Şimdi Ara

focus 1.6 TDCİ yakıt problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ilk önce herkese selamlar, dün itibari ile 2006 model focus TDCİ GHAİ aldım, vw passat binicisi biriyim , az yakması ve konfor özellik olması acısından birde model yüksek olsun deyip focus aldım,(ha bu arada ilk arabam focustu yıllar önce) ısınamadığım arabaları satan biriyim zararına? 1 ay içerisinde 2 araba alıp sattım bu konuda başka forumlardada yazılarım var, 2003 model 1,9 TDİ passat aldım triptronic vitesi sevemedim yakıt hayli yüksekti 1 hafta içerisinde sattım , 6 ileri manuel aldım yakıt iyiydi ama ısınamadım nedeni ise 1 yılda 3 ayrı ayrı passata binmemdi, çevremdeki insanlar araba delisi demeye başladı, focusları uzun zamandır takip ediyor yorumları okuyorum. şimdi sorunuma geleyim.

araba 90 binde 80 km şehirler arası yol yaptım (110-120 km) hızı geçmedim.yol ankaranın bir ilçesi yani otoban değil. arkadaşlar yol bilgisayarı ortalama yakıt 9,8 lt nin altına düşmedi bu arabada bir sorunmu var bendemi bir sorun var focus kullanıcıları bana bilgi ve yardım edeceğinize inanıyorum nede olsa aranıza bende katılmak üzereyim.

ortalama uzun yol verisi maxsimum 6 lt diyen çok arkadaşımız var. bende 9.8 lt

• yol bilgisyarını sıfırlayın tekrar deneyin. şehir içi kısa mesafe soğuk motorda anlık olarak 9.8 bi ihitamal görülebilir. (c-maxlerde göreni duymuştum) ama uzun yol da 6 litre bile fazla tabi ortalama hız 90 ve max hız 120 ile
  • özellikle yol bilgisayarını sıfırladım, bu değeri yazdı , yol bilgisayarı arızalı olabilrimi yok değilse arabada ne gibi sorun olabilir alırken servise gösterdim sıfır hata çıktı , turboda sorun olabilirmi? yada başka bir yerde..
  • araç duman atıyor mu turbo-enjeksiyon-mazot pompası . ayrıca depodan depoya bir ölçüm yapın derim. yol bilgisayarını sıfırlayın depoyu doldurun 200 km kadar kullanın tekrar depoyu doldurun. öyle ölçün. yol bilgisayarında da hata olabilir
  • bu arada kafama takıldı tdci ghai lerin 90 hp leri varmı
  • yok yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: uA_Y_C_A

yok yok

teşekkürler şimdi rahatladım
  • Selamlar,sayın irem_cafe arkadaşım bir yıldır 1,6tdci kullanıyorum.Ekonomik sürüş moduyla kılima kapalı 4,4lt.Kilima açık 4,8lt. yakıt tüketimi.Ölçümleri deponun dolduğunu görerek yapmıştım.Ayarlarınız düzgün olmayabilir.
  • İmkansız o değerler.

En yakın servise götürün aracınızı.
  • Değil 100 - 120 ,uzun süre 140 -160 la gittiğim yokuşlu virajlı yollarda bile ortalamam 6 litreyi çok nadiren geçer.

Bence deponuzu tamamen doldurup 100 km sonra tekrar yakıt alarak gerçek değerlere bir bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 13 Kasım 2009; 22:23:30 >
  • çok haklısınız arkadaşlar:? dünen servise gittim kışlık bakımlarını yaptılar durumu anlattım araçın ve turbosunun çok sağlıklı olduğunu bir sorun olmadığını sadece ön fren balatalarının değişmesi gerektiğini sölediler tabiki değiştirildi orjinal olanı ile değiştirildi 90 tl parça tuttu yan sanayi 50 tl özel serviste yaptırdım yakıt durumunu sordum, menü tuşuna basılı tutarak resetlemiştim ama ben tüm değerlerin resetleneceğini düşündüm passatımda öle idi yani km değeri sıfırlanmış ama ortalama yakıt sıfırlanmamış ,depoyu fulledim dolu bağaj 4 yetişkin 2 çocuk 235 km şehir içi ve şehirler arası krşk yol yaptım tekrar doldurduğumda 37bin tl aldı. 5,6 lt altını görmedim. inanın yakıttan çok menmun kaldım bu kadarı bana yeterde artar. çok teşekkür ederim yardımcı olan arkadaşlara. bu arada kış kapıda kış lastiği hakkkında bilgi verebilirmisiniz forumu okdum gerçi herkes bir marka sölüyor. yol sesini içine alamyacak lastik sizce ne olmalı illa michelln alpinmi olmalı..

• Sevindim,bizim eleman da şehir dışında 80km/h ile duble ve genelde düz yolda 3.6 civarı yakıyor ama adamın beli ağrıyor arabadan indikten sonra.Yine şehir dışı ortalama 120-130 ile 5'ten az fazla yakıyor.
  • 2006 trend tdci var bende. 50 tl ile kırmızı da giderek yaklaşım 280 km yol yapıyorum. yol bilgisayarı yok fakat fena bir rakam değil gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.