Şimdi Ara

focus II TDCI a/t mi megane dcİ a/t mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 27-28.000 TL civarında param var. 2006-2008 arası dizel otomatik bir araba düşünüyorum. Ağırlıklı olarak Focus TDCI ghia otomatik veya Megane Sedan dcI otomatik arasında gidip geliyorum. Kullanıcıların yorumlarını almak istedim.. Siz olsanız hangisini alırsınız. Performans çok önemli değil. Hergün işe gidip gelmek için düşünüyorum. Günlük 70 km. kadar yolum olacak istanbul şehiriçi trafiğinde. Sakin bir araç kullanış tarzım var. Konfor ve detay işçiliğe önem veririm.. Görüşlerinizi bekliyorum

• Ford'ların otomatik dizeli sorunlu...Uzatılmış garantisi yoksa almayın, Megane'de almayın ama
  • Fordlarda kullanılan CVT şanzımanlar motorun yüksek torkuna dayanamadığı için bazı araçlarda problem çıkartabilmekte. Ben uzunca kullandım çok keyifli bir araç iyi ivmeleniyor 7 ileri vites ve geçişleri kesinlikle hissetmiyorsunuz. Megane dizel otomatiklerde ise 4 kademeli bir vites kullanılmıştır.Ekonomik olması için oranları uzun tutulmuştur. Focustan hissedilir şekilde daha yavaş hızlanır ve vites geçişlerini kick down dediğimiz gaza ani yüklenmelerde ciddi şekilde hissedersiniz.
    İş seyahatlerimde kullandığım bu iki aracında keyifli araçlar olduğunu belirtmekte fayda var. Focus'ta 200 megane'da ise 175 rahatlıkla gördüm.
    Açıkçası sakin kullanıyorum ve konfora önem veriyorum diyorsanız megane tavsiye ederim. 6 ay kadar bekleyebilirseniz yeni kasasının dizel otomatiği gelince alma şansınız olabilir.
  • Aman diyeyim, Otosan problemleri çözemediği için otomatik dizel getirmiyor. Çıkardığı masrafda öyle böyle değil. İlla otomatik olacaksa Megane..
  • otomatik dizellerde CVT vites olmayanlar da var sanırım..2006-2007 yıllarındakilerde..onlar nasıl acaba?
  • tdci focusotomatikler cvt :P dci otomatikler daha sorunsuz gibi
  • otomatik dizel diyosan megane.
  • benım oncekı aracım automatıc scenıctı o aracta sanzımanın aynısı megane da var test ettım aynı ozellıklere sahıp vıtes degıstırmek ıstemıyor sankı ben bagırta bagırta zor 170 yapmıstı scenıcte megane da herhalde o cıvarlarda yapar . otomatık dusunmuyorsanız focus onerılır bırde mcp cıtroen c4 e bakın derım ben focustakı motorun aynısı ve cok basarılı bır sanzımana sahıp dıreksıyondan fln vıtes degıstırıyorsun manuele gorede daha az yakıyor
  • c 4 hdi otomatikten de çok şey beklemeyin performans olarak. polo station tdi rampada acımadan geçti yanımdan rampada c 4 bayılıyordu sanki benznili ve otomatik gibi davranıyordu.
  • bugün yetkili ford servisini aradım..sorunlu olduğunu onlar da doğruladı :( dizel otomatik sorunu sadece focusta değil diğerlerinde de mevcutmuş..megane , toyota, citroen de aynı dedi... yalnız d segmentine geçince durum değişiyor. mondeo tdci otomatiğin hiç arızalısı gelmemiş..galiba o tarafa doğru kaymak daha mantıklı...yakıt ve vergi biraz daha yüksek tabi ama en azından servise kesilmekten iyidir.
  • durum şu dizel otomatiklerde saçma sapn vitesler denediler cvt mmt gibi aslında onlar tam otomatik değil otomatikleştirilmiş manuel. meganeler emin değilim ama klasik 4 ileri otomatik olması lazım onlarda sorun riski daha az. bu arada vw 1.6 tdi çıkaracak dsg şanzımanla süper bir araba olur jetta golf
  • Walla yarı otomatik şanzumanlarda şöyle bir durum var araba size uymuyor siz arabaya uyacaksınız. Araba yokuşa gelince manuele alacaksın, gaza yavaşça dokunacaksın ki vites nispeten sarsıntısız değişecek, kalabalık trafiğe girersen manuelde olacaksın vs vs.
    Benim görüşüm tam otomatik olmasının daha iyi oldu yönünde.Başka alternatif olarak Hyundai-Kia grubuna bakabilirsiniz i30-Cee'd 155 hp 255 nm tork ve 4 ileri otomatik vitesle sunulmakta.Bence gayet cazip araçlar 5 yıl garantisi usb-ipod girişi, çok kollu arka süspansiyon ve 5 yıl garanti gibi artılarıda mevcut. Cee'd kullandım 1 kez sessiz ve başarılı araçtı.
  • Birilerine focus yerine megane al diyeceğim aklıma gelmezdi ama seçenekler ikisiyse mecbur megane...CVT ile uykusuz geceler yaşanabilir
  • CVT tam otomatik vitestir geçiş sarsıntısı kesinlikle yok. Bilginize.

quote:

Orijinalden alıntı: mustafatufekci

durum şu dizel otomatiklerde saçma sapn vitesler denediler cvt mmt gibi aslında onlar tam otomatik değil otomatikleştirilmiş manuel. meganeler emin değilim ama klasik 4 ileri otomatik olması lazım onlarda sorun riski daha az. bu arada vw 1.6 tdi çıkaracak dsg şanzımanla süper bir araba olur jetta golf
  • cvt: surekli degişken transmisyon sistemi. manuel ve otomatik transmisyona alternatiftir. yakit ekonomisi ve ivmelenme konusunda 4 vitesli otomatik transmisyona gore daha ustundur. hidrodinamik prensiplerle calişan mekanizmalar sozkonusudur. koni şeklinde bir cift kasnak arasinda takilan* cok sayida plakadan oluşmuş celik bir kayiştan ibarettir.

tam otoamtik dediğimiz eski tip klasik tork koncektörlü şanzımanlar
  • http://sozluk.sourtimes.org/?t=cvt (bkz:madde 1)

Üstad yarı otomatikten kasıt araçta debriyaj balatası bulunması geçişlerin ise senin sol ayağınla değil robotize bir düzenek tarafından yapılmasıdır. Sanırım CVT şanzuman kullanılan Honda Jazz,Toyota Avensis,Civic Hybrid gibi araçların yarı otomatik şanzuman olduğunu iddia etmeyeceksin.
    Klasik 4 ileri tork konvertörlü tam otomatikler herkesin malumu ancak yaklaşık 10 yıldır manuel vites değişimi imkanıda veren tiptronic şanzumanlar yaygın olarak kullanılmakta.

quote:

Orijinalden alıntı: mustafatufekci

cvt: surekli degişken transmisyon sistemi. manuel ve otomatik transmisyona alternatiftir. yakit ekonomisi ve ivmelenme konusunda 4 vitesli otomatik transmisyona gore daha ustundur. hidrodinamik prensiplerle calişan mekanizmalar sozkonusudur. koni şeklinde bir cift kasnak arasinda takilan* cok sayida plakadan oluşmuş celik bir kayiştan ibarettir.

tam otoamtik dediğimiz eski tip klasik tork koncektörlü şanzımanlar

• evet cvt yarı otomatik değil haklisın ama klasik otomatikte değil adı üstünde değişken :D

orda mmt ile beraber yazınca biraz farklı anlaşılmış doğru
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.