Bildirim
Fluence edc akü değişim fiyatı hakkında
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Durumun aciliyeti söz konusu olup yardıminizi esirgemeyin lütfen.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
60 amper mutlu aku aldim taktirdim 10 gun once 150 lira. Arac peugeot 307 1.4 dizel. Siz de 60 lik taktirirsiniz muhtemelen.
Edit: aku aldiginiz yer takiyor servise gerek yok ve benim teyp sifre istemedi. Ama ne olur ne olmaz sifre isteyebilirde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExTReMee -- 5 Ekim 2016; 2:48:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yorumun için teşekkür ederim. Allah razı olsun.
2001 focus 72 amper Gümüş akü(mutlunun yan ürünü denildi) 180 tl
Fiyat farki bile olsa varta almak cok iyi tercih olur.
Araçta start-stop varsa normal aküler olmaz
Merhaba , alacağın akünün marş değerine bakman lazım 600a ve üstü takmalısın, piyasadaki akülerde genellikle 72 ampere karşılık gelir,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secretcoder -- 5 Ekim 2016; 10:00:41 > -
En ideal marka varta bence de. Geçen sene aralık sonunda aldım ben, 60 A 200 lira montaj dahil, 72 A olanı da 250 idi. Teyp şifrenizi bilmiyorsanız baştan söyleyin durumu (genelde sorarlar ama dalgınlıklarına gelmesin), aracın elektriğini kesmeden değişiyorlar aküyü (nasıl yapıldığını hatırlamıyorum ama ya bir akü daha bağlıyorlardı kabloyla ya da aracın kontağı kapatmıyorlardı). -
Yorumlar için herkese ayrı ayrı Tesekkur ediyorum. Bugün akuyu ölçtuler sıkıntı yok gibi görünüyor. Start stoplu ve edcli araçlarda genelde akü ile ilgili sıkıntı olduğu söylendi. Ama akü değişiminde varta markası aklımda artık.
aku degisirken baska bir akuyu baglayip oyle sokerlerse sifre sorunu olmaz genelde oyle yaparlar zaten.TR de satilan yerli uretim varta larin inci mutlu vb akulerden hic farki yok.orjinal varta dersen onunda 60 ligi 400 tl fln. -
EDC olduğuna göre araç dizel demektir, eğer aracınızda start-stop sistemi varsa takmanız gereken akü markası ne olursa olsun AGM tipi akü olacaktır. AGM aküler normal akülere göre 2 kat daha pahalıdır. 150 TL'ye satılan sulu tip aküyle aynı ampre değerine sahip AGM jel akü 350 TL civarındadır.
Aracınızın üzerinden çıkanla aynı değerlerde veya ona en yakın değerde akü almanız gerekir.
Piyasada akü satarken saçma bir değer üzerinden pazarlama yapılıyor ki bu değer akünün elektrik depolama kapasitesi olan AH değeridir. Örneğin 60'lık akü taktım diyen 60 AH yani 60 amper/saat aküden bahsediyor. Ancak bu değer aslında önemi olmayan bir miktarı ifade eder. Aküde esas önemli olan ve dikkate alınması gereken değer, soğukta marş basma gücünü ifade eden Amper değeridir. Yani bir akü 70 AH olur ancak 600 Amper soğuk marş gücü verir, bu akü sizin aracınız için yeterli olmaz, sizin aracınız için gerekli olan 70 AH 720 A marş gücü değeridir. Özellikle ucuz akülerde marş basma gücü değeri düşüktür. Düşük marş basma gücüne sahip bir akü alırsanız akü soğukta ilk marşı vermekte zorlanır ve normal ömründen daha önce bozularak kullanılamaz hale gelir.
Kısaca aracınızın üzerinden çıkan orjinal aküyle aynı değerde akü alın, bunu yaparkende AH değerine göre değil CCP cinsinden A değerine yani Cold Cranking Power (sogukta marş basma gücü) üzerinden Amper değerine bakarak alın. Yani aracınızın orjinalinden 70 AH 720 A akü çıktı ise 70 AH 650 A akü almayın.
-
Biraz geç oldu cevabım için kusura bakmayın. Öncelikle bu konuyu açtığım zamanın sabahında arkadaşımın dükkanına gitmek için yoldayken sigara almak için markete uğradım. Marketten geldikten sonra arabayı çalıştıramadım sorun tabii ki aküdeydi. Arkadaşımı aradım bir şekilde aracı çalıştırdık ve dükkana geldik. Varta marka 70 AH değerinde jelli akü aldım. İlk olarak 60 AH değerinde takılacaktı ama istemedim. Daha önceki orjinal akü yerine tam oturmuyordu, boşluklar oluşuyordu ancak aldığım yeni akü tam yerine oturuyor. Şu an modelini ve tam değerlerini yazamıyorum kusura bakmayın. Ama cidden çok memnunum. Tek bir akü arabayı satmam için neden oluşturdu düşünün artık.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- peugeot 2008 1.5 bluehdi allure yorum
- arkadan itişli araba dezavantajları
- led far muayeneden geçer mi
- honda civic 1.5 yakıt tüketimi yorumları
- marş motoru kömürü ömrü ne kadar
- rifter 2024 fiyat listesi
- honda elektrikli suv
- yangwang u9
- opel corsa elektrikli fiyat
- cupra terramar ne zaman gelecek
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X