Şimdi Ara

focus megane -hangisi üstün (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
2.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malesef ama malesef ford focuslari satamiyor artik..

Megane satis olarak focusa fark atmis bi kere.
    Bundan sonra focus istedigi kadar yirtinsin meganein basarisini elde edemez...

Megane almis basini gitmisken burada hala tartismamiz gereksiz..

Megane Turkiyenin en cok satan arabasi...
  • Focus hala 2000lerde kalmis yol tutusundan bahsediyor bayatladi artik...

2001lerde guzeldi bir ford focus sahibi olmak ama artik iii iiiiiiiih...

• Focus gibi yol tutan Golf var, Leon var. Bir de Astra. Focus ve Golf'te ve tahmin ediyorum ki Leon'da da bağımsız arka süspansiyon var. Bunu kompakt sınıf bir araca uygulamak herkesin işi değildir. Ama Ford ve VW bunu yapıyor. Golf olsun Focus olsun yol tutuş olarak kompakt sınıfta referans araçlardır
  • aracın motoru önemli olan para veriyosak gaza basınca birazda gitmeli diimi bide arkadan biri çarpar bunun kazası var kavurma tenekesiyle gezilirmi hormonlu renoya para vermek 2 arabayı yanyana koyalım 50 kişi seçelim uzunyola yada gezintiye çıkın hangi araç pls diye herkes focusa koşar renonun yanına kim gider
  • megan e privalage ghia donnaım oalrak takla attırır dalgamı geçiyorsnuz genişlik ve ferahlış açısından da aynı şeyi söyliyecegim
  • İki aracı da sadece 5 dakika arayla kullanmış birisi olarak focus gözümden fena düştü. Focus 32000 megane ise 102000 km idi. Kilometresine rağmen megane'da tıkırtı namına birşey yoktu, focus hem tıkırdıyor hem de yol sesini içeri aşırı alıyordu. Megane'nın koltuklarının ergonomikliği ve sessizliği beni etkiledi. Herşey motor demek değildir. Artık focus seçeneklerim arasında yok.
    Ya C sınıfı megane ya da toyota alacağım. Ya da yeni çıkacak laguna avensis C5 seçeneklerini bekleyip D sınıfı bir araba alacağım.
    Nasip...
  • Bazı arakdaşlar parça fiaytları demişte normal bir focusun çıkaracağı sorun 100 binde 7 -8 taneyi geçmez onun için pek servisle parçalarla işiniz olmaz
    (olsa da parça fiyatları megane dan fazla değil )peki megane bu kadar sorun çıkarırken yol tutuşta yürüyende parça kalitesinde bana göre benzinli ve dizel motorda daha kötüyken ve bütün bunların üstüne herzaman kafamı kurcalayan bir şeyler olacaksa niye megane alayımki?

Herşeyden önce Focus sorunsuzluğuyla bilinen bir araçdır peki kaç kişi megane sorunsuzdur diyebilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 9 Eylül 2007; 1:11:20 >
  • Orjinalden alıntı: newbie1

İki aracı da sadece 5 dakika arayla kullanmış birisi olarak focus gözümden fena düştü. Focus 32000 megane ise 102000 km idi. Kilometresine rağmen megane'da tıkırtı namına birşey yoktu, focus hem tıkırdıyor hem de yol sesini içeri aşırı alıyordu. Megane'nın koltuklarının ergonomikliği ve sessizliği beni etkiledi. Herşey motor demek değildir. Artık focus seçeneklerim arasında yok.
    Ya C sınıfı megane ya da toyota alacağım. Ya da yeni çıkacak laguna avensis C5 seçeneklerini bekleyip D sınıfı bir araba alacağım.
    Nasip...

Ben 2005-2007 yılları arası Megane II HB 1.5 DCI Dynamique (0 alıp 58.000 km de sattım) ve 2007 yılı ocak ayından itibaren de Focus HB Ghia TDCI (0 aldım ve su an 12.000 km de) kullanmaktayım. Her iki aracı da değerlendirme yapmaya yetecek kadar uzun kullandım (5 dakika değil). Öncelikle şunu ifade edeyim ki Focus ile Megane'ı kıyaslamak bile doğru olmaz, sebeplerine gelince :
    1- Motor performansları, hızlanma değerleri çok farklı megane, focus un yanında çok ağır kalıyor.
    2- Focus un yol tutuşu Megane'a göre bariz olarak üstün, Megane ile giremediğim virajlara Focus ile rahat girebiliyorum.
    3- Focus yola daha iyi oturduğu için seyir esnasında insana daha fazla güven hissi veriyor.
    4- Arabada sessizik ve sağdan soldan gelebilecek tıkırtı sesleri ile ilgili her kullanıcı gibi ben de cok hassas biriyim ancak Megane da bu konu ile ilgili tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Ön paneldeki plastik aksamın kalitesizliğinden olsa gerek, 10.000 km'den sonra puruzlu yollarda özellikle ön panel ve kapılardan rahatsız edici tıkırtılar gelmeye başladı. Focus ta ise su anda tık yok.
    5- Megane ile 58.000 km boyunca 15.000 km periyodik bakımları harici tam 6 kez (ateşleme bobini arızası, abs arızası, durup dururken servis ışığının yanması vs.) servise gitmek zorunda kaldım, gerçi tüm arızalar garanti kapsamında giderildi ama zaman kaybina mal oluyor. Focus ile ise çok şükür şu ana kadar hiçbir problem çıkarmadı. Zaten 15.000 bakım da yaklaştı.
    6- İşçilik, ve malzeme kalitesi olarak Focus her yönü ile bariz üstün.
    7- Suspansiyon olarak Megane daha yumuşak, konfora yönelik bir süspansiyona, Focus ise biraz daha sert yol tutuşa yönelik bir süspansiyona sahip. Ancak teknik olarak Focus ta uyguanan daha doğru çonku yol tutuş aynı zamanda güvenlik demek.
    8- Bir fizik kanunu olarak araba yola temas ettiğinden ve uçamayacağından, her araba yol sesini bir miktar içeri alır. Mesela japon arabaları (Toyota, Honda vs..) bu konuda Megane ve Focus tan daha fazla kötü şöhrete sahiptirler ve asfalt sesini bariz bir biçimde içeri alırlar ancak ben bu konuda Megane ve Focus arasında pek bir fark hissetmedim.
    9- Focus ile igili belirtebileceğim tek negatif özellik yüksek süratlerde (150 km ve üzeri) biraz fazla rüzgar uğultusu duyuluyor, bu da zannederim aynaların tasarımı ile ilgili aerodinamik bir kusur..

Sonuç olarak Megane aracımı satarken yine C sınıfı bir araç almak ile ilgili kafamda şüpheler vardı fakat Focus'u kullanınca butün bunları kafamdan sildi. Keyifle kullanıyorum ve çok memnunum. Konu megane - focus tercihi ise kesinlikle ama kesinlikle Focus derim..

• yaw ayıp yaw focus sorunsuzluguyla bılıonumus ayıp ayıp corolla dede inanalım demi yaw ark. bi kere sn yanlış karşılaştırma yapıosun focusun en full uyle megane ın orta derecesını karşılaştırıosun ya bi kere privelege megane motor ve yol tutus dışında focustan ustun astra harıc hangısınde var panoramik sunroof arka ve arka yan camlarda guneşlik o passat la aynı olan arka diz mesefesi 520 bagaj varmı fordda beyler hangısınde var bu ozellıkler bi müzik sistemi bi yol tutuşu var die araba alınmaz unutmaın bunu ben deil meganeII alan binlerce kişi dio nie meganeII satış rekorları kırıo beş para etmedii içinmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |_-0zZie-_| -- 9 Eylül 2007; 4:33:43 >
  • Orjinalden alıntı: proffesor

Malesef ama malesef ford focuslari satamiyor artik..

Megane satis olarak focusa fark atmis bi kere.
    Bundan sonra focus istedigi kadar yirtinsin meganein basarisini elde edemez...

Megane almis basini gitmisken burada hala tartismamiz gereksiz..

Megane Turkiyenin en cok satan arabasi...

arkadaşım megane en çok satan araç olabilir ama bu megane en iyi araç olduğunu göstermez bu mantıkla düşünecek olursak ozaman vw bmw opel toyota honda bunlarda kötü öylese objektif yorum yapalım lütfen marka fanatikliğine lüzum yok hem bu konuda açılmış bir çok topic bir bak istersen faydası olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falcon_iosis -- 9 Eylül 2007; 11:58:43 >
  • sürekli hem yeni focus hemde yeni megan kullanan biri olarak iksini mukayese bile etmem. focus tdci bana apayrı bir tat veriyor. meganı ablamın arabası olduğu için kullanıyorum, yoksa focustan sonraki tercihim olurdu. tabii herkesin zevki ,tercihi farklıdır ve saygı gösteriyorum.
  • hocam focusu tercih edebilirsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: delici ozy

yaw ayıp yaw focus sorunsuzluguyla bılıonumus ayıp ayıp corolla dede inanalım demi yaw ark. bi kere sn yanlış karşılaştırma yapıosun focusun en full uyle megane ın orta derecesını karşılaştırıosun ya bi kere privelege megane motor ve yol tutus dışında focustan ustun astra harıc hangısınde var panoramik sunroof arka ve arka yan camlarda guneşlik o passat la aynı olan arka diz mesefesi 520 bagaj varmı fordda beyler hangısınde var bu ozellıkler bi müzik sistemi bi yol tutuşu var die araba alınmaz unutmaın bunu ben deil meganeII alan binlerce kişi dio nie meganeII satış rekorları kırıo beş para etmedii içinmi

Dikkat edilirse ben karşlaştırmada sadece motor, yol tutuş, süspansiyon, sürüş özellikleri gibi konulara değindim, donanım ve aksesuar özelliklerine değil. Ona bakacak olursan her arabanın çeşitli donanım versiyonları var ve ayrıca ilave edilen paketler de var ama bunların hiç biri arabanın temel özelliklerini değiştirmez. Ne yani Meagne Privilege olunca ya da Focus Ghia olunca arabanın motor, süspansiyon, yol tutuş veya sürüş karakteri mi degişiyor ?
    Son olarak söyleyebileceğim, tabi ki herkesin araç alırken kriterleri farklıdır ve herkesin tercihine de saygı duymak lazım ama araç alırken belirleyici olan kaç kişinin bu aracı aldığı değildir, eğer öyle olsaydı en kalitesiz araba Bmw veya Mercedes olurdu..

• quote:

Orjinalden alıntı: smoc76

quote:

yaw ayıp yaw focus sorunsuzluguyla bılıonumus ayıp ayıp corolla dede inanalım demi yaw ark. bi kere sn yanlış karşılaştırma yapıosun focusun en full uyle megane ın orta derecesını karşılaştırıosun ya bi kere privelege megane motor ve yol tutus dışında focustan ustun astra harıc hangısınde var panoramik sunroof arka ve arka yan camlarda guneşlik o passat la aynı olan arka diz mesefesi 520 bagaj varmı fordda beyler hangısınde var bu ozellıkler bi müzik sistemi bi yol tutuşu var die araba alınmaz unutmaın bunu ben deil meganeII alan binlerce kişi dio nie meganeII satış rekorları kırıo beş para etmedii içinmi

Dikkat edilirse ben karşlaştırmada sadece motor, yol tutuş, süspansiyon, sürüş özellikleri gibi konulara değindim, donanım ve aksesuar özelliklerine değil. Ona bakacak olursan her arabanın çeşitli donanım versiyonları var ve ayrıca ilave edilen paketler de var ama bunların hiç biri arabanın temel özelliklerini değiştirmez. Ne yani Meagne Privilege olunca ya da Focus Ghia olunca arabanın motor, süspansiyon, yol tutuş veya sürüş karakteri mi degişiyor ?
    Son olarak söyleyebileceğim, tabi ki herkesin araç alırken kriterleri farklıdır ve herkesin tercihine de saygı duymak lazım ama araç alırken belirleyici olan kaç kişinin bu aracı aldığı değildir, eğer öyle olsaydı en kalitesiz araba Bmw veya Mercedes olurdu..

arkadaşım sana katılıyorum yukardada belirttim bu tür şeyler marka fanatikliğidir yine söylüyorum objektif olalım arkadaşlar

• Bence focus daha ii collectionda yeni mondeo'nun müzüik çaları bulunuyor ama megane'da çok ii bir otomobil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: smoc76

quote:

bak arkadaşım bn marka fanatiklii yapmıorum tmm sn yol tutus surus ozellıklerı bakımndan karşılaştırmış olabılırsın ama konuyu saptırmışlar ve yok megane track calıo yok focusun müzik seti var yok focus sorunsuz fln o yerlere getirmişler bn onlara cvp verdim snn dedine gelecek olursak yol tutuş ve performans da focus 1.6 tdci öne geçer ama sürüş zevki herkes için farklı bi kavramdır o deişir hem onda işin içine konfor girer ok bn fanatik fln deilim mümkün olduunca objektif bakmaa çalısırorum ama ark. lar saolsunlar saanki focus bole kral şah bi arabaymış gibi gösteriolar bn ona sinirleniorum ikiside aynı sayılabılceek arabalar bnm cvbım onlaraydı snnkınıde cvpladım saygılarr

• Şimdi objektif olmak gerekirse, Focusun içi çok kötü ya. Malzemesi filan, yani Focusa bindiğinde bi tokluk alamıyorsun.

Ama Megane da iç döşeme siyahsa hele fena değil.

Bu ikisi arasında Focus tercih edilir belki çünkü Megane eskidi artık.

Kafa kafaya
  • valla arkadaşlar iki aracı da kullanıp öyle bu topice yazın..
    aracım megane. geçen gün dayımın 2006focus sedan ı aldım araba iyi güzel konforlu ama yolu iyi tutmuyor. klima desen megane da 2 dk da buz kesiyor içerisi ama focus da 20 25 dk sürdü iyice soguması aracın.
    yakıt tüketimi desen aynı gibi ama araç megane daki gibi seri değil.
    kendi aracımın megane olup olmaması meselesi hiç değil. çünkü kendi aracım gibi istediğimde alabilirim onu da. ama tekrar megane a binince o motorun sesi bile yetiyor. bastınmı fıyyy

ikisini de kullanın diyorum size, tercih ve üstünlük anında ortaya cıkacak

• quote:

Orjinalden alıntı: proffesor

Ya millet gelip mazdayi övmuyor mu focus-megane tartisilirken gercekten sinir olmamak elde degil..

Mazdanin servisi kac taneee?
    Fordun,renaultun kaç tane?

Ya arkadaslar mazdanin koskoca turkiyede istanbul harici 5-10 tane servisi var...

Once gelsin su japonlar duzeltsinler servislerini ondan sonra mazdayi konusalim...

Megane mi focus mu sorusuna gelirsek arkadaslar...

Bence MEGANE... Focus bayatladi kokmaya basladi artik... ON farlar mi desem, ön panel mi desem, yan profil mi desem .. bilmiyorum ki hepsinde megane daha iyi...

arkadaşım cahil cahil konuşma lütfen...

mazdanın servis ağının büyükşehirler hariç yaygın olmadığını herkes biliyor zaten artık...

ama sana şunun garantisini vereyim... focus veya megane alıp 3 ayda bir servise gidiceğine mazda alıp bakım hariç hiçbir zaman servise uğramıyacaksın... bunun garantisini veririm sana...

sadece periyodik bakımlarını zamanında yaptıracaksın ve araca tık demeden 300.000 kilometreyi görecek...

focus ve megane 150.000 de motor yapılırken sen mazdanla servis yüzü görmeden başın hiçbir zaman ağrımadan 1 kere bile yolda kalmadan sürüşüne devam edeceksin...

Mazdanın kıymetini şu anda bilmeyenler, yada hala anlamamış olanlar zamanı gelince çok üzülürler...

• quote:

Orjinalden alıntı: infsphinx

quote:

Orjinalden alıntı: proffesor

Ya millet gelip mazdayi övmuyor mu focus-megane tartisilirken gercekten sinir olmamak elde degil..

Mazdanin servisi kac taneee?
    Fordun,renaultun kaç tane?

Ya arkadaslar mazdanin koskoca turkiyede istanbul harici 5-10 tane servisi var...

Once gelsin su japonlar duzeltsinler servislerini ondan sonra mazdayi konusalim...

Megane mi focus mu sorusuna gelirsek arkadaslar...

Bence MEGANE... Focus bayatladi kokmaya basladi artik... ON farlar mi desem, ön panel mi desem, yan profil mi desem .. bilmiyorum ki hepsinde megane daha iyi...

arkadaşım cahil cahil konuşma lütfen...

mazdanın servis ağının büyükşehirler hariç yaygın olmadığını herkes biliyor zaten artık...

ama sana şunun garantisini vereyim... focus veya megane alıp 3 ayda bir servise gidiceğine mazda alıp bakım hariç hiçbir zaman servise uğramıyacaksın... bunun garantisini veririm sana...

sadece periyodik bakımlarını zamanında yaptıracaksın ve araca tık demeden 300.000 kilometreyi görecek...

focus ve megane 150.000 de motor yapılırken sen mazdanla servis yüzü görmeden başın hiçbir zaman ağrımadan 1 kere bile yolda kalmadan sürüşüne devam edeceksin...

Mazdanın kıymetini şu anda bilmeyenler, yada hala anlamamış olanlar zamanı gelince çok üzülürler...

sunu yapıonuz bitiom zaten adam focusmu meganeII mı die topic acıo saplar gelıolar mazda3 ü övüolar mazda3 mazda3 ün gectıı topicte ovulur focus megane topıınde deıl bu arada o kdr guzelde o mazda3 çatır çatır focus megane satılırken nie onun satışları patlama yapmıo sınıfındaki dıer araçlar gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |_-0zZie-_| -- 9 Eylül 2007; 21:19:59 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.