Şimdi Ara

FM 2011 Şimdi Türkçe mi İngilizce mi Oluyor ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
4.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kusura bakmayın da oyunu Türkçe'ye çevirmek için para harcayıp bir şeyleri riske almaktansa oyunu aynı bırakıp daha az risksiz şekilde devam ederler. Hatta o forumda da birisi benim gibi yazmış. Çünkü Türkiye'de bilgisayarlarda inanılmaz az derecede orjinal oyun oynanıyor. Ayrıca oyunu %90lara varan şekilde Türkçe'ye çeviren arkadaşlar var, o yamaları kullanarak zaten rahat bir şekilde oynayabilirsiniz. İnanın Sports Interactive tarafından yapılacak çeviriden daha iyi olacaklardır. Ama ben hiç kimseyi suçlayamam orjinal oyun almıyor diye, Sports Interactive de suçlamamalı. Türkiye'deki oyun fiyatlarına el atmaları gerek firmaların. Ayrıca arkadaşlar PES'i örnek almayın, PES PS3 cafelerde deli gibi oynanan ve haliyle Türkiye'de gereksiz bir şekilde satış rekorları kıran bir oyun. Adamlar da haliyle "Türkçe dil ekleyelim" dediler. Ama inanın bana yıllarca alıştığımız o deyimler, taktikler, menüler yüzünden o çevirideki Türkçe'yi anlayamayacaksınız, oyunu İngilizce oynayacaksınız. Zaten garip bir çevirileri olduğu konusunda duyum aldım. Öte yandan CM serisi oyunu Türkçe çıkardı da ne oldu, sattı mı? Hayır. Sonuç olarak oyun fiyatları düşmediği sürece Türkçe FM'i unutun.

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurWho

Kusura bakmayın da oyunu Türkçe'ye çevirmek için para harcayıp bir şeyleri riske almaktansa oyunu aynı bırakıp daha az risksiz şekilde devam ederler. Hatta o forumda da birisi benim gibi yazmış. Çünkü Türkiye'de bilgisayarlarda inanılmaz az derecede orjinal oyun oynanıyor. Ayrıca oyunu %90lara varan şekilde Türkçe'ye çeviren arkadaşlar var, o yamaları kullanarak zaten rahat bir şekilde oynayabilirsiniz. İnanın Sports Interactive tarafından yapılacak çeviriden daha iyi olacaklardır. Ama ben hiç kimseyi suçlayamam orjinal oyun almıyor diye, Sports Interactive de suçlamamalı. Türkiye'deki oyun fiyatlarına el atmaları gerek firmaların. Ayrıca arkadaşlar PES'i örnek almayın, PES PS3 cafelerde deli gibi oynanan ve haliyle Türkiye'de gereksiz bir şekilde satış rekorları kıran bir oyun. Adamlar da haliyle "Türkçe dil ekleyelim" dediler. Ama inanın bana yıllarca alıştığımız o deyimler, taktikler, menüler yüzünden o çevirideki Türkçe'yi anlayamayacaksınız, oyunu İngilizce oynayacaksınız. Zaten garip bir çevirileri olduğu konusunda duyum aldım. Öte yandan CM serisi oyunu Türkçe çıkardı da ne oldu, sattı mı? Hayır. Sonuç olarak oyun fiyatları düşmediği sürece Türkçe FM'i unutun.

Adam haklı beyler

• quote:

Kusura bakmayın da oyunu Türkçe'ye çevirmek için para harcayıp bir şeyleri riske almaktansa oyunu aynı bırakıp daha az risksiz şekilde devam ederler. Hatta o forumda da birisi benim gibi yazmış. Çünkü Türkiye'de bilgisayarlarda inanılmaz az derecede orjinal oyun oynanıyor. Ayrıca oyunu %90lara varan şekilde Türkçe'ye çeviren arkadaşlar var, o yamaları kullanarak zaten rahat bir şekilde oynayabilirsiniz. İnanın Sports Interactive tarafından yapılacak çeviriden daha iyi olacaklardır. Ama ben hiç kimseyi suçlayamam orjinal oyun almıyor diye, Sports Interactive de suçlamamalı. Türkiye'deki oyun fiyatlarına el atmaları gerek firmaların. Ayrıca arkadaşlar PES'i örnek almayın, PES PS3 cafelerde deli gibi oynanan ve haliyle Türkiye'de gereksiz bir şekilde satış rekorları kıran bir oyun. Adamlar da haliyle "Türkçe dil ekleyelim" dediler. Ama inanın bana yıllarca alıştığımız o deyimler, taktikler, menüler yüzünden o çevirideki Türkçe'yi anlayamayacaksınız, oyunu İngilizce oynayacaksınız. Zaten garip bir çevirileri olduğu konusunda duyum aldım. Öte yandan CM serisi oyunu Türkçe çıkardı da ne oldu, sattı mı? Hayır. Sonuç olarak oyun fiyatları düşmediği sürece Türkçe FM'i unutun.

Adam gerçekten haklı beyler

• quote:

PES neden gereksiz onu anlamadım ne saçma bir yorum dur o yaa.. Ozaman Sony Gran Turismo 5 ve Killzone 3'üde Türkçe çıkarmasın.. saçma sapan konuşmayın arkadaşım !... Oyunlarda görülen Türkçe içerik bu sene satış rekorları kıran God Of War III eseridir.. Sony mükemmel bir fiyat politikası ile oyunu 30bin den fazla sattırdı.. PES'te bu ilgiyi hayli hayli göreceği için Konami Türkçe içerik yaptı oyuna.. ayrıca oyunu alanları sen bandrollü aldığınımı sanıyorsun ? hangi PS3 cafe gidip Aral bandollü oyun alıyor git sor bakayım.. hepsi spot satan el altından satılan yerlerden alıyor oyunları biraz mantıklı konuşalım lütfen.. 2010 yılı Türk oyuncuları için çok iyi olucak özellikle PS3 kullanıcıları için. Oyun yapımcıları Crysis'in başarısını ne kadar görmezden gelsede God Of War III ile oyun yapımcılarının ve firmalarının gözü şuan Türkiye'nin üstünde.. Özellikle Kasım ayından sonra görün siz Sony ve diğer oyun firmalarını daha ne oyunlar Türkçe gelecek ve sonradan Türkçe yama gelicek

• quote:

Orijinalden alıntı: profiteer

quote:

PES neden gereksiz onu anlamadım ne saçma bir yorum dur o yaa.. Ozaman Sony Gran Turismo 5 ve Killzone 3'üde Türkçe çıkarmasın.. saçma sapan konuşmayın arkadaşım !... Oyunlarda görülen Türkçe içerik bu sene satış rekorları kıran God Of War III eseridir.. Sony mükemmel bir fiyat politikası ile oyunu 30bin den fazla sattırdı.. PES'te bu ilgiyi hayli hayli göreceği için Konami Türkçe içerik yaptı oyuna.. ayrıca oyunu alanları sen bandrollü aldığınımı sanıyorsun ? hangi PS3 cafe gidip Aral bandollü oyun alıyor git sor bakayım.. hepsi spot satan el altından satılan yerlerden alıyor oyunları biraz mantıklı konuşalım lütfen.. 2010 yılı Türk oyuncuları için çok iyi olucak özellikle PS3 kullanıcıları için. Oyun yapımcıları Crysis'in başarısını ne kadar görmezden gelsede God Of War III ile oyun yapımcılarının ve firmalarının gözü şuan Türkiye'nin üstünde.. Özellikle Kasım ayından sonra görün siz Sony ve diğer oyun firmalarını daha ne oyunlar Türkçe gelecek ve sonradan Türkçe yama gelicek

PES'e gereksiz demiyorum arkadaşım. PES Türkiye'de gereğinden fazla satıyor anlamına gelen bir cümle var orda dikkat edersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süper Eleman -- 6 Eylül 2010; 10:29:31 >

• Fm 2011 2012 2013 ..... Türkçe çıkmaz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: profiteer

quote:

PES'e gereksiz demiyorum arkadaşım. PES Türkiye'de gereğinden fazla satıyor anlamına gelen bir cümle var orda dikkat edersen.

Ayrıca bilgisayar oyunlarından bahsederken işi GT5 ve KZ 3'ye getirmişsin. PS3 kullanıcıları zaten orjinal alıyor, bunları tekrar tekrar açıklamak istemiyorum. Sanırım PES'e laf attığımı düşünüp saldırıya geçmişsin.

Düzenleme; Yanlışlıkla yeni mesaj atmışım arkadaşlar aslında bu mesajı eskisine ekleyecektim, kusura bakmayın. Şu anda nedense 2 mesaj da silinmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süper Eleman -- 6 Eylül 2010; 10:50:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: delgren

quote:

Orijinalden alıntı: 4nt0ny

orjinal almassan türkce olmayabilir yalnz tam bilmiyorum ama... korsan olursa standart ing. olabilir

korsan da alsan oyunun içindeki dosyaların içeriği değişmez (küçük istisnalar ve ripler hariç).

Sports interactive oyunu belkide bölgelere göre dağıtır mesela avrupadakinde türkçe olmaz bizde de fransızca falan olmaz yani korsanda türkçe ihtimali var çünkü biz korsanları yabancılardan alıyoruz

• Aslında biz Türk milleti olarak ilk onlardan icraat bekliyoruz, onlarda bizden. Biz diyoruz Türkçe yapsınlar orijinal alırım, onlar diyor orijinal alsınlar Türkçe yapalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiremusic -- 7 Eylül 2010; 13:09:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghost Knight

Aslında biz Türk milleti olarak ilk onlardan icraat bekliyoruz, onlarda bizden. Biz diyoruz Türkçe yapsınlar orijinal alırım, onlar diyor orijinal alsınlar Türkçe yaparım.

Müşteri her zaman haklıdır
  • Boşuna heveslenmeyin oyunda Türkçe dil desteği olmayacak.Sports Interactive yetkilisi Miles Jacobson Twitter üzerinden "Hayır,Türkiyede yeterli sayıda insan oyun almıyor bu yüzden Türkçe çeviriye bütçe ayıramayız" demiş.
  • quote:

Ayrıca bilgisayar oyunlarından bahsederken işi GT5 ve KZ 3'ye getirmişsin. PS3 kullanıcıları zaten orjinal alıyor, bunları tekrar tekrar açıklamak istemiyorum. Sanırım PES'e laf attığımı düşünüp saldırıya geçmişsin.

Düzenleme; Yanlışlıkla yeni mesaj atmışım arkadaşlar aslında bu mesajı eskisine ekleyecektim, kusura bakmayın. Şu anda nedense 2 mesaj da silinmiyor.

İyide arkadaşım zaten Türkiye'de PS3 kullanıcıların toplasan belki %10 yada %5 i Aral bandrollü alıyordur diyorum bende sana PES'in kırdığı rekor felan yok.. ayrıca sadece örnek verdim PS3 ile ilgili sende yazdıklarımı dikkatli okumamışsın bende orda yanlış yazmışım onu uykusuzluktan

ayrıca onlarda bir oyun konsol olması ayrım olmasını teşkil etmez.. Adam yapınca yapıyor zaten... ayrıca yine şunu söyliyeyim Türkiye'de satılan PS3 oyunlarının ve alınan oyunların %95'i spot ürün yani ülkeye kaçak giren ve spotcuların sattığı ürünlerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profiteer -- 6 Eylül 2010; 15:57:55 >

• Madem açıklamak gerekiyor, açıklayayım. Öncelikle Sony'nin o kaçak ürünlerden haberi olmadığını düşünmeyin. Türkiye'de PES'in ne kadar sattığından ve diğer orjinal oyunların diğer platformlara ne kadar fark attığının farkındalar. Bu yüzden Türkiye'ye PSN Store ve Türkçe oyunlar yakında gelecek. Ama farkındaysan bunlar konsol oyunu. FM ise tamamen PC'ye yönelik bir oyun. Football Manager serisi PS3'ye çıkmıyor. Haliyle korsanını bulmak kolay ve orjinali satılmıyor. Ayrıca bu oyunları spotçulardan alan çoğu kişi evlerinde online oynayan kişiler. Senin makinen, oyunun NTSC de olsa, US PSN'den de girsen senin Türkiye'den girdiğin Sony tarafından biliniyor. Ayrıca bu adamlar Türkiye'ye uzaktan bakmıyor. Türkiye piyasasını ve PS cafelerin potansiyelerini biliyorlar. Spotçulardan alınan oyunlar da orjinaldir, parası yine firmaya kar sağlar. Sonuç olarak Türkiye'de oynanılan orjinal PS3 oyunu belli. Adamlar da bu aşırı satış için oyunları Türkçeleştiriyorlar. Bilgisayar ve Playstation ayrı platformlardır. Bilgisayarda korsan oynayabilirsin. Sonuç olarak bir tarafta Türkiye'de zorlukla can çekişen ve Türkçeleştirme beklentilerini hala ciddiye alıp olumsuz da olsa yanıtlayan bir firma, diğer tarafta daha zengin firmalar diye nitelendireceğim firmalar var. Bir de Sony var. Piyasa araştırmaları konusunda hiç sıkıntısı olmayan firmaların garanti orjinal alınma lüksüne sahip oyunları, yani yakında Türkçe çıkacak olan eserler. Türkçe çıkarmışlar çok mu, etkilemez bile. Ama PS3 bir kırılsın, PS3'de korsan oyun oynansın, o zaman ne güncel bir TR PSN, ne Türkçe oyun kalır. Ben hala konunun neresini anlamakta sıkıntı çektiğinizi çözemedim. O yüzden bu cevabım da size yeterli gelmeyebilir. Sonuç olarak tekrar söylüyorum. Korsan oyun var çünkü bilgisayar oyunu fiyatları yüksek, fiyatlar yüksek çünkü sadece bilgisayara oyun yapan firmaların elinden bir şey gelmiyor. Türkçe FM bir hayal çünkü FM sadece bilgisayara çıkan ve korsan konusunda Türkiye'de tavan yapmış bir oyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süper Eleman -- 6 Eylül 2010; 17:02:05 >

• Türkiye'de yeterince orijinal oyun satılmadığından bu işin olması çok zor.

Ya bir de şunu eklemeden edemeyeceğim, başlıktaki soru çok anlamsız olmamış mı. "FM 2011'de Türkçe desteği olacak mı" desen daha mantıklı değil mi, sonuçta oyunda her daim İngilizce olacak.
  • bunlar türkçe çıkarmıyor ya yok yeterli sayıda orjinal oyun alınmıyormuş falan fasa fiso önemli derecede bu oyunu oynayan insanlar var bu ülkede türkiyeyi bir yana bırakıp yıllardır çıkarmadıkları için alıcağım varsada almıyorum ulan orjinal boykot ediyorum..
  • quote:

Madem açıklamak gerekiyor, açıklayayım. Öncelikle Sony'nin o kaçak ürünlerden haberi olmadığını düşünmeyin. Türkiye'de PES'in ne kadar sattığından ve diğer orjinal oyunların diğer platformlara ne kadar fark attığının farkındalar. Bu yüzden Türkiye'ye PSN Store ve Türkçe oyunlar yakında gelecek. Ama farkındaysan bunlar konsol oyunu. FM ise tamamen PC'ye yönelik bir oyun. Football Manager serisi PS3'ye çıkmıyor. Haliyle korsanını bulmak kolay ve orjinali satılmıyor. Ayrıca bu oyunları spotçulardan alan çoğu kişi evlerinde online oynayan kişiler. Senin makinen, oyunun NTSC de olsa, US PSN'den de girsen senin Türkiye'den girdiğin Sony tarafından biliniyor. Ayrıca bu adamlar Türkiye'ye uzaktan bakmıyor. Türkiye piyasasını ve PS cafelerin potansiyelerini biliyorlar. Spotçulardan alınan oyunlar da orjinaldir, parası yine firmaya kar sağlar. Sonuç olarak Türkiye'de oynanılan orjinal PS3 oyunu belli. Adamlar da bu aşırı satış için oyunları Türkçeleştiriyorlar. Bilgisayar ve Playstation ayrı platformlardır. Bilgisayarda korsan oynayabilirsin. Sonuç olarak bir tarafta Türkiye'de zorlukla can çekişen ve Türkçeleştirme beklentilerini hala ciddiye alıp olumsuz da olsa yanıtlayan bir firma, diğer tarafta daha zengin firmalar diye nitelendireceğim firmalar var. Bir de Sony var. Piyasa araştırmaları konusunda hiç sıkıntısı olmayan firmaların garanti orjinal alınma lüksüne sahip oyunları, yani yakında Türkçe çıkacak olan eserler. Türkçe çıkarmışlar çok mu, etkilemez bile. Ama PS3 bir kırılsın, PS3'de korsan oyun oynansın, o zaman ne güncel bir TR PSN, ne Türkçe oyun kalır. Ben hala konunun neresini anlamakta sıkıntı çektiğinizi çözemedim. O yüzden bu cevabım da size yeterli gelmeyebilir. Sonuç olarak tekrar söylüyorum. Korsan oyun var çünkü bilgisayar oyunu fiyatları yüksek, fiyatlar yüksek çünkü sadece bilgisayara oyun yapan firmaların elinden bir şey gelmiyor. Türkçe FM bir hayal çünkü FM sadece bilgisayara çıkan ve korsan konusunda Türkiye'de tavan yapmış bir oyun.

sanırım ps3'ün kırıldığından haberin yok neyse ne... sonuçta SI adım atıp Türkçe yapmadıktan sonra bu ülkede FM orjinal satışı düşük olacaktır.. ben Türkçe çıkacak diye seviniyordum orjinal alacaktım fakat madem öyle bu yıl yine FM'de varez'e devam

• bende Orjinal Türkçe olsa gider ne kadar olursa olsun parası alırdım
  • 2012'de muhtemel görünüyor ama bu sene yok kesin olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: The.Unnamed.Feeling

2012'de muhtemel görünüyor ama bu sene yok kesin olarak

Adamların yakınması orjinal alınmadığından kaynaklıydı, bence bu senede kimse gidip orjinal almaz, mamnundadan oradan buradan çekmek varken. O yüzden bence FM hiç bir zaman Türkçe gelmeyecek gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noix~

quote:

Orijinalden alıntı: The.Unnamed.Feeling

2012'de muhtemel görünüyor ama bu sene yok kesin olarak

Adamların yakınması orjinal alınmadığından kaynaklıydı, bence bu senede kimse gidip orjinal almaz, mamnundadan oradan buradan çekmek varken. O yüzden bence FM hiç bir zaman Türkçe gelmeyecek gibi...

Bence adamların insiyatifine kalmış.Oyunda dili bulunan ülkelerde sanmıyorum ki Türkiye'den daha çok orjinal oyun satın alındığını.Hatta Türkiye'de en çok satılan oyunlardan biridir FM serisi.CM 2010 gibi direk çıkarırsa Türkçe'yi (kem küm etmeden) büyük patlama yapar ve meyvesini toplarlar.Yoksa diğer türlü hiç beklemesinler.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.