Şimdi Ara

FM 12 Günlüğüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Günlüğüm diye açtığıma bakmayın. Aynı zamanda akıl almak için de açtığım bir konu.

Beşiktaşla 1 sene oynadım FM12'yi. Şuanda Şampiyonlar liginde zor zar gruplardan çıktım. Palermoyla oynayacağım..

Geçen sezon uefa kupasında çeyrek finalde deplasman golü kuralı ile elendim. Kadroyu da sayayım:

GK:
    Tolga zengin, Onur kıvrak
    DR:
    Sime Vrsaljko
    DL:
    Gabriel Araujo (beklerin ikiside çok iyi (y)
    DC:
    Sivok, egemen,ibrahim, ersan. (değişiyor.)
    MC:
    Necip Uysal,Alper potuk (alternatifleri sadece Bayern'den gelen Emre Can)
    AML:
    Reus (Talk to press'den süper bir oyuncu olduğunu söyleyin geliyor.)
    AMR:
    Lucas Moura (y)
    AMC:
    Oscar (küçücük bir hile karışmış olabilir)
    FW:
    Mustafa,Burak yılmaz, Mouche

Oscar'ın transferi hariç en ufak bir hile olmadan oynadım. Portekizli çetesini Lucas Moura ve Reus'un transferleri için sattım. Bence değdi. İlk sezon, İBB'yi 2 puanla geçip şampiyon oldum. Bu sezon GS'nin 3 puan arkasında ilk yarıyı tamamladım.

Forvetlerim gol atamıyor arkadaşlar, takımımın Beşiktaş olduğunu da düşünerek forvet önerirseniz sevinirim. Reus son 5-6 haftada çok yükseldi. Ancak forvete koyunca bocalıyor.
    Lucas Moura tam bir şov oyuncusu. Taraftarları coşturuyor. Her yönetim güven güncellemesinde Moura'dan bahsediyorlar.
    Mustafa forvete koyduğum zaman 4-0 5-0 oluyor sonuçlar, ancak gol atamıyor performansı 5.8 falan oluyor. Ve çabuk sakatlanıyor.
    Burak, tam bir hayal kırıklığı
    Mouche, tutmadı.
    Mehmet Topalı takıma getirdim. Maç puanı yüksek, ancak kritik anlarda uzaktan çok saçma şutlar çekiyor. Buna dayanamadım ve yolladım onu.
    Alper hiç fena değil, arapasları çok iyi. Ancak fazla ofsayta yakalanıyor (kendisi, pasları değil.)
    Necip, tam bir Beşiktaşlı, Geçen bi açtım takım profilini. Necip'in moral Süper, diğer herkesin, Fairly Poor falan (Sanırım UEFA KUPASINDA ELENDİĞİMİZ HAFTAYDI)
    Oscar, çok iyi. Onu ilk başta forvet olarak aldım. Ancak forvet oynamadığını farkettim. Sırf Oscar'ı oynatmak için takımı 4-4-2'den 4-2-3-1'e getirdim. Tam bir Maestro.
    Egemen, defasta iyi, ancak kötü oynadımı berbat oluyor. Arsenal'a 4-1 kaybettim maç 2 tane kendi kalesine attı. Ve habire unhappy.
    İbrahim toraman, defasta güvendiğim isim, ancak emekliliğe doğru gidiyor.
    Sivok'u oynatamıyorum.. yabancı sorunu...
    Ersan,Ersan İbrahim'in, varisi ancak. Sık sakatlanıyor ve iyileştimi eski haline gelmesi uzun sürüyor.
    Onur, en kurtarılmayacak şeyleri kurtarıyor (1 maçta 2 penaltı.) Ancak çok kolay gol yiyor. Arsenal'e dört bir kaybettiğim maçta Egemen kendi kalesine atarken kalenin arkasına geçti. Galiba oyun hatası.
    Tolga, saçma gol yemiyor ancak, ne bileyim. oynatmak istemiyorum pek.

Bu arada her kornerden korkuyorum. Biz kullandığımızda çok gol atıyoruz. Araujo inanılmaz kullanıyor çünkü. Ama her takımın bize korner golü vardır. Bir maçta 50 pozisyon yaptım 1 gol attık. Adamlar tek kornerle gol attı. Berabere kaldık.

4-2-3-1 Diamond:
    GK
    DR DC DC DL

MC MC
    AMC AMC AMC
    ST

4-2-3-1 Epic:
    GK
    DR DC DC DL

MC MC
    AMR AMC AML
    ST

Dengeli, Ofansif, Tempo: FULL

• Forvet önerisi bekliyorum.

Palermoya hazırlık maçı teklif ettim devre arasında, Skor 3-2 galibiyet. Ancak ikinci yarıda iki ikiyken iki takım da takımı değiştirdi. (Yedekler->11 , 11>yedek)
  • 2012 ise Quintero forvet önerim. Tam bir 4-2-3-1 poacheri. Pıtır pıtır gol atar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Emmett Brown

2012 ise Quintero forvet önerim. Tam bir 4-2-3-1 poacheri. Pıtır pıtır gol atar.

eywallah hocam, eve gidince ilk işim onu almak olacak , başka önerileriniz varsa yazın sevinirim. :)
  • BEŞİKTAŞ İKİ SEZONDA 1 UEFA KUPASI 1 CL FİNALİ

Takıma gelince, ilk işim Quaresma'ya yol vermek oluyor. Küçük bir hile ile takıma Oscar'ı getiriyoruz. Marco Reus'u da "Talk to Press" özelliğinden yağ yakarak getirin derim ben.

Bek Olarak, sol bek: Gabriel Araujo, Sağ bek: Sime Vrsaljko..
    İkisi de birbirinden iyi. Araujo'ya kornerleri verirseniz, asist kralı olur (y). Sime'ye de ayrı hayran olacaksınız.. Ancak ikisi için de yedekte bekleyecek alternatifleriniz olsun.. Nedeni sık sakatlanmaları da değil, kötü performans da değil. Sime her maç sarı kart görüyor. Araujo ise çok çabuk yoruluyor.
    İlk hazırlık maçlarında, sadece New York'a ve Bologna'ya yeniliyorum. Sezon öncesi 12 maç yapmam gerçekten fit bir takım oluşturuyor. OB, SL Benfica ve Vorskla takımlarının olduğu gruptan Benfica ardından 2. olarak çıkıyorum. Bu sırada ligde tartışmasız liderim. İlk yarıda sadece Şampiyonluk adaylarından Gaziantepspor'a 3-1 yeniliyorum. Küme düşme mücadelesi veren Kayserispor'a yine 3-1 kaybetmem ise tam bir hayal kırıklılığı yaratıyor

FM 12 Günlüğüm

Ligde bir sonraki yenilgimi Antalyaspor karşısında 1-0'lık sonuçla alıyorum. Rakiplere attığım büyük farklar nedeniyle bu pek etki etmiyor.
    Udinese 0-2 Beşiktaş
    Beşiktaş 3-0 Udinese

Beşiktaş 1-0 Celtic
    Celtic 2-1 Beşiktaş

Napoli 1-4 Beşiktaş Napoli 8 kişi kaldı. (2 kırmızı- 3 oyuncu değişikliği sonrası sakatlık.)
    Beşiktaş 3-0 Napoli Bu maçta da ben bir kırmızı gördüm. Ancak kırmızı karttan sonra 2 gol daha attım ve net bir sonuçla turladım.

Valencia 1-1 Beşiktaş
    Beşiktaş 0-0 Valencia

FM 12 Günlüğüm

Final'de Tottenham'ı yenme keyf

İkinci yılımda, Lucas Moura takviyesi ile başlıyorum. Elimde pek fazla, şansım yok. Yabancı sorunu da olduğundan Moura ile sene sonunu göremiyorum. iyi bir teklif gelince Moura'ya yool veriyorum. İyi de bir para geliyor. Bu arada orta sahadaki Felipe anderson yerine türk seçeneklere yöneliyorum.

FM 12 Günlüğüm

United'a sadece 71 dakika dayanabiliyoruz. Bu arada özellikle taktiğimi koydum. Bu taktikle çıktım ilk maçlarda başarısız oluyorum. Bu taktiğin adı 4-2-3-1 Diamond...

Şampiyonlar Ligi'nde, Arsenal,Lyon ve Sheriff'in grubuna düşüyorum. İlk maçtan Arsenal'a 3-0 yeniliyorum. Bu sırada Lyon, Sheriff'i 3-1 yeniyor.
    Sheriff'i 2-1 yeniyorum. Lyon'a ise 3-2 yeniliyorum..

Ve Şampiyonlar Ligi'nde dönüş...
    Evimde Arsenal'i 3-2 yeniyorum.

FM 12 Günlüğüm

Bu maçın(Arsenal) öncesinde Lyon'la 3-3 berabere kalıyorum. (Ars. maçı sonrası)Sheriff'i ise deplasmanda2-0'la geçiyorum. Evinde de deplasmanda
    Lyon'u 4-0 yenen Arsenal'in peşinden 2. olarak gruptan çıkıyorum.. Finale yükselmemde en iyi neden olan kuralara geçiyoruz. Bu sırada ligde işler hiç iyi gitmiyor.

Adanaspor'a 1-0 İnönü'de yeniliyorum. Kasımpaşa'yı da yenemiyorum. Ardından gelen 5-0, 4-0'lık galibiyetlerle baya geriye düştüğüm ligde toparlanıyorum. Liderliğe çıktığım hafta Fenerbahçe'ye 1-0 kaybedince, 3 sıra birden 4'e düşüyorum.
     FM 12 Günlüğüm

Eskişehir mağlubiyetinin yarattığı soğuk duş etkisiyle, sonradan toparlanıyorum. Bu sırada Şampiyonlar liginde Palermo ile eşleşiyorum.. Deplasman'da 3-3'lük beraberlik söz konusu.. Palermo'yla inönüde berabere kalmak için oynayacağım.

FM 12 Günlüğüm

Palermo'yu Fi-Yapı İnönü'de 3-1'le İtalya'ya yollayıp sürpriz yapıyorum. Rakibin OM.. Fransız ekibini eleyeceğimi hemen farkediyorum.

OM 1-3 Beşiktaş
    Beşiktaş 1-2 OM

Turu geçince rakibim M.City.. İşte burada şans yardımcım. Annem ekmek almaya yolluyor. M.City maçını bir gün geçecek şekilde tatile çıkıyorum.. Eve gelince sonuç bu:
     FM 12 Günlüğüm

Barcelona maçı ise tam hayal kırıklılığı... Maça kaybetmek için çıkıyorum.

FM 12 Günlüğüm

Ancak daha 8. dakika'da Mustafa Pektemek golü atınca umutlanıyorum. İlk Yarıyı önde kapatıyorum. İkinci yarıda Villa atınca teslim oluyorum. Ancak, maç öncesi normalde

Dengeli Ofansif Tempo:Full olan, Maç günü Dengeli Defansif Tempo: Normal Zaman Geçirme:Often Kontraatak:evet olarak değişen taktiğimdeki Tempoyu biraz arttırıyorum. İlk olarak İbrahim Toraman'ın, görseniz bilgisayarı kıracağınız tipten kendi kalesine golü, sonrası Arka arkaya ataklar gelişiyor. Milli takımda olan Araujo yerine sahada olan İsmail'in, ortasında Egemen 2-2 yapıyor. Uzatmalarda öne geçsemde Messi'nin hiç beklenmedik andaki golü ile beraberlik geliyor. Penaltılarda, baya havaya giriyorum. Ancak kaybediyorum.. Olsun.. Elde ettiğim popülerlikle, Nuri Şahin ve Arda'yı getiriyorum. Bakalım yeni sezon neler getirecek?

• Konu çok güzel hocam devam
  • FM 12 Günlüğüm -3. Sezon-Beşiktaş
    Öncelikle şunu söyleyeyim. Geçen sene CL finale yükselen BJK olarak ligde çok sorun yaşamıştım. Çünkü yabancı olayı tam bir sorundu. O yüzden Felipe Anderson'u ve (mali kriz de bu oyuncunun satılmasında bir nedendi.) Lucas Moura'ya yol vermiştim. Bu yıl. Sol Ofansif ortasaha için Arda'yı ve Real tarafından sakatlanınca kadro dışı edilen Nuri'yi getiriyorum. Ayrıca forumdan aldığım taktik dolayısıyla forvete de Carlos Fierro'yu getirdim..

Şunu da söylemeden geçmeyeyim, ben konuyu açıp CL finaline çıktığımı gösterince hile yapmışsın diye mesaj atan bir arkadaş vardı. Ona cevap yazmadım. Forumda yeniyim tartışma da çıkarmadım ama, bu oyun bir strateji oyunu hile ile karşı takıma geçip maç kazandıracaksan, oynama! Mali kriz döneminde ya da çok sorun yaşadığınız zamanlar da küçük ayarlamalar illa olur. (Mesela takıma oyun kurucu olarak Oscar'ı getirmem gibi) ancak karşı takıma geçip oynaya oynaya CL finaline çıksam, takımı şampiyon yapardım. Üstelik o sene ligde son anda şampiyon oldum. Hile yapsam daha rahat olurdu...

Pek iyi bir kura çekmiyorum... Lyon,Anji ve Fulham.. hepsi dişli rakipler Grup C'yi saymazsak tam bir ölüm grubu oluyor grubum. (RM, Ajax, L'pool, Celtic)

FM 12 Günlüğüm

Anji'yi bir türlü yenemesem de Lyon'a hiç kaybetmemem ve Fulham'ı 2-1 ve 3-1'lik sonuçlarla geçmem sayesinde grubu turluyorum.

FM 12 Günlüğüm

Tottenham'la hesaplaşacağız.... Hatırlarsanız daha önce Tottenham'ı yenip UEFA Kupasını kazanmıştım.
     FM 12 Günlüğüm

Taktiğimi de paylaşayım BY yerine Fierro, Özyakup yerine Nuri oynuyor normalde bu da bir ek bilgi olsun.

Türkiye Ligi'nde durumu atmadan önce sezon içerisinde yaptığım fixtürlerimi koyayım:

FM 12 Günlüğüm

FM 12 Günlüğüm

FM 12 Günlüğüm

FM 12 Günlüğüm

GS ligde yine iyi gidiyor.. Bunda eğer küçük bir takımla yeni bir oyun açarsam mutlaka transfer etmeyi düşündüğüm Ortigoza'nın da payı var. GS bir ara 7-8 puana kadar çıkarttığı puan farkını (GS sadece 2 gol yemişti.) Bana 4-2 hemen sonrasında Trabzon'a 2-1 yenilerek kapatmama yardım ediyor.. Bu sırada diğer ezeli rakibim FB can çekişiyor.
     FM 12 Günlüğüm

Bu arada şu ek bilgiyi vereyim: Ligin ikici yarısında her maçımı tek tek koyacağım.

İlk rakibim Eskişehirspor, takım ligde 16. sırada... Bu yüzden, kaybedecekleri pek bir şey yok, atak futbolu oynamaya yatkın. Medya bu konuyu BJK teknik direktörüne açıkladıklarında Yetişen galibiyetten emin olduğunu söylüyor.. Bu sırada, Kiralık olan El-Sharaawy ve Uzun süredir izlediğim Pacheco kontratları bitince BJK'ye geliyor. (Ancak ikisi de gelecek sezon başında gelecek, El-Sharaawy'nin kirası da bitince beşiktaş ikinci yarı da El sharawy'siz kalıyor.)BJK patronu Reus'u ManU'ya ciddi bir mevlayla satıyor ve gelen parayı olduğu gibi Ganso'ya yönlendiriyor.. İlk teklif reddedildiğinden, Yetişen Edigar ve Gelson Fernandes'le yollarını ayırıp, tekrar bir teklif yapıyor. Oyuncu takıma gelmek istemeyince Talk to Press ile arka arkaya oyuncuyu övüyoruz... Bu sırada eskişehirspor maçı geldi çattı(Bu sırada söylemeden geçmeyeyim. Gerek yüksek mevlası gerek oyucunun gelmek istememesi yüzünden takıma getiremediğim Llorente transferi RM'nin oyuncuyu transfer etmesiyle imkansıza dönüşüyor.)

FM 12 Günlüğüm

Yetişen, Ganso'nun klübüyle 55,5 M karşılığında anlaşıyor.. Ganso da gelmeye gönüllü ancak istediği parayı alamıyor. Başkan'dan para isteyen beşiktaş, İkinci teklifte Ganso işini çözüyor. 7. Ocak'ta söz. imzalayan Ganso, 8 Ocakta takıma katılıyor. 12 Ocak'ta ise İlk maçına çıkıyor, rakip Manisaspor:(677 dakikadır gol atamayan Fierro, siftahını yapıyor. İlk 10 maçta 11 gol atıp sonra, susan Fierro, sakatlıktan döner dönmez golü atıyor ve Ligdeki gol sayısını 12 yapıp gol kralı Ortigoza'dan sonra 2. oluyor.

FM 12 Günlüğüm

FM 12 Günlüğüm

Türkiye Kupası: Mersin:

FM 12 Günlüğüm

Sivasspor:
     FM 12 Günlüğüm

Sivas yenilgisi, koyuyor.
    Rakip Antalyaspor: İki sene önce, alıp Seville ve Bayern'e kiraladığım bu yıl ilk kez BJK maçı yapacak olan Matias Fernandez'i de yedeklere alıyorum.
     FM 12 Günlüğüm

Kupa'da Antalya'yı eliyorum rakip, son sezonların flaş ismi Antep! Ancak öncesinde ligde maçlarımız var. İlk rakip ise:
     FM 12 Günlüğüm

Bu arada, sanırım bu kadar resmi yüklemek internet kapasitenize sövecek, o yüzden sadece önemli maçların resimlerini atacağım.

Türkiye kupası Antepspor maçına çıkıyoruz. Ganso'da küçük bir sakatlık söz konusu klüp doktorları onu maça yetiştirmeye çalışıyor. Ganso oynayabilir. (y)
     FM 12 Günlüğüm

Sık sakatlanan Ersan ve iyice yaşlanan İbrahim yerine, Serdar Aziz'i almaya çalışıyoruz. Antep'i eleyen Beşiktaş, Yarı Final'de Bursaspor ile eşleşiyor.
     FM 12 Günlüğüm

FM 12 Günlüğüm

Bu arada, FB'nin GS'yi 2-1 yendiği hafta Belediye'yi 4-0 yeniyorum ve liderle aramızdaki puan farkı 2'ye düşüyor.
     FM 12 Günlüğüm

Farkettim ki, Mersin maçından sonra, bir daha fixtür paylaşmamışım :) Paylaşayım dedim :)

FM 12 Günlüğüm

Rakip zorlu Trabzonspor, evimde oynamam bir avantaj... Müsabaka başlıyor.
     FM 12 Günlüğüm

Fierro'nun golüyle öne geçmem ve GS'nin yeniliyor olması liderliğimi ilan ediyor.. Ancak daha erken olduğu için gol aramaya devam ediyorum.

FM 12 Günlüğüm

ERSAN-ADEM-GÜLÜM!
     FM 12 Günlüğüm

Belki GS kaybetmedi ama, rakibi TS'yi 4-0 yenen BJK GS ile olan rekabetinde yalnız kalıyor..

FM 12 Günlüğüm

Gaziantep... Yine kötü sonuç ve tam 5 puan geriye düşüyorum. Maçta ilk yarıda 3-0 geriye düşüyorum... Tottenham maçı için sakladığım Arda,Necip ve Fierro'yu (çok yorulan üçlü normalde bir de Araujo vardı ama o sakat. Ayrıca bu maçta Sime de cezalıydı.) alıyorum ve 4-3'e kadar getiriyorum ancak Nuri'yi kaybediyorum.. Ve Tottenham maçı çok zor geçecek belli.

Adanaspor'u 2-1 yeniyorum ancak Karşıyaka ile 1-1 beraberlik söz konusu.. Tottenham ile 0-0 berabere kalıyoruz. Antalyaspor'u 3-0 yenmem teselli. Rakip ise Tottenham ve İngilteredeyiz.

FM 12 Günlüğüm

Ehehehh Fierro :)

FM 12 Günlüğüm

GS'yi 2-1 yeniyorum.

Şimdilik bu kadar, sonra biraz daha paylaşırım :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FM 2009 Genç Yetenekler (1)
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Emmett Brown

2012 ise Quintero forvet önerim. Tam bir 4-2-3-1 poacheri. Pıtır pıtır gol atar.

2014de de fena o

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kandorfeyta -- 9 Nisan 2014; 22:13:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba!Samsunsporu yönetiyorum ancak maddı durum kötü olduğu için sadece serbest oyuncu alabiliyorum.2 sezondur 15. oluyorum.Bir öneri verebilirseniz cok mutlu olurm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.