Şimdi Ara

Ford Focus 2.0 Sport Trend Önerirmisiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar , 21 yaşındayım ve üniversite öğrencisiyim şuanda 2009 grande punto active 1.3 multijet kullanıyorum.Aracımdan genel anlamda memnunum ama dizel aracın bakımları hem beni yoruyor hemde şehir içinde çoğu zaman performanslı kullandığım için 1.3 multijetin artık bana yetmediğini düşünüyorum.

Birçok araca baktım gold 4 baktım fakat performansta 1.6 nın yeterli olmadığını öğrendim.16 vtec honda baktım ama piyasası çok şişirilmiş.Araştırırken bir arkadaşımın tavsiyesi üstüne focus 2.0 sport trendlere baktım ve baya hoşuma gitti.Sizlere forum üzerinden sormak istediğim sorular olacak.

1) Araç 2.0 motor , parçaları 1.6larda olduğu gibi rahat bulunuyor mu ?

2) 2.0 motorun Ankarada kullanacağım şehir içi sakin kullanımda LPG tüketimi kaç krş olur tahmini olarak ?

3) Piyasada birçok araç yaşı gereği 200bin KM devirmiş ama birçok araçta 350-380Bİn'e dayanmış hale gidiyor.Bu araçlarda ortalama kaç KM altı bakılmalıdır ? Ben bakarken 200BİN altı bakıyorum onlarda 23-24BİN TL arası değişmekte.

4) Bu araçların kronik sıkıntısı var mı ? Örneğin Puntolarda kronik city mode sorunu var.

5) Genel anlamda önerirmisiniz , 1.6 ile 2.0 arasında çok performans farkı var mı ? Dizen torklu arabadan birden güçsüz bir arabaya düşmek istemiyorum açıkcası.

• Böyle bir geçişten %100 pişman olursunuz. O arabayı alan adam efendi efendi sürmek için almaz. Sürekli motor zorlanarak yüksek devirde kullanılmıştır. Tabiki puntodan iyi gider fakat öyle ahım şahım bir performans beklemeyin. Kaldı ki o arabanın yaşından ve lpg den ötürü çıkaracağı arızalar puntoyu aratır nıtelikte olur.

Bende 2011 punto evo kullanıcısıym. City arızası benimde başıma geldi fakat fiat servisleri garanti olmazsa bile ücretsiz elektrikli direksiyon motorunu değiştiriyor. Ben de bu yıl değiştirdim.

Punto için performans ve başka görsellik namına arabanızı sevdirecek ucuz basit önerilerde bulunabilirim. En azından çok basit işlemler arabanızın performasını arttırabilirsiniz
  • bir ara baya kafa yormustum almak icin ama nasip olmadi. 2.0 ztec 130 hp olmasi lazim. sport trend en ust donanim. bazilarinda sport yada trend yaziyor dikkat et. ankara da 4 5 kisilik bir grup vardi, ankara disindan ucuza buldugu st leri alip jant teyp falan atip piyasaya suruyolardi. kecioren dikmende takiliyodu ozaman bu tipler. hatta lacivert arabaya bakmaya gitmistim, tavani kaplamis km dusurmjs falan vazgecmistim. yakit, parca konusunda sknti yasayacagini sanmiyorum. ruzgar sesi cok oluyor, ozellikle belirli hizlardan sonra. birde sunroof manuldi bildigim kadariyla. alirsan eger on tampono farlari makyajli yapip azcik basarsan guzel olur. ankara disindan cok talibi olmadigina inaniyorum tipki e30 36 lar gibi.
    telden yazıyorum hatalar icin ozur dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theurer -- 20 Temmuz 2016; 15:48:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doctor I

Böyle bir geçişten %100 pişman olursunuz. O arabayı alan adam efendi efendi sürmek için almaz. Sürekli motor zorlanarak yüksek devirde kullanılmıştır. Tabiki puntodan iyi gider fakat öyle ahım şahım bir performans beklemeyin. Kaldı ki o arabanın yaşından ve lpg den ötürü çıkaracağı arızalar puntoyu aratır nıtelikte olur.

Bende 2011 punto evo kullanıcısıym. City arızası benimde başıma geldi fakat fiat servisleri garanti olmazsa bile ücretsiz elektrikli direksiyon motorunu değiştiriyor. Ben de bu yıl değiştirdim.

Punto için performans ve başka görsellik namına arabanızı sevdirecek ucuz basit önerilerde bulunabilirim. En azından çok basit işlemler arabanızın performasını arttırabilirsiniz

Hocam öncelikle teşekkürler , aracımda ek olarak yazılımda mevcut fakat , 1.3 multijet motor yeterli gelmiyor şuan , sizin tavsiyelerinizide dinlemek isterim.

quote:

Orijinalden alıntı: Theurer

bir ara baya kafa yormustum almak icin ama nasip olmadi. 2.0 ztec 130 hp olmasi lazim. sport trend en ust donanim. bazilarinda sport yada trend yaziyor dikkat et. ankara da 4 5 kisilik bir grup vardi, ankara disindan ucuza buldugu st leri alip jant teyp falan atip piyasaya suruyolardi. kecioren dikmende takiliyodu ozaman bu tipler. hatta lacivert arabaya bakmaya gitmistim, tavani kaplamis km dusurmjs falan vazgecmistim. yakit, parca konusunda sknti yasayacagini sanmiyorum. ruzgar sesi cok oluyor, ozellikle belirli hizlardan sonra. birde sunroof manuldi bildigim kadariyla. alirsan eger on tampono farlari makyajli yapip azcik basarsan guzel olur. ankara disindan cok talibi olmadigina inaniyorum tipki e30 36 lar gibi.
    telden yazıyorum hatalar icin ozur dilerim.

Hocam öncelikle teşekkür ederim , etrafınızda kullanan var mı ? Bu araçlara cidden kafayı taktım bu ara.

• Benzinli araçtan dizele geçtim. Dizelin bakımlarından yakınmışsınız orasını anlayamadım.
    Yağ filtresi, yağ, hava filtresi, polen v.b. aynı para. Sadece senede 1 defa 50 TL fazla veriyorum yakıt filtresi için.
  • Focus Mk1 gerçekten efsane bi araçtır.
    kronik sorunları genelde 1.6 zetec se motorda lpgde oluyor yalancı hararet, rolanti sorunları olabiliyor birde zetec se alaşım blok olduğundan lpgyle pek uyumlu değil. Çoğu motor gibi erime yapıyor.

Ama 2.0 Zetec s alaşım değil biliyorum ve bikaç sensör daha eksik olması lazım. Buda lpgye daha iyi uyum demek oluyor. Performans olarak canı çıkmamışsa üzmez ama canı çıkmamış olması lazım. Hem 2.0 ların arka frenleride disk hatta bazılarında esp var yanlış hatırlamıyorsam. Netice itibariyle güzel makine.

Edit: 2010 un sonundan beri 1.6 2001 ambiante güvenlik paketli aracımız var 113.000kmde hiç lpg takılmamış aldık neredeyse aynı hafta atiker bölge bayinde lpg montajı yapıldı kronik yalancı hararet harici hemen hiçbişeyi olmadı diyebilirim, bakımını yağını suyunu kayışını değiştirip biniyoruz malum yollar yüzünden 2 kez sanırım alt takım yaptırdık bide şoför kapısı kolu bozulmuştu 30 tlye halloldu. Harici bişey yapmadık diyebilirim Maşallah. Nazar değmesin.
    Ama amcama aynı model aynı renk aynı kasa aldık hiç boyasız. Neredeyse alır almaz motor yaptırdı. Temizinden bulmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZETEC SE -- 20 Temmuz 2016; 16:59:08 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• TEKLER kullanıcısına yanıt
    cani okunmamuslarin fiyati 25 lerde. sahsi fikrik o paraya c4 vts yada astra bertone alinabilir ki bence bu ikisi st den daha diri duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.