Şimdi Ara

...:: Ford Connect Muhabbet Odası ::... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.216
Cevap
15
Favori
1.479.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Lukunku

...::  Ford Connect Muhabbet Odası  ::...

Burası sanki Balçova Baraj yolu
  • o ses var bende ama aynı sesmi?
    Sanki sağ köşeden konsoldan gelio içerden değil yani.Bişey sürtüyo gibi çıtırr çıtrrr esnedikçe dediğiniz problem olsa gerek.

Birde mehmet abi sen bu konuda tecrübelisin
    Servise bakım için gittiğimde ne demeliyim.Neleri saf dışı bırakarak fiyatı düşürmeliyim.Cam suyunu bilorum başka ıvır zıvır gereksiz ne war? daha var bakıma ama şimdiden kafamda olsun.
  • Siteye baktınız mı ford'un hiç güncel değil ya.Hala eski connect ve daha TDci 75 hp hala eski parçaları yazmışlar.Siemens olarak değiştiği yazmıo.
    Ayrıca fusionda 90 hp 1,6 tdci mevcut iken orada yok.Ne kadar geriden geliolar yaa.Renaultun sitesinde ben daha araba çıkmadan bilgilerini fotolarını görüorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: shelby_88

o ses var bende ama aynı sesmi?
    Sanki sağ köşeden konsoldan gelio içerden değil yani.Bişey sürtüyo gibi çıtırr çıtrrr esnedikçe dediğiniz problem olsa gerek.

Servise bakım için gittiğimde ne demeliyim.Neleri saf dışı bırakarak fiyatı düşürmeliyim.Cam suyunu bilorum başka ıvır zıvır gereksiz ne war? daha var bakıma ama şimdiden kafamda olsun.

Konsol içerde değil mi zaten ? Sesin kaynağı olarak orayı düşündüğümüz için dışarda herhangi bi yerden olabileceği ihtimali olmuyo aklımızda cam veya içerden plastik sesi olarak düşünüyoz ama tam da tarif ettiğiniz gibi bi ses
  • quote:

Bu reklam; İzmir-Çetaş'a ait. Tarihi biraz eski ama.

Şimdi de yeni bir reklam yayınlamışlar, onun fotoğrafını alamadım; bakıma gelen otomobillere park sensörü hediye ediyorlarmış. Buyrun bakalım...

Lukunku ;Bana şahsi gıcıklığın yok değilmi? Servise 1 gün kala " bakıma gelen otomobillere park sensörü hediye ediyorlarmış"diye böyle şeyler söylenirmi.
    Şu reklamı bir bulabilirsen ne hayıra girecen biliyonmu.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: dragotreis

yalnız bakım konusunda şunu unutmayın, akmenx in aldığı fiyata yakıt filtresini de dahil etmişler. bizim bakımlarda yoktu filtre .. o da = 100 tl

ben hatırlatayım mı aldığım fiyatı?

yakıt filtresi dahil

15 000 için mi? 165 değil miydi senin.. + 100 : 265 eder..
  • quote:

Orjinalden alıntı: WINNER

Konsol içerde değil mi zaten ? Sesin kaynağı olarak orayı düşündüğümüz için dışarda herhangi bi yerden olabileceği ihtimali olmuyo aklımızda cam veya içerden plastik sesi olarak düşünüyoz ama tam da tarif ettiğiniz gibi bi ses

Yani yanıltıcı bi ses, aslında çokta değil fakat sessiz iken insanın kafasını bozacak gibi yani ben takıyorum.İlk işim serviste bunu söylemek olucak
  • quote:

quote:

quote:

yalnız bakım konusunda şunu unutmayın, akmenx in aldığı fiyata yakıt filtresini de dahil etmişler. bizim bakımlarda yoktu filtre .. o da = 100 tl

yakıt filtresi dahil

Benimkisi 145 idi

• mazot filtresiz 145 ama değil mi?
  • quote:

Evet aracı servisten aldım.

Sağ köşeden ses şikayeti olanlar hurafelere inanmayın camda,göğüslükten,direkten vs.. vs die.Sağ çamurluk sökülüyor aracın beyni çıkıyor ortaya tabi bu beyni sabitlemek içinde şasiye bağlı bi aparat var fabrika bu aparatı şasiye iki civata ile sabitlemek yerine tek civatayla sabitlemişse aracınız esnediğinde bu aparattan iğrenç bi ses geliyor bizde bunu içerden sanıyoruz.

Eğerki başınıza böyle bi olay gelirse direk gidip sağ çamurluğunuzu söktürün.İzmir Çetaş'daki arkadaşlar bu konuda tecrübeli daha önce aynı sesi bulmak için bi hayli uğraşmışlar ama artık nokta atışı yapıyorlar.Fabrikada nerden malzeme çalsam die düşünürken burayı keşfetmiş.

Çetaş'a ve Veli Bey'e tekrar tşk..ler ilgi alaka ve tecrübelerinden dolayı araçta ki tüm ses problemlerim bitti şükür üstüne birde aracı yıkatıp almam için beni aradılar servisin içinde çayımızıda içtikten sonra tekrar düştük yollara..

Ama servis ne kadar iyiyse satış ve ikinci el o kadar kötü tam 45 dk. yeni Connect'i inceledim biride gelip yardımcı olabilirmiyiz demedi

Geçmiş olsun, aracınızı almışsınız.

Öncelikle; sağ taraftan gelen "çıt" ya da "çıtırdama" sesi ile ilgili forum ahalisi olarak aynı sesten mi şikayetçiyiz, teşhisi doğru koyalım. Benim araçta duyduğum ses, aracı ilk aldığım zamanlarda yoktu, ön cam değiştikten sonra bu ses gelmeye başladı; her zaman gelmiyor, sadece bir kaldırımdan yan olarak inerken veya çıkarken, ya da bir kasise aracı sağlı sollu sallayarak girerken kasılmaya benzer tarzda geliyor. Her zaman olmadığı için, aslında çok ta takmıyorum. Ancak Recep bey, siz çözüm için "çamurluğun söküldüğü" nü falan söyleyince işten biraz soğudum, zira bu işlem için fabrikadan orijinal olarak sıkılmış vidalara anahtar değiyor, vidalar sökülüyor ve satacağınız adamlara fotoğrafla izah etseniz bile, "değişmiş" imajı verecek bir işlem gerçekleşiyor. Hafif ticari bir araç için gayet normal olsa da; acaba herkes böyle bir değişime "evet" der mi? Tartışılır...

Veli bey'in ismini forum ahalisinde, ilk telaffuz eden herhalde benim. 30.000 bakım ayrıntılarını fotoğrafla yayınladığım zaman, kendisinden izin de alarak onun fotoğrafını da koymuştum, daha sonra da tabi blog sayfama da koydum. Google'da "veli ayyıldız çetaş" diye arattığınızda ilk çıkan maddelerde fotoğraflarını görebilirsiniz. Fakat tam bir Anadolu çocuğu, mert ve delikanlı birisi. Söylediği ve söz verdiği bir olayın, sonuna arkasında duruyor, yapamayacağı bir şeyi de ta baştan mertçe söylüyor. Dolayısıyla ben de sizin gibi, dosta - düşmana herkese kesinlikle tavsiye ederim. En azından diğer yetkili servisler gibi, işi şirazesinden çıkarma durumuna kadar Çetaş'a devam edebiliriz. Halkla ilişkiler sorumlusu bayan'a da zaten, zamanında söylemiştim, "eğer siz de sonunda Otokoç gibi olacaksanız, şimdiden bizleri yormayın, biz de gardımızı ona göre alalım, yok şimdiki gibi devam edecekseniz, ilk tercihimiz siz olacaksınız" diye çayını içerken sohbetimiz esnasında serdetmiştim.

Satış bölümü ile ilgili olarak da, anlattığınız durumun sadece Çetaş'a has değil, hemen hemen bütün Ford yetkili bayilerinde geçerli olduğunu söyleyebilirim. Geçen sene de, benzer bir durumu Duğles'te ben yaşamış ve burada anlatmıştım. Malesef, eğitim şart; eğitimden önce eğitilecek insan lazım. Her insan, eğitilemiyor işte. Altınyıldız'dan takım elbise, Abbate'den gömlek, Versace'den kravat takmakla satış elemanı olunamıyor, olsaydı köylü sarı çizmeli Mehmet ağa da giyer rugan ayakkabılarını, ayakkabısının ön yüzünü arka paçasına sürerek parlattıktan sonra araba satmaya başlardı. Aynı şekilde, bayanlardaki 20 metre öteden itici kuıvvetini hissettiren parfümle de olmadığı gibi. Ama olunca da işte bu kadar oluyor, ondan dolayı da başta Doğuş Otomotiv ve Otokoç bayileri olmak üzere hemen hemen bütün otomobil bayilerinin satış elemanlarından memnuniyetsizlik ve ilgisizlik şikayetleri geliyor.

• quote:

quote:

Burası sanki Balçova Baraj yolu

Malesef orası değil...

Memleketim olan Salihli tarafında bir dağ köyü yolu...

Fakat canım memleketimin her santimetrekaresi ayrı bir güzel, her mevsimde de daha bir farklı güzel...

• quote:

Orjinalden alıntı: shelby_88

o ses var bende ama aynı sesmi?

Çıtırdama sesini yukarda yazmıştım; benim aracımda bir cismin sürtmesi şeklinde değil de, biraz kasılma şeklinde geliyor.

Bakım için de, kilometren kaça geldi bilmiyorum. Bakım zamanı gelmeden bir kaç servisi aramak ve telefonda karşılıklı olarak en az teklifi aldıktan sonra sana en yakın ve en uygun fiyat veren yere giderek bir üst fiyat veren servisin fiyatını da oradaki servis danışmanına açık açık söylemek, yani birbirine kırdırmak gerekiyor; bu en çok işe yarayan kısmı. Diğer yandan "sarf malzemelerini istemiyorum" demen yeterli, cam suyu, sprey gibi şeyler buna giriyor zaten. Bundan sonraki kısım, senin pazarlık kabiliyetine bağlı, kendi onurunu da yere indirmeden, çok da üstelemeden tatlı dille, esnaf pazarlığıyla işi indirebildiğin en az fiyatla halletmen iyi olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: akmenx

quote:

Bu reklam; İzmir-Çetaş'a ait. Tarihi biraz eski ama.

Şimdi de yeni bir reklam yayınlamışlar, onun fotoğrafını alamadım; bakıma gelen otomobillere park sensörü hediye ediyorlarmış. Buyrun bakalım...

Lukunku ;Bana şahsi gıcıklığın yok değilmi? Servise 1 gün kala " bakıma gelen otomobillere park sensörü hediye ediyorlarmış"diye böyle şeyler söylenirmi.
    Şu reklamı bir bulabilirsen ne hayıra girecen biliyonmu.

Reklamı dün Hürriyet'in bölge ekinde görmüştüm, bir müşteri ziyareti esnasında gördüğüm için; iş forumun önüne geçti biraz, dolayısıyla fotoğraf alamadım. Bugünkü gazetelerde de göremedim. Ancak, yukarda da yazdığım gibi "OTOMOBİL" diyor, "HAFİF TİCARİ" demiyor. Fakat senin Connectus'u da istersen otomobil sınıfına dahil edebilirsin.

Fotoğraf yerine başka bir akıl versem, çok bilmişlik yapmam herhalde. Bakıma gitmeden önce, İzmir-Çetaş'ı telefonla arayarak servis danışmanı Veli bey'den benim verdiğim bilginin teyidini alabilirsin, daha sonra servise gittiğin zaman da sizin servis danışmanının yanında tekrar arayarak alacağın bilgiyi onlara blöf olarak kullanabilirsin. Başka da bir şey gelmedi aklıma. Çetaş'ın telefonları; ford.com.tr ve cetas.com.tr'de var.

• quote:

quote:

quote:

yakıt filtresi dahil

Benim 15.000 bakım fiyatı aslında 150 TL idi ve aynen de öyle oldu. Ekstradan polen filtresi dahil olunca, fatura 165 TL olarak çıktı. Polen filtresi değişimi, bakım süreci için şart olan bir uygulama olmadığı, keyfe keder olduğu için, asıl fiyat 150 TL'dir. Ama bak Tuncay bey, benden de ucuza yaptırmış.

30.000 bakım ise; 265 değil, 200 TL tuttu.

@akmenx; pardon. Söylemek istemedim, ama @dragotreis söylemem için tahrik etti.

• Taze taze, bugünün çekimi...

• Vatandaş, fiber glass Connect tamponlarını satıyormuş. Buraya kadar normal.

Anormal olan, fotoğraf çekilen yer; evde, masanın üstünde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lukunku -- 17 Nisan 2009; 22:13:46 >

• Ciciii

• Daha önce burada da verilen "Family One Concept" modelinin, New York 2009 Auto Show'daki ziyaretçileri.

• Galata kulesinin gölgesinde...

• Kapılardan oksijen giriyor içeriye...

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.