Şimdi Ara

Fluence'imi satıp Citroen C5 almayı planlıyorum.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
4.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2011 ocak ayında 55.000 tl almıştı abim 1.6hdi confort manuel
    2014 şuanda 89.000tl olmuş aynı modeli.

tamam kur farkı ötv artışı falan eyvallah ama o araba o parayı hak etmez. 2. eli ölü bir araba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrero_ -- 23 Şubat 2014; 23:03:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lexuss

2011 ocak ayında 55.000 tl almıştı abim 1.6hdi confort manuel

tamam kur farkı ötv artışı falan eyvallah ama o araba o parayı hak etmez. 2. eli ölü bir araba.

Abiniz hala kullanıyormu şuan peki o aracı nasıl memnun kaldımı rahat ettimi araçta?
  • bence önceliğin sessizlik konfor ve güvenilir bir araç almaksa. Benim önerim mondeo alman gayet sessiz ve sorunsuz araçtır. C5 de rüzgar sesi var ve bazı yerlerinden de ses gelebiliyor camlarından falan. Citröen in en sessiz aracı benim gözümde yeni c4 picasso. Cruze c sınıfıdır, chevroletin d sınıfında Türkiye'de sadece epica modelini satmıştır.
  • Citroen'in dışından değilde içinde gelecek seslere ayar olacaksın bu sefer. Insignia iyi bir öneri olmuş bence, dizel-benzin fiyatları dipdibe girmişken Insignia kaliteli tercih olabilir. Keza Citroen alınacaksa da DS4 hem aile hem genç kullanıma uygun bir araç. Dostum tamamen ayrı bir telden konuşup istersen kanına gireyim 65-75 bandına çık BMW 6 serisi alalım sana 2006-2007 model, tadından yenmez Şaka bi yana Citroen baktığınıza göre pek ikinci el kaygınız yok, Volvolara da bi göz atın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y.A.A.

Citroen'in dışından değilde içinde gelecek seslere ayar olacaksın bu sefer. Insignia iyi bir öneri olmuş bence, dizel-benzin fiyatları dipdibe girmişken Insignia kaliteli tercih olabilir. Keza Citroen alınacaksa da DS4 hem aile hem genç kullanıma uygun bir araç. Dostum tamamen ayrı bir telden konuşup istersen kanına gireyim 65-75 bandına çık BMW 6 serisi alalım sana 2006-2007 model, tadından yenmez Şaka bi yana Citroen baktığınıza göre pek ikinci el kaygınız yok, Volvolara da bi göz atın

Benzinli araç alamam benzin çok yakıyor..litre bazında fiyatlar aynı olsada benzinli araç 10 ltre civarı yakıyor dizel ise 6-7 ltre..bmw 3 serisine baktım 100.000 kmde temiz araçlar bulmak mümkün 2005 2006 gibi fakat onlarda kaç yıllık araç sonunda sorun çıkarabilirler..alıp uzun seneler kullanacağım için ikinci eli düşünmüyorum evet..volvo s40lar çok yol sesi alıyor s60lar ise pahalı o yüzden volvoyuda eledim..passat-c5 ve mondeo olacak gibi..ne zormuş insanın şöyle kendine göre konforlu sorunsuz bi araç bulması..

• quote:

Orijinalden alıntı: gurkantaskin

quote:

Orijinalden alıntı: Y.A.A.

Citroen'in dışından değilde içinde gelecek seslere ayar olacaksın bu sefer. Insignia iyi bir öneri olmuş bence, dizel-benzin fiyatları dipdibe girmişken Insignia kaliteli tercih olabilir. Keza Citroen alınacaksa da DS4 hem aile hem genç kullanıma uygun bir araç. Dostum tamamen ayrı bir telden konuşup istersen kanına gireyim 65-75 bandına çık BMW 6 serisi alalım sana 2006-2007 model, tadından yenmez Şaka bi yana Citroen baktığınıza göre pek ikinci el kaygınız yok, Volvolara da bi göz atın

Benzinli araç alamam benzin çok yakıyor..litre bazında fiyatlar aynı olsada benzinli araç 10 ltre civarı yakıyor dizel ise 6-7 ltre..bmw 3 serisine baktım 100.000 kmde temiz araçlar bulmak mümkün 2005 2006 gibi fakat onlarda kaç yıllık araç sonunda sorun çıkarabilirler..alıp uzun seneler kullanacağım için ikinci eli düşünmüyorum evet..volvo s40lar çok yol sesi alıyor s60lar ise pahalı o yüzden volvoyuda eledim..passat-c5 ve mondeo olacak gibi..ne zormuş insanın şöyle kendine göre konforlu sorunsuz bi araç bulması..

Mondeo yada Pasaat derim o halde

• quote:

quote:

Abiniz hala kullanıyormu şuan peki o aracı nasıl memnun kaldımı rahat ettimi araçta?

alındığından beri sağ ön kapıda ses var içinde. sökülüp bakıldı ama sorun ne bulamadı servis. ön sol cam bazen ses yapıyor indirip kaldırken. vites topuzu ve kapı kolları da soyuldu yer yer. bildiğim şikayetleri bunlar

rahat bir arabadır. yani uzun yol için baya iyi. ama şehir içi için park ve dönme sorunu var.

dediğim gibi benim almama veya tavsiye etmeme ana sebebim citroen markasının 2. elde hemen değer kaybetmesi tabi bu alınmayacağı anlamına gelmez

ayırdığınız paraya 1.6 tdi golf7 alır binerdim ben olsam şahsen.

• quote:

quote:

quote:

alındığından beri sağ ön kapıda ses var içinde. sökülüp bakıldı ama sorun ne bulamadı servis. ön sol cam bazen ses yapıyor indirip kaldırken. vites topuzu ve kapı kolları da soyuldu yer yer. bildiğim şikayetleri bunlar

rahat bir arabadır. yani uzun yol için baya iyi. ama şehir içi için park ve dönme sorunu var.

dediğim gibi benim almama veya tavsiye etmeme ana sebebim citroen markasının 2. elde hemen değer kaybetmesi tabi bu alınmayacağı anlamına gelmez

ayırdığınız paraya 1.6 tdi golf7 alır binerdim ben olsam şahsen.

yeni golfüde test ettim hocam çok rüzgar sesi alıyor..

• C5 manuel sanzimanli olanlarindq bir aralar volan sorunu vardi. Simdi duzeltildi mi bilmem. Eger duz vites alacaksaniz volani arastirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: trojana

C5 manuel sanzimanli olanlarindq bir aralar volan sorunu vardi. Simdi duzeltildi mi bilmem. Eger duz vites alacaksaniz volani arastirin.

O sorunu yaşayanlar olmuş ama yaşamayanlarda var insanın karar vermesi çok zor inanın
  • Fluence kullanmış biri olarak söylüyorum göğüs kısmından gelen sesler konusunda son derece haklısınız.Daha 2-3 yıllık araç nasıl bu kadar çabuk eskir diye düşünmeden edemiyorum.c5 e gelince bi tanıdığım makam aracı olarak c5 sürüyordu ve onun dediğine göre koruma araçları megane lar c5 e fark atıyormuş(dediğim c5 benzinli 115 hp olan versiyon). en son aracı değiştirmişler mondeo almışlar.
    Her neyse konuya dönecek olursak yine fransız markası yerine başka markaları denemenizi öneririm.Fransız araçlarının avantajları genelde diğer markalara göre az yakarlar yedek parçaları da biraz daha ucuz olur ancak biraz fazla arıza çıkarırlar dikkatli kullanmak lazım.c5 kullanmadım ama renault nun bir çok modelini kullandığım için az çok tahmin edebiliyorum zamanla c5te de tıkırtılar gelmeye başlar.Sağlam olmasını istiyorsanız japon araçlarına bakın derim honda, toyota ve mazda lar çok sağlam araçlar.Alman araçları da aynı şekilde çok kaliteli olur.
    Benim görüşüm 60 bin tl ve üstü bi miktar verecekseniz d sınıfı araç almanız.honda accord, ford mondeo, opel insignia araçlarını denemenizi öneririm.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Cruze'un d segmenti olduğunu nereden cikarttiniz?

beyefendi o çok tartışmalı bir konu bazı yerlerde d yazıyor bazı yerlerde ise c ..segmentini önemsemeyelim fakat rüzgar sesi vs bu kadar yoktu diyeyim sadece..c5 bütün bu araçlardan çok daha konforlu ve sessiz bir araçmış..

Tartışılacak birşey yok. Cruze C sınıfı bir araçtır. Her c sınıfı araç aynı oranda izaolasyona sahip değildir. Izaolasyon kendi başına araç sınıfı değerlendirmesi yapılacak bir konu da değildir.

Hydraactiv suspansiyona sahip thp motorlu exclusive donanım bir c5 alabiliyorsaniz bindiginiz en konforlu araç olur.

Ancak araç tercihini yaparken başkalarının tasvirlerini okurken ve kendi değerlendirmenizi yaparken ölçüyu kacirmamaya dikkat edin bence. En şöyle. .en böyle. . Söylemleri hiç de mantıklı değil. Beklenti oranı artarken, reelde edeceğiniz tecrübe o oranda sizi mutsuz edebilir.

Beyefendi cruze u kendi kafama göre şu segment diye söylemedim tabiki:) sahibinden comda d segmenti diye yazıyor bir kaç bayiye sordum onlarda d dediler fakat c diyenlerde oldu o yüzden tam bilmiyorum..dediğim gibi kalitesizdi zaten çok araştırmadım önemli bir araç değil o kadar..c5 i thp olandan değil aynı hydraaactiv süspanliyonlu dizel olanından almayı düşünüyorum 1.6 e hdi dizel..alan kişiler konforundan çok fazla memnunlar bende tahmin edebiliyorum konforunu..kendi aracımın 60 bin tl değeri olması beni üzüyor zaten bu paraya d segmentine binmek varken neden bu araca bineyim diyorum hemde hiç konfor yok araçta..c5in ikinci eli biraz sıkıntılı ama inşallah onu uzun yıllar kullanıcaz alırsak..reelde o sıkıntıları yaşamadan işte sizlere danışmak istedim bende..o sıkıntılar beni öldürüyor gece uykularım kaçıyor fluence bu sorunları yaşadım artık o araçtada yaşamak istemem açıkçası bütün endişem bu :)

1.6 motorda o suspansiyon sistemi yok arkadaşım. 2.0 lara yada önceki kasa 1.6 lt c5lere bakacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: chaff

Fluence kullanmış biri olarak söylüyorum göğüs kısmından gelen sesler konusunda son derece haklısınız.Daha 2-3 yıllık araç nasıl bu kadar çabuk eskir diye düşünmeden edemiyorum.c5 e gelince bi tanıdığım makam aracı olarak c5 sürüyordu ve onun dediğine göre koruma araçları megane lar c5 e fark atıyormuş(dediğim c5 benzinli 115 hp olan versiyon). en son aracı değiştirmişler mondeo almışlar.
    Her neyse konuya dönecek olursak yine fransız markası yerine başka markaları denemenizi öneririm.Fransız araçlarının avantajları genelde diğer markalara göre az yakarlar yedek parçaları da biraz daha ucuz olur ancak biraz fazla arıza çıkarırlar dikkatli kullanmak lazım.c5 kullanmadım ama renault nun bir çok modelini kullandığım için az çok tahmin edebiliyorum zamanla c5te de tıkırtılar gelmeye başlar.Sağlam olmasını istiyorsanız japon araçlarına bakın derim honda, toyota ve mazda lar çok sağlam araçlar.Alman araçları da aynı şekilde çok kaliteli olur.
    Benim görüşüm 60 bin tl ve üstü bi miktar verecekseniz d sınıfı araç almanız.honda accord, ford mondeo, opel insignia araçlarını denemenizi öneririm.

yorumunuza teşekkür ediyorumm :)

• Sevgili dostlar kararımı belli araçlarda vermiş bulunmaktayım..latitude,c5 veya mondeo bu üçünden başka kesinlikle olmayacak..fakat mondeo çok yakıyor onuda elemek istiyorum bir arkadaş 6 ltre ortalaması var dedi bana kafam karıştı biraz..arabalardan çok iyi anlayan ve hep ford mondeo araba kullanan üst komşum gitti kendine yeni latitude aldı..fransız arabalarının dizeli gerçekten çok az yakıyor ve latitudeın en full versiyonu ikinci elde 60 65 bin tl civarı..tabiki mondeo bu üç aracın içine bir numarada gelir sorunsuzluk ve sağlamlık olarak fakat yakıtı ne yazıkki fazla 8 9 ltre yaktıklarını söyledi bana kullanan arkadaşlar..c5inde orası burası soyuluyor sürekli o yüzden yine eylül ekim ayına kadar araştıracağım ama sanırım tercihim latitude olacak çünkü hem az yakıyor hemde öyle kronik bi sorunuda yok..ya 2012 ya 2013 model exetive olanından alacağım latitutenin + prestij paketlisi
  • brkctnkya kullanıcısına yanıt
    neden hocam böyle bir yorum yazdınız hangi fransıza bindinizde konforsuz geldi... yoksa nasılsa bi şehir efsanesi var mı..

söylermisiniz bu saydığınız araçlarda 12 hava yastığı olan varmı yada güçlendirilmiş çelik kapı barları bas esp edb.... ama ben bi fransıza biniyorum bunların hepsi var

siz hayatınızda hiç bi picasso yada ds3-4-5 koltuğuna otordunuz mu... özellikle ds5 ve picasso... bence önce gidin bi otorun test edin sonra kalite ve güvenlikten gelin tekrar bahsedelim... bu tarz yorumlar yaparken bence bi çok marka ve modeli kötülemek yerine modeller üzerine yüklenseniz anlarımda bu kabul edilemez bi durum...

ha dersin 207 c3 clio konforsuz kalitesiz tabi neyle kıyasladığına s60-pasat ee aradaki fiyat farkı ne olacak km yaş vs vs...
  • valla üşenmeyip okudum:)

c5 doğru karar...

d segmenti olan avensis in 1.6 dizel çıkaracagını duymusdum ama ne alemde bilmiyorum.

bence siz yinede hangisi rüyanıza giriyorsa onu alın..
  • Piyasdaki araçların zaten %70 - 75 'i fluence den iyidir zor bir seçim olmasa gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: shinnok

Piyasdaki araçların zaten %70 - 75 'i fluence den iyidir zor bir seçim olmasa gerek

Fluenceden memnun kalmadım evet kötü bir araba ama piyasadaki diğer bi çok arabanın daha iyi olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz?emsalleri olan focus,corolla,astra,golf gibi bi çok aracı test etme imkanı buldum ve aynı rüzgar sesi ve tıkırtı sorunu onlardada mevcuttu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkantaskin -- 27 Şubat 2014; 16:20:11 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.