Şimdi Ara

FOCUS TDCI PERİYODİK BAKIMLARI Hak.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
29.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Focus TDCI otomobillerin 15,30,45,60,75,90,105,120.000km Vb. bakımlarında YETKİLİ veya ÖZEL servislerde nelerin değiştiği ve ne kadar bir maliyetinin olduğunu yazabilirler mi?

Özellikle öğrenmek istediğim;
    Focus 2007 Trend TDCI 90.000km periyodik Bakımı yetkili serviste ne kadar tutuyor? Hangi parçalar değişiyor? 90.000den sonraki ağır bakımı ne zaman?

Bakım yaptıran veya bilgisi olanlar bizimlede paylaşırlarsa memnun olacağız. Malum ortalıkta çok çeşitli, ve birbirinden bariz şekilde farklı, çoğu şişirilmiş yetkili servis fiyatları var. Bilgili bir şekilde servise gidersek nereye kadar pazarlık yapabıleceğimizi bilir, en azından gereksiz kazık yememiş oluruz diye düşünüyorum.

Bilgisini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

• aracım 86binde haftasonu bir araştıracam bakalım 90bin olayını telefonla 1000-1200 arası demişlerdi ama özel servisler 300-400 arası dediler.
    triger kayışını değiştirmeyi düşünmüyorum açıkcası...

birde ford servisinde kampanya var
    ücretsiz park sensoru var 250 TL üstüne bakım yaptıran lara ücretsiz takıyorlarmış 20mayıs 20 haziran arası bence kampanyadan faydalanmak lazım :-)

http://www.ford.com.tr/kampanyalar/
  • trigeri zincirli değil mi zaten?

benim bildiğim değişimi 150 bin km...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

trigeri zincirli değil mi zaten?

benim bildiğim değişimi 150 bin km...

focuslarda maalesef zincirli değil ayrıca sadece kayış olarak bakmamak lazım 5 ayrı bilya bir sürü kayış söz konusu değişmesi gereken.

bugün yine ford servisi ile görüştüm. onlarda bu triger setini değiştirmezsek sorumluluğun bize ait olduğunu söylediler.

2 saatte bakımı yapacaklarını ve 350-360 TL tutacağını bunuda world karta 6 taksitle yapacaklarını söylediler.

eğer gerekirse balataların fiyatlarıda önler 170TL arkalar 170 TL. + 55 TL işçilik.

2 yaş ve üzeri araçalarda 300TL nin üstüne yapılan bakımlarda hediye olarak park sensörü ve 25TL lik hediye kuponu veriyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sipru

aracım 86binde haftasonu bir araştıracam bakalım 90bin olayını telefonla 1000-1200 arası demişlerdi ama özel servisler 300-400 arası dediler.
    triger kayışını değiştirmeyi düşünmüyorum açıkcası...

birde ford servisinde kampanya var
    ücretsiz park sensoru var 250 TL üstüne bakım yaptıran lara ücretsiz takıyorlarmış 20mayıs 20 haziran arası bence kampanyadan faydalanmak lazım :-)

http://www.ford.com.tr/kampanyalar/

Sn. Sipru.

Araraştırmanızı yapınca bilgilerinizi tekrar paylaşmanızı bekliyorum.

• 90 bin bakım Araştirma sonucum,

evet bugün bakım yaptırdım park sensorü hediye takmışlar geri vitese takınca hiç susmuyo arkada bişi olsada olmasada bilseydim taktırmazdım.
    ayrıca sol xenon farımda yanmıyor akşamüstü farkettim servis kapalı telefonlara cevap vermiyor. yaktığımda çıtırtılar geliyor
    normalde far düğmesi herzaman auto da durur, akşam işim çıktı çıkarken baktım kapalı durumda açtım farı 1 sn göz kırpıyor sonra sönüyor ve çıtırtılar geliyor o bölgeden.
    sanki bilerek kapalı konuma getirmişler.

bende hemen 4443673 nolu telefonu arayıp şikayet ettim bakalım ne çıkacak haftasonu gece araba kullanamıcam

merak edenler için
    fatura detayı
    ============

SIVI KATI ATIK BEDELİ = 3
    90,000 KM BAKIMI 1.6 DURATORQ-TDCI = 50
    FİTRE-HAVA = 21.29
    YAKIT KATKISI = 20
    FİTRE KOMPLE -YAĞ (FİESTA DİZEL) = 7.19 (BENİM ARAÇ FOCUS AMA DEMEKKİ AYNI)
    FİTRE KOMPLE = 93.86
    TAPA-YAG BOŞALTMA = 7.34
    CONTA BOSALTMA TAPASI = 4.16
    OTO CAM SUYU = 3.78
    FREN, BALATA TEMİZLEYİCİ = 5.17 (FRENLER TEMİZLENDİKTEN SONRA FARK ETTİ)
    PARK SENSÖRÜ = 37.2 (FATURANIN SONUNDA TUTARDAN DÜŞÜYO)
    3W30 MOTOR YAG 4.5 LT X 19 = 85.5
    DİPSİZ AMPUL(BEYAZ ISIK) = 2.97 (NEİÇİN BİLMİYORUM)

TOPLAM 362.53
    6 TAKSİT YAPIYORLAR.

BEN trigger kayıslarını değiştittirmedim.

• 45 bin bakımını yaptırdım bugün TDCI focusun.

yağ-yağfiltresi, hava filtresi, mazot filtresi, polen filtresi + Ön Balatalar = 505 tl tuttu.

Ön balatalar Motorcraft marka ve 105 tl
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    corolla 2008 mmt balata ışığı
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

90 bin bakım Araştirma sonucum,

evet bugün bakım yaptırdım park sensorü hediye takmışlar geri vitese takınca hiç susmuyo arkada bişi olsada olmasada bilseydim taktırmazdım.
    ayrıca sol xenon farımda yanmıyor akşamüstü farkettim servis kapalı telefonlara cevap vermiyor. yaktığımda çıtırtılar geliyor
    normalde far düğmesi herzaman auto da durur, akşam işim çıktı çıkarken baktım kapalı durumda açtım farı 1 sn göz kırpıyor sonra sönüyor ve çıtırtılar geliyor o bölgeden.

bende hemen 4443673 nolu telefonu arayıp şikayet ettim bakalım ne çıkacak haftasonu gece araba kullanamıcam

merak edenler için
    fatura detayı
    ============

FİTRE-HAVA = 21.29
    YAKIT KATKISI = 20
    FİTRE KOMPLE = 93.86
    TAPA-YAG BOŞALTMA = 7.34
    OTO CAM SUYU = 3.78

TOPLAM 362.53
    6 TAKSİT YAPIYORLAR.

Bilgilendirmeniz için teşekkürler...

• quote:

90 bin bakım Araştirma sonucum,

merak edenler için
    fatura detayı
    ============

FİTRE-HAVA = 21.29
    YAKIT KATKISI = 20
    FİTRE KOMPLE = 93.86
    TAPA-YAG BOŞALTMA = 7.34
    OTO CAM SUYU = 3.78

TOPLAM 362.53
    6 TAKSİT YAPIYORLAR.

Dipsiz ampül dediği parklar yandığı zaman yanan minik ampüllerdir, seninki patlamıştır servis değiştirmiştir, onu değişirkende xenonunu bozmuşlardır. Aracında kısa devre olabilir, çıtırtılar bu kısa devre yüzünden sigorta kutundan geliyor olabilir, yada far yükseklik motorunu diş attırmışlardır motor diş sıyırıyordur. Bence hiç zaman kaybetmeden servise götür aracını.

• tdcı için 3-30 oluyomu yav. castrolun 5-30 ford araçlar için hazırladığı tam sentetik bi yağı var. o nasıl bilgisi olan var mı. ben 5-30 koydurdum da o açıdan soruyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: orhan38

tdcı için 3-30 oluyomu yav. castrolun 5-30 ford araçlar için hazırladığı tam sentetik bi yağı var. o nasıl bilgisi olan var mı. ben 5-30 koydurdum da o açıdan soruyorum

pardon çok özür yanlış yazmışım 5-30 olacak.

bu arada yanmayan xenon için
    dün servise uğradım biraz gerildik hep birlikte bizden olmamıştır bizde yanıyordu dediler açıp baktılar farın içini nasılsa ilk yapılırken xenon farın ampülüne
    soketli değil lehim ile tutturulmuş kabloları bu kablolardan birinin lehiminden kopmuş. onu lehimleyip yarım saatlik işçilik ücreti kestiler.
    ayrıca park sensörünü değiştirdiler artık sürekli ötmüyor onu kabul ettiler bari.

öyle oluncada mecburen bişi diyemiyorsun onlarmı işlem sırasında koparttı bendemi oldu kesin bişi yok ama senelerdir kopmayan lehim niye
    ayrılsın ki hemde araç serviste oraları kurcalanmadıktan sonra...

neyse konuyu kapattık 90bin bakımını yaptırdım artık 100-110bine kadar rahatım o zaman trigger kayışlarını değiştircem.

• @sipru

eğer arabayı 200 bin kmlere kadar kullanmayı düşünmüyorsanız gereksiz bir risk alıyorsunuz bana göre,

neticede şimdi değiştirseniz 2. değişimi yaklşık 190 bin de, seneye değiştirseniz 230 bin de olacak, eğer o kilometrelere kadar kullanırım diyorsanız tmakul ama 170-180 bin de satacaksanız yaptığınız doğru değil.
  • quote:

@sipru

eğer arabayı 200 bin kmlere kadar kullanmayı düşünmüyorsanız gereksiz bir risk alıyorsunuz bana göre,

neticede şimdi değiştirseniz 2. değişimi yaklşık 190 bin de, seneye değiştirseniz 230 bin de olacak, eğer o kilometrelere kadar kullanırım diyorsanız tmakul ama 170-180 bin de satacaksanız yaptığınız doğru değil.

bu arabayı çok sevdim hakkaten çok sevdim oyüzden gidebildiği kadar gidecek inşallah satmayı düşünmüyorum şuan 87binde ama benim için 10-20binde
    ki bir arabadan farkı yok gayet bakımlı ve temizdir kendisi...

kitapcığında 120bin km de yada 5 yılda değişir yazıyor sonradan ford bence işgüzarlık yapıp bunu önce 60bin e düşürmüş sonra da 90 binde karar kılmışlar.
    servisin dediği o.

aslında yurtdışındaki servislerede bakmak lazım hatta varsa yurtdışı kitaplarını okumak lazım. 3 tane kayış 5 tane bilya 700TL edermi arkadaşlar.

• Eeeee Burası Türkiye.

İşini bilen için kolay ve zahmetsiz para kazanma cenneti..
  • yine ford yine sorun
    dün yolda giderken abs lambası yandı akabinde direksiyon sertleşti tekrar geldi lamba yandı söndü filan
    eve kadar o şekilde gittim dedimki durup kapatsam bu araba çalışmazsa yolda kalırım pazar pazar eve varınca stop ettim birdahadada çalışmadı
    akü boşalmış bugün çekiçi ile servise götürdüm alteratör gitmiş değişecek 450TL dediler.

parça yok bekliyoruz gerçi araştırma yapıyorum bi ustaya danıştım 200 tl ye çıkma takarız abi dedi kararsız kaldım.
    nasıl oluyosa bu alternatör gitti hayret ediyorum servisten çıkalı 2 hafta oldu başına gelmeyen kalmadı daha öncede far yanmıyordu park sensörü
    çalışmıyordu filan artık servisede güvenemiyorum öyle kararsız kaldım.
  • ford servis serüvenine devam,

dün ustaya götürmeye karar verdim ve aracımı almaya servise gittim, durumu anlattım servisteki arkadaşlar tamir olayının olduğunu ama
    sıkıntı yaratabileceğini söylediler ve tavsiye etmediler sonra ısrar edince istersen birde biz bakalım dediler alternatörü söktüler üzerindeki
    diotlar yanmış diotlar 10para ama cihazın komple kendisi çok para ve sadece diotları ford vermiyor. neyse ilgili diot tablosunu verdiler bana
    bulursan küçük sanayiden al takarız dediler. küçük sanayide bir parçacıya gidip ilgili parçayı verdim 15 dk sonra aynı parçanın sıfırı geldi
    fiyat yine tuzlu idi ama sadece 90 TL tabi hemen aldım :-) 450TL vermekten se....

götürüp servise teslim ettim geç olduğuna iş bugüne kaldı bugün sabahtan aradım parça sorunsuz çalışmış uzun süre ve yolda test etmişler
    böylece 450TL lik masraftan kurtuldum arkadaşlar.

eğer alternatörünüz yanarsa focus için konuşuyorum hemen serviste değiştirme yoluna gitmeyin çevrede araştırın.

inşallah uzun yıllar sorunsuz çalışır kullanırım canım focusumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sipru -- 30 Haziran 2009; 16:35:19 >

• evet sorunlar devam

akşam üstü aracımı aldım yolda eve dönerken çekişte bir problem olduğunu anladım servise beraber gittiğimiz arkadaş arkadan izliyordu focusun gayet koyu duman çıkardığını söyledi eve varınca
    ayrıca bir ara yüklendiğimdede bende baya bi koyu duman gördüm, bahçede gaz verdiğimdede aynı şekilde koyu dumanı gördük. hemen fordu aradım ve yol acil yardım geldi.

baktılar ettiler belki turbo hortumları filan çıkmıştır diye gaz verdiler bişi bulamadılar aynı şekilde onlar geldiğindede hiç koyu duman çıkmadı işin ilginci yarın sabahtan serviste bakalım
    turbo arızası olabilir deyip gittiler.

onlar gidince küçük bir şehir turu yaptım araba aynı eskisi gibi canavar koyu duman atmıyor ve aynı şekilde gayet güçlü.

şimdide turbom arızalandı nedir bu talihsizlik bir servise soktuk aracı başımıza gelmeyen kalmadı.

• ben de kullnım klavuzunu inceldim. 120.000 km veya 5 sene diyor. ŞAhsi görüşüme göre servisler para kazanmak için bu süreyi 90.000 km ye indirmişler. uzun yol yapan birisi için kitapta 120.000 yazıyorsa bu kmde değişmesi gerekir. Arızalanma olursa fabrikasyon hataya girer .Biraz zor olsa da ford bünyenizde hakkınızı ararsınız . Ama yıl dolarsa hukeken dayanacak bir yer kalmayacaktır.

eğer yaşanan tecrübeler nedeniyle kmyi düşürdüler ise ya kullanım hatası vardır ki bu genellenemez , ya da fabrikasyon yan sanayi üretim hatası vardır ki bu kmyi garanti edemiyor. Bu kısım da biz son kullnıcıları ilgilendirmez.

benim aracım 2005 model TCDİ senesi dolana kadar kullanırım ve bir arıza olursa da sonuna kadar hakkımı ararım. Kmsi nasıl olsa asla 120,000 olmayacaktır bu kadar süre içinde .
    quote:

quote:

@sipru

bu arabayı çok sevdim hakkaten çok sevdim oyüzden gidebildiği kadar gidecek inşallah satmayı düşünmüyorum şuan 87binde ama benim için 10-20binde
    ki bir arabadan farkı yok gayet bakımlı ve temizdir kendisi...

kitapcığında 120bin km de yada 5 yılda değişir yazıyor sonradan ford bence işgüzarlık yapıp bunu önce 60bin e düşürmüş sonra da 90 binde karar kılmışlar.
    servisin dediği o.

aslında yurtdışındaki servislerede bakmak lazım hatta varsa yurtdışı kitaplarını okumak lazım. 3 tane kayış 5 tane bilya 700TL edermi arkadaşlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.