Şimdi Ara

__FLUENCE SEVERLER PAYLAŞIM BÖLÜMÜ__ (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
0
Favori
50.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

iyiki opsiyonel koymuşlar, privilage'de dayatma yapmamışlar, navigasyonu. Benim kullandığım tarzda cihazı olmayan için uygun olabilir. Tarz meselesi... 200 lira veririm ama. Harici Navigasyon parası...

5.8" ekran boyut olarak güzel ama...

Bir de merak ettiğim, diğer markalara da bu şekilde bakılıyor mu acaba? Bagaj kapağı tarzı falan. Hiç rastlamadım ben, bi tek Renault mu bu işleri eksik yapıyor diye düşünmeye başladım. 530lt nasıl 350'ye düşüyor, onu da çözemedim.

Ben vazgeçtim Fluence almaktan...

Orijinalden alıntı: renaultmeganeii

FLUENCE bagaj acma sistemi 10 puan. tebrikler. bizim emektar 124 ve 131 lerde boyleydi. Bagaja bisey koyarsın hoooop kol esyaya takılır kapanmaz, sonra bi daha bi daha... ugras dur yerlestirmek icin. ne oldu 530 lt lik bagaj oldu sana 350. Nostaljik olmus begendim. 2003 megane var bizde bi de. Onda dahi amartisörlü bagaj. Bagaj hacmini sonuna kadar kullan, çok banal bence. Oysa fluence da hesaplama yaparsın, soyle koysam kola deger mi degmez mi, beyin jimnastiği işte. her seyi dusunmusler. nostaljik bagaj sevenler dernegi. Haa benim bilmedigim bisey varsa, ozellikle boyle yapilmasının bir anlami varsa cahilliğimi bagislayin. O arabada o demirler.... bravo

nasıl mı dusuyor 350 ye bagaja bi valiz koy soyle buyukce sonrada bak, kapanıyormu kapanmıyormu. 350 oylesine soylenmis bir rakam.

• sabah bayıden mazot aldım karttan cekerlerken soyle bır ıncleedım ıc konsol laguna kapılar yenı kasa symboll o kadar parayı buna verecegıme lagunayı alırım yada daha az vererek megana devam ederım bu model arada sıkısır kalır benım dusuncem tabı
  • quote:

Orijinalden alıntı: xvet

sabah bayıden mazot aldım karttan cekerlerken soyle bır ıncleedım ıc konsol laguna kapılar yenı kasa symboll o kadar parayı buna verecegıme lagunayı alırım yada daha az vererek megana devam ederım bu model arada sıkısır kalır benım dusuncem tabı

O kadar değil ya haksızlık yapmayın fiyatı biraz yüksek diyin hak vereyi ama symbol ile ay nı kefeye koymayın
  • Bu arada kampanya indirim falan derken yurt dışından gelen araçlarda zam olacak.Bugün bayide zamdan önce fatura kesme telası vardı mesala lagunlara 2000 TL ye varan zam olduğu kesinleşti.Sayfalara yarın yada bu aksam yansıyacak sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iamnotsuperman

quote:

sabah bayıden mazot aldım karttan cekerlerken soyle bır ıncleedım ıc konsol laguna kapılar yenı kasa symboll o kadar parayı buna verecegıme lagunayı alırım yada daha az vererek megana devam ederım bu model arada sıkısır kalır benım dusuncem tabı

O kadar değil ya haksızlık yapmayın fiyatı biraz yüksek diyin hak vereyi ama symbol ile ay nı kefeye koymayın
    vallaha sabah bı baktımyandan beyaz renkteydı kapıyıa ctım kapıda agırlık hıssedemedım bana gore pahalı araba soyle agır olur :) ıcerı oturdum konsol super ucak gıbı ıcının kokusu zaten sıfır kokusu orası ayrı bı olay krem renk derı doseme vardı bıde bagajı actım bagalda guzle buyuk yandan bı daha baktım symbola benzettım cıktım

• Merhaba arkadaşlar. Fluence almayacağım halde, navigasyon meselesine değineceğim. Ben kendi aracımda harici navigasyon kullanıyorum. Bir tane cep bilgisayarım var İphone'den başka. Bunu sadece navigasyon (Tomtom 7 yüklü) amacıyla kullanıyorum. Takıyorum dikiz aynama (Eczane lastikleri ile sabitliyorum). Şarjıda 2-3 saatte bittiği için de şarj kablosu sürekli takılı. Ayrıca bluetooth GPS aletini de yol bilgisayarının önüne koyuyorum. Anlayacağınız 5-10 dakikam bunu monte etme geçiyor. Anamur'dan başka illere gideceğimde kullanıyorum zaten. Burada keskin virajlar var. Sağa sola dönerken GPS aleti bir o yana bir bu yana gidiyor. Bıktım artık.....

Söyleyeceğim şu: Eğer gerçekten navigasyon kullanacaksanız navigasyon opsiyonunu alın. Bence 1000 TL fazla değil. İçinde haritalı SD kart, 5,8'' ekran ve GPS olması gerçekten güzel. Ben Megane Coupe alınca navigasyon da alacağım. Ama navigasyon bana yaramaz diyorsanız, almayın. Arabayı ileride satarken, navigasyonlu olanın daha çabuk satılacağını unutmayın.....

• quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

quote:

Orijinalden alıntı: omurkadir

Renonun bir yamuğu da opsiyon paketleri.Önceden de tartışmıştık burada.Hadi hız sabitleyiciyi falan geçtim,ben fluence alırsam expression düşünüyorum ama navigasyon alamıyorum.Çok saçma.Xenonu da geçtim Espyi de privilegede tercih edebiliyoruz sadece,expressionlardakilerin arabaları savrulsun önemli değil.Allahtan Abs standart oldu günümüzde de,yoksa otantiklere opsiyon olarak bile koymasalardı şaşırmazdım.

Ciddi misin murat hocam?Doğrusu bende soğudum fluenceden.Ama megane hb hala ilgimi çekiyor.Çok hevesliydin sen ama bu arabayı beğendiğini yazmıştın hep.Şaşırdım doğrusu.

Bu bagaj konusu da can sıkıcı gerçekten.

yaw yok hocam iş olsun diye yazdım. Bagajdan dolayı araba mı alınmazmış. Ben 288 lt bagaja dünyaları sığdırdım. Buna hayde hayde sığdırırım. Dün bi arkadaş yazmıştı, HB arabaların bagajlarının kullanımıyla ilgili. O doğrudur ona katılıyorum. Benim bagaja neler sığdırdığımı bi görseniz... Belki buna onu sokamam, bilemiyorum. Araba alacam diye gidip bagajına bakmadım. Öncelikli hedeflerimden biri bagaj değil çünkü. Benim kullanım tarzıma göre bu büyüklükte bir bagaj fazla fazla yeter. Bagajı kullanabilmekte bir meziyet...

diğer arkadaşım ne tür bi valiz koydunda sığmadı Fluence bagajına? Ciddi anlamda soruyorum. Gidio öyle bir deneme mi yaptın? Eğer isterseniz haftasonu test sürüşü yapacağım zaman evimdeki en büyük valizi, hatta başka valizleri de alırım, adım adım yerleştirirken fotolarını çekerim. Bir de öyle bakarız. Bunu şu amaçla söyledim. Benim evimdeki en büyük bagajım buna sığıyorsa problem yok. Varsayalımki sığmadı. Gider onun sığacağı bir valiz alırım. O kadar basit.

Denemeden, görmeden, bilmeden yorum yapmayalım lütfen. Uyarmak güzel birşey tabi.

Haftasonu test sürüşüne gideceğim diyorum, randevu aldım. Bakılmasını istediğiniz şeyler varsa bakarız.

bu arada son anda farkettim, omurkadir hocam ABS'yi bugüne kadar Renault değil, başka firmalar opsiyonel olarak sundu. Bir de ESP demişsiniz de, çok da emin olmamakla birlikte (yanlış yönlendirmek istemem) ESP devamlı açık olan birşey değil. ABS gibi yani. Kapatabiliyorsunuz. ESP'yi kullanacağınız koşullar var. 3008'in tanıtım videosunda görmüştüm, ordan kaldı aklımda. ESP ON/OFF diye bi seçenek vardı. Yani normalde kapalı, uygun durumlarda açıyorsunuz. Sırf o araca özel değildir heralde. ESP güzel bi olay ama benim gibi 90'la giden birine ne kadar lazım olur acaba?

msaltik ESP olan araçlarda tuş oluyor genelde ancak kapalı konuma getirildiğinde bile tam olarak devreden çıkmıyor önlem için.Böyle söyleniyordu.ESP güzel olay,90'la gidene lazım olur mu demişsiniz...olur.ESP testleri zaten çok yüksek hızlarda yapılmıyor.90-100 civarı hızlarla önüne engel çıkıyor kırıyorsun direksiyonu araba savruluyor,takla atma ihtimali de yüksek.ESP varsa devam ediyorsun yola.Mercedes Vito'nun tvde dönen reklamlarında da ESP'nin önemini anlayabilirsiniz.Yumurtalar bile düşmüyor.ESP çok önemli bir donanım en az ABS kadar önemli bana kalsa.Profesyonel ralli sürücüsü değilseniz arabanızda ESP olması çok iyi birşey.Hayatta belki bir kez arabada ESP'ye ihtiyacınız olur belki.Varsa vardır,yoksa yoktur.ESP olan araçların çoğunda TCS çekiş kontrol sistemi de oluyor,bu da ayrı bir güzellik araba patinaja düşmeden yola devam edebilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=j-hHWSQhKuc

http://www.youtube.com/watch?v=L7oqIPj1QEc

Bu iki videoyu izlerseniz bu sistemleri çok daha iyi anlayacaksınız.

Şu an kullandığımız arabada ABS bile yok,40binden fazla bütçe ayırdığım bir arabada abs,esp hatta varsa tcs,esp de olmasını istiyorum.Mükemmel sistemler bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omurkadir -- 3 Kasım 2009; 19:22:03 >

• evet gerçektende esp çok önemli bizzat şahit oldum direksiyonu kırıyorsun sanki araba yola çakılmış gibi tepki veriyor ve yola devam ediyor. yalnız fluence ın esp+xenon paketi biraz kazık gibi.=) fiat bravo da esp+asr+msr+hill holder+cruise control u 1000 tl ye verioken reno esp+xenon u iki katına veriyor
  • quote:

ben de isterim tabi ESP olmasını. ama onu da Xenon'la birlikte satıyo işte. Fiyat kabarıyo gidiyo...

Bu arada navigasyonlu aracın daha çabuk satılacağını hiç sanmıyorum. Sunroof gibii bişe, ben netten araba aratacak olsam navigasyonlu olanları göster demem. Belki 10 sene sonra... şimdi değil...

Ayrıca cat33 arkadaşım senin dahili navigasyon alman gerçekten önemli. aynaya maynaya takmak falan nedir abi? sen yolu sora sora gitsen daha iyi. Ben açıyorum PPC'mi, sesli komut veriyor zaten. Eğer kullandığın yazılımın mantığı iyi kavramışsan, ekrana bile bakmana gerek kalmıyor. Tomtom falan bilmiyorum da, bu işin babası IGO'dur bence. Sonra da Garmin... IGO ile bulamayacağım tek nokta yok Türkiye'de, hatta biraz araştırıp bulabileceğiniz haritalarıyla, tüm dünyada!!! Onu diyodum, açıyorum IGO2008 yazılımını, koyuyorum bi göze orda duruyor, sesli yönetim oldukça profesyonel. Tomtom ekrana baktırmak zorunda bırakıyorsa onu bilmem. Adı faul zaten Ayrıca 2-3 saatte bitiyo demişsin de, ben 12 saatlik Trabzon-Eskişehir yolunu tek pille gittim. Vardığımda bataryası %30lardaydı. Ki telefonu da kullanmıştım. Şarj kitini de şarjım diğer günlerde azaldığın kullandım.

Bir de devamlı orda sabit durması da problem olabilir belki, bilemiyorum. Sabit şeylerden oldum olası çekinmişimdir. Bir de yazdınız çizdiniz ama Navigasyon sadece kumandadan mı kullanılıyo diye araştırmadınız. Onun cevabını vermediniz bana. Ekran dokunmatik mi değil mi? Dokunmatik değilse baya uğraştırır kumanda ile. Anca benim gibi uzun yola çıkarken ayarlıcan ööööööyle gidecen.

Ne biliyim yolda giderken birisinin midesi bulanınca "Rota üzerindeki" en yakın ezcaneyi bulamıcan 40 saatte. Benzin istasyonuna ne kadar kaldı diye yarım saatte bakacan, ya da yanındakini yetiştireceksin

Tercihlere saygım var tabiki, bence 1000TL fazla, görür görmez "ooooooo" dedim. Diğer firmalara göre ucuz olması benim problemim değil. Bu tarz sabit cihazların tek avantajı "olabilir"
    1- Şarj sorunu olmaz, böylece de kablo ihtiyacı olmaz. Bu kadar...

yok usta dokunmatik değil zaten ne audi ne bmw ne de merso dokunmatik veriyor =) bu 3'lü vermiyorsa reno için hiç eksiklik değildir =))

• ya galiba bilgisayardanda rota planlaması yapabiliyorsun.çünkü renault-multimedia.com da link vermişlerdi rota planlaması diye yani kolay olur. ancak bugün bi kaç arkadaşımla fluence ı konuştuk herkes kanaat birliğine varmışlar gibi çok pahalı dediler. gerçekten de 50 milyar verilecek bi araba mı düşünüyorum. özellikle de fiat bravo 120 bg 300 nm torkuyla aklımı çeliyor. en full u 43 750.
  • quote:

Mesela navigasyona 1000 verene kadar ESP'ye 2000 vermek daha mantıklı, en azından bi güvenlik unsuru. Xenon sevmiyom ama mecbur alıyosunuz işte.

ESP videoları Renault'un kendi sitelerinde de var zaten. Laguna sayfasında da var. Renault'un güvenlikle ilgili sitesinde de var.

omurkadir arkadaşım, verdiğin linkleri de seyredecem, teşekkür ederim.

Aynen,navigasyonu öyle veya böyle sonradan taşınabilir tarz cihaz alınabilir ama ESP sonradan takılmıyor bildiğim kadarıyla.Ben biraz daha bekleyip megane hb,fluence,sport tourer arasından privilege ve tüm paketler dahil almayı düşünüyorum.Sonuçta uzun süre kullanacağımız bir araç olacak.Buna karar verdim.Bu aralar iyi kampanya olmazsa hiç bulaşmayacağım bu işe.Şimdiki fiyatları da 52-53bin tl civarı.

• Adaşım sardı fluence fazlasıyla seni, çok sararsa 25 000 zarara girecen ha, tekrar sıfır alma hatasına düşme bak demedi deme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: renaultmeganeii

FLUENCE bagaj acma sistemi 10 puan. tebrikler. bizim emektar 124 ve 131 lerde boyleydi. Bagaja bisey koyarsın hoooop kol esyaya takılır kapanmaz, sonra bi daha bi daha... ugras dur yerlestirmek icin. ne oldu 530 lt lik bagaj oldu sana 350. Nostaljik olmus begendim. 2003 megane var bizde bi de. Onda dahi amartisörlü bagaj. Bagaj hacmini sonuna kadar kullan, çok banal bence. Oysa fluence da hesaplama yaparsın, soyle koysam kola deger mi degmez mi, beyin jimnastiği işte. her seyi dusunmusler. nostaljik bagaj sevenler dernegi. Haa benim bilmedigim bisey varsa, ozellikle boyle yapilmasının bir anlami varsa cahilliğimi bagislayin. O arabada o demirler.... bravo

Uzun yola giderken hane halkı fazladan bavul çıkartıp sinirlerinizi germiştir, o bavulları bagaja yerleştirip demirlere gelmemesi için ayrıca uğraşırsınız bagaj kapağını yavaşca kapatp nereye değdi, hangi çantayı ezdi diye bakarsınız , bir yandan da aaa sığdı işte diyenlere ya sabır çekersiniz, çekmeyip bagajı kapatırsanız demirlerin ezdiği bagajlarınızla uğraşırsınız. Bunu abartmak için yazmıyorum, müteakip defalar yaşanmış olaydır.

• Hocam isterse 700 lt olsun... O kollar bagajın içine girdiği sürece bir yere takılır. Ben alırsam grand scenic alacam zaten ;)
  • Son dakika!
    İşte tartışılan bagajın son görüntüleri...
    http://www.otomotiw.com/wp-content/uploads/2009/10/DSC_0187.JPG
    Kaan Sezyum içine girmiş birde
    http://www.otomotiw.com/wp-content/uploads/2009/10/DSC_0182.JPG

alıntıdır:
    http://www.otomotiw.com/yeni-renault-fluence-i-bursada-inceledik.html

Buradaki incelemeyi okumanızı öneririm,fotolar da güzel.
    Arabanın içi hakikaten güzel.Arka diz mesafesi iyi görünüyor,kolçak var,havalandırma delikleri var,Çift hoparlör ve tweeter var,koltuk arkası cepler var.Arkada seyehat de güzel olur bu arabada yav.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omurkadir -- 3 Kasım 2009; 23:08:03 >

• Verdiğim linkteki fotolardan birine dikkat ederseniz kapının orda ayak aydınlatması var.Çok güzel hareketler bunlar,sevdiğim detaylardan biri daha.Arabanın eleştirilecek yerleri yok değil ama genel olarak iyi bir intibası var bende.Renk güzelmiş hakkaten.
  • quote:

inşallah test sürüşü yapacağım arabada bu renktir. Ben iyice heveslendim bu araba için yahoo...

gaza gelip, koşup almasam da...

Aman araban daha cok yeni duygularına yenilme:) bekle azcık hem bebeklik hataları çıksın onları düzeltsinler
  • bu renk halleten iyi gitmiş arabaya vala ben açıkçası külgri de kalmıştım ama BU RENGİN ADI NEDİR?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Iamnotsuperman

quote:

vallaha sabah bı baktımyandan beyaz renkteydı kapıyıa ctım kapıda agırlık hıssedemedım bana gore pahalı araba soyle agır olur :) ıcerı oturdum konsol super ucak gıbı ıcının kokusu zaten sıfır kokusu orası ayrı bı olay krem renk derı doseme vardı bıde bagajı actım bagalda guzle buyuk yandan bı daha baktım symbola benzettım cıktım

Ben yeni symbol sahibiyim neyini beğenmedin anlamadım.Üstelik küçük düşürmüşsün arabayı.Varsa bir sorunun duymak isterim.

• Doğru söylüyorsun.Ama orasını burasını Symbole benzettim çıktım filan yazmak hoş değil.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.