Merhabalar. Flash tabanlı bir oyunu türkçeye çevirmeye çalışıyorum. Dil dosyası .txt uzantılı çevirileri kolayca ve acemice yapabiliyorum. ancak türkçe karakterler görüntülenemiyor.
.txt uzantılı dil dosyasında neyi değiştirmem gerekir? Çözümü yanlış yerde mi arıyorum acaba? Şimdiden çok teşekkürler.
ttf yada dds uzantılı dosya varsa onlara bak.
Bir web sitesi üzerinde çalışan bir oyun mu bu? Eğer öyle ise;
Dosya içerisinde "charset" ya da "encoding" kelimelerinin geçtiği bir yer var mı? Varsa oranın ekran görüntüsünü görmem gerek.
Ekran görüntüsünü attığın kısımda Türkçe karakter ile ilgili bir yer yok. Ayrıca yukarıda söylediğim 2 kelime dil dosyasında olmayabilir. HTML kodlarının yer aldığı (html,asp,php) ya da CSS dosyaları içerisinde olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: John Sheppard
Bir web sitesi üzerinde çalışan bir oyun mu bu? Eğer öyle ise;
Dosya içerisinde "charset" ya da "encoding" kelimelerinin geçtiği bir yer var mı? Varsa oranın ekran görüntüsünü görmem gerek.
Ekran görüntüsünü attığın kısımda Türkçe karakter ile ilgili bir yer yok. Ayrıca yukarıda söylediğim 2 kelime dil dosyasında olmayabilir. HTML kodlarının yer aldığı (html,asp,php) ya da CSS dosyaları içerisinde olabilir.
Hayır web üzerinde çalışan bir oyun değil. main.css diye CSS dosyası var.
quote:
Orijinalden alıntı: sinnerclown
ttf yada dds uzantılı dosya varsa onlara bak.
bu uzantıda herhangi bir dosya yok. .swf uzantılı dosya var sadece. onu da .fla'ya çevirip adobe flash ile düzenlicem. sanırım .swf'den kaynaklanmıyordur.
quote:
Orijinalden alıntı: MassMurderer
bu uzantıda herhangi bir dosya yok. .swf uzantılı dosya var sadece. onu da .fla'ya çevirip adobe flash ile düzenlicem. sanırım .swf'den kaynaklanmıyordur.
Alıntıları Göster
JPEXS bunu kullan swf için.
sorun çözüldü arkadaşlar. Dil dosyasının olduğu .txt dosyasındaki kodlamayı ANSI'den UTF-8 ile değiştirince türkçe karakterler .swf dosyasında sorunsuz görünmeye başladı. İlginize çok teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MassMurderer -- 10 Eylül 2020; 21:56:38 >