Şimdi Ara

Ford C-Max 1.6 TDCİ Yakıt Enjektörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün Kırklareli'den Keşan'a giderken Havsa-Uzunköprü 1. kilometresinde arabam silkelemeye başladı. Ekranda motor arızası yazdı. Hemen sağa çektim. Kapadım açtım fakat gürültülü çalıştı. Şansıma arıza için durduğum yerin az ilerisinde Petrol Ofisi vardı. Oraya gittim 10/12km hızla. Euro Ford servisini aradım. Sağolsunlar hemen ilgilendiler Edirne/Tuzcular Ford bayiisi ile iletişime geçip yanıma 15 dakikada yetkili aracı yolladılar. Aracı bilgisayara bağladı. DPF ve Enjektör hatası verdi. Kaput içinden birkaç şey çıkardı tekrar taktı, motoru test etti sorunun orada çözülemeyeceğini belirtti. Kaskom olup olmadığını sordu ve aracı Edirne Tuzcular'a çektirmem gerektiğini söyledi. Axa sigortayı aradım yarım saatte ADAC firmasının çekicisi geldi Edirne'ye çektik arabayı. Pazar olması ve saatin 17:00a yaklaşması sebebiyle herhangi işlem yapılmadı yarın bakılacakmış. Eğer yakıt enjektörü varsa yarın öğleden sonra, yoksa siparişi verilip çarşamba günü yıkanıp koruması yapılıp teslim edilecekmiş. Anahtarı bırakıp E5'ten otobüse binip eve geldim. Tarafıma araç verilemedi haliyle. Tamir süresi çarşambaya kadar uzarsa araç isteme hakkım var mı? Daha önce yakıt enjektörü ile ilgili sorun yaşayan oldu mu? Yardım ederseniz sevinirim.

• Bende 2005 Ford C-Max 1.6 TDCİ kullanıyorum. Aracınız kaç ve model ve km durumu nedir? DPF arızası verdiğine göre Euro V motorlu olmalı aracınız. Ben hiç enjektör sorunu yaşamadım.
  • VoLKaN067 kullanıcısına yanıt
    2011 model 128.000 kilometrede. Az önce aradılar 5 tane yakıt enjektörü varmış 1 tanesi arıza veriyormuş ellerinde bu parça yokmuş çarşambaya kadar gelirmiş. Ford kart ile birlikte 1230 TL fiyat çıkardılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aynı arızayı birden fazla kez bizde 2011 C Max'te yaşadık. Araç daha 17 Bin Km'de olmasına rağmen hemde...

Yetkili servis dışıda tanıdığım bir usta vesilesi ile enjektörlerin bakımı sonucu şimdilik bir sıkıntı yok. Ama tekrar yapar mı bilmiyorum...

Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

2011 model 128.000 kilometrede. Az önce aradılar 5 tane yakıt enjektörü varmış 1 tanesi arıza veriyormuş ellerinde bu parça yokmuş çarşambaya kadar gelirmiş. Ford kart ile birlikte 1230 TL fiyat çıkardılar.

Aracınız 2011 yeni kasa mı? 2011 Yılında hem C-Max' ın eski kasının makyajlı hali hemde güncel C-Max üretildi. Yalnız model yılından bağımsız olarak tüm 1.6 TDCİ ünitelerde 5 değil 4 Enjektör bulunuyor bildiğim kadarıyla. Tek enjektör fiyatı da servis dışında 750 - 800 TL civarında. İsterseniz değiştirebilirsiniz, isterseniz de servis dışında enjektörü temizleterek şansınızı deneyebilirsiniz.
    Bu Cmax larda sorunsuz biyer yok herhalde
  • bi enjektor-pompacida 100-200liraya hallederseniz,tamir kiti vs gerekirse 200-300liraya sifir gibi olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sfzb67 kullanıcısına yanıt
    Sorunsuz araç olur mu hiç, benim artik hobim oldu aracin eksiği gediği ile ilgilenmek

2011 yeni kasa aracım. Servis 5 enjektör dedi ama bilemiyorum haliyle. Çarşamba günü teslim alacağım 1230 lira ücret ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: VoLKaN067

Sorunsuz araç olur mu hiç, benim artik hobim oldu aracin eksiği gediği ile ilgilenmek

Allahtan eksiği gediği çok oluyor oyalanıyorsun abi
  • sfzb67 kullanıcısına yanıt
    Aynen, boş bırakmıyor genelde. Bos bıraktığında da bendegiştirecek, düzeltilecektemizlenecek, elden geçecek yer ariyorum.

• Çokmu sorunlu Cmaxler. İlerde almayı düşünüyordum

• xiamen kullanıcısına yanıt
    Yok hyr yanlıs anladınız biz biraz espirisine yazdık. Her araç yaşına ve km durumuna gore ne kadar sorun cikarma potansiyeline sahipse C-Max'da o kadar sahip. Ben 5 yıl once benim araci bakimsiz bir sekilde satin aldığim icin ugrastirdi

• quote:

Orijinalden alıntı: VoLKaN067

Aynen, boş bırakmıyor genelde. Bos bıraktığında da bendegiştirecek, düzeltilecektemizlenecek, elden geçecek yer ariyorum.

Valla benim hiç elim değmiyor eve geldiğimde hava kararmış oluyor haftasonuda dinleniyorum
    4 ay sonra iç dış yıkandı geçen hafta
  • 4 silindirli araçta 5 adet enjektör nasıl oluyor, bilmediğim ya da kaçırdığım birşey mi var?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • xiamen kullanıcısına yanıt
    2006 modeli vardı bir tanıdığımda 267 bin km. bindi aracına 0 km almıştı sadece 1 enjektörü değiştirmişti 200 binlerde onun haricinde motor ve turbo ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadı. Ama sürekli yetkili serviste bakım yaptırıyordu. Şu an Octavia 1.2 tsi aldı, çok pişman oldu C-max almadığına. Bende 1 hafta kadar kullanmıştım aracımı satınca, çok keyifli bir araçtı. Özellikle Ghia modelleri çok dolu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Durace

2006 modeli vardı bir tanıdığımda 267 bin km. bindi aracına 0 km almıştı sadece 1 enjektörü değiştirmişti 200 binlerde onun haricinde motor ve turbo ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadı. Ama sürekli yetkili serviste bakım yaptırıyordu. Şu an Octavia 1.2 tsi aldı, çok pişman oldu C-max almadığına. Bende 1 hafta kadar kullanmıştım aracımı satınca, çok keyifli bir araçtı. Özellikle Ghia modelleri çok dolu.

5 yıldır kullanıyorum ve size katılıyorum. Donanımı, genişliği, çok yönlülüğü, motor performansi, yakit tüketimi ve Sony ses sistemi ile birlikte çok keyifli bir araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 15 Şubat 2016; 23:15:28 >
  • Konuya cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Servis ile görüşmemde ya 4 ya 5 enjektör dedi kimsenin hakkına girmek istemem. Ama ister 5 tane isterse 55 olsun 1 tanesi bozulunca çalışmıyor görüldüğü gibi. Bu olayda böylece çözümlendi.

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Losgalacticos -- 16 Şubat 2016; 0:09:20 >
  • Losgalacticos kullanıcısına yanıt
    Sağlık olsun, bununla geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.