Şimdi Ara

Ford Fiesta 1.5 TDCi Trend vs Seat Ibiza 1.4 Style

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, sizce 2013 model dizel Ford Fiesta 1.5 TDCi Trend'i 39.000 TL civarında almak mı mantıklı yoksa 2013 model benzin+tüplü Seat Ibiza 1.4 Style'ı 35.000 TL civarında almak mı ve neden?

• bilgisi olan kimse yok mu acaba??
  • Alırsın Ford olursun Lord

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel fiesta tabi ki
  • Dusuk model olsun full donanim olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 model fiesta kullanıyorum. 1.4 tdci gayette memnunum yağını mazotunu koy sür. Söylenilenlere pek aldırış etme kullanan kişilerin söylediklerini referans alırsan daha sağlıklı olur senin için. Öyle çekmez boğulur felan düşüncelerine kapılma araç yerinde durmuyor. Bir de senin ki 1.5 tdci yeni kasa :) Hadi hayırlı olsun...
  • Bizde var stylr ibiza, gercekten guzel araba ama, ben olsam dizel varken tuplu arabaya binmem.

• işin kötü tarafı şu anda elimde 27.000 tl var geçen gün bi araç vardı 35.000e babam üstüne tamamlayayım dedi ama o araç olmadı şimdi ben yine 35i geçmeden bi şeyler arıyorum ya da en fazla 1-2 geçsin. 1.5 tdci 2013ler değişensiz temiz olanlar 40.000den başlıyor onu alabilmek için 2-3 ay daha para biriktirmem lazım ben de o kadar beklemek istemiyorum açıkçası. o yüzden 35.000e ya 2011-2012 1.4 tdci fiesta alıcam ya da 2013 ibiza benzin+tüp.
    Teamsecret araçta konfor, yakıt durumu, parça fiyatı ve performans hakkında bilgi verebilir misiniz?
    NovemberR4in bir arkadaşım ısrarla fiestalarda konfor olmadığını ama parçasının ucuz yakıtının çok düşük olduğunu söylüyor. konu hakkında bilgi verebilir misiniz?
  • typhoon89 T kullanıcısına yanıt
    Konfor olarak fena degil hocam. B sinifi aracin beklentilerinizi karsilar. Mesela en az jetta kadar iyi bence. Yakit durumu gayet iyi. Biz benzinli biniyoruz. Konyada sehir ici 5.5-6 lt, sehir disi ekonomik kullanimda 4.5-5 litre arasi benzin yakiyor 100km de. Tuplu olursa tabi daha ekonomik olur. Resmen motoru ekonomi icin yapmislar. 1.4 85bg lik motoru var. Aman aman bi performansi yok ancak normal bi kullanici icin yeter de artarda.
    Style donanimda gayet dolu. Hiz sabitleyici,esp dijital klima falan epey yeterli dolulukta.
    Pisman etmez kesinlikle.
    Parca fiyatlarini atladim. Onunla ilgili bir bilgim yok acikcasi. Arabamiz henuz 35binde. Parca ihtiyaci hissetmedik. Ama pahali olacagini sanmiyorum. Sonucta vw,skoda,seat ortak parcalar. Bol bulunacagindan pahali olacagini zannetmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: typhoon89

işin kötü tarafı şu anda elimde 27.000 tl var geçen gün bi araç vardı 35.000e babam üstüne tamamlayayım dedi ama o araç olmadı şimdi ben yine 35i geçmeden bi şeyler arıyorum ya da en fazla 1-2 geçsin. 1.5 tdci 2013ler değişensiz temiz olanlar 40.000den başlıyor onu alabilmek için 2-3 ay daha para biriktirmem lazım ben de o kadar beklemek istemiyorum açıkçası. o yüzden 35.000e ya 2011-2012 1.4 tdci fiesta alıcam ya da 2013 ibiza benzin+tüp.
    Teamsecret araçta konfor, yakıt durumu, parça fiyatı ve performans hakkında bilgi verebilir misiniz?
    NovemberR4in bir arkadaşım ısrarla fiestalarda konfor olmadığını ama parçasının ucuz yakıtının çok düşük olduğunu söylüyor. konu hakkında bilgi verebilir misiniz?

Kardeşim uzun yola çıkma fırsatım olmadı işlerim gereği. Motor sesi çok alıyor denmişti bana almadan önce ama öyle abartılacak bir şey hissetmedim duymadım da. Ha çok rahatsız olurum diyorsan aç bir müzik devam dizel motor sonuçta.:) Konfor olarak 1.4 hatchback araba için standartlarını karşılayacağını düşünüyorum. 2010 focusla karşılaştırmadığın sürece...

• NovemberR4in N kullanıcısına yanıt
    dostum sana küçük bir tavsiye, fiesta 1,4 tdci ini 170-180km/hhız ile tüketeceği miktar ajite etmeden direk gerçek rakamı yazıyorum benzinli aracın 110 km/h ile tükettiği miktar kadardır. Bunu 11/18 olarak değil 11 in karesi/ 18 in karesi olarak yakıt ve para farkını algılamalısın. Yani tüp bile olsa en az yarısı kadar kardasındır. Tüple uzun yolda 80 km /h bile 9 litrenin altına düşmeyeceğinden eminim. Dizel aynı şartta 3,3 lt/100km ü geçemez(bendeki araçlarla da kıyasladığımda bu oran çıkıyor ve böyle zaten...Tek haneli 9 küsur kuruşa karşılık, minimum 20-25 kuruş/km farkı mevcut. Benzinli aracı ancak araçtan anlamayanlar veya çok kısa (maks 3-8 km /gün) binenler alıyor onu da bil... Tüpün sorunlarından bahsetmiyorum bile...
  • 2013 eco 1.5 dizel fiesta mazot ışığı yandığında yani boş depo ile kaç km gidiyor? Hiç denediniz mi? Uzun yolda çıkınca boş depoya düşersek bilelim ne kadar kurtaracağını.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.