Şimdi Ara

__FLUENCE SEVERLER PAYLAŞIM BÖLÜMÜ__ (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
0
Favori
50.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • renoya güven gerisini merak etme sen!!!! gerisi hikaye...olur ufak tefek hatalar..lbg yby
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaşahin_2008

Arkadaşlar bu hafta sonu fluence yi inceledim.Hatta tam yanına çekilmiş olan megane 2 sedan ile birebir kıyasladım.Sonuç şu güzel bir araba ama yeni olan herşey insana güzel gelir zaten. Ama mantık çalıştırdığımda bagajı rakam olarak büyük olan fluence yükleme ve yerleştirme açısından felaket.Siz sırf yanlardaki kocaman kollardan bahsetmişsiniz ya o eğildiğinizde görünen boydan boya geçen mekanik düzeni de gördünüz mü bagajın yüksekliğini bitirmiş resmen.O kocaman kollar da yanları bitirmiş 530 lt den geriye birşey kalmamış ben eski aracım megane 2 sedanla karşılaştırınca başarısız buldum.Birde daha geniş olmasına rağmen geriye doğru camlar küçüldüğünden içindeki ferahlık hissi kaybolmuş.Koltuk ileri geri alma mekanizması da
    çok büyük olmuş binip inerken ayağınız takılıyor.Bu konu focus 1 lerin en çok eleştirilen yanıydı. Bu ufak tefek olumsuzluklara rağmen güzel araba olmuş. a
    Yalnız en üst donanımı almazsanız veya expresyon alıp da paketleri eklemezseniz sakın elinde meganı olanlar arabalarını satmasınlar.Privillage donanıma kadar anahtarlı sistem çalıştırma var (kart yok) ve en üst donanımda bile xenon paketi almazsanız mercekli far yok.Donanımı çok iyi inceleyip karar verin.Sedan şartınız yoksa hemen megane 3 e yönelin.Çünkü megane 2 sedan da bulunan birçok özellik çalınmış.

Bagaj kolları yeni symbol unkine benziyor,çok dezavantaj değil bagaj kapağını kapatırken o kolların içeri doğru girdikleri yere birşey koymayacaksın başka birşey yapmana gerek yok.

• Çok az bir kayıp oluyor yazın tatile giderken mutfak masasının altındaki halı (2.5-3 metre) ,davul fırın (bilenbilir ne kadar büyük olduğunu) 5 bavul (büyük bavullardan) 9-10 poşet bir tane 19 litrelik su başka hatırlamıyorum bunların hepsini almıştı.Hiç problem olmadı sadece o kolların orasını boş bıraktım.Çok az bir kayıp var o da sorun olmuyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmavı -- 9 Kasım 2009; 17:22:01 >
  • Marka fanatizmine gerek yok bu araba ne kusursuz (sınıfına göre) ne de süper. Ancak özet şu sanırım ;
    Fluence Megane2 sedandan daha güzel bir araç. Ancak Megane sedan zamanının ötesinde dizayn ve donanımlara sahipken(ki renaultu arayınca 6 havayastığı soğutmalı torpido anahtarsız sistem diye anons gelirdi ayrıca el freni kolu aracın en karakteristik özelliklerinden biri olarak herkesi etkilemişti.) Fluence kesinlikle zamanın ilerisinde değil hatta donanım olarak bir önceki neslinin gerisinde. Ben sedan arabaları çok sevmesemde ilgimi çektiği için belirteyim bagaj mekanızması maça asını marka karşıtlarına vermiş durumda. Olay 10 litre 5 litre değil olay gereksizlik ve tamamen psikolojik. Yine de Fluence sınıfındaki çoğu arabadan daha iyi bir alternatif. 1.6 8v arabalara 45000-50000 para vermekte sakınca görmeyen yol bilgisayarı standart donanım olmayan arabaların peşinde gezen ve aslında çoğu sadece bu arabalara da uzaktan bakan kimselerin bu araba yaramaz yok tamponu doğru monte edilmemeiş gibi çamurlarına bakmasın alacak arkadaşlar. Bu araba muhtemelen 1. fazı ile megane sedan kadar başarılı olmayacak ancak sahiplerinide pişman etmeyecektir...

• Renault kart standart değil mesela donanım budur. Ayrıca soğutmalı torpidoda standart değil gibi. Opsiyonlar arasında Panoramik cam tavan da yok...Ya da özellik olarak olarak kapı içi cepler yok mesela ya da koltuk ayar için konan o demir nedir öyle?bu açılardan megane sedanın gerisinde. Yoksa 2002 model megane sedandan tabiki daha güzel araç ama megane 2002 de piyasaya çıktığında hb avrupada daha sonra çıkan sedan ise de türkiyede fırtınalar estirmişti. Özgün ve zamanının ilerisinde.Megane 2 kadar zengin donanımlı araba hala bir çok markada yok.

Yeni bir araç olan Fluence de ise bu da renaulta özgü diyebilecek birşey ben göremedim. Örneğin megane 2 nin el freni gibi bir tasarım dehası...

Donanımlara gelince zaten avrupada megane 2 donanımında olan esp ve navigasyon konmuş..

Gereksiz derken bagaj konusunda renaultun yaptığı bu bagaj dizaynı gereksiz psikolojik kısım aynen alıcılara etkisi.

• Bu gün BOSCH car servise gittim...Orada konuşuyorlardı...Bir müşteri begenip anlaşıp almaya gidiyor...Son karar verilmiş...Renk, model fiyat tamam... FLUENCE ye girip bir daha bakayım diyor....İçine girip oturuyor...AYNALAR MANUEL......Adam şok oluyor...Almaktan vazgeçip çıkıyor....Duydum inanmak istemedim.....Gerçekmi bu durum ?...Gerçek olduguna inanmak istemiyorum...EĞER GERÇEKSE FRANSIZLAR BİZİ 1970 E GERİ DÖNDÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR....Yada aptal sanıyorlar diye düşüneceğim....SOL AYNA STANDART....SAG AYNA İSTERSEN İLAVE AKSESUAR....ÜCRETE TABİİ..Günlerini o yıllarda yaşamıştık....Bilen arkadaşlarım lütfen bilgi aktarsın ögrenelim...37 500 Lira iyi para 25 000 usd demek....Manuel ayna gerçekmi ? Yalanmı ?....

• Citroen C5 lerde benim çok hoşuma gidiyor.Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz?
  • Yarın gideyim şu fluence yi bir mıncıklayayım bari, bagaj kapağından başka falsosu warmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmavı

Citroen C5 lerde benim çok hoşuma gidiyor.Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz?

beyazı çok hoştur.bi de hydractiv süspansiyonu eskisi gibi tüm donanımlarında standart sunsalardı harika olurdu.
  • Mıncıklarım hatta merak ettiğiniz başka marka model varsa onlara da bakayım, pek medyatik olmaz ama idare ediverin artık

Siz beğenmişsinizdir, ben beğenmem kişisel tercihtir. Ama orada olan birşeyin söylenmesini "çamur" olarak nitelendirmek en hafifinden marka fanatikliğidir. Terhinizin eleştirilmesi sizi bu kadar rahatsız ediyorsa geri dönüp bir kez daha bakmalısınız, zaten eminseniz en çok tercih edildiği değil sadece kendi tercihiniz olduğu için sizin için doğru aracın "xxx" olduğunu anlayabilirdiniz. En çok renault satılıyor bende de renault alırsam doğru yapmış olurum bence yanlış bir yaklaşım.
  • Toyota renaulttan daha iyidir dediğimi hatırlamıyorum, kaldıki toyotacı ya da başka bir markacı değilim sadece aracını mantıksızca savunanların karşısındayım bu toyota da olur reanult da honda da . Sizin tercihiniz olan aracın diğer markalardan illaki daha üstün olması gerekmez sonuçta o sizin tercihinizdir. Ama görünen o ki siz tercihlerinizi değil tercihlerinizi sizi yönetiyor, öyle olmasa başka markalardan örnek vermezdiniz. Merak etmeyin bagajı demirli araba aldınız diye kimse sizinle dalga geçmez en azından ben dalga geçmem :) Ben olsam bagaj demiri için araba tercihimi değiştirmezdim ancak araştıracağım başka konular olurdu elbet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

quote:

Orijinalden alıntı: unforthepage

Renault kart standart değil mesela donanım budur. Ayrıca soğutmalı torpidoda standart değil gibi. Opsiyonlar arasında Panoramik cam tavan da yok...Ya da özellik olarak olarak kapı içi cepler yok mesela ya da koltuk ayar için konan o demir nedir öyle?bu açılardan megane sedanın gerisinde. Yoksa 2002 model megane sedandan tabiki daha güzel araç ama megane 2002 de piyasaya çıktığında hb avrupada daha sonra çıkan sedan ise de türkiyede fırtınalar estirmişti. Özgün ve zamanının ilerisinde.Megane 2 kadar zengin donanımlı araba hala bir çok markada yok.

Yeni bir araç olan Fluence de ise bu da renaulta özgü diyebilecek birşey ben göremedim. Örneğin megane 2 nin el freni gibi bir tasarım dehası...

Donanımlara gelince zaten avrupada megane 2 donanımında olan esp ve navigasyon konmuş..

Gereksiz derken bagaj konusunda renaultun yaptığı bu bagaj dizaynı gereksiz psikolojik kısım aynen alıcılara etkisi.

kapı içi cep dediğin nedir? ben fotoğrafa bakınca görüyorum. O gördüğümden başka mı? Kart sisteminin özelliği nedir? Anahtarla çevirince daha mı çok yakıyo araç? Ben Megane 2 kullanırken bi numarasını görmedim, kartı koyuyosun, start'a basıyosun, bu kadar başka bi esprisi yok. Eller serbest falan çok elzem şeyler değil... Haaa şu ilginç tabi, Megane 2'de koymuşsunda bunda niye üst modele koyuyosun...

El frenine gelince, belki o el freniyle farklı bişey yaptı ama benim pek hoşuma gitmemişti, El freni da bu kardeşim, nelere takılıyosunuz...

Renault'un bu ilk andaki opsiyon ve fiyatlarıyla kişileri privilage donanıma sürüklediği kesin... Ona da bişe demiyorum, aşikar...

Ama bu saydığınız özellikler, arabayı almamak için bahane değil... Ayrıca rakip söylenmiyor hala... Focus yazıldı mesela, 5 senelik Focus'la kıyaslanmaması gerektiğini düşünüyorum... Kampanyalı fiyatla kıyaslanmamalı, bu araba daha dün çıktı. Yılbaşına doğru, bi kampanya yapar, bahar-yaz döneminde de ortalık coşar...

Donanım kıyaslaması yapmışsınız avrupa ile, Avrupada Clio3'te de Navigasyon vardı, hemde ilk çıktığı zamandan beri. O kıyaslama hepten anlamsız olur, hiç girmeyin...

Fanatizme gerek yok arabayı almamak için neden bahane uyduralım alacaz diye söz mü verdik. Senin dediğin harita cebi, kapıdaki kapaklı gözler benim dediğim. Starta basınca daha mı az yakıyor yaklaşımın yanlış bu modern bir sistem ve dikkat edersen renaultun megane laguna velsatis koleos modellerinde var ve çokça promosyonu yapıldı. Ayrıca eller serbest değil Renault kart dedim aut ve exp de yok.El frenine değer, yabancı forumlarada bak istersen. Hiçte anlamsız değil donanım karşılaştırması avrupa ile. Bu arabada yeni sunulan hiçbir özellik yok. Mesela megane 2 de eşya gözleri vardı çok kullanışlı. Örnekleri çoğaltmak mümkün.

Alınır mı? Alınır bu araba, ben alır mıyım ben sedan almam alacaksamda bu paraya bu arabayı almam alternatif mi istiyosun Laguna fiyat olarak, Lancer corolla civic cruze focus astra jetta yeni cerato sınıf olarak... Özelliklede bence Lancer.

• quote:

Ama üzülme sevgili teme, Renault'a gereksiz çamur atan sadece sen değilsin. Hatta eften püften eksikleri gösterip, sonra kendi aracıyla kıyaslanınca cevap veremeyen de yalnız sen değilsin. Önceki sayfaları bilmiyorum takip ettin mi? Çamurcu zihniyet bir görünüp bir kayboluyor.

Kusura bakmayın ama kendi içinizde çelişiyorsunuz. hem kendi seçimim diyor kriterlerimi karşılıyor diyorsunuz ardından kriterlerinizi karşılayan aracı başkalarının seçimi ile karşılaştırıyorsunuz; bu ya seçiminizden emin olmadığınızı ya da tercihinizin başkaları tarafından onaylanarak egonuzu tatmin ihtiyacı içinde olduğunuzu gösterir.

Çamur dediğiniz yalan yazmakla olur, bahsettiğimiz bagaj konusunu buradaki bir fotograf aldım; olmamış dedim ki bence olmamıştır. ha deseydimki Renaultlar yağmurda su alıyor işte o çamur olurdu. Sapla samanı birbirinden ayırmayı bilmek lazım.

• Arkadaşlar konu resmen coşmuş araç çıkalı bikaç gün oldu vay be, ben en son navigasyon gerekli mi tartışmasında kalmıştım, neyse ben de okuduğum bi haberi size ileteyim artık ne kadar doğru bilmem ama Fluence 2011 gibi Kuzey Amerika'da satışa çıkabilirmiş Renault Amerikalı ortağı Saturn ile (yahu bu Renault'unda amma çok ortağı var) böyle bi projeyi hayata geçirmeyi planlıyormuş. Bence olursa çok iyi olur Amerikalılar sedan sever insanlardır, yıllarca cammry kullanmaktan gına gelmiştir heralde birazda fluence kullansınlar.
  • Renault aleyhine mi bu nedir ya seninle aynı fikirde olmak zorunda mıyım ben bu fiyata bu arabayı almam. Renault aleyhine gelince ömrüm renaultta geçti bu kullandığım en azından 6. renault arabam. Sen bilmezsin biz renault 21 nevadaları renault 19 16s leri clio williams ları alpine a610 turboları renault 12 gordinileri safrane biturboları severek bu güne geldik. Sen hatırlamazsın biz alain prostları ayrton sennaları damon hill leri izleyerek sevdik renaultu. Sen hatırlamazsın renault concept racoon'u avantime ı sport spider'ı talisman'ı. Bu araba beklentileri karşılar tipi güzel ama fiyatı yüksek ve yeniliği olmayan bir araba. Lagunayla arasında çok fiyat farkı yok boyut gibi fiyattada yaklaşmış. Faz 2 geldiğinde muhtemelen bagaj normal yapıya kavuşur hatalar giderilir. Her arabanın kusuru vardır ama piyasayı domine eden bir sedanın sınıfında referans hale gelmesi gerekirdi.
  • Kesin inançlı insan nereye gideceğini bilmeden önüne gelen her arabaya otostop çeken bir yolcu gibidir.

Okumak ve yazmak ne olduğunu anlamadan çok birşey ifade etmez.
    (nokta)
  • ''mantığa bak ya Faz 2'de düzelecekmiş. eee Faz 2'ye kadar almıcakmıyız bu arabayı, ya değişmezse? ''

Faz 2 de düzelirse renaultun mantığına da bakacak mıyız?

değişmezse dünyanın sonu gelmiş demektir:)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teme

Kusura bakmayın ama kendi içinizde çelişiyorsunuz. hem kendi seçimim diyor kriterlerimi karşılıyor diyorsunuz ardından kriterlerinizi karşılayan aracı başkalarının seçimi ile karşılaştırıyorsunuz; bu ya seçiminizden emin olmadığınızı ya da tercihinizin başkaları tarafından onaylanarak egonuzu tatmin ihtiyacı içinde olduğunuzu gösterir.

Çamur dediğiniz yalan yazmakla olur, bahsettiğimiz bagaj konusunu buradaki bir fotograf aldım; olmamış dedim ki bence olmamıştır. ha deseydimki Renaultlar yağmurda su alıyor işte o çamur olurdu. Sapla samanı birbirinden ayırmayı bilmek lazım.

kendimle çelişmiyorum, kendi kriterlerim var. bunlardan biri çok istemesemde araç dizel olacak, motor güçlü olacak, hız sabitleyici olacak, sedan olacak. parçası, bakımı, kaskosu ucuz olacak. Başlıca bunlar... bunları eleyemem.

Sizce olmayan konulara kimse karışamaz, öyle birşey hiçbir zaman demedim, ama bu bir arabanın üstünü çizmek için yeterli bir neden değildir diyorum ben... Önceki sayfaları okumadınız heralde, adam işkembeden atıyo, haa haaa altı üstü Reno işte falan... Asıl hedef onlar... çamurcular onlar...

Ve şunu da ekleyeyim tekrar, ego tatmin etme gibi amacım niye olsunki, ben bu arabayı sizin yardımınız olmadan alacam, siz olmadan kullanacam, başım sıkışınca size ulaşmıcam, ben bu arabayı aldım diye renault bana ödül vermeyecek, bu arabadan aldırdığım her kişi başına bana renault yine ödül mödül vermeyecek... Kendi kullanım tarzıma uygun gördüğüm için alacağım ve eminimki mutlu mesut kullacam. konu bu...

Umarım anlaşmışısızdır bu sefer...

Sizin kriterleriniz yukarda saydıklarınız bazısının kriteri ise bagaj kapağındaki amortisör... Hatta bir arkadaş vw nin vites kolunun etrafındaki nikelajı çok beğendiğini söleyip alsam alırım demişti beni dehşete düşürerek... Benim Renault a kızma sebebim o kadar ayrıntıya girip bunu atlaması ha olmasa olurmu; bal gibi olur ama olursa daha şık olur.

Haa altı üstü Renault diyenleri iki gruba ayırmak lazım, birisi laf ola beri gele konuşanlar; zaten bunları kaale almak gereksiz. Bunları ben arabanın kadranına bakıp bu 260 yapar demelerinden tanıyor ve uzak duruyorum :)

İkinci grupta ise malesef Renaultun bezdirdiği insanlar var, çocukken babamın R12 de camların buharını silmekten hal olurduk, Tofaş sahipleri kontağı çevirip sıcacık yola devam ederken biz arabanın içinde titrerdik, avuntumuz ise Renault un tarlada bile yol alabileceği idi, tabi İstanbulda tarlamız olmadığı için bu özellik pek işimize yaramaz, titrediğimizle kalırdık

Çoğu insan Renaultu "tarla arabası" olarak tanıdığı için malesef günümüzde de bu imaj devam ediyor, örneğin belli bir yaşın üzerindekiler lüks deyince akıllarına ya amerikan ya da mercedes gelir audi akılarına bile gelmez. İşte o yüzden renault geçmişinin mirasını taşıyor bazılarının gözünde, bunu yenmesi ise zaman alacak, tıpkı vw gibi. Tabi önce geçmişte yaptığı hataları tekrarlamaması lazım. Ülkemizin orta sınıf arabayla tanıştığı 2000 li yılların başı malesef renault için pek parlak değildi, rakipleri lüks malzeme ve sınıf ötesi işçilik sunarken renault kapısı doğru düzgün kapanmayan, zırt pırt yolda kalan arabalarla boy gösterdi, 2000 li yıllarda renault un bu eksikleri bu tip konuşanları haklı çıkarır nitelikte idi. Umarım bu modelde kronik sorunlar yaşanmaz da herkes rahat eder.

• quote:

quote:

quote:

kendimle çelişmiyorum, kendi kriterlerim var. bunlardan biri çok istemesemde araç dizel olacak, motor güçlü olacak, hız sabitleyici olacak, sedan olacak. parçası, bakımı, kaskosu ucuz olacak. Başlıca bunlar... bunları eleyemem.

Sizce olmayan konulara kimse karışamaz, öyle birşey hiçbir zaman demedim, ama bu bir arabanın üstünü çizmek için yeterli bir neden değildir diyorum ben... Önceki sayfaları okumadınız heralde, adam işkembeden atıyo, haa haaa altı üstü Reno işte falan... Asıl hedef onlar... çamurcular onlar...

Ve şunu da ekleyeyim tekrar, ego tatmin etme gibi amacım niye olsunki, ben bu arabayı sizin yardımınız olmadan alacam, siz olmadan kullanacam, başım sıkışınca size ulaşmıcam, ben bu arabayı aldım diye renault bana ödül vermeyecek, bu arabadan aldırdığım her kişi başına bana renault yine ödül mödül vermeyecek... Kendi kullanım tarzıma uygun gördüğüm için alacağım ve eminimki mutlu mesut kullacam. konu bu...

Umarım anlaşmışısızdır bu sefer...

Sizin kriterleriniz yukarda saydıklarınız bazısının kriteri ise bagaj kapağındaki amortisör... Hatta bir arkadaş vw nin vites kolunun etrafındaki nikelajı çok beğendiğini söleyip alsam alırım demişti beni dehşete düşürerek... Benim Renault a kızma sebebim o kadar ayrıntıya girip bunu atlaması ha olmasa olurmu; bal gibi olur ama olursa daha şık olur.

Haa altı üstü Renault diyenleri iki gruba ayırmak lazım, birisi laf ola beri gele konuşanlar; zaten bunları kaale almak gereksiz. Bunları ben arabanın kadranına bakıp bu 260 yapar demelerinden tanıyor ve uzak duruyorum :)

İkinci grupta ise malesef Renaultun bezdirdiği insanlar var, çocukken babamın R12 de camların buharını silmekten hal olurduk, Tofaş sahipleri kontağı çevirip sıcacık yola devam ederken biz arabanın içinde titrerdik, avuntumuz ise Renault un tarlada bile yol alabileceği idi, tabi İstanbulda tarlamız olmadığı için bu özellik pek işimize yaramaz, titrediğimizle kalırdık

Çoğu insan Renaultu "tarla arabası" olarak tanıdığı için malesef günümüzde de bu imaj devam ediyor, örneğin belli bir yaşın üzerindekiler lüks deyince akıllarına ya amerikan ya da mercedes gelir audi akılarına bile gelmez. İşte o yüzden renault geçmişinin mirasını taşıyor bazılarının gözünde, bunu yenmesi ise zaman alacak, tıpkı vw gibi. Tabi önce geçmişte yaptığı hataları tekrarlamaması lazım. Ülkemizin orta sınıf arabayla tanıştığı 2000 li yılların başı malesef renault için pek parlak değildi, rakipleri lüks malzeme ve sınıf ötesi işçilik sunarken renault kapısı doğru düzgün kapanmayan, zırt pırt yolda kalan arabalarla boy gösterdi, 2000 li yıllarda renault un bu eksikleri bu tip konuşanları haklı çıkarır nitelikte idi. Umarım bu modelde kronik sorunlar yaşanmaz da herkes rahat eder.

2000li yıllarda Renault Megane araçlarıyla satış rekorları kırdı.Bu da başarısızlıksa başarılı tanımınızı merak ediyorum doğrusu...

• quote:

Valla ben diyeceğimi dedim, soracağımı sordum.

Hala cevabı gelmedi...

Adam vites kolunun bilmem nesine göre araba seçiyosa, tabiki bagaj problem olur. Çünkü bu adam garip bi adam. Hatta o adam için Traktör Focus'u almak bile sorun olmaz. En azından markası Renault değildir. ve arkadaşlarıyla oturduğu zaman bi havası olur.

Ne Ford mu aldın, ooooooo kral adamsın sen...

Alırsın Ford olursun Lord bu zamanki arabaları için söylenmedi.

hucam!!!bi bakın hele üj bej kişinin yapmış olduğu kıldan tüyden eleştirlere çok güzel cevaplar vermisiniz...üncelikle tebrik etmek isterim sizi...son süzünüze katılmamak elde değil...eften püften sebepler le değil de bu aracı almamak için gerçek bir neden sülesin arkadşlar!!!ama nirde!!!

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.