Şimdi Ara

Focus mu? Corolla mı? Astra mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
5.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba babam ikinci el araba almayı planlıyor. Bütçesi 30 bin ve 40 bin arası. Üç model aklıma yattı. Hepsinin 2008 modellerini baz alarak soruyorum. Siz olsanız hangisini alırdınız. Eksisiyle artısıyla yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler (Dizel tercihimizdir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PyrosGX -- 8 Mayıs 2017; 14:28:59 >

• Focus. Yol tutuşu çok iyidir. 8 ayda 54.000 km yol yaptık. Sony olmayan ses sistemi bile gayet yeterli. Arka tarafta diz mesafesi dar. Gerçi Doblodan inip sedana binince hepsi öyle geliyor. Arka tarafta kendinden karatmalı camları içeride yosunlu akvaryumun içindeymiş hissi yarattı bende. Satın almış olsam muhtemelen serviste o camları değiştirirdim.

Yolcular açısından bakarsak sıkılacakları kadar arabada kalmazlar zaten. İstanbul-Antalya 5 saat sürüyor.

Sıralamada Focus > Astra > Corolla derim.
  • Corolla. Hem daha kaliteli hem daha sağlam ve konforludur.
  • makyajlı kasa focus 2 titanyum sunrooflu olursa tadından yenmez. Dolu dolu bir araçtir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 7 Mayıs 2017; 15:7:56 >
  • egemena E kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkürler. Bazı yorumları okudum. Corolla'ya hantal araç demişler. Alacağımız araçta performans çok da önemli olmadığı için sıkıntı olmaz fakat süspansiyonu, yakıt tüketimi ve yedek parça fiyatları hakkında bilgi verebilir misiniz zahmet olmazsa?
  • PyrosGX kullanıcısına yanıt
    Süspansiyon konusunda Corolla diğerlerine göre başarılıdır. Zaten Corolla dememin temel nedeni süspansiyonu. Yakıt tüketimi konusuna gelince, sanırım o modeldeki araçlar atmosferik ve 1.6 benzinli araçlar. Tüketim yaklaşık aynıdır. O model yılında turbo motorlu alternatif varsa (sanmıyorum) turbolular daha az yakar. Tüm seçenekler atmosferikse tüketim çok dikkate değer farklar göstermez.

Dizel motorluysa Focus daha iyi performans gösterir. Corolla hantal diyenler belki dizel motorlular için hantal demişlerdir. Nedeni o olabilir.

Parça fiyatları da aynı şekilde birbirine benzer. 2. elde Corolla daha iyidir. İç mekan malzeme kalitesi de daha iyidir. Belki donanım olarak Focus daha dolu olabilir ancak genel olarak benzer fiyat ve temizlikteki bu 3 model içinde Corolla tercihi daha doğru olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemena -- 7 Mayıs 2017; 15:12:21 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkürler. Focus için sürücüye zevk verir fakat yolcu için aynı şey söylenemez diyorlar. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?
  • PyrosGX kullanıcısına yanıt
    uzun sure yolcusu kisa surede sürücüsü oldum makyaj oncesi focusun ben hiç rahatsizlik hissetmedim acikcasi

Konforu kendi muadilleri ile kiyaslanmaldir ve segmentine gore asla kotu degildir.Bakiş acisina gore yorumlasan d sinifinda passattan inip binsen ayri gelir linea dan binsen ayri gelir.
  • Astra, o olmazsa focus. Corolla alman araçlarının kalitesinden uzak. Tek özelliği sorunsuz olması. Avrupada yaşlılar alıyor corolla, civic.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Hocam emin misiniz? İngilizler de fena değil aslında. Opele Almanya'da tofaş gözüyle bakıyorlarmış. Komşunun yalancısıyım bende. Astra da güzel çok hoşuma gidiyor fakat ne biliyim. Focus daha albenili geldi gözüme. Astra ile ilgili süspansiyon sertliği ve kronik arızalarının olduğunu duydum. Biraz da bu yüzden korkum.
  • Focus. Yol tutuşu çok iyidir. 8 ayda 54.000 km yol yaptık. Sony olmayan ses sistemi bile gayet yeterli. Arka tarafta diz mesafesi dar. Gerçi Doblodan inip sedana binince hepsi öyle geliyor. Arka tarafta kendinden karatmalı camları içeride yosunlu akvaryumun içindeymiş hissi yarattı bende. Satın almış olsam muhtemelen serviste o camları değiştirirdim.

Yolcular açısından bakarsak sıkılacakları kadar arabada kalmazlar zaten. İstanbul-Antalya 5 saat sürüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: doblocu_

Focus. Yol tutuşu çok iyidir. 8 ayda 54.000 km yol yaptık. Sony olmayan ses sistemi bile gayet yeterli. Arka tarafta diz mesafesi dar. Gerçi Doblodan inip sedana binince hepsi öyle geliyor. Arka tarafta kendinden karatmalı camları içeride yosunlu akvaryumun içindeymiş hissi yarattı bende. Satın almış olsam muhtemelen serviste o camları değiştirirdim.

İstanbul-Antalya nereye 5 saat suruyo Hocam? Isparta bile Tuzladan 6 saat
  • quote:

Orijinalden alıntı: PyrosGX

Hocam emin misiniz? İngilizler de fena değil aslında. Opele Almanya'da tofaş gözüyle bakıyorlarmış. Komşunun yalancısıyım bende. Astra da güzel çok hoşuma gidiyor fakat ne biliyim. Focus daha albenili geldi gözüme. Astra ile ilgili süspansiyon sertliği ve kronik arızalarının olduğunu duydum. Biraz da bu yüzden korkum.

komşu sallamış. almanya'da premium'ları saymazsak vw>opel>ford>japonlar>fransızlar=koreler şeklindedir sıralama. bir vw gibi değil ama ondan sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

quote:

Orijinalden alıntı: doblocu_

Focus. Yol tutuşu çok iyidir. 8 ayda 54.000 km yol yaptık. Sony olmayan ses sistemi bile gayet yeterli. Arka tarafta diz mesafesi dar. Gerçi Doblodan inip sedana binince hepsi öyle geliyor. Arka tarafta kendinden karatmalı camları içeride yosunlu akvaryumun içindeymiş hissi yarattı bende. Satın almış olsam muhtemelen serviste o camları değiştirirdim.

İstanbul-Antalya nereye 5 saat suruyo Hocam? Isparta bile Tuzladan 6 saat

Tuzla'dan trafiksiz saati ayarlayıp çıkınca Focus'la 5 saatte Antalya'daki eve varıyoruz hocam. Focus'u genel olarak sevmem ama araba yolu hakikatten tutuyor. Zaten yıllardır sürekli gidip geldiğimizden nerede viraj var neresi kaçla dönülür biliyoruz. Kalanını Focus'a bırakmak yeterli

5 saati trafiksiz, güneşli ve yağışsız günde yakalarsınız. haftasonunu geçirmek için bile cumadan çıkıp antalyaya gidebiliyorsunuz. Başka türlü 54.000 km'yi 8 ayda nasıl yapabiliriz

Tek sorun adrese gelen radar cezaları

• Diğer araçlara nazaran genel olarak sorunsuz olduğunu düşünerek corolla derdim.
  • LPG li Corolla
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemena

Corolla. Hem daha kaliteli hem daha sağlam ve konforludur.

Sağlam ve konforlu olabilir ama kaliteli demek komik olmuş
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkürler. Avensis sanırım bizi aşar hocam. Ayrıca bizim pederin emeklilik yaşı geldiği için başım ağrımasın mantığıyla ilerliyor. Hayatında hiç Benzin&LPG araba kullanmamış. Sıcak bakar mı bilmiyorum. Corolla 1.6 yerine 1.4D nasıl gider hocam?
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam katılıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: PyrosGX

Yorumunuz için teşekkürler. Avensis sanırım bizi aşar hocam. Ayrıca bizim pederin emeklilik yaşı geldiği için başım ağrımasın mantığıyla ilerliyor. Hayatında hiç Benzin&LPG araba kullanmamış. Sıcak bakar mı bilmiyorum. Corolla 1.6 yerine 1.4D nasıl gider hocam?

hocam benim kayınçoda 2008 1.4 D4-D elegant var manuel.
    2 hafta önce rizeye kayınçomun yanına gittim eşim vs. maksadımız gezmekti.
    araçta 5 yetişkin ile , aydere, uzungöle, arhaviye vs vs. bu araba ile gezdik.
    performans olarak. gayette yetti. bir kaç kere taşra yolda altını vurdu,dikkatli geçse belki vurmayabilirdi bilemiyorum.
    şehir içinde gayet tatminkar bir araç kanısındayım.
    konfor olarak yeterliydi.
    focusa pek binmedim yorum yapamıyorum ama focusun dizeli daha performanslı olabilir.

kayınço aracına yaklaşık 3 yıldır biniyor ve genel bakımı hariç masraf yaptığını bilmiyorum.

hatta aracına göz koydum bakalım :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.