Şimdi Ara

ford 1.0 lt ecoboost mu 1.6 tdci 115 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
18.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu iki araç hakkında fikirlere ihtiyacım var..aslında dizel ikinci el 1.6 tdci düşünüyodum ancak 1.0 lt ecoboostu inceledim eğer yakıt tüketimi söyledikleri gibiyse benim için daha avantajlı görünüyor.hesabım şöyle:
    ford focus 1.6 tdci 115hp ortalama yakıt tüketimi dizel :test verileri şehir içi 5.7civarı ben onu 6.5lt hesaplıyorum..
    ford focus 1.0 lt ecoboost 125 hp ortalama yakıt tüketimi:test verileri 6.3 şehir içi ben 7 lt hesaplıyorum..
    senede yapacağım km maximum 20 bindir benim..oda hayali ama en kötüsüne göre hesaplıyorum..
    euro dizel :3.90 litre
    kurşunsz 97 oktan:4.44

dizel focusta 1 yıllık yakıt maaliyetim:
    (3.90 X6.5)/100 *20.000 =5070+768(yıllık vergi)=5838 tl
    1.0 lt ecobosstta:
    (4.44x7)/100*20.000=6216+480(vegisi)=6696

bu hesaba göre yıllık zararım 858 tl..
    birde benzinlinin bakım maliyeti dizelden daha az..

en kötü şartlarda bile 858 tl senelik zararı ciddiye alarak
    ikinci el 1.6 tdci riskini almak sıfır 1.0 lt ecoboosta değer mi sizce?
    şahsi kanaatim tam emin olmamakla beraber değmez ...
    sizler ne düşünürsünüz ?

• Vergi avantajı var aslında mantıklı gibi ama 1.0 ecoboost tr ye geldi mi ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.0L başlangıç fiyatı 45.000TL civarında, ben olsam sıfır 1.0L alırdım, vergiden de 300TL avantajı olacak
  • 1.0 lt ecoboost 125 hp motor ödül üzerine ödül alan bir motor,fazlasıyla merak ediyorum...
  • Direk hesaplamanızdan gidiyorum yıllık fark 858tl 5 yıl kullansanız 4290 lira eder dizel benzinli araç farkı 11.000 TL ( Trend X 1.0 -- Style 1.6 TDCI 4K ) 6710 liralık bir fark cebinize kalıyor 1.0 tercih edilirse , fakat ikinci eli çok önemsiyorsanız dizel almak daha mantıklı..

Yılda 12.000 Km geçiliyorsa bence dizel almak daha mantıklı ama yukarıda belirttiğim gibi 6710 liralık fark ikinci el farkında bile kolay kolay amorti olmaz zor bir durum gerçekten..

Dizel diyeceğim ama oluşan fark az bir para değil..
  • 1.0 ların üzerinden biraz zaman gecmeden alınmamalı bence. Eger bir sorun olursa sizde patlayabilir ;) 1.0 alacaksanız biraz bekleyin derim. En azından piyasada yayılana kadar.

• satışa sunuldu arkadaşlar
    trendx donanımlısı 45 bin..trendde de baya donanım var
    benim korktuğum bir ara vwciler 1.2 tsi içinde en az yakan benzinli demişlerdi..oysa forumlarda görüyorum 8-9 a vuran çok var..
    1.0 ltnin benzin tüketimi benim için 7 yi geçmemeli
    biraz bekliycem millet bir kullansın bakalım nasılmış
  • 7'yi rahat geçer o tüketim hocam.

Ama Ecoboost alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

Direk hesaplamanızdan gidiyorum yıllık fark 858tl 5 yıl kullansanız 4290 lira eder dizel benzinli araç farkı 11.000 TL ( Trend X 1.0 -- Style 1.6 TDCI 4K ) 6710 liralık bir fark cebinize kalıyor 1.0 tercih edilirse , fakat ikinci eli çok önemsiyorsanız dizel almak daha mantıklı..

Yılda 12.000 Km geçiliyorsa bence dizel almak daha mantıklı ama yukarıda belirttiğim gibi 6710 liralık fark ikinci el farkında bile kolay kolay amorti olmaz zor bir durum gerçekten..

bütçem 45 bin civarı
    dizen focusun en boşu bile 49 dan başlıyor
    ancak sahibindencomda
    style donanımlı 20 bin km yapmış focuslar
    46 civarına satılıyor..
    acaba bu risk göze alınır mı sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pritt31

7'yi rahat geçer o tüketim hocam.

Ama Ecoboost alın.

1.0 lt 7 yi geçer mi gerçekten?
    o zaman yattı
  • Sakin bir kullanım ile fabrika verilerine yakın sonuçlar elde etmek zor olmayacaktır. Yerinizde olsam ecoboost tercih ederdim, hem de kamyon sesi duymamış olurdum bu sayede.
  • Ecoboost seçerdim bende. Yeni motor , yeni teknoloji demek. Ayrıca iyi bir motor olmasa ödül almazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_mat

quote:

Ama Ecoboost alın.

o zaman yattı

Hocam kullanacağınız mevkiyi ve trafiğin durumunu bilmiyorum.

50-60 km hızla akıp aksamayan şehir içi de var gerçi şehir içi sayılmaz ama. 100 metreye bir dur kalk yapılan, 20-30 km hızla akan şehir içi de var. Eğer sizinde mevkiniz böyle sıkışık trafikse 7 lt çok rahat yakar geçer.
  • quote:

quote:

quote:

Ama Ecoboost alın.

o zaman yattı

50-60 km hızla akıp aksamayan şehir içi de var gerçi şehir içi sayılmaz ama. 100 metreye bir dur kalk yapılan, 20-30 km hızla akan şehir içi de var. Eğer sizinde mevkiniz böyle sıkışık trafikse 7 lt çok rahat yakar geçer.

ben kırsalda yaşıyorum
    öyle şehir içi trafik felan yok
    ama rampalar meşhur..
    ya 1.0 lt motorda 7 yi aşacaksa ödülü nerde kaldı arkadaşlar bunun

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ama Ecoboost alın.

o zaman yattı

ben kırsalda yaşıyorum
    öyle şehir içi trafik felan yok
    ama rampalar meşhur..
    ya 1.0 lt motorda 7 yi aşacaksa ödülü nerde kaldı arkadaşlar bunun

Trafik yoksa yakmaz hocam, rampalarda ise gaza fazla yüklenmeyin.

Dediğiniz gibi trafik yoksa 7 lt veya civarı tutturursunuz.

1.0 motorda olsa sonuçta benzinli unutmamak lazım.

• Focus 3 1.6 TDCI HB sehir ici verisi 7.9 litre su an kardesimin arabasi. Tabi oyle 70 80 gitmiyor araba. Araba 2012 model 15.000 km'de.

• quote:

Orijinalden alıntı: bykush99

Ecoboost seçerdim bende. Yeni motor , yeni teknoloji demek. Ayrıca iyi bir motor olmasa ödül almazdı.

netten motoru inceledim
    inanır mısınız motorsiklet motoru kadar bişey..
    o koca aracı performanslı bişekilde nasıl taşıyor gerçekten hayret verici bir durum..
    dedikleri gibi yakıt 6.3 lt felan olursa bu araç piyasayı duman eder.
    ha yeri gelmişken
    mazda mühendislerinin kulaklarını çınlatırım.
    skyactive diye bambaşka boyut kazandırcaz dediler
    hiç göremiyoruz hala bu motoruda..
    sanırım Türkiyede cx-5 te var sadece
    oda övdükleri kadar olsa kulağımıza gelirdi heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

Focus 3 1.6 TDCI HB sehir ici verisi 7.9 litre su an kardesimin arabasi. Tabi oyle 70 80 gitmiyor araba. Araba 2012 model 15.000 km'de.

yani benzinlide alsam dizel de alsam tokadı yiycem kaçarı yok yani
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

Direk hesaplamanızdan gidiyorum yıllık fark 858tl 5 yıl kullansanız 4290 lira eder dizel benzinli araç farkı 11.000 TL ( Trend X 1.0 -- Style 1.6 TDCI 4K ) 6710 liralık bir fark cebinize kalıyor 1.0 tercih edilirse , fakat ikinci eli çok önemsiyorsanız dizel almak daha mantıklı..

bütçem 45 bin civarı
    dizen focusun en boşu bile 49 dan başlıyor
    ancak sahibindencomda
    style donanımlı 20 bin km yapmış focuslar
    46 civarına satılıyor..
    acaba bu risk göze alınır mı sizce?

Şimdi hocam bütçeniz 45.000 lira civarıysa ve sadece Focusa yöneldiyseniz 1.0 EcoBoost iyi bir tercih olabilir donanımıda bol fena değil yukardaki mesajımda belirttm araçlar 5 yıl kullanıldığı zaman 6000 lira civarında fark oluyor ve 1.0 eco öne çıkıyor bu durumda.. fakat yılda 20.000 km yapmak ve benzinli araca binmek sizi arada rahatsız edecekse 2. el dizele yönelmenizde fayda var

Mesela biz yılda 8000km civarı yapıyoruz değiştirsek tek seçeneğimz benzinli dizel aracı uzun yıllar kullansak bile fiyatı amorti edemiyoruz..

• bence test aracı bulup kesinlikle deneyin hatta satıcıyı ikna edip biraz uzun tutun testi..

test aracı varmı bilmiyorum ama bayileri arayıp tek bir bayidede test yapmayın..

zamanınız olsa bekleyip görmek en güzeli.

verileri 1.0 için çok iyi ama şahsi fikrim ben bukadar ekonomik bir motor olabilceğine hiç inanmıyorum.

sebebim direk türk mantığı araç performansı düşük olur artsın diye pedala çok basarsın çok yakar:D

not: sitesinden fiyat listesine baktımda 1.0 için titanium donanım yok sebebi nedir acaba bilen varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garcia1905 -- 8 Ağustos 2012; 2:01:07 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.