Şimdi Ara

Ford Focus Trend X mi Style mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
33.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba,bir aydır forumu üye olmadan takip ediyordum araçlar hakkında bilgi alabilmek için. sonunda bütçemize en uygun araca karar verdiğimizi düşünerek siparişini geçtik. Ancak asıl sorun burada, titanium paket bütçemizi aştığından en az style paket olsun istiyorduk fakat Türkiye'de bulunmadığını söylediler ve trend x'e razı olduk. Ancak araç ocak 5ten sonra geleceğinden ozamana kadar style paket bir araç bulunursa değişim yapılabileceğini söylediler. Sizce aradaki fiyat farkıda göz önüne alındığında yağmur ve far sensörlü,katlanır aynalı,otomatik parklı style paket almak mantıklı mı? Yoksa trend x paket gayet yeterli mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne kadar dolu olursa o kadar iyi, trend x de oldukça yeterli hız sabitleme, esp, sis farları, alaşım jantlar.
  • Style daha mantıklı arada cok fiyat farkı yok,
    ancak style nasıl bulunmuyormus şaşırdım, başka bayiiye de sordunuz mu?
  • msonerb M kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 6-7 bayiyi kendimiz aradık diğerlerine temsilcimiz baktı elinde olan bayi zaten yok gelenlerde satılmış gözüküyor gibi cevaplar aldık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EustassKiD26

Yaklaşık 6-7 bayiyi kendimiz aradık diğerlerine temsilcimiz baktı elinde olan bayi zaten yok gelenlerde satılmış gözüküyor gibi cevaplar aldık.
    Şaşırdım üzüldüm daha bir hafta once sormustum, bende style düşünüyordum ancak biraz daha bekliyim demiştim.
    Renk neydi? birde dizel miydi araç, benim içinde hüsran olmasa :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msonerb -- 18 Aralık 2013; 11:53:31 >
    Dizel değil benzinli arıyoruz renk farketmezdi siyah ve kırmızı dışında ne bulabilirsek diye düşünüyorduk ama bırakın rengi araç dahi yok piyasada. Siz sorduğunuzda var mıydı araç ?

• quote:

Dizel değil benzinli arıyoruz renk farketmezdi siyah ve kırmızı dışında ne bulabilirsek diye düşünüyorduk ama bırakın rengi araç dahi yok piyasada. Siz sorduğunuzda var mıydı araç ?
    Ben sordugumda araç vardi ancak benim sordugum araç
    dizeldi, beyaz ve gri olarak her ikiside vardı tabi yeni alımların geneli dizel oldugundan
    gelen dizel araç çoktur diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ford mondeo 2005 akü sü yenilendi ve şu anda radyo kodu istiyor...nereden bulabilirim.. ne yapmam gerek yardımcı olursanız çok mutlu olurum
    Teşekkür ederim cevaplarınız için kısmet diyip bekleyelim bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet.ayhan

ford mondeo 2005 akü sü yenilendi ve şu anda radyo kodu istiyor...nereden bulabilirim.. ne yapmam gerek yardımcı olursanız çok mutlu olurum

Teybinizi sökerek arkasındaki M ile başlayan kodu internette bir program aracılıyla aratırsanız kodunuzu öğrenebilirsiniz ancak programın ismini hatırlamıyorum biraz araştırmayla google sizi programa yönlendirecektir yada serviste bu seri noyla kodunuzu bulabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: yarram 22 cm

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Birde yeni Focus filo harici çok satmıyor diyorlar bu satışlar neyin nesi?

Trend x ile aralarında çok bir fiyat farkı yok ikisi de mantıklı bir de değişimi nasıl yapacaklar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cancan. -- 18 Aralık 2013; 14:50:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TürkogluTürk

Trend x ile aralarında çok bir fiyat farkı yok ikisi de mantıklı bir de değişimi nasıl yapacaklar?

Tamamen yalan öyle bir satıyor ki focus trend ve style donanım hiç yok ellerinde yolda gelenler ise tamamen satılmış durumda, trend x ve titaniumsa birer ikişer tane falan kalmış ki onlarda bayide değil gemide daha Türkiye'de bile değil. Hadi trend'leri filo ile satıyorlar ee diğerlerini nasıl açıklayacaklar ?

Liste fiyatına göre 2.500 TL civarı bir fark var + olarak araç bulunursa beyaz olmaz metalik farkıda eklenir fiyata 3.500tl civarı olur dediler tabi pazarlıksız pazarlıkla 2bin TL civarı fiyat farkına kapatılabilir araç ama benim kuşkum değer mi bu fiyat farkına ? Değişimide sanırım sözleşme değişikliği ile yapacaklar fiyat farkını verirseniz dediler sadece o konuyu ayrıntılı sormadım aracın bulunması çok zor ihtimal dedikleri için

• EustassKiD26 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • quote:

quote:

Tamamen yalan öyle bir satıyor ki focus trend ve style donanım hiç yok ellerinde yolda gelenler ise tamamen satılmış durumda, trend x ve titaniumsa birer ikişer tane falan kalmış ki onlarda bayide değil gemide daha Türkiye'de bile değil. Hadi trend'leri filo ile satıyorlar ee diğerlerini nasıl açıklayacaklar ?

Liste fiyatına göre 2.500 TL civarı bir fark var + olarak araç bulunursa beyaz olmaz metalik farkıda eklenir fiyata 3.500tl civarı olur dediler tabi pazarlıksız pazarlıkla 2bin TL civarı fiyat farkına kapatılabilir araç ama benim kuşkum değer mi bu fiyat farkına ? Değişimide sanırım sözleşme değişikliği ile yapacaklar fiyat farkını verirseniz dediler sadece o konuyu ayrıntılı sormadım aracın bulunması çok zor ihtimal dedikleri için

Biliyorum 1 ay önce Titanium almak için gittim kimi bayii 1 ay kimi bayii'de 5 ay sıra verdi mecbur 2.el aldım.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Bir trend x kullanıcısı olarak donanımın benim için yeterli olduğunu söyleyebilirim.Açıkçası o 2500 liralık farkın tamamı neredeyse otomatik park parası ve benimde ona ihtiyacım yok,alanlarında çok sık kullandığını düşünmüyorum.yağmur ve far sensörünün eksikliğini de hissetmiyorum.Yalnız park sensörü olsaymış iyi olurdu,onuda 150-200 liraya dışarıda hallettim.
    Son aylarda özellikle focus sedanın aylık satış rakamları 1600-1700 adetlerde.Bunun en büyük sbebi,fordun kurdan meydana gelen fiyat artışını focusa yansıtmaması olarak düşünüyorum.Nisan 2013 te aldığımda liste fiyatı yaklasık 45000 tl olan aracın bu günkü liste fiyatı 46500 tl civarında.Aynı ford aynı tarihlerde 60000 civarında oaln Kugayı ise bugün 69000 liradan satıyor.%15 zam.
    Bu sıralar f/p olarak alınacak en iyi araçlardan biri diye düşünüyorum.

• mhiym M kullanıcısına yanıt
    Bir trend x kullanıcısının yorumunu okumak gerçekten sevindirdi beni teşekkür ederim yorumunuz için. Haklısınız çok olmazsa olmaz özelliği yok style ile arasında ve ben park sensörünüde bayiden hediye olarak anlaştığım için pek bir elzem eksikliği kalmayacak. Yorumunuz ile 2-3 bin tl yi cebimde tutmaya karar verdim teşekkür ederim. İleride o miktarla sony panel,renkli gösterge ekranı,navigasyon gibi güzel şeyler ekletilebilir oem ürün olarak. Tekrar teşekkürler
  • Donanım konusunda style uygun ve güzel bir araç ancak bulamazsanız park sensörü takmak şartıyla trendx yeter. Far ve yağmur sensörleri çokta şart olmayan donanımlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alonelyman -- 18 Aralık 2013; 21:34:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhiym

Bir trend x kullanıcısı olarak donanımın benim için yeterli olduğunu söyleyebilirim.Açıkçası o 2500 liralık farkın tamamı neredeyse otomatik park parası ve benimde ona ihtiyacım yok,alanlarında çok sık kullandığını düşünmüyorum.yağmur ve far sensörünün eksikliğini de hissetmiyorum.Yalnız park sensörü olsaymış iyi olurdu,onuda 150-200 liraya dışarıda hallettim.
    Son aylarda özellikle focus sedanın aylık satış rakamları 1600-1700 adetlerde.Bunun en büyük sbebi,fordun kurdan meydana gelen fiyat artışını focusa yansıtmaması olarak düşünüyorum.Nisan 2013 te aldığımda liste fiyatı yaklasık 45000 tl olan aracın bu günkü liste fiyatı 46500 tl civarında.Aynı ford aynı tarihlerde 60000 civarında oaln Kugayı ise bugün 69000 liradan satıyor.%15 zam.

Style ile Trend X modeline ek olarak gelen

- Gecikmeli sönen ön farlar
    - Elektrikli katlanabilir, ısıtmalı yan aynalar*
    - Otomatik yanan farlar
    - Yağmur sensörü
    - Otomatik kararan iç dikiz aynası
    - Otomatik Park Sistemi*
    - Ön ve arka park sensörleri*
    - Yan perde hava yastıkları

* Manuel şanzımanlı araçlarda
    sunulmaktadır.

Ben style siparişi verdim. Aslında trend x de gayet yeterli donanıma sahip. Hatta bütçeme göre önce trend x almaya karar vermiştim. Sonra style'a zorladım kendimi. Bence her donanım parasını fazlasıyla hakediyor. Aradaki farka değmez düşüncesine katılmıyorum Ford'daki donanım fiyatlarına bakarsak. Hatta titanyum almamama rağmen onun da fiyatını hakettiğini söyleyebilirim. Başka bazı markalardaki gibi az donanım farkına çok para ödemek yok yani. Ama bu iş bütçe meselesi. Araba için 60-65 TL ayırabilen biri eğer Focus tercih ediyorsa gidip en dolusunu almak isteyecektir doğal olarak ki ben de öyle yapardım. Ama paramıza göre aldığımız donanım işimizi görüyorsa insan en boşunu bile aldığında pişmanlık duymayacaktır diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dmltnman

quote:

Orijinalden alıntı: mhiym

Style ile Trend X modeline ek olarak gelen

- Gecikmeli sönen ön farlar
    - Elektrikli katlanabilir, ısıtmalı yan aynalar*
    - Otomatik yanan farlar
    - Yağmur sensörü
    - Otomatik kararan iç dikiz aynası
    - Otomatik Park Sistemi*
    - Ön ve arka park sensörleri*
    - Yan perde hava yastıkları

* Manuel şanzımanlı araçlarda
    sunulmaktadır.

Ben style siparişi verdim. Aslında trend x de gayet yeterli donanıma sahip. Hatta bütçeme göre önce trend x almaya karar vermiştim. Sonra style'a zorladım kendimi. Bence her donanım parasını fazlasıyla hakediyor. Aradaki farka değmez düşüncesine katılmıyorum Ford'daki donanım fiyatlarına bakarsak. Hatta titanyum almamama rağmen onun da fiyatını hakettiğini söyleyebilirim. Başka bazı markalardaki gibi az donanım farkına çok para ödemek yok yani. Ama bu iş bütçe meselesi. Araba için 60-65 TL ayırabilen biri eğer Focus tercih ediyorsa gidip en dolusunu almak isteyecektir doğal olarak ki ben de öyle yapardım. Ama paramıza göre aldığımız donanım işimizi görüyorsa insan en boşunu bile aldığında pişmanlık duymayacaktır diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Dizelse arada 20hp güç farkı var, ayrıca style arka ön park sensörü, perde hava yastığı, otomatik park, katlanabilir yan aynalar ile geliyor bilginize

• dmltnman kullanıcısına yanıt
    Bulabilseydik bizde style siparişi verecektik ama Türkiye'de inanın tek bir bayide dahi yok,gemiyle gelenlerde satılmış araçlarmış böyle oluncada bizde bayide bile olmayan daha gemide taşınan ve tek manuel vitesli trend x'i siprariş ettik. Aradaki farka elbette değer ama olmazsa olmaz pek bir özellik yok gibi tabi bunu eski bir R9 kullanıcısı olarak söylüyorum daha önce donanım olarak sadece ön cam otomatiği kullanınca insan, diğerleri bile aşırı lüks gözüküyor. Ama sizin eski aracınızda donanımlıdır bu daha donanımlı olsun demişsinizdir sonuna kadarda haklısınız. Dediğim gibi daha 1 ayım var aracın gelmesi için o zamana kadar style çıkarsa düşünebilirim ama çıkmazsada üzülmez aradaki farkı geniş ekranlı gösterge,sony panel gibi şeylere harcarım en azından göze daha hoş gözüken bir araç olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.