Şimdi Ara

ford 1.0 lt ecoboost mu 1.6 tdci 115 mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
18.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.2 tsi motor müşterisi olarak bu tip gelişmeler memnun edici...burada 1.5 sene önce 1.2 tsi alacağımı söylediğim forumdaşlar nerdeyse bir gerizekalı dememişlerdi..şimdi ne güzel ki yorumlara bakıyorum herkes olumlu yaklaşıyor...motoru yabancı forumlardan okudugum kadarıyla cok övüyorlar..en kısa zamanda test etmeyi düşünüyorum
  • titanium 1lt eco ile mersin bayisinde test sürüşü yaptım.arabada ses yok mükemmel kardeş.fabrika degerleri tutarmı bilmiyorum.yalnız sorun şu titanium donanım neden yok.test aracı titanium du ama satışta titanium yok.adana bayisinde trenx inceledim.45000 fiyat verdiler.piyasadaki araçlara göre donanım olarak dolu fakat titanium gördükten sonra trenx alınmaz.bu aracı almayı düşünüyorum ama milletin alıp tüketim degerleri paylaşmasını bekliyorum.dizele gerek yok bence.binince anlarsın zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_mat

quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

Focus 3 1.6 TDCI HB sehir ici verisi 7.9 litre su an kardesimin arabasi. Tabi oyle 70 80 gitmiyor araba. Araba 2012 model 15.000 km'de.

yani benzinlide alsam dizel de alsam tokadı yiycem kaçarı yok yani

Bizim ailede düzgün araba süren kimse yok. Yani sakin kullanımda bu tüketim biraz daha düşecektir. Ama şehir içi 5 litre yaktığını iddia eden çevre yolu terk arkadaşların lafına da kanmamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: drmtufek

titanium 1lt eco ile mersin bayisinde test sürüşü yaptım.arabada ses yok mükemmel kardeş.fabrika degerleri tutarmı bilmiyorum.yalnız sorun şu titanium donanım neden yok.test aracı titanium du ama satışta titanium yok.adana bayisinde trenx inceledim.45000 fiyat verdiler.piyasadaki araçlara göre donanım olarak dolu fakat titanium gördükten sonra trenx alınmaz.bu aracı almayı düşünüyorum ama milletin alıp tüketim degerleri paylaşmasını bekliyorum.dizele gerek yok bence.binince anlarsın zaten.

http://www.youtube.com/watch?v=sjD8XG8wYWk&feature=relmfu

burdaki test sürüşüde titanium ve bu donanım satışta değil gerçekten garip ztn fordun böyle garip bi donanım anlayışı var ford demeyelimde otosan..

şimdi buna birde sunroff ekletmek istesen heralde 2013 e gün verirler:)

• quote:

Orijinalden alıntı: drmtufek

titanium 1lt eco ile mersin bayisinde test sürüşü yaptım.arabada ses yok mükemmel kardeş.fabrika degerleri tutarmı bilmiyorum.yalnız sorun şu titanium donanım neden yok.test aracı titanium du ama satışta titanium yok.adana bayisinde trenx inceledim.45000 fiyat verdiler.piyasadaki araçlara göre donanım olarak dolu fakat titanium gördükten sonra trenx alınmaz.bu aracı almayı düşünüyorum ama milletin alıp tüketim degerleri paylaşmasını bekliyorum.dizele gerek yok bence.binince anlarsın zaten.

dostum yakıt tüketimine bakabildin mi?test aracında..aynı durumdayız bende beklemedeyim ama niyeti bozup alabilirim heran
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bykush99

Ecoboost seçerdim bende. Yeni motor , yeni teknoloji demek. Ayrıca iyi bir motor olmasa ödül almazdı.

netten motoru inceledim
    inanır mısınız motorsiklet motoru kadar bişey..
    o koca aracı performanslı bişekilde nasıl taşıyor gerçekten hayret verici bir durum..
    dedikleri gibi yakıt 6.3 lt felan olursa bu araç piyasayı duman eder.
    ha yeri gelmişken
    mazda mühendislerinin kulaklarını çınlatırım.
    skyactive diye bambaşka boyut kazandırcaz dediler
    hiç göremiyoruz hala bu motoruda..
    sanırım Türkiyede cx-5 te var sadece
    oda övdükleri kadar olsa kulağımıza gelirdi heralde

Skyactiv i siz çok yanlış anlamışsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bykush99

Ecoboost seçerdim bende. Yeni motor , yeni teknoloji demek. Ayrıca iyi bir motor olmasa ödül almazdı.

netten motoru inceledim
    inanır mısınız motorsiklet motoru kadar bişey..
    o koca aracı performanslı bişekilde nasıl taşıyor gerçekten hayret verici bir durum..
    dedikleri gibi yakıt 6.3 lt felan olursa bu araç piyasayı duman eder.
    ha yeri gelmişken
    mazda mühendislerinin kulaklarını çınlatırım.
    skyactive diye bambaşka boyut kazandırcaz dediler
    hiç göremiyoruz hala bu motoruda..
    sanırım Türkiyede cx-5 te var sadece
    oda övdükleri kadar olsa kulağımıza gelirdi heralde

Skyactiv i siz çok yanlış anlamışsınız

öyledir
    de ne bilim mazdacılar baya bir övmüştü
    piyasayı alt üst edicek
    şu kadar düşük yakıtı olcak vs vs
    ses seda kesildi yine

• sıfır iyidir :)

Can hocam o aracı servise gösterin bence...

• Bence biraz ağırkanlı devirleniyor ama tdci yi tokatlar

• quote:

öyledir
    piyasayı alt üst edicek
    ses seda kesildi yine

Övenlerin en başında ben geliyor olabilirim. Fakat hiçbir zaman türkiye piyasası için övmedim, vergiler bu durumda oldukça da övmem zaten.
    Amerikadaki cx-5 satışlarına bir göz atın derim. Yıl sonuna kadar 200.000 cx-5 satışı hedefleyen mazda bunu 2 katına çıkardı. Amerika piyasasında ilgi büyük skyactiv e ve cx-5 e. Yeni mazda 6 ile birlikte i-eloop teknolojisi de gelecek, bu da yakıt tüketimini 1-2 litre indirerek daha da ilgi çekecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

Bence biraz ağırkanlı devirleniyor ama tdci yi tokatlar

adamlar yapmış beyler..
    ben bu araçta performans sorunu yaşayacağımı sanmıyorum
    1.3 astraya binip 15 saniyede 100 km yi bulanlar bence bu motoru gördükten sonra hele birde tüketimi az olursa opeli anmaya başlayacaklardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi car_mat -- 8 Ağustos 2012; 3:02:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

quote:

öyledir
    piyasayı alt üst edicek
    ses seda kesildi yine

Övenlerin en başında ben geliyor olabilirim. Fakat hiçbir zaman türkiye piyasası için övmedim, vergiler bu durumda oldukça da övmem zaten.
    Amerikadaki cx-5 satışlarına bir göz atın derim. Yıl sonuna kadar 200.000 cx-5 satışı hedefleyen mazda bunu 2 katına çıkardı. Amerika piyasasında ilgi büyük skyactiv e ve cx-5 e. Yeni mazda 6 ile birlikte i-eloop teknolojisi de gelecek, bu da yakıt tüketimini 1-2 litre indirerek daha da ilgi çekecektir

mazda önce Türkiyeye önem versin kardeş
    kaliteliyim demekle olmuyor
    mazda 3 güzel araç evet ama bir tane reklamını görsem tvde gazetede biryerde yok..
    satış temsilcileri araçlarından bir haber
    servisinde bir standart yok..
    yani araba dışında herşeyi kötü araba iyi ama
    mazdanın zamanı var daha..
    motorunuda incelemedim detaylı bakalım getirsinler

• Ecoboost motoru gerçekte n merak ediyorum A4 kağıdı büyüklüğünde bir motor ve 125 beygir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 motor C1 4.5 lt yakıyor. Bu araba niye bu kadar değerlendi?
  • Kendim için söylüyorum 1.0lt'lik motor ama yılda 20.000 km yapıyorsunuz bence motor hacminin küçüklüğüne aldanıp 1.6 dizelle birbirlerine yakın yakarlar gibi düşünmeyin sonuçta bu motor turbo benzinli bir motor bastığınızda haliyle yakıcak(bkz. 1.2Tsi jetta)... Tamam 2. elde riske girmek istemiyorsunuz ama bence dizele yönelin.
  • Ecoboost 1.0 mantıklı. Gerek vergi avantajı gerek sıfır oluşu gerek bakım maliyetleri. Yakıt konusu da sizin elinizde. Dizelde de basarsanız yakar benzinlidede.. Ancak her ikisinide istediğiniz kadar sıkıştırın 10 litreyi görmezsiniz.

Bence artı eksi şeklinde kendinize bir liste hazırlayın avantajlarını dezavantajlarını kağıt üstünde sıralayın ve karşınıza alıp değerlendirin. Daha kolay karar verirsiniz..
  • focus dizel için 7 litre, ecobost için de 8 litre hesaplayın bence. Ecobost bence Bunların yerine başka markalara bakın derim. İkisi de fiyatına göre pahalı araçlar.
  • 1.0 125 hp ecoboost alın.
  • bir benzinli motorla bir dizel motorlu aracı karşılaştırdığımda her türlü dizeli tercih ederim, param yetmiyorsa başka bir modelin dizelini ya da ikinci elini tercih etme taraftarıyım. bu arada uyarıda bulunmak istiyorum şu anda ikinci el'de bulacağınız yeni kasa dizel focusların yüzde 50-55i ya şirket aracı ya kiralık araç ya da kazalı. ikinci el almaya karar verirseniz çok iyi araştırın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RAN99 -- 8 Ağustos 2012; 9:21:40 >
  • 1.0L ecoboost motora birde LPG takılsa :) Hayali bile güzel.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.