Şimdi Ara

Flashgetle ADSL hızınızı 10 a katlayın... Peki nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 256kbps ADSL kullanıyorum we flashgette normalde bu hızla 27-30 KB/sn ile download yaparken hız gostergesi benimde mudahalemle (bunu assagıda yazacam) bazen 600KB/sn gibi ucuk bi rakam gosteriyor... Bunu iki sebebi var bence ve ikiside dogru...

1)Bi forumda okumustum ve birisi bunun sebebinin falshgetin aslında normal bi hızda download yaptıgını fakat düsük hızda download yaptıgını gosterirken download edilen veriyi buffer gibin biyer tuttugunu yazmıs... Daha sonra bufferdaki veri hızlı bi sekilde bizim download dosyamıza akarken bu hız artıyormus...

2)Bu benim görüsüm: Telekom aboneligimizdeki hız limitimiz bir çeşiy sistemle sabit bir seviyede tutuluyor... ve bu sistem cokta hassas degil. ve bazen hız ani artislar gösterebiliyo...

Şimdi Flashget te sizde deneyerek bi anda gecici olsada 200-300 KB/s leri görebilirsiniz....
    Eweet öncelikle flashget in ayarlarından baglantı hızımızı LAN olarak seciyoruz...
    Daha sonra flashgette hız limitini elle (Manuel) konuma getiriyoruz...
    İndirmek istedigimiz dosyayın download unu baslattıktan sonra hız limitini normal abonelikteki limitin altına cekiyoruz(Status bardan....Ben 10 KB civarına cekiyorum.Fakat hız LAN olarak ayarlıysa bu sayıyı ayarlayamazsınız .T1 daa iyi olur) bi süre bu şekilde download yaptıktan sonra (mesela 1 dk civarı) hız limitini (status bardaki kısım) bir anda maksimuma getiriyoruz... ve hizimiz gecicide olsa artıyor... Bi keresinde bende 10-15 sn civarı sürdü we downlaod inanılmaz hızdaydı....

Şimdi başta yazdıgım gibi eger buffer olayındansa ( ki bence onunda payı war ama tamamen degil) bikere flashget normal hızla cekiyosa ve bize aslında az gosteriyosa bizim bant genisligimiz dolu demektir bu.. Fakat aynı anda windowsla bi downloadyaptıgınızda goreceksinizki geriye kalan bant genisliginde download yapıyorsunuz....

Yani sonuc olarak hızda kesinlikle bi artis war.... we eger belli aralıklarla hızı bu sekilde azaltıp artırırsak mesela 10KB/sn hızda 1 dk da bir hızı maksimuma ceker ve sonra tekrar 10KB saniyeye indirirsek bana gore ortalama download miktarına gore kazanclı oluruz... Cunku hız inanılmaz artıyo.. Hızın artısını flashget te grafik olarak goruyosunuz zaten... tın tın giderken bi anda ucmaya baslıyo...

Bu olayın belki benim bilmediğim bi yönü wardır weya telekomdan kaynaklanan cok normal bi olaydır belki ama benim düsüncem bu hız ayarını bizim yerimize ayarlayan bi program yapilirsa (belki vardır) sizce hızımızı artırmak mumkun degilmi?
    Kim istemez dimi...

• Bir de netlimiter ya da duMeter gibi bir programla bak istersen download hızına bana pek inandırıcı gelmedi açıkcası...
  • ve böyle bi olay bu güne kadar keşfedilmemiş diyosun..
  • Arkadaslar ben sadece gordugum seyi yazdım buraya dogrulugu elbette tartısılır... Banada sacma geliyo ama nası oluyo o zaman...

OK kolay gelsin
  • Bu yontem hicbir ise yaramaz. Inanmıyorsan kronometre ile demene yapabilirsin Flashget in anlık gosterdiği sayı doğru olmaz boyle durumlarda ki senin bu anlattıgın sey 1. madde olarak vardiğinin ta kendisi
  • Flash Get hızı şişiriyordur. Öyle bişey olamaz. Darkördek'in dediği programlar ile denemende fayda var.
  • Evet zaten Darkörek in dediği programlardan bakarsan oradaki sdeğerin yanıltma olduğunu görebilrisin.
    Normal Firefox da bilr indiriken 50-60 k da falan başlıyor ve 25 e kadar geriliyor.O baştaki değer ise yanlış Hatta net limiter den bakarsanız çoktan az a değil az dan çok a gittiğini görürsünüz.Yani başlarken 60-70 yazıyor ama slında o esnadan 5-10 la falan indiriyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 256 k bağlantıyla k.çını yırtsan 27kb/s yi geçemezsin...İsterse ekranda 1000kb/sn yazsın yine o 27kb/sn ile indirir....Tecrübe ile sabittir..Nokta.Bitti...
  • quote:

Orijinalinden alıntı: rodrigo

256 k bağlantıyla k.çını yırtsan 27kb/s yi geçemezsin...İsterse ekranda 1000kb/sn yazsın yine o 27kb/sn ile indirir....Tecrübe ile sabittir..Nokta.Bitti...

• O sadece anlık bir gösterge ama 27-30 kb/sn den fazla indirmiyor onu gösterdiğinde bile benimkide 1300kb/sn lere vuruyor dediğin yöntemle..
  • bunu bende incelemistim bi ara.. simdi telekomun band genisligini programla yaptıgı kesin port mort diye sanki alet varmıs gibi sallıyorlar bu ayrı.. fakat bazı downloadlarda ya turktelekomda yada bizim bilgisayarlarda bi sekilde veri birikiyor sonrada bu biriken veri limite bakılmaksızın akıtılıyor.. peki bu olay nasıl oluyor söyle.. bazı downloadlarda tıklayıp bilgisayar kaydetmek icin onay vermeseniz bile tıkladıgınız anda veri gelmeye baslıyor ama onay vermediginiz icin bu gelen veri (ki 256 adslde yine normal sekilde 26 ile geliyor) birikme yapiyor. sonra siz onay verdiginiz anda mesela masa üstüne yükle gibilerinden o zaman iste bu birikmis kısım baglantı limitine bakılmaksızın size akıyor cunku bu zaten bir yerde birikmis olan sey yani netten indirmiyorsunuz.. ben bunu flahget ile degil Opera bowserin kendi download manegeri ile yapıyorum yani olay flashgette filan degil.. mesela 1 Mblik bir veriyi indirmek icin tıklıyorum ama onay vermiyorum 1 dakika bekliyorum o sırada zaten normal olarak bu inmis oluyor 1 dakika sonunda masa üstüne indir diye onaylayınca pat diye anında masa üstünde cıkıyor.. dedigim gibi bu her downloadda olmuyor ama olanlarda da gelen veriyi onaylayana dek bir yerde birikiyor ve onay verince bu veri dogrudan size aktarılıyor ya telekomdan yada sizin kendi bilgisayarınızdan...

• ne kadar saçma. telekom sana maximum 27kb yolladıktan sonra sen arkadaşın dediği gibi nereni yırtsan fayda etmez. o sadece anlıktır.. firefoxtata öle başlaması firefoxun hatasıdır. şunun gibi bişey oluyo.. sen linke tıklıyosun verileri kaydetmeye başlıyo bilgisayar ama ram'de tutuyo..senin bilgisayarın sana o yükleme ekranını çıkarana/dosyayı diskinde yaratana kadarki zamanda indirilen veri yavaş yavaş birikiyo ondan sonra kullanıcı arayüzü tmamlandığında bu bigileri birden bire diskine aktarınca saniyede 60kb falan bi hız görüyosun ilk başta ve ikinci saniyede 20kb olduğundan 60+20/2 gibi ortalamalarlada yavaş yavaş normal hızına iniyo.. bunun hızlandırmayla falan alakası yok. flashgetinkide benzer.. ama flashgetteki bariz kodlama hatası falan sonuçta çok fazla bilgi birikimi oluyo ve 300kb falan çok yüksek gösteriyo yada dedikleri gibi abartılmış gösteriyo..source kodlarını görmeden suçlamak yanlış olur

• quote:

Orijinalinden alıntı: rodrigo

256 k bağlantıyla k.çını yırtsan 27kb/s yi geçemezsin...İsterse ekranda 1000kb/sn yazsın yine o 27kb/sn ile indirir....Tecrübe ile sabittir..Nokta.Bitti...

arkadaşlar 256/8=32 kbps ama bu indirdiğimiz linkin trafiğiyle windows ayarlarıyla ve tt nin tam hizmet verememesiyle dl hızı 27ye kadar düşer ama 27de kalcak die bişi yok ben k.çımı yırttım 30u gördüm.. sizde yırtın sizde görün..
  • O NASI Bİ KIÇMIŞ ÖLE
  • evet flashget hızlı indiriyor ama 200 veya 300 lere çıkmadı bende max. 97 ye çıktı onunda sebebi biraznda download ettiği için hızda sappa olması bence ama sonra normale giriyor 33 veya 30 ile indiriyorum temiz linklerde 32 nin altına düşmediğimde oluyor
  • arkadaşın anlattığı şu:
    sen 10kb/sn ile sınırlandırıyon ama program yine son hızda çekiyor dosyayı ama sana 10 ar kb şeklinde veriyor geri kalan 16 17 kb/sn lik veri tamponda tutuluyor..sen 10 kb sınırlaması yapıp bi süre sonra sınırı kaldırırsan tampona aldığı veriyi sana veriyor yani karşıdan indirmiyor...
  • maxel'in bahsettiği şey doğru.Bazen hız çok kısa süreliğine de olsa 100 lere felan fırladığında o hızla indiriyor.Özellikle bazen dl başlarken bir kaç saniyede 26 ile indirilmesi mümkün olmayan miktarda dosyanın bir bölümü iniyor.Nası oluyo bilmiyorum, ama oluyo...
  • Yaa arkadaşlar siz ne yaparsanız yapın hız limitiniz ne kadarsa o kadar hızda cekersiniz. Bi arkadasın dediği gibi munasıp olmayan yerlerinizi s...irseni olmaz. Benimde onceden kullandığım bi program vardı. Download ı pause yapıyordum bi 15-20sn sonra play diodum 150 200kb/sn oluodu. Olur bole vakalar turk polisi yakalar. ona gore dikkat edin :)
  • Al bide benimkine bak

• Beyler 256k ile ne tarafınızı yırtarsanız yırtın 27k yı geçemezsiniz bu böyledir
    2*2 nasıl 4 ise buda böyledir
    yok flashget böyleymiş yok şu şöyleymiş hepsi hava civa
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.