bende ondan bahsediyordum yani yazdıgınız kadarıyla siz guzel paralara oyuncuları satıyorsunuz ama bunun bilmedigimiz baska bir taktigimi var yoksa sans isi mi cunku 201 teyim 1 2 iyi satıs dısında oyle ucuk rakamlar yapamadım
quote:
Orjinalden alıntı: Dave Mustaine
Burada o kadar tartıştığınız Marcelo'yu her oyunumda 8 milyon euroya alıyorum. Hiç oynatmadan 2.-3. sezonda 43.5 milyon euroya satıyorum. Oynatmaya gerek bile yok...
iyimiş
quote:
Orjinalden alıntı: Basarrrr
bende ondan bahsediyordum yani yazdıgınız kadarıyla siz guzel paralara oyuncuları satıyorsunuz ama bunun bilmedigimiz baska bir taktigimi var yoksa sans isi mi cunku 201 teyim 1 2 iyi satıs dısında oyle ucuk rakamlar yapamadım
o lige göre çok yüksek maaş almıyan bi oyuncuyu elinden çıkarıcaksan ilk önce bütün takımlara bedava olarak teklif yap.. snra o teklifi yavaş yavaş giderek yükselt fiyatından daha fazla paraya alıcı çıkar
quote:
Oyuncuları kiraya ver.Özellikleri artınca zaten kulüpler teklif yapıyor.Ekstra birşey yapmana gerek yok.Ama ucuzken oyuncularınızı satmayın cunku fiyatı dusukken inanılmaz teklif yagıyor.Kiraya vermeye bakın.Nordtveit,Sakho,Aquino,Lansbury,Wijnaldum inanılmaz fiyatlara gidebiliyor.Bir maç bile oynatmadığım Lansbury Wonderkid oldu 25 milyon euroya sattım ve yuzde 50 paya.Ama Arsenal in gençler için tesislerinden ve coachlarından da kaynaklanıyor olabilir diğer kulüplerde bu kadar gelişim gösteremeyebilir oyuncular.
Satma yönteminiz şu olmalı;
Önce satmak istediğiniz oyuncu için bir fiyat belirleyin. Açıkcası ben satmak istediğim oyuncuyu bilgisayarın ne kadara sattığına göre bir rakam belirliyorum. Örneğin Joaquin 50-60 milyon euroya gidebiliyor, Rooney 70-80 milyon euroya. Sonra oyuncuya fiyat biçmeden yalnızca transfer listesine koyup klübün ihtiyacı olmadığını (Not needed by club) işaretleyin. Futbolcunuzu takımlara önermeyi en son çare olarak, artık hemen elinizden çıkartmanız gerektiği zamanlarda kullanın.
Akabinde klüpler hemen teklif göndermese de ilgilenen takımlar olacaktır(Olmayabilir de ama biz var diye düşünelim). Bu transfer listesindeki oyuncunuzu oynatırsanız, iyi bir performans göstermesini sağlarsanız satışınız daha da kolaylaşacaktır. Bizim öncelikli amacımız ilk teklifte aklımızdaki fiyatı bulmak değil, gelen herhangi bir teklifte istediğimiz fiyatı sunmak. Ayrıca unutmayın ki Arsenal ve Liverpool aynı futbolcuyu almak için ilgileniyorsa istediğiniz fiyatı vererek o futbolcuyu kapmaya çalışacaklardır aralarındaki rekabet sebebiyle. Gelen teklifi değiştirip "Not Negotiable" seçeneğini seçip pazarlığa kapatıyoruz ve teklifimizi gönderiyoruz. Oyuncularımız iyiyse ve dandik teklif gönderen takımın bütçesi uygunsa hafiften uçabilirsiniz(Goran Pandev'i ikinci sezon Inter'e 48 milyon euroya sattım). Teklifi değiştiriyoruz ve geri gönderiyoruz. Gözde olan ve başka takımlara gidebilme ihtimali yüksek futbolcular yetenekleri ve özellikleri ikinci plânda tutularak abartı teklif alabiliyor. Oyuncular en iyi paraya 24-28 yaşları arasında gidiyor. Oynattığınız oyuncular oynatmadığınız yedeklerden bir nebze daha vasat da olsa onları satmanız daha kolay oluyor.
Eğer ki satış listesine koydunuz ve hiçbir takım ilgilenmiyor. Aslında satabileceğinizi düşündüğünüz bir futbolcu fakat bir şekilde bırakın teklifi, ilgilenen bile çıkmıyor. O halde yapacağınız şey bu futbolcuyu takımlara önermek. Bu seçeneği ben yukarıdaki paragrafta da belirttiğim gibi, son çare olarak kullanıyorum çünkü genelde gelen teklifler istediğim gibi olmuyor(Oyuncunuz ahım şahım değilse ama iyi bir oyuncuysa), teklifler taksitli geliyor ve/ya atıyorum 30 milyon istediğim oyuncuya gelen 25 milyonluk teklifi benim istediğim rakama yakın diye başkan kabul ediyor(Burada başkanın takıma karışma özelliğinin yüksek olması gerek, bu özellik oyunda gizli ve FM Genie Scout ile buna bakılabiliyor). Bu yolu ilgilenen ama transfer listesinde olan oyuncuya 2-3 haftadır teklif yapmayan takımlar için de kullanabilirsiniz, illâ futbolcuyla hiçbir takımın ilgilenmemesine gerek yok.
Bir de örneklerle anlatayım. Örneğin Goran Pandev'e ortalamanın üstü bir sezon yaşatıp aldığım fiyattan daha yüksek değere çıkmasını sağladım(19 milyon euroya aldım, bir sezon sonra sadece oynatarak değeri 28 milyon euro oldu). Ama ben ilk sezon, sağlam kadronun temellerini hafiften atıp ikinci sezon çok paraya satabileceğim futbolcuları aldığım için bu futbolcuyu yüksek kâr marjıyla satmak istiyorum. Önce transfer listesine koyuyorum ve "Not needed by club" seçeneğini işaretliyorum. Bu önemli, çünkü klübünüz büyükse ve aldığı maaş yüksekse futbolcunun teklif yapan takımları reddetmesi veya çok yüksek maaş istemesi çok büyük olasılık. Eğer takımda bu oyuncuya ihtiyaç yok derseniz oyuncunuzun beklentileri ve istekleri de düşüyor, siz alacağınız paraya baktığınız için sattığınız futbolcunun cebine girecek para sizin için önemli bir durum değil. Sonra; ilgilenen takımlar medya yoluyla ilgilendiklerini belirtiyorlarsa kesinlikle "Sadece doğru fiyata satarım." açıklamasını yapıyorsunuz. "Her teklife açığız hacı, bir kamyon fasülye karşılığında bile oyuncuyu satarız." açıklamasını yapmayın, sonra Cristiano Ronaldo'ya Götingen Belediyespor'dan bile kiralama teklifi geliyor. Bundan sonra size gelecek teklifleri beklemek kalıyor. İlgilenen klüpler teklif yaparsa ilk iki paragrafı, yapmazsa veya ilgilenen klüp hiç yoksa üçüncü paragrafı uyguluyorsunuz.
Bu oyunun oyuncu satma ve satın alma politikasını ezbere bildiğimden ekonomik olarak hiçbir oyunumda hiçbir takımla sıkıntı çekmiyorum. Basit anlamıyla ben bu anlattığım yöntemi kullanıyorum, eğer siz dediklerimi yapıp başarılı transferler yapamıyorsanız bir yerleri eksik/yanlış yapmışsınızdır. Yazımı; resimli olmayan, uzun yazıları okumaktan bunalanları düşünerek çok ince detaylara boğmadan yazmaya çalıştım. "Olmadı bu, taktik yanlış, dostum zenci demişsin ama bu kız Rizeli." diyen arkadaşlar buraya yazsın, yardım edelim.
Son bir ekleme, benim takımımda çok oyuncu döndüğünden ben 5-10 kuruş aşağıya olsun hemen olsun transfer politikasını benimsiyorum. Yoksa yukarıda örneğini verdiğim Goran Pandev'i bu performansla 3 sezon oynatırsam rahat 70-80 milyon euroya satabilirdim. Eğer para ihtiyacınız yoksa iyi oyuncuları sürekli oynatıp 3-4 sezon sonra astronomik rakamlara satabilirsiniz. Yıllar ilerledikçe Arsenal, Barcelona, Inter, Real Madrid, A.C. Milan gibi klüpler ekonomik olarak kopuyor. Arsenal'in 2. sezonda 230 milyon euro balance değeri oluyor zaten...
@ dave
hoca gayet açıklayıcı olmuş uzun bir aradan sonra tekrar fm ye döndüm bende bilgilerimi tazeledim yeni şeyler öğrendim eyvallah..
acıklaman icin tesekkurler oyunda deneyecegim
bu arada hakikaten uzak duramadın oyundan
Tatile çıka çıka 2018 e geldik 11 sezon boyunca tatile çıktım yani.Hedefim 2050 leri bulmak.Tatile cıkınca yardımcı antrenör gerçekten önemli mesela Guardiola eski antrenorden cok daha basarılı oldu.Eskisini kimse sevmiyordu takımda.11 sezonda yardımcılarımın karnesi:
10 Premier Lig Şampiyonluğu.5 FA Cup.5 Lig Kupası.4 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu.9 Community Shield.4 European Super Cup.3 Club World Championship.
Ayrıca 2018 de İngiltere nin basına gectim.Brezilya daha once 3 kez teklif etti ama daha once oynadıgım ıcın yenı bır takım olsun dıye bekledim.Çek Cumhuriyeti ni yonetmiştim daha önce.Şampiyonlar Liginde her sene en az yarı final oynadım gelirlere etkisi buyuk oluyor.
Kulübün balance i 2.03 MR Euro oldu.Ama 2020 den 2035 e kadar zarar edicem cunku stadyum odemem var ve 2020 de sponsor desteği bitiyor.Ama Balance ne kadar artarsa artsın hep 215 230 arası transfer butcesı alıyorum hiç harcamadıgım ıcın kulup vermiyor olabilir Cimriyim biraz.Silva bile 32 yasına geldi artık olsem de gam yemem.(Hala formda köpek gibi oynuyor ozellikler dusuyor ama banamısın demiyor )
Genie Scout'tan böyle bir adam buldum bitriciliği, dokunuşu 20 diğer özellikleri de fena değil hem de 19 yaşında yalnız potansiyeli 119. Kendi sahamdaki son 4-5 maçımda oynattım uzaktan bir tane güzel gol attı başka golü yok. Acaba boşuna mı çabalıyorum potansiyelinin 119 olması gelişmeyeceğine dandik bir adam olduğuna mi işaret ?
şahşen ben hiç anlamam bu oyunlardan menejerlik falan
İyi olması gereken özellikleri çok iyi. Oynatmaya devam et daha genç bir oyuncu oynatmaya devam et baktın istediğin verimi alamıyorsun satarsın en kötü ama daha genç biraz sabır göster
quote:
Orjinalden alıntı: Supporterz
Genie Scout'tan böyle bir adam buldum bitriciliği, dokunuşu 20 diğer özellikleri de fena değil hem de 19 yaşında yalnız potansiyeli 119. Kendi sahamdaki son 4-5 maçımda oynattım uzaktan bir tane güzel gol attı başka golü yok. Acaba boşuna mı çabalıyorum potansiyelinin 119 olması gelişmeyeceğine dandik bir adam olduğuna mi işaret ?
Potansiyeli 119 olan bir adamdan cok da bişey olmaz bence.
quote:
Orjinalden alıntı: LsR
2008-2009 forma paketi bulabilecegim bi yer varmı acaba
Bu adam çöp.Mental ve özellikle fiziksel özellikleri berbat.Sürat,güç,karar verme,topsuz alan olmadıgı surece bitiriciliğin top kontrolunun bir önemi yok.Potansiyeli de düşük diyosan sat gitsin,ya da son dakikalara yenik girdiğin maçlarda falan sokarsın,çünkü benim gordugume gore teknik özellikleri iyi olup mental ve fiziksel özellikleri kötü oyuncular son dakikalarda gol atıp mac kurtarabiliyor.
Bu adama potansiyel diyorsan genie ile daha çok haşır neşir olmalısın 17 yaşında kadroya aldığım forvet arkası +30 golle bitirmişti sezonu futbola başladığı yıl daha ilk senesiydi
Agüero 80 gollük rekorunu geliştirdi 56 maç 86 gol attı.Böyle bir golcü daha görmedim adamım benim
agüeroya verdigin komutları yazsana buraya bende bu kadar gol atmıyor 2li forvetin solunda oynatıyorum target strikerın yanında oynuyor yani genelde 20+ gol atıyor 1 sezondaki bu benim icin yeterli oluyor ama varsa baska bir yolu bilmek isteriz
yav bu resimler bende yok sizlerdeki tema filanda şukela varmı link filan çok sade çoğu futbolcunun resmi de yok..
quote:
agüeroya verdigin komutları yazsana buraya bende bu kadar gol atmıyor 2li forvetin solunda oynatıyorum target strikerın yanında oynuyor yani genelde 20+ gol atıyor 1 sezondaki bu benim icin yeterli oluyor ama varsa baska bir yolu bilmek isteriz
Tek forvet oynuyor bende ayrıca Target Striker illa kafasına atacaksın demek değil koşu yoluna attırma seçeneği var onu yaparsın 55 golün altına düşmedi bugüne kadar