Şimdi Ara

Ford Bu kadar neden satıyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
2.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam benim vereceğim cevabi EustassKiD26 arkadaş vermiş zaten tekrar cevap vermeye gerek yok saniyorum..
    Geçmiş olsun diyelim artık.
    Bu arada yazılarınızı cok agresif yazmış olacaksiniz ki kelimeler noktalamalar birbirine girmis. Cok iyi anlayamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sebeblerimin en birincisini yazayim sadece = bu paraya alabilcegim en iyi bi kac arabadan biri oldugu icin dayanikli kemikli oldugundan benim tercih sebebim sahsen.

• sağlam arabadır
    7 sene boyunca o km aldıgım mondeo 2.0 tdci 217 bin km boyunca bakıımlarını aksatmadan tabiri caiz se eşek gibi kullandım gık demedi
    aynı şekilde emekli birinden servis bakımlı olarak vectrayı 145 binde aldım 1 ay sonra egr valfı ve turbo selenoid valfi arızalandı
    yani kısacası ford sorunsuzdur ama yakar birde hatırı sayılı yol tutar
    tek eksiği otm şanzıaman larak pek versiyonu yok focus vs modellerde
  • Esp yol tutuşu artırmaz.

• Araç su alabilir üretimde hata yapılmıştır.

Bu her markada olabilir.

Bu konuda bayi araca sahip çıkmalıydı. Fordun suçu yok.

Siz Ford genel merkeze ulaştınız mı?

Durumu anlattınız mı?

• byvatan B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yasamış olduğunuz problem icin gecmis olsun.

Zamanında Vectram vardı. Ayda bir düzenli olarak bir tarafı bozulurdu. Servisin daimi musteridiydim. Zaman geldi, bir durum nedeniyle servisi mahkemeye verdim. Ancak ne zaman mahkeme süreci onların haksız oldugunu ispat aşamasına geldi, nasıl olduysa (!) servisin kameralari benim problem yaşadığım gün arizaliymis!!!!

Simdi bu yaşadığım "kişisel problem" icin boyle bir konu acip tüm markayı kötülesem, ya da en azından derdimi açıp konu başlığını provakatif secsem doğru olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Doritoch

Arkadaşlar Ford un en büyük artısı yol tutuş idi. WRC den gelen deneyimi bir zamanlar binek otomobillerinde sunabildiler. Ama şu an çoğu markada bu sorun yok. Zaten ESP yi koyunca olay büyük oranda çözülüyo, hatta bazı markalar kendilerine o kadar güveniyo ki, arkalarda bağımsız süspansiyona bile gerek duymuyo:)
    Ancak benim için şanzıman ve B ve C segmentinde 1600 cc e kadar dizel-otomatik olayı önemli olduğu için maalesef perspektifime giremedi sevgili Ford. Ford ailesine çalışmalarında başarılar dilerim.

Size cok basit bir soru sorayım.

Performans amaçlı üretilen araclar veya spor araçlarda mevcut olan "spor,race" vs modların Esp'nin etkinliğini azalttığını veya tamamen kapattığını biliyormusunuz?

• Eskilerin bir lafı vardır dostum

"Alırdın ford, olursun lord"
  • zamlardan önce fiyat / performans aracı idi.
  • Arkadaşlar tabii ki ESP direk yol tutuşu arttırmaz, ama şu da var, espli bi araçda eğer ralli yapmıyacaksak belli bi güvenlik (yani sıkıntı durumunda aracın ç,izgisini koruyabilmesi) standardı da sağlanıyo. ESP li bir aracı alalım, boluya doğru yola çıkalım. ESP i kapatalım, sardıralım dip gaz ile virajlara(yapmayalım, örnek veriyorum, hayal edelim) sonra esp i açalım, gene dip gaz devam edelim. Biraz daha düz bir çizgi, stabilizasyon olmadı mı? Veya hiç denemediz mi? Bindiğiniz aracın esp si açıkken ve kapalıyken aradaki farkı? esp li focus ile espli jetta arasındaki dağlar kadar farkı da merak ettim doğrusu. Çok enteresan, her bölümün kendi (fanatik demek istemiyorum) hayranları oluyo. VW e laf söyletmeyenler, Hondaya laf söyletmeyenler, Toyotaya laf söyletmeyenler. Yapmayın Allahaşkına 3 aşağı 5 yukarı şu an aynı segmentteki araçlar benzer özellikler sunuyolar, yol tutuş dahil. Evet focus 1 de fark açıktı. Bariz üstünlüğü vardı. Ama şu an o kadar değil bence.
    Buyrun aradaki dağlar kadar (!) farkı izleyelim;

http://www.youtube.com/watch?v=USBYMioyGe8

http://www.youtube.com/watch?v=yNchN6nuyCI

Sevgili bravamen esp off ve on yazarken araçların yol tutuşları hakkında ne düşünüyosunuz? Acaba şu konuda mı anlaşamıyoruz? Mesela 60 km ile gidiyosunuz karşınıza köpek çıktı birden sola kırdınız ama yoldan çıkacak gibisiniz tekrar sağa kırıp yolunuza geri dönüyosunuz. Aracın bu reaksiyonunu da ben yol tutuş kabiliyeti olarak değerlendiriyorum ki esp ile bariz daha iyi (artık buna da itiraz etmeyin fordun kendi reklamı öyleydi) olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doritoch -- 8 Ocak 2014; 10:11:50 >

• çok genel olacak ama fransız ve japon araçlarına kıyasla her segmentte daha alınası mantıklı güvenli performanslı tutulan araçları var, dikkat ettiyseniz konfor ve ekonomi den bahsetmedim
  • Türkiye de kurulan en eski firmalardan, araçları sağlam, heybetli ve sürüşü kaliteli, toplu alımlarda uygun fırsatlar sunuyorlar, kampanyalarla normal kullanıcılar için de bol seçenek sunuyorlar, satılması gayet normal.
  • Başlığı "Ford araban ve servisle ile ilgili yaşadığın sorunlar" şeklinde açman gerekir ama sen gelmiş Ford alanları aşağılayıcı anlama gelen başlık açıyorsun. Böyle başlık açarsan da kimse sana yardımcı olmaya çalışmaz.

Sen Ford'la ilgili sorunlar yaşadın diye herkes Ford almaktan vazgeçecek değil.

Ben 223.000 km'de 2000 model Focus1 kullanıyorum. Araba hala taş gibi, bunca yıl ve km'ye rağmen sorun-arıza çıkarmıyor.

Bundan sonra araba alacak olursam, aradığım kriterler ve bütçeme uyarsa Ford'u hiç düşünmeden tercih ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo

Kendi aracım için konuşacak olursam(Focus II), sağlam, güvenli ve altyapısı çok sağlam bir araç ve beni yola çok iyi bağlıyor. Ha bir de Multilink olayı var

imla

Hocam aracınız dizel mi benzinli mi? Benzinli olanları tüpe uyumlu değil deniyordu biliyor musunuz acaba?
  • Arkasında Koç olduğu için.

Koç'un olupda hiç adi bir marka gördünüzmü ? Adamların tüm markaları kaliteli.
  • Bu sene uygun fiyat yapsalar iyi olur. Guncel 2014 fiyatlari hatali maalesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günümüzde en dandik dediğimiz rus çin arabaları bile cam dan su almıyordur, üretim hatası desek fabrika son kontroller denen bir kavram var, muhtemelen bir aşınma söz konusu buna bağlı gelişmiş olabilir.
  • Yaygın servis ağı,Konfor ve Sürüş dinamizmini çok iyi ayarlaması,Sağlam ve güvenli oluşu vs... uzar gider en önemli sebebi benim için o hisli direksiyonu yok mu beni benden alıyor

Mk3 Mondeo 2.0 tdci OV aracımı 285.000 km'de sattım bu zamana kadar periyodik bakımları hariç hiçbir sorun çıkarmadı. Bundan sonra mk2 focus tdci ile yola devam edicem açıkcası Ford kendini bozmadığı sürece Ford'u daima tercih edicem.
  • sağlam,kaliteli & marka algısı yüzünden
    özellikle ford focus'a bayılıyorum,süper araba
  • Özellikle 2013 fiesta'lar çok hoş görüntü olarak
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.