Şimdi Ara

Flyback sürücüsü yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba aradaşlar bu devreyi nasıl yapabilirim elimde eht trafo mevcut durumda crt bilgisayar monitöründen söktüm işe yarar mı ? Hem "47-200 uH 10 A " bobini nasıl temin edebilirim ? Bilgisayar güç kaynağının 12 v kanalını kullansam olur mu 200w ? Ve elimdeki eht trafoya nasıl bağlayabilirim bu devreyi ? Ark kaç cm olur sizce ?

Devre şeması
    http://www.elektromania.net/images/upload/ZVS_Flyback_Surucu_Devresi_4A63B.png

Eht trafo
     Flyback sürücüsü yardım

Flyback sürücüsü yardım

Bulduğum site
    http://www.elektromania.net/default.asp?tid=744

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellolef -- 20 Şubat 2013; 16:43:10 >

• Yardım edecek yok mu arkadaşlar
  • tesla bobini mi yapıcaksın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

tesla bobini mi yapıcaksın ?

Flyback sürücüsü düşündüydüm hocam ama tesla bobini yapmakta mevcutsa ve anlatabilirseniz biraz onu tercih ederim ve buldum o aradıgım bobini devrenin üstünden 100 uH 100 A
  • Bu devreyi yapıosun.

Ondan sonra elindeki bobinin nüvesine dışında kalan yeri var ya nüveli oraya 2mm yada 2.5mm çap bobin sar.
    en baştaki gibi;

KENDİNİ ÇARPTIRMAYA DİKKAT ET !
  • quote:

Bu devreyi yapıosun.
    />

Ondan sonra elindeki bobinin nüvesine dışında kalan yeri var ya nüveli oraya 2mm yada 2.5mm çap bobin sar.
    en baştaki gibi;
    />

KENDİNİ ÇARPTIRMAYA DİKKAT ET !

hocam nüveye yeni bir bobin sarmak yerine altındaki pinlerden en primer uçlarını bulsam olmaz mı ? en düşük ohmlu iki uç primer diye biliyorum

• bilmiyorum ki, ben nüveye sarıp yapmıştım. İstersen dene. Hatta ben parelel 2 tane transistör kullanmıştım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bilmiyorum ki, ben nüveye sarıp yapmıştım. İstersen dene. Hatta ben parelel 2 tane transistör kullanmıştım.

Hocam malzemeleri aldım şimdi ben bu nüveye kaç tur tel sarmam gerek ? Telim 1mm kalınlığında ve izalasyonlu ? Ve eht trafosundaki kalın kırmızı kablo ile hangi ucu yaklaştırırsam kıvılcım elde etmiş olucam ?
  • 6 , 7 tur sar.

Onu da kendin bulacaksın, çünkü kabloyu yaklaştırdığunda hangisine kıvılcım atıyorsa diğerlerini kesip onu güzelce izole edip bir kablo ile uzatırsın. Dediğim gibi dikkatli ol.
    Tehlikeli iş.
  • Peki hocam çok teşekkürler herşey için :) Son olarak ben o bobini nüveye sardıktan sonra o kablonun bir ucu 555'in 8 ile 4 numaralı bacagına diğeri ise transistörün kollektör bacagına bağlıcam dimi hocam ve primer sargısı olacak o ?
  • Hocam bu şekilde sardım 5 tur sığdı ancak sorun olmaz umarım
     Flyback sürücüsü yardım
  • O trafonun şakası yoktur, çarpılıp ölebilirsiniz.
  • 555Li devrede mavi renkli ark görürsün ve akımı düşük olur.
    zvs de ise sarıya yakın bir renkte ark görürsün ve akımı yüksek olur.
    benim denemelerimde böyle olmuştu en azından.
    555li devreyı yapıp denedikten sonra zvs yi yapmanı tavsiye ederim. :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ilk onu düşünmüştüm ama bu daha basit geldi şimdilik bunu yapıyorum bunu yapabilrsem diğerine geçicem :) Ve sarımı olmuşmu sizce nüvenin üzerine ?
  • sarım anca o kadar olur çünkü sarmak için yer yok. Ama her sardığın sarımı iyice sık sonra diğerine geç. Orda iyi sıkılmamış gibi gözüküyor.
    ben yaptığımda şu tarz bir trafo elime geçmişti ama bundan büyüktü, sarımı da büyüktü. acayip bişeydi ya, resmen elektrik fışkırıyodu
     Flyback sürücüsü yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 20 Şubat 2013; 15:11:51 >

• Şuna da bir bak yapımı basit;
     Flyback sürücüsü yardım
  • Hocam aceba biraz dağıtsam trafoyu sizinki gibi genişler mi ?
  • Hocam devreyi kurdum çalıştırınca altta ki pinlerden mavi kıvılcım çıktı az biraz sonra hafif bi duman oldu orda bi daha kıvılcım göremedim kalın kırmızıyı orlarda gezdirdim ama olmadı aceba trafo yandı mı ?
  • mesajım bulunmalı
  • Trafo kolay kolay yanmaz. büyük ihtimal 555 veya transistör yandı.birdaha yanmaması icin sardıgın bobine parale hızlı diyot bagla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.