Şimdi Ara

...:: Ford Connect Muhabbet Odası ::... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17.216
Cevap
15
Favori
1.479.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Redmilk

Günaydılar.
    Üstadım mail'inizi aldım bilgilendirme için çok teşekkürler yazdıklarınıza tamamen katılıyorum.
    Connect'in cd çaları cam açıkken veya arbanın içindeki gürültü oranı arttığında kendiliğinden ses'i yükseltiyor servis ise TP kanalı açıkken sesin duyulabilmesi için cd çaların otomatik ayarladığını söylüyor.
    Kısacası özellikmi?arızamı?bilgilerinizi paylaşırsanız mutlu olurum.
    Saygılarımla.

Araçtaki müzik sistemine sadece bir iki kez ilgi duydum, o da hoparlörleri yetersiz gördüğümden dolayı. Sonra baktım, onu değiştirince başka bir şey daha koymak gerekiyor, onu da koyunca yine başka bir şey, bu işin sonu yok diyerek daha baştan hevesimi kursağımda bıraktım.

Ancak söylediğiniz şey, ne olduğunu bilmekle beraber, hiç dikkatimi çekmedi. Bugün inşaallah ben de deneyip burada sizlerle paylaşacağım. Ama varsa eğer, çok çok güzel bir özellik. Arıza kesinlikle denemez, tıpkı sürüş sırasında olabilecek muhtemel bir telefon konuşması esnasında sesi otomatik olarak kısan müzik sistemlerinde olduğu gibi, bunda da gürültü oranına göre sesi yükseltmesi, müzik sisteminin daha farklı özellikleri de barındırdığı manasına geliyor.

Uyarınız için teşekkür ederim.

---------------

Maildeki görüştüğümüz konularla ilgili olarak da; beni anlayabildiğinize sevindim.

• quote:

Orjinalden alıntı: hitaf73

Sen al ben Ankaradayım buralara gelebilirsen ben sana xenon montajında yardımcı olabilirim. Gelemesen de neyi nasıl yapacağını netten anlatabilirim. Gözün korkmasın elin biraz işe yatkınsa rahatlıkla yapabilirsin.

Biraz zor ama az da olsa ihtimal var yaza.Yapamayacağım değil, daha önce de yepyeni arabanın değiştirdim biraz korksamda.Seviyorum arabayla uğraşmayı sadece zenondaki o parça dikkatimi çekiyo.
    Neyse ben cam filmi ve ses sistemini hallettikten sonra onuda alıcam inşalah.Şimdi araç yeni zamanda geçsin yeniliği gitsin üstünden
  • GLX aynasından GLX

...::  Ford Connect Muhabbet Odası  ::...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lukunku

quote:

Orjinalden alıntı: Redmilk

Günaydılar.
    Üstadım mail'inizi aldım bilgilendirme için çok teşekkürler yazdıklarınıza tamamen katılıyorum.
    Connect'in cd çaları cam açıkken veya arbanın içindeki gürültü oranı arttığında kendiliğinden ses'i yükseltiyor servis ise TP kanalı açıkken sesin duyulabilmesi için cd çaların otomatik ayarladığını söylüyor.
    Kısacası özellikmi?arızamı?bilgilerinizi paylaşırsanız mutlu olurum.
    Saygılarımla.

Araçtaki müzik sistemine sadece bir iki kez ilgi duydum, o da hoparlörleri yetersiz gördüğümden dolayı. Sonra baktım, onu değiştirince başka bir şey daha koymak gerekiyor, onu da koyunca yine başka bir şey, bu işin sonu yok diyerek daha baştan hevesimi kursağımda bıraktım.

Ancak söylediğiniz şey, ne olduğunu bilmekle beraber, hiç dikkatimi çekmedi. Bugün inşaallah ben de deneyip burada sizlerle paylaşacağım. Ama varsa eğer, çok çok güzel bir özellik. Arıza kesinlikle denemez, tıpkı sürüş sırasında olabilecek muhtemel bir telefon konuşması esnasında sesi otomatik olarak kısan müzik sistemlerinde olduğu gibi, bunda da gürültü oranına göre sesi yükseltmesi, müzik sisteminin daha farklı özellikleri de barındırdığı manasına geliyor.

Uyarınız için teşekkür ederim.

Bugün, bahsettiğiniz durumu bir kaç kez denedim, ancak ya ben beceremedim, ya da bizim müzik sisteminde olmuyor. Halbuki sizinki de 6006 CDC bildiğim kadarıyla.

Hem radyoda denedim, hem de CD çalarda. TP'nin açık olduğu da ekrandan görünüyordu, içerde gürültü yaptım, trafikte seyir halinde iken camları açtım ama malesef herhangi bir ses yükselmesi oldu. Dediğim gibi ben becerememiş de olabilirim.

Acaba menü'den ayar yapılması gereken bir yer var mı? Ya da servise gidip de destek mi alsam?

• "Otomobil Genel" bölümünde makyajlı yeni Doblo'nun, forumdaki arkadaşlar tarafından çekilmiş fotoğraflarını yayınlamışlar.

Dikkat ettiğim; Connect'in sınıfındaki hemen hemen bütün araçlarda arka amortisörlerde makas sisteminden vazgeçilmesi. Caddy de muhtemelen yeni çıkaracak olduğu kasada benzer şekilde makasdan vazgeçecek.

Dün görüştüğüm satış görevlisine, Connect'te hala neden makas sisteminin kullanıldığını Partner'lerin de artık bağımsız süspansiyon sistemine geçtiğini, Doblo'nun da vazgeçtiğini sordum. Satış görevlisi de "ama onların istiap haddi Connect'in ki kadar yüksek değil" demeye getirdi.

Günümüz teknolojisinde, artık makas kadar yüksek istiap hadlerine cevap veren amortisörler yapılabiliyor. Tırların dorselerinde bile havalı amortisörler kullanılabiliyorken, Ford'un hala bu konuda geriden gelmesi, teknolojisinin yetersiz olmasından mı? Bence hayır, çok sağlamcı olmalarından dolayı gibime geliyor. Yani benzer bir sistemi kullanmaları durumunda olur ki, çok yüksek bir yük taşıma esnasında amortisörlerde patlama olur da onca yıllık ismine halel gelmesin diye olabilir mi acaba?

Ayrıca şöyle bir çözüm de olabilir; panelvanlarda makaslı amortisör sistemi, GLX'lerde havalı ya da gazlı amortisörler. @utku41 böyle bir sistemin uygulanacağı söyleniyordu, ama incelediğim kadarıyla Amerika'ya gönderilen araçlarda bile halen makaslı sistem uygulanıyor.

Enteresan...

• Bu araçlar ticari amaçla kullanıldığı kadar, ferah geniş olamsından dolayı bizim gibi aile aracı olarakta yaygın kullanımda.En azından koltuklu kombi,delux,glx modellerinde amartisör kullanılabilir.Sonuçta teknolojik yapılan kahverengi döşeme kullanılan glx i alıp, ticari amaçlı veya ağır yük taşıyacak olduğunu sanmıyorum.
    İmali farklı sonuçta ama yine bilemem tabiki.

Veya caddy de olduğu gibi tek motor az seçenek olabilir.Sanırım hepsinde standart donanım oldukça fazla tabi alt seviyeye hitap etmiyor o ayrı.

Cadyy nin hemen hemen yarı parasını veren bi şekilde connecte biner ama 40 liraverdikten sonra bi MPV tercih ermek daha avantajlı olur gibi geliyo.
  • 16 Nisan 2009 Tarihli Hürriyet Gazetesi'nden...

Referans Gazetesi ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen “Hızlı Balık Ödülleri”, sahiplerini buldu.

"... taşıt araçları ve yan sanayi kategorisinde Ford Otomotiv ..."

ödüle değer bulundu.

" ...
    YENİ pazarlarla büyümeye devam eden Ford Otosan, dünyada girilmedik pazar bırakmadı. Mevcut ürünlerine sıfırdan kamyon üretimini de ekleyen Ford Otosan, 4 yılda 20 ülkeye ihracat yapar hale geldi. 4 yıldır ihracat şampiyonluğunu kimseye kaptırmayan şirketin Gölcük tesisleri 6 yıldır üst üste dünyadaki en iyi Ford fabrikası seçiliyor. Gölcüklü Ford Transit Connect, mayıs ayının ikinci haftası ABD yolculuğuna başlıyor.

...
    "

Linki burada

• resim koydum ama kusura bakmazsınız artık....

Birde fotograftaki jant 18'' ford taurus jantı.GLX teki jantla benzerliği dikkatimi çekti

Yeni doblo spyfotoarı inceledim kalite atlamış diyebiliriz.Özellikle içinde.Sıcak bi his yaratıyo sonunda.Göz yormayan tasarım fakat! ön farlar puntoda başlayan tasarımı kullanmış ve beğenemdim açıkçası.Daha çekici olabiliridi.Daha çok kore tarzı olmuş ki artık kore araçları bile estetik oldu yeterince.
    Yakında görücez bakalım, iç mekanın kalitesini merak ediyorum.

• @shelby_88;

Otomobil firmaları, sürekli yenilenen veya yeni çıkan modeller ve diğer otomobil firmalarıyla rekabet edebilmek için yüksek maliyetlerin altına imza atmak zorundalar. Bu durum haliyle firmaları zorluyor, zaten ondan dolayı küçükler eziliyor, ya yok oluyorlar ya da kendilerini büyük balıkların midelerinde buluveriyorlar. Büyükler de, her ne olursa olsun rekabete devam edebilmek için olabildiğince masraflardan ve maliyetlerden kaçabilmek amacıyla, kullanıcıların gözünü fazla tırmalamadan olabildiğince ortak ürünler kullanmaya çalışıyorlar. Bazı dikkatli gözler bunları farketse de, gene de yaptıklarından mecburiyetten dolayı vazgeçemiyorlar.

Büyük otomobil firmalarının yanında, aslında çok büyük finansman kaynağı olan Fiat'ın çok küçük kalmasına rağmen yeni yeni araçlar çıkararak kendisine piyasada yer edinmede ısrar etmesini takdirle karşılıyorum. Bu nedenle de benzer parçaların araçlarının arasında ortak kullanılması, bence artık masum kalıyor. En azından Vw ve Ford kadar insanın kör gözüne parmak misali batmıyor.

• Her markada aynı şeyi görebilmek mümkün zaten.Vw zaten her model aynı kapıya çıkıyo, bizim connectlerden örnek verirsek ön farlar transit ve gördüğüm amerikan fusion,bizim fusion aynı far nerdeyse.Taurus a baktığımızda da arka tarafın mondeo 2 olduğunu görüyorz.

E tabiki hep değişiklik yapamazla bu kadar rekabet varken bu kadar çok model çıkarken ve makyajlanma ve değiştirmek gerekirken daha ne yapsınlar.....Herşey biyere kadar.Zaten bundan sonra ne yapıcaklar merak ediyorum çizim kalmadı.Firmalar artık ortaklaşmaya başladı.
  • Nihayet aracımı 15000 bakıma bu cumartesi götürmeye karar verdim.Artık garantinin bitimine yaklaşık 1 ay kaldı.Değişecek parça varsa en azından bir ay önce gideyim .Bir kaç servisi arayarak fiyat aldım ,anladığım kadarıyla bu işler telefonla olmuyornuş .telefonda verilen fiyatlar şöyle 380,400,360,390 tl
    bende üşenmeden bana en yakın servise giderek yüz yüze görüştüm.tam 1 saat lafladık sağ olsunlar duyarlı davrandılar hatta bana otosanın yayınladığı liste fiyatını gösterdiler 400 tl.Olurdu olmazdı tam 1 saat sonra 330'a anlaştık.bizim araçlara takılacak olan mazot flitresine 110 tl istediler bende benim araç tddi diye belirtim orada kararsız kaldılar eğer önceki versiyon flitreyse bunun üzerineden 60 tl daha indirim yapacaklar.
    Sürgülü kapıları açıp kapamak içinde tutma kolu sipariş verdim 7.5 tl + kdv tanesi.Tutma kolları cumartesi geleceğinden bende ogün gideceğim.

çıkarkende show room'a uğrayıp makyajlı connectleri görmek istedim,ellerinde sadece aytozu 75 hp vardı ve üstünde satıldı diye kağıt bulunuyordu.içerdeki satış temsilcisi araçlarla ilgili çok sipariş aldıklarını belirtti.
    Bende kokpite oturdum ve alıcı gibi araştırdım.Torpido daha öne sürücü ve yolcuya doğru gelmiş ve çift renk uygulamışlar.siyah üzerine mavi uyguladıkları torpido iki kademeden oluşuyor.kapı içlerinde değişiklik yapmayarak bütünlüğü bozmuşlar.aracın direksiyon simidi ve gösterge paneli bu araca çok abartılı duruyordu.Teyp in bulunduğu kısımda vito daki vitesin monte edildiği yerle sanki aynı gibi.vites ve elfrenin bulunduğu kısım nispeten ihtiyaçlara cevap verilecek şekide dizayn edilmiş.Son olarakta aracın önden görünüşü Chraysler voyagere benzetilmiş. Genede insan yeni bir araca oturunca heycanlanıyor,Almayı düşünen arkadaşlara hayırlı olsun.

• Hocam ilk defa ayrıntılı bilgilendirme mesajı aldık senden, devam...
  • AKMENK

Tutma kolu derken kapıyı acıp kapamak için iç tarafa takılan bir şeymi?
    mesela ben arka tarafa binerken vede inerken tutunacak bir kol yokmudur diye merak ederim
    ama servis yakın olmadığı için gidip soramadım
    birde otokoç istinye en yakını gayet alaksız ilgisiz kişiler oldukları için gitmekde istemiyorum
  • @akmenx;

Sözlü olarak görüşmeniz gerektiğini söylemiştik bir kaç kez; telefonla görüştüğünüzde hep kestirip atıyorlar. Fiyat olarak da, bakım esnasında eğer biraz daha bastırıp 300'e indirebilirseniz sizin için iyi fiyat olur.

--------

@yolcu58;

@akmenx'in bahsettiği tutamak şu.

• Bir markanın altındaki modellerin maliyyetten tasarruf etmek için, benzer parça kullandıklarını konuşmuştuk, kataloglarda da benzer durum sözkonusu, ancak photoshop durumu da olabiliyor aşağıda görüldüğü gibi.

Eskisi

Yenisi

Eskisi.
    Bu da photoshop olmuş zaten belli ki. Jantları hiç benzetememişler, dümdüz.

Bu da yenisi.
    Ama bence bunu da becerememişler, bu kez de jantları fazla şişkin yapmışlar.

Eskisi.
    Bu fotoğraf sanki biraz fazla eski gibi, Connect'in ilk çıktığı yıllardan mı acaba?

Yenisi.

Hadi katalog'u broşür haline getirdiniz, sayfa adedini ve kâğıt gramajını da düşürdünüz, bari fotoğrafları yenileseydiniz de bu kadar sırıtmasaydı.

Ford'a bilmem kaçıncı kez

• quote:

Orjinalden alıntı: yolcu58

AKMENK

Tutma kolu derken kapıyı acıp kapamak için iç tarafa takılan bir şeymi?
    mesela ben arka tarafa binerken vede inerken tutunacak bir kol yokmudur diye merak ederim
    ama servis yakın olmadığı için gidip soramadım
    birde otokoç istinye en yakını gayet alaksız ilgisiz kişiler oldukları için gitmekde istemiyorum

Tutma kolu sayın Lukunku'nun yukardaki belirtiği resimdeki obje.
    İstinye Otokoç'a gelince malesef dediğin gibi,ben dün serviste kazaren pc de performanslarını gördüm müşteri memnuniyetinle ilgili.
    Hiç iç açıcı değil ,değerlendirmeyi vermeyeyim çünki müşterinin görmemesi gerekiyormuş.

• yalnız bakım konusunda şunu unutmayın, akmenx in aldığı fiyata yakıt filtresini de dahil etmişler. bizim bakımlarda yoktu filtre .. o da = 100 tl
  • quote:

Orjinalden alıntı: dragotreis

yalnız bakım konusunda şunu unutmayın, akmenx in aldığı fiyata yakıt filtresini de dahil etmişler. bizim bakımlarda yoktu filtre .. o da = 100 tl

ben hatırlatayım mı aldığım fiyatı?

yakıt filtresi dahil
  • Yuh be aynı kişiler aynı yerde, ama araç farklı.Bukadar çaresiz olunmaz ya.değiştir reklam şirketini,değiştir reklam müdürünü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akmenx

Yuh be aynı kişiler aynı yerde, ama araç farklı.Bukadar çaresiz olunmaz ya.değiştir reklam şirketini,değiştir reklam müdürünü.

Mirim; gençler buna "fotoş" diyorlar; photoshop yani.

Bilgisayarda hallediyorlar artık.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.