Ford Fiesta 1.4 Tdci Trend (2010) aracımdan 3 ay önce uzun yol sonrasında araç rölantide çalışırken motordan metal sürtme sesi gelmeye başladı. Uzun yola çıkmadan hemen önce triger değişmiştir.
Sanayide sesin sorununun devir-dayim motorundan kaynaklandığı söylendi ve orijinal parçayla değiştirildi. 2gün sonra ses tekrar başladı.Aynı yerde bu sefer klima kompresöründen kaynaklandığını söylediler yaptırmadık.
13.07 de 100 km yaptıktan sonra misafirlik için gittiğim evin otoparkına koydum arabayı 5-6 saat sonra arabayı çalıştıramadık bujilerin ısınmasını fln bekledim herşeyi nizami şekilde denedim ama marş basmıyor, gaz almıyor araba ve ekranda motor arızası servise başvurun yazıyor.
Daha önce açılan benzer konular var ancak çözüme ulaşan göremedim. Gece gece uğraşmak istemediğinden iş bugün sabaha kaldı. Arabanın bulunduğu yer rakım olarak herzaman buluduğu yerde biraz daha yüksek fazla fark yok. Sıcaklık zaten aynı.
Sabah yetkili ford servislerinden birine çektirtmeyi düşünüyorum ama hiç umudum yok sorunu çözülebileceğinden. İnşallah kablo çıkmıştır yada önceki usta bişeyi sıkmayı unutmuşturda fazla iş çıkartmaz.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
NOT: Sorun çözülmezse en yakın zamanda videosunu koyacağım.