Şimdi Ara

Focus mu? Corolla mı? Astra mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
5.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir önceki arabamız Doblo'ydu. Ruhsatta Ticari Kamyonet olarak geçtiği için ocağımıza incir ağacı dikti resmen. Ayriyetten tam anlamıyla çok afedersiniz "KALAS" diyeceğimiz bir araçtı. Şöförü yormakla kalmıyor yolculara da işkence yaşatıyordu. Tek avantajı yüksek olmasıydı. Ama artık kesinlikle ticari grubuna bulaşmayacağım.

-Hocam kayınçonuz bu kadar sorunsuz aracı satar mı bakalım :)
  • PyrosGX kullanıcısına yanıt
    buradaki yorumlar hep benzinliye göredir.
    10 yaşında kimse dizel önermemiştir zannedersem.
    bence ilk mesajınıza "dizel tercihimizdir" diye yazmalıydınız.
    bahsettiğiniz araçlar:

2008
    focus 1.6 tdci
    corolla 1.4 D
    astra 1.3 cdti

ise
    focus öneririm.
    .
    2010 öncesi 5 vitesli 190 tork 1.4D corolla önermem.
    2010-2012 model 6 vitesli 205 tork corolla 1.4D öneririm ki
    50 bin liradan aşağı temiz dizel bulmanıza imkan yok.

https://www.sahibinden.com/toyota-corolla-1.4-d-4d/dizel/manuel?pagingSize=50&a5_max=2012&a4_max=120000&a5_min=2010

.

emekliye sorunsuz avensis öneririm. lpg tam uyumlu.

https://forum.donanimhaber.com/2011-toyota-avensis-t27-ayrintili-inceleme-fotograf-karsilastirma-2013kasa-eklendi--89336323#89336323

• yenge corollayı pek kullanamıyor. o yüzden yengeninde kullanabileceği bir araç bakıyorlar.
    yazın satmayı düşünüyor. bana sat diye çıtlattım ama geri dönüş olmadı. bende daha birşey demedim :)
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok haklısınız o hatamı farkettim. Keşke yazsaydım fakat örnekte verdiğiniz avensis gibi sorunsuz LPG li araçlar fikrimi değiştirebilir. Hatalarımı düzelttiğiniz için teşekkürler :)
  • 97 efsane döneminden bu yana corolla var pederde

şuan dizel 2007 kullanıyor

2020 gibi 2012 model alırız sanırım

adam vazgeçmiyor toyotadan

az arıza vermesi önemli bir etken

sabah 10gibi yola çıktı akşam 5gibi memlekete gitti

yormuyor araç

şahsen kullanmadım manuel olduğu için

şahsi tavsiyem japon olur

ancak abime de 2006 focus almıştık, o aracı da ben çok sevmiştim rahat ve kemikli bir araçtı

astrayı bilmiyorum

az arıza vermesi ve parça fiyatı bakımının ucuzluğu sebebi ile önce corolla sonra focus derim şahsen

yolcuyu yormadı iki araç da

şoförlerinde aralıksız 7-8 saat yola gittiğini düşünürsek kullanıcıyı da yormuyor gözlemlediğim kadarı ile

bence gözünüze hoş geleni seçin aralarında muazzam bir fark yok bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buraya bence civic alternatifini de koymaliydin bir goz at derim 2004 aldik uzun yolda 18 kr yakiyor ama ille de aralarindan bir secim yapmam gerekirse corolla

• TormentedSoul kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkürler. Yorumlardan şöyle bir kanıya vardım. Japonlar çok sorun çıkartmayan konforlu araçlar fakat Alman araçları kadar kaliteli değil sanırım :)
  • Corolla derdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: PyrosGX

Hocam emin misiniz? İngilizler de fena değil aslında. Opele Almanya'da tofaş gözüyle bakıyorlarmış. Komşunun yalancısıyım bende. Astra da güzel çok hoşuma gidiyor fakat ne biliyim. Focus daha albenili geldi gözüme. Astra ile ilgili süspansiyon sertliği ve kronik arızalarının olduğunu duydum. Biraz da bu yüzden korkum.

komşu sallamış. almanya'da premium'ları saymazsak vw>opel>ford>japonlar>fransızlar=koreler şeklindedir sıralama. bir vw gibi değil ama ondan sonra.

Siz biraz ucmussunuz. Almanyada 6 ayri sehir gezmis biri olarak en az gordugum markalar vw ve opel dir. Insanlar binmiyor bu araclara.. BMW Audi Ford bunlar daha fazla ulkede..

• quote:

Yorumunuz için teşekkürler. Yorumlardan şöyle bir kanıya vardım. Japonlar çok sorun çıkartmayan konforlu araçlar fakat Alman araçları kadar kaliteli değil sanırım :)

bu ülkede alman kalitelidir mantığı bitmedi maalesef

alman hayranlığını halen çözemedim...

abd pazar paylarını karşılaştırın mesela

dünyaya bakın

birde

aklınızda olsun benim eski taktiğimdir, abd ingiltere vs ikinci el araç satan siteler bulun

buradaki emsal fiyat iki aracın fiyatlarına dolar olarak bakın

yorum yapmayayım siz görün...

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-280E950A0 -- 28 Aralık 2017; 21:29:53 >
  • TormentedSoul kullanıcısına yanıt
    Hocam ben yorumların ana temasını yazdım. Yani benim bir Alman hayranlığım yok fakat ülkemizde var doğru. Ama sadece ülkemizde değil bütün dünyada malesef böyle. Politikacılarımız bile Almanya'ya demediğini bırakmıyor fakat hepsinin altında 600 bin liralık Mercedes var. Ayrıca ikinci el taktiğiniz güzel fakat bu üzülmekten başka işe yaramaz. Devlet yolunu bulmuş. Bugün Mercedes'den daha fazla para kazanan devlet neden kendi topuğuna sıksın?
  • Focus yada Corolla tercih edilebilir
    Ama Astranın o kasalarının kronik sorunları var.Tipi de düzgün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

imkan varsa 2012-2014 yeni focus da harika olur.
    https://www.sahibinden.com/ford-focus-1.6-tdci/dizel/manuel?pagingSize=50&a4_max=120000&sorting=price_asc&a5_min=2012

Adam 30 40 bin arası araba istemiş sen gitmiş 55 binlik araba linki atmışsın çok komiksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_bozkurt066 -- 8 Mayıs 2017; 13:0:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theVerge

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Hocam emin misiniz? İngilizler de fena değil aslında. Opele Almanya'da tofaş gözüyle bakıyorlarmış. Komşunun yalancısıyım bende. Astra da güzel çok hoşuma gidiyor fakat ne biliyim. Focus daha albenili geldi gözüme. Astra ile ilgili süspansiyon sertliği ve kronik arızalarının olduğunu duydum. Biraz da bu yüzden korkum.

komşu sallamış. almanya'da premium'ları saymazsak vw>opel>ford>japonlar>fransızlar=koreler şeklindedir sıralama. bir vw gibi değil ama ondan sonra.

Siz biraz ucmussunuz. Almanyada 6 ayri sehir gezmis biri olarak en az gordugum markalar vw ve opel dir. Insanlar binmiyor bu araclara.. BMW Audi Ford bunlar daha fazla ulkede..

öyledir öyle:

http://www.best-selling-cars.com/germany/2017-q1-germany-best-selling-car-manufacturers-brands/

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Oyle :) bizde de bakarsan en cok satan araclar clio egea fiorino.. Tabi sizin at gozlukleriyle herkes bu arabalara hasta ve bunlara biniyor..

Komik bir forum..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2008 modeli baz alirsak astra h kasa olacak.

40 bin butceye de dizeli bulunabilir. Fakat astra h dunyalari icer.

Yedek parcasi pahalidir. 1.3cdti motor iyi performansli atak. Ama yakiyor.

Focus dizele bakalim. Yakiti opele nazaran iyi. Malzeme kalitesi daha kotu. Parca ucuz. Iscilik kolay tasrada bile tamiri kolay.

Corolla hakkinda bir bilgim yok. 1997 de binmistim en son corollaya orda kaldi bende.

Ben citroen oneririm. C3 c4 o paralara daha dolu arac alirsiniz daha az yakar performans okadar yoktur belki ama aile araci olur.

Bende c3 vardi 2005 model. Cok iyi bir arabaydi. Parcasi opele nazaran ucuz fiyatlar.

Ankarada bile ustasi sikintili. Hava akismetre arizasi yuzunden satip astraya gectim.

Sehir ici 4.5 litre yakan 1.4hdi motordan 1.3cdti a gectim hicbir sekilde 7.2 nin altina inmedi astra.

Doblo var. Dobloda ayni yakiyor.

Corsa 1.3 cdti var bak o az yakiyor ama kamyonet diye geciyor. 2 kapili. 5.8 litre yakiyor oda sehir ici.

Az yakit ariyorsaniz peugeot citroen grubunu onerebilirim.

Astranin yol tutusu diger araclarda yok sadece benim klasigim pnomatik suspansiyonlu citroenimle yarisacak kadar iyi.

Astranin 1 fari 1500 lira.

C3 un fari 860 lira orjinal.

Astanin yan sanayisi 450

C3 un yan sanayisi 130

• quote:

Hocam ben yorumların ana temasını yazdım. Yani benim bir Alman hayranlığım yok fakat ülkemizde var doğru. Ama sadece ülkemizde değil bütün dünyada malesef böyle. Politikacılarımız bile Almanya'ya demediğini bırakmıyor fakat hepsinin altında 600 bin liralık Mercedes var. Ayrıca ikinci el taktiğiniz güzel fakat bu üzülmekten başka işe yaramaz. Devlet yolunu bulmuş. Bugün Mercedes'den daha fazla para kazanan devlet neden kendi topuğuna sıksın?

https://www.carsforsale.com/Search?BodyStyle=All+Vehicle+Types&Make=Toyota&Model=Corolla&MinModelYear=2008&MaxModelYear=2008&MinPrice=&MaxPrice=&MaxMileage=&ZipCode=&Radius=

buyrun corolla 2008 fiyatları

https://www.carsforsale.com/used-2008-ford-focus-for-sale-C155771

bunlar da ford focus fiyatları

https://www.carsforsale.com

/Search?BodyStyle=All+Vehicle+Types&Make=Volkswagen&Model=Passat&MinModelYear=2008&MaxModelYear=2008&MinPrice=&MaxPrice=&MaxMileage=&ZipCode=&Radius=

ve passat fiyatları

bu arada o sitede sadece 9 adet opel olduğu için ekleme gereği görmedim

astrayı silin, imkan varsa sizi alfa romeoya doğru alabiliriz ama

abd fiyatları yaklaşık aynı ama

passat ülkemizde 2008 olarak 70.000 üzerini görüyor

corolla ve focus ise 55.000 bandını geçmemiş, hatta tek ilan 55.000

demek istediğim buydu, alman hayranlığı bizim gibi ülkelerde var

amerikalıya sökmez, adam bütçesine bakar parasının ederi mi diye bakar fiyatı da ona göredir

bizdeki distribütör alman tutuluyo diye fiyat giydirir, ikinci elde vatandaş tutulan araba diye giydirir sonuç budur

tutulan araba, tok kapı sesi gibi saçmalıklar yüzünden piyasa uçtu gitti

bu üç araç arasında da öyle ahım şahım farklar yok, hem genel fiyat bakımından hem teknik özellik ve donanım açısından, ülkemizde vag pahalı sadece...

bu yüzden bütçenize bakın, kronik sorunu var mı diye araştırıp alın derim beğendiğiniz modeli

bayiden çıktım şanzuman bozuldu gibi konulara da bakmanızı tavsiye ederim

https://forum.donanimhaber.com/sifir-aracta-dsg-arizasi--123258816

bunu da buraya bırakalım

focus ve corolla için test sürüşü yapın galeriye veya sahibine söyleyin, hangisi hoşunuza giderse alın

iki araç da sizi uzun yıllar üzmeyecek gibi görünüyor ama şans faktörünü de göz ardı etmiyorum

forumun laneti vardır ancak, araç alın sakın konu açıp resim paylaşmayın derim

iyi günler

• Öncelik focus, olmadi mi corolla...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.