Şimdi Ara

FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
23.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çekmeme gibi bi durum yok aslında. Ama normal uydu receiver gibi değil. Normal receiverler yüzde atmış-yetmiş seviyede çok iyi görüntü verir. Tüm digital tv kartları gibi fly da ince ayar ister. Çanağı yüzde yüze yakın nitelikte kurdurmak gerekli. Montajı yapan adama bunu belirtirseniz oda hassas davranırsa hem çekmeme(bazı kanal bulamama) problemi hemde donma problemi ortadan kalkar. Öte yandan çanak anteni büyükçe almanız avantaj olacaktır.
    çin yapımı lnb ye gelince zaten kullandığımız lnblerin tamamına yakını çin yapımı. Ben next nextstar kullanıyorum. O da çin yapımı memnunum.
    bir de teletexim hala çalışmıyor ama bu konuda bi araştırma yapmaya fırsat olmadı ben bilmiyom bilen varsa söylesin.
    Capture yaparkan ve direkt kayıt tuşuna basarkaen bir saniyeden biraz az bir donma mevcut bu işlemci veya ramla ilgili olabilir.

• oktaylust ve çarlito kardeşlerimiz progdvb yi sormuş. Ben prog dvb yi kurdum ve gayet uyumlu çalışıyor hatta iki program birlikte kurulu hangisini açarsam onunla çalıştırabiliyorum.
    Yeni alacak arkadaşlara Şunu da belirteyim ki 10 günlük bi araştırma sonucu laptopum tv geleceği içi en uygun kartın bu olduğunu ve pek fazla seçenek de olmadığını anladım. Ankarada çok aradım bu kartı ben. Üçü bir arada olması çok iyi. Desktop için üçü bir arada da var o bundan biraz daha iyiymiş.
    Uydudan download işinden ben anlamam ama öyle bir özelliği olduğunu sanmıyorum olsa bi yerlerde reklam ederlerdi. Sanıyorum o daha komplex kartlar için geçerli(tecnisat skystar gibi)
  • Coldwave kardeş Dvb-s i sormuştu sanırım.
    Ben kartı Dvb-s le kullanıyorum ve oldukça memnunum. Analog ve Dvb-t ile de kullandım ikiside gayet iyi. Ayrıca Karasal yayını avrupa-avrupa ayarlarında buldum ben. Dvb-s için bir çanak almalısınız yerine göre 30ytl civarı(büyük çaplı alın) ve birde (Lnb tabiki digital) oda 15 ytl den başlıyor. Başka bişeye ihtiyaç yok.(Lnb yi next-nexstar tercih edin.)
    uydu kurma işine gelince adamı biraz sıkıştırın uyduyu iyi bulsun netlik seviye iyi olsun. Bu şartlar altında bile benim uyduyu kurmaları 15 dakika sürdü hem de kat arasında.
  • Epoxy kardeşe de diyorum ki
    Dvb t yi yerine göre antensiz bile bulabilirsin. Bu arada netlik süper.
    Ben kabloluyla denemedim ama Dvb s ve Dvb-t de netlik mükemmel. Analog da birçok tv kartı kadar iyi. Problem şurdan kaynaklanıyor en iyi tvnin (plazmalar hariç) çözünürlüğü en kötü bilgisayar çözünürlüğünden daha azdır. Hele ki 37 ekranın çözünürlüğü. O yüzden analog yayındaki bozuk pikseller ekranda sanki büyütülmüş gibi göze çarpıyor. Netlik daha fazla bozuk gibi görünüyor. Yani karlı görüntü çözünürlükten.
    nalog tv de takılma donma yok varsa o ramla alakalı olabilir. son olarak negatif yanları tespitine katılıyorum, Analogta kanal sıralama problemi var ve tuşlarla kanal değiştirirken yavaş değişiyor adamı uyuz ediyor :)
    Ben yine de derim ki Aver in cardbusuna fark atıyor.

• Başka soru ??
  • sonuç olarak karasal dijital yaynını almak için avurpa avrupa yım ı seçmeliyiz yoksa avustralya singapuru mu? bugun camlıca tepesin e çıkıp denicem:)
  • valla benimki avustralya singapur avrupa turkey ile bulamamıstım
  • evet bugun karasal dijital yayını camlıca y a yakın bir yerd e denedim ve 3 kanalı d a buldum. Ancak nedendir bilmiyorum sinyal zayıf oldugu için belki de görğntü yavaş yavaş değisiyodu. Ama goruntu kalitesi gayet ii.
  • Bir de acil bilmem gereken bir sorum var. Ben bu kartı laptopumda sorunsuz calıştırıyorum. Ancak desktopta kullanmak için pcimci to pci dönüştürücüsü vasıtasıyla kullandıgımda kartın içinden çıkan software çalışmadı. Hatta ben olayı biraz dah a abartıp playsation 2 mi lcd monitorumde denemek için bu kartı kullandım. Winamp tv programında gayet ii bir görüntü elde ettim. Daha once winfast tv 2000 xp ile playstation oyunlarının bir kısmında sorunlar yasadım. Ekranın kayması, ust uste binme gibi... bu kartta hiç bir sorun yaşamadım . Benim sorum desktopumda da sorunsuz çalıştırabilecegim ücretsiz PVR software i varmı bildiginiz? FLY ın cd deki software i desktopumda pcimcia to pci kartıyla sanırım uyumsuzluk gösterdi.
  • Arkadaşlar selam,
    Alpparsa cevaplar için teşekkürler...

Bir kaç sorum daha var:

1. pcmci to usb dönüştürücü bir cihaz var mıdır? Var ise ne kadardır nerden temin edilebilir? Verimli olur mu?

2. Yukarıda da bahsedildiği gibi şu fly'ın kendi yazılımı yerine kullanabileceğim (şimdilik analog kablo tv ve radyo için) bir program var mı?

3. Bu kartı çalıştırmak için kullandığınız ve başarılı olduğunu düşündüğünüz tüm yazılımları tam adıyla yazarsanız çok iyi olacak. (dvb-s,dvb-t veya analog)
  • ilk sorun a cevap veriim pcmcia dan usb ye donuşturucu ben d e cok aradım ama böyle bi r kart bulamadım. Bende bu kartı usb den baglamak isterdim ama maalesef yok. bu nedenle tek çare pcimcia den pci ya dönüştürücü kart. Aslınd a bu kart da çok fazla piyasada bulunmuyor ama yazıcıoğlu nda bulabilirsin. yaklaşık 40 milyon civarında
  • FLYDVB-S Dijital TV Kart,
    arkadaslar ben bununla ilgileniyorum.. kullanan deneyen varmıdır?, vidoe in özelliği önemli benim için, bir de digital rv yayınında kanal geçiş hızları nedir?
    http://www.turanli.com.tr/lifeviewdetay.asp?id=14
  • madem baska kartla ilgileniyon burda neden soruyon o soruyu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: epoxy

Arkadaşlar selam,
    Alpparsa cevaplar için teşekkürler...

Bir kaç sorum daha var:

1. pcmci to usb dönüştürücü bir cihaz var mıdır? Var ise ne kadardır nerden temin edilebilir? Verimli olur mu?

2. Yukarıda da bahsedildiği gibi şu fly'ın kendi yazılımı yerine kullanabileceğim (şimdilik analog kablo tv ve radyo için) bir program var mı?

3. Bu kartı çalıştırmak için kullandığınız ve başarılı olduğunu düşündüğünüz tüm yazılımları tam adıyla yazarsanız çok iyi olacak. (dvb-s,dvb-t veya analog)

yok mu bunları deneyen ve cevabı olan bir arkadaş??????????
  • quote:

Orjinalden alıntı: egzotika

fly dan uzak durun

nedenki fiyatına göre en ii f/p oranı onda
  • arkadaşlar bende bu kartı almak istiyorum siz nasıl laptoplarda denediniz (cpu,ram,ekran kartı v.s) benim cpu celeron m 1.5 512 ram var acer 2423 bu kartı calıştırırmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximusix -- 17 Eylül 2006; 11:26:54 >
  • en üstte coldwave in ilk mesajında gerekli sistem özellikleri yazıyor. bi bakıver.
  • Sistem için biraz yorucu bir kart:

Benim laptop HP Pavilion - AMD TURION 64 1.8 Ghz - 512 mb ram - 128mb ATI RADEON XPRESS 200M...

Eğer normal tv izliyorsan hiçbir sorun yok...işlemci çalışmaya başlarsa yoğun bir web sayfasını browse ediyorsan ve aşağı yukarı indirip kaldırıyorsan takılmalar kasılmalar gerçekleşiyor.

Celeron işlemci ile pek verim alınamaz gibi duruyor bence...
  • arkadaşlar bu kart için kablo tv tararken yayının cam gibi olması mı gerek? karlı kanalları bulamıyor mu? bi de karasal dijital için herhangi bir kablo ya da anten gibi bişeye ihtiyaç var mı? duyduğuma göre anten ya da kablo olmadan da izlenebiliyormuş
  • kablo tv de 49-50 civarında bulduğu kanallardan bir kısmı gayet karlı durumda. öyle cam gibi olmasını beklersen hüsrana uğrarsın... karlı kanalları buluyor tabii ki...

zaten kutu içeriğinde karasal dijital yayın anteni var.... antensiz olur mu bilmem...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.