Şimdi Ara

FLASH DISK TEST BAŞLIĞI!!! (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.138
Cevap
34
Favori
119.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kingston Elite 3.0 siparişim kargoya verilmiş. Hızını test etmek için sabırsızlanıyorum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sku -- 9 Mayıs 2012; 15:29:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maeds
    Kingston 16GB Datatraveler Elite USB 3.0 Flash Disk

Hayırlı olsun hocam, test sonuçları güzel duruyor. Peki malzeme kalitesi nasıl? Cepte, çantada taşındığında sorun çıkaracak tarzda mı? Data traveler modeline göre nasıldır acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maeds

Kingston 16GB Datatraveler Elite USB 3.0 Flash Disk

ürünü D&R dan 28.49 lira gibi bir fiyata aldım. 2 tane alınca kargoda ücretsiz oldu. hızıda tatmin edici duruyor.
    malzeme kalitesi bildiğimiz kingtson, kızaklı yapısı çalışma şekli gri yüzeyin beyaz yüzeyin üstünde bulunan bir kanalda geri gitmesiyle kanalın içinde iki tane küçük çıkıntının sıkıştırmasından ibaret olup dayanıklılığını zaman gösterecek.
    ....

ne zaman almıştınız D&R dan..
    hala o fiyata bulabilir miyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SherlockHolmes. -- 9 Mayıs 2012; 16:06:32 >
  • Vay arkadaş gittim Datatraveler 16 GB USB 2.0'a 30-35 TL verdim 1-2 ay önce. Az daha beklesem aynı fiyata neler alacakmışım Teknolojinin hızına yetişilmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zek2009

Sanırım hafta sonu başlamış, dün sabah 9 gibi sona erdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırmızımercimek

quote:

Orijinalden alıntı: zek2009

Sanırım hafta sonu başlamış, dün sabah 9 gibi sona erdi.

geçen hafta perşembe günü görmüştüm, cuma günü sipariş verdim pazartesi kargoya verildi. pazartesi 17.00 gibi sıcak fırsatlara konu açtım salı sabaha kadar alan aldı, d&r o kadar kişi alınca fiyatının ucuz olduğunu farkedip satıştan kaldırdı. ama alan kişilere temin edip yollayacaklar çünkü ilk gün iptal etmediler.
  • team sr1 kullanıp sonuçları düşük çıkan arkadaşlar sonuçları yüksek çıkan belleklerde farklı özelliklerde chipler olabilir ve firmwareları da farklıdır, sorun sadece firmwareların farklı olması da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karmaşık

team sr1 kullanıp sonuçları düşük çıkan arkadaşlar sonuçları yüksek çıkan belleklerde farklı özelliklerde chipler olabilir ve firmwareları da farklıdır, sorun sadece firmwareların farklı olması da olabilir.

Peki bahsettiğiniz gibiyse ne yapılabilir? Firmware güncellemesi mümkün mü?
  • quote:

team sr1 kullanıp sonuçları düşük çıkan arkadaşlar sonuçları yüksek çıkan belleklerde farklı özelliklerde chipler olabilir ve firmwareları da farklıdır, sorun sadece firmwareların farklı olması da olabilir.

İhtimal kuvvetli zira bir iki kişi değil bunu yaşayan; aklıma Team Sr1 serisi için gerek plastik kalitesi yönünden olsun, gerek F/p oranı yüksel olması olsun, gerek giriş seviyesi 3.0 bellek olmasından dolayı fazla hatalı üretimi "ellerinden çıkarma" yaptıklarını düşünmeye başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertanx -- 11 Mayıs 2012; 9:35:57 >
  • Bugün itibariyle Kingston 16GB Datatraveler Elite USB 3.0 Flash Diskim elime ulaştı.
    Genellikle iso, avi ve mkv uzantılı dosyaları transfer amaçlı kullandığımdan NTFS sisteminde 64KB ayırma birimi boyutu ayırarak biçimlendirme yaptım.

Ayırma birimi boyutunda doğru tercihi mi yaptım sizce?
  • quote:

quote:

çinli abiler flash bellekler için araçlar geliştirmiş ama riskli bellek tamamen bozulabilir donanım farklı ise performansta fazla bir yararı olmayacaktır,aynı donanıma farklı firmwarelar koyuyorlarsa chiplerin aynı ürün olmasına rağmen kalite farklılığından olabilir, elimde aynı üreticinin ürettiği aynı model aynı kapasite iki bellek var donanımları aynı ama firmware ları farklı bu ikisi arasında az da olsa hız ve kapasite farkı yaratıyor, dışarıdan aynı iki gözüken aynı barkoda sahip iki ürünün iç yapısı birbirinden farklı olabiliyor ve bunun satın almadan önce anlamanın bir yolu yok, team markası bazı ülkelere sattığı bellekler içerisine belli oranda kalitesiz bellek karıştırmış olabilir, o ülkelerde kullanıcı bilincinin düşük olması ve yasalardaki boşluklardan yararlanmak istemiş olabilirler, bir model altında satılan tüm ürünlerin aynı donanıma sahip olması varsa yazılım farklılıklarının belirtilmesi lazım ama bu çözümlenmemiş etik bir sorun, aldığınız yere sorunu anlatın değiştirilmesini isteyin tek mantıklı seçenek bu.

• quote:

quote:

quote:

çinli abiler flash bellekler için araçlar geliştirmiş ama riskli bellek tamamen bozulabilir donanım farklı ise performansta fazla bir yararı olmayacaktır,aynı donanıma farklı firmwarelar koyuyorlarsa chiplerin aynı ürün olmasına rağmen kalite farklılığından olabilir, elimde aynı üreticinin ürettiği aynı model aynı kapasite iki bellek var donanımları aynı ama firmware ları farklı bu ikisi arasında az da olsa hız ve kapasite farkı yaratıyor, dışarıdan aynı iki gözüken aynı barkoda sahip iki ürünün iç yapısı birbirinden farklı olabiliyor ve bunun satın almadan önce anlamanın bir yolu yok, team markası bazı ülkelere sattığı bellekler içerisine belli oranda kalitesiz bellek karıştırmış olabilir, o ülkelerde kullanıcı bilincinin düşük olması ve yasalardaki boşluklardan yararlanmak istemiş olabilirler, bir model altında satılan tüm ürünlerin aynı donanıma sahip olması varsa yazılım farklılıklarının belirtilmesi lazım ama bu çözümlenmemiş etik bir sorun, aldığınız yere sorunu anlatın değiştirilmesini isteyin tek mantıklı seçenek bu.

Öncelikle, ayrıntılı cevabın için teşekkür ederim. Önceki mesajında bahsettiğin firmware mevzuunu öğrenmiş olduk. Benim SR1'de performans sorunu yok, vaat edilen gibi. Sorunlu belleğe sahip arkadaşlardan biri tedarikçi ile iletişime geçmişti, yakında sonuç açıklanır diye düşünüyorum.

• ben teknobiyotiğe durumu anlatan msj attım ve 1-2 yazışmadan sonra belleği yollamamı istediler şuan da bellek ellerinde sonuç daha belli olmadı belli olunca tekrar bilgilendiririm
  • Arkadaşlar bu arada D&R dan Kingston 16GB Datatraveler Elite USB 3.0 Flash Disk geldi, test sonuçları birazdan.

Usb 2.0 Test sonucu, klasik ofis bilgisayarı.
     FLASH DISK TEST BAŞLIĞI!!!

Yazma hızı, HDD den Kingston a.. Değerler stabil, aldığım en yüksek değil, sürekli yazma hızı.

Atto;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertanx -- 11 Mayıs 2012; 17:27:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ertanx

Arkadaşlar bu arada D&R dan Kingston 16GB Datatraveler Elite USB 3.0 Flash Disk geldi, test sonuçları birazdan.

Usb 2.0 Test sonucu, klasik ofis bilgisayarı.

Yazma hızı, HDD den Kingston a.. Değerler stabil, aldığım en yüksek değil, sürekli yazma hızı.

Atto;

Hayırlı olsun hocam, sonunda yüksek performansa ulaştın. Team sr1'e ve kingston datatraveler'a kıyasla malzemesi nasıl?

Bu arada "klasik ofis bilgisayarı" sözü de gözümden kaçmadı değil.

• @kırmızımercimek SR1 e oranla plastik kalitesi sağlam ve güven verici duruyor, fakat fayans yada beton zemine masadan düşünce tahminim SR1 parçalanırsa Kingston çatlar sadece.. Sürgülü mekanizmada iki küçük çentik var, sürekli sürgülü mekanizma kullanınca zaman içinde gevşek bir hal alır tahminimce. En azından bu kinsgston ile pc masasında oyuncak araba gibi oynanmıyor Benim ofis pc Pentium D 3 Ghz, ramde 3 GB. Bu arada teşekkür ederim, iyi dileklerin için. Sizin üründe gelirse bekleriz sonuçları.
    Garanti belgesi ve faturası geldi. Garanti firması Asnet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertanx -- 11 Mayıs 2012; 17:58:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: re_death

ben teknobiyotiğe durumu anlatan msj attım ve 1-2 yazışmadan sonra belleği yollamamı istediler şuan da bellek ellerinde sonuç daha belli olmadı belli olunca tekrar bilgilendiririm

Ben de mesaj attım. Değişim istedim.Gönder dediler. gönderdim. Elime ulaşmadan önce telefon etmiştim.Ne yaptınız diye sordum. Üründe yazılımla ilgili bir düzeltme yaptık dediler. Bugün elime ulaştı. Yazılım dedikleri fat32 yi ntfs ye dönüştürmüşler. Başka da bir şey yok. Kopyalarken hız 70- 80 mb gözüküyor ama aslında öyle değil.Kopyalamanın sonuna doğru uzun süre bekletiyor. onlar da test programıyla test etmeden işte 70-80 mb ta yazıyor deyip göndermişler. Maalesef yazma hızı yine 13 mb. Yeni aldığım ürün için değişim istiyorum. Bana yine aynı ürünü ntfs ye dönüştürüp gönderiyorlar. Telefon ediyorum cevap veren yok. Mesaj atıyorum yanıt yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: yılmaz123

quote:

ben teknobiyotiğe durumu anlatan msj attım ve 1-2 yazışmadan sonra belleği yollamamı istediler şuan da bellek ellerinde sonuç daha belli olmadı belli olunca tekrar bilgilendiririm

Ben de mesaj attım. Değişim istedim.Gönder dediler. gönderdim. Elime ulaşmadan önce telefon etmiştim.Ne yaptınız diye sordum. Üründe yazılımla ilgili bir düzeltme yaptık dediler. Bugün elime ulaştı. Yazılım dedikleri fat32 yi ntfs ye dönüştürmüşler. Başka da bir şey yok. Kopyalarken hız 70- 80 mb gözüküyor ama aslında öyle değil.Kopyalamanın sonuna doğru uzun süre bekletiyor. onlar da test programıyla test etmeden işte 70-80 mb ta yazıyor deyip göndermişler. Maalesef yazma hızı yine 13 mb. Yeni aldığım ürün için değişim istiyorum. Bana yine aynı ürünü ntfs ye dönüştürüp gönderiyorlar. Telefon ediyorum cevap veren yok. Mesaj atıyorum yanıt yok.

banada ntf se ye çevirip deneyin dediler ama ben cevap olarak zaten aldığım gibi ntfs çevirdiğimi yazdım ben okuma hızından mesajlarımda hiç bahsetmedim beni yazma hızı ilgilendirdiğinden sadece yazma hızından bahsettim bakalım sonuç beklemedeyiz yazma hızı 80 mb ı bulmuyo okuma hızı 80 i görüyo usb 3.0 da o değer okuma hızı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yılmaz123

quote:

banada ntf se ye çevirip deneyin dediler ama ben cevap olarak zaten aldığım gibi ntfs çevirdiğimi yazdım ben okuma hızından mesajlarımda hiç bahsetmedim beni yazma hızı ilgilendirdiğinden sadece yazma hızından bahsettim bakalım sonuç beklemedeyiz yazma hızı 80 mb ı bulmuyo okuma hızı 80 i görüyo usb 3.0 da o değer okuma hızı

Ben de yazma hızını kastettim zaten. Yazma hızı ntfs de 70 mb görünüyor ama aslında 13 mb.
    Benim kastettiğim şu linkte anlatılmış.http://resim.donanimhaber.com/m_60285399/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yılmaz123 -- 11 Mayıs 2012; 19:10:36 >

• @yılmaz123

büyük dosyalarda 100mn gibi başlıyo sonra normal seviyesine iniyor ama küçük boyutlarda 100 den başlıyo 60-50 ye gelmeden ½100 oluyor ama beklemede kalıyor bunun için yapıcak birşey yok evet asıl hız küçük dosyalarda sabit kaç ta yazıyor bilemiyoruz o yüzden yazma hızlarını büyük boyutlarda denemek en iyisi
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.