Şimdi Ara

FOCAL CHORUS 826V

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Front olarak kullandığım Focal Chorus 826’lerin biamp girişleri yok , yani sadece 2 adet connector mevcut,

Şöyle bir şey düşündüm fayda/zarar yorumlarınızı paylaşırsanız çok memnun olurum,

AVR olarak Marantz SR-6010 dan biamp çıkış yapıp kabloları paralel (bridge) bağlayıp amfinin front ve rearlara giriş yapıp, hoparlörlere iki kablo ucunu bağlasam ne olur?

Teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi ihtimalle amfi kendini korumaya alır çünkü çıkışları kısa devre yapmış olursunuz. Kötü ihtimalle de amfinin çıkışları zarar görür.

O yüzden siz normal bağlayın

• Bridge bağlantıda sinyalin bir fazını bir kanal, diğer fazını diğer kanal verir.
    Bunun gerçekleştirilebilmesi için bir kanaldan alınan eksi faz diğer kanala verilir.
    Diğer bir anlatımla iki kanalın bridge bağlantıya uygun olması gerekir.

Sizin düşündüğünüz şekilde paralel bağlantı büyük bir olasılıkla kanalların yanması ile sonuçlanabilir.

Öyle bir bağlantı mümkün olmayacaktır. Mümkün olsa dahi çıkış voltajı değişmeyeceğinden daha fazla güç alabileceğinizi sanmıyorum.
    Güç, bağlı hoparlör empedansı ile ters, amfi çıkış voltajının karesi ile doğru orantılıdır. İki amfi paralel sadece daha fazla akım sağlayabilecektir.

Bridge bağlantıda ise iki ayrı kanal seri bağlantıdadır. Bu durumda çıkış voltajı iki katı, çıkış gücü 4 katı olacaktır. Tabii 4 katı olması için besleme devresinin, çıkış ve sürücü transistörlerinin buna göre yüksek kapasitede olması gerekir.

Bildiğim kadarı ile hoparlörlerinizin hassasiyeti 91.5 db/W/m. Bu kadar yüksek güce ihtiyacınız olmaması lazım.
    Ama mutlaka var derseniz en iyi çözüm front L/R preampli çıkışlarından harici bir amfi kullanmak olacaktır.

• Yorumlarınız için teşekkür ederim, hiç kuncuklamıyorum sistemi :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    jbl MR26 Bookshelf 100watts
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.