te STOBOM adlı bir klasör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Saçma bir soru mu bilmiyorum ama flash diskinizde "STOBOM" adlı bir klasör (veya dosya) var mı? İkonu çöp kutusu şeklinde... Normalde görünmüyor. Klasör seçeneklerinden sistem dosyalarını göster deyince görülebiliyor. Üzerine gelince de "sildiğiniz dosya ve klasörleri içerir" diyor ama silinen dosyalar oraya gitmiyor. Çift tıklayınca G:\STOBOM adresinde bilgisayarın "geri dönüşüm kutusu" görüntüleniyor...

Daha önce böyle bir klasör var mıydı bilmiyorum. Dün okulun bilgisayarından çıktı alırken autorun'lı bir dosya oluşmuş. Başka bir bilgisayarda virüs var uyarısı geldi ve o dosyayı sildim. Bu klasörü de bu olaydan sonra fark ettim. Evde virüs taraması yapınca bir şey çıkmadı ama içime kurt düştü. İnternette aratınca da STOBOM adlı hiçbir şey bulamadım...

Nedir bu STOBOM? Bildiğimiz geri dönüşüm kutusuysa ismi niye böyle ve internette aratınca hiçbir bilgi yok?..

Kingston 4GB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wasatime -- 17 Aralık 2009; 19:12:28 >

• İyi ve güncel bir antivirüs yazılımı ile sistemini tarat USB bellekteki verilerin önemli ise yedeğini al ve format at ona öyle bir klasör olmaması gerekir virüs ile alakalı bir durum olması muhtemel.
    - Autorun özelliğini kullanmıyorsan bu tür autorun virüslerinin sistemine bulaşmasını önlemek için "autorun inf iptal" şeklinde arama yaparsan çeşitli .reg dosyaları var bunlarla sistemini koruyabilirsin.

Kolay gelsin.
  • Sistem klasörüdür silmeyin, "desktop" falan gibi bir şeyler yazdı ama sildim, gitti... Virüslü dosyayı okuldaki bilgisayarda silmiştim zaten. NOD32 ve internetteki online antivirüs taramalarıyla aratınca da evdeki bilgisayarda ve flash diskte bir şey çıkmadı... Belki o klasör flash diski aldığımdan beri vardı, belki de virüsün artığıydı, hala emin değilim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.