Şimdi Ara

Ford Fiesta ve Focus tarih oluyor: İki modelin de fişi çekilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ford Fiesta ve Focus tarih oluyor: İki modelin de fişi çekilecek
    Ford en çok satan modellerinden ikisinin fişini çekmeye hazırlanıyor. ABD'li otomobil devi, Fiesta ve Focus'un devam modellerini piyasaya sürmeyecek. Hatta bu araçların elektrikli versiyonları bile gün ışığı görmeyecek.

Sırasıyla 1976 ve 1998 yıllarında piyasaya sürülen ve öncelikle Avrupa pazarını hedefleyen Fiesta ve Focus yıllar içinde milyonlarca müşterinin tercihi oldu. Ford Fiesta 46 yıl içinde yedi nesil değiştirirken 22 milyondan fazla sattı.

Ayrıca Bkz.Yeni Ford Tourneo Connect'in Türkiye fiyatı belli oldu

Focus küresel bir otomobil olarak tasarlandı ve bütün kıtalarda önemli satış rakamına ulaştı. Tüm bu başarıya rağmen Ford bu iki modelin devamını getirmeyecek. Fiesta yaşam döngüsünü 2023'te tamamlarken, mevcut nesil Ford Focus 2025 yılına kadar üretimde kalacak.

Devir SUV devri

Ford Avrupa Başkanı Martin Sander konuyla ilgili açıklamasında "Elektrikle çalışan bir Fiesta veya Focus piyasaya sürme planımız yok. Pazar değişiyor, sedan ve station wagon günleri sona erdi" ifadelerini kullandı. Peki Ford bunların yerine ne koyacak?

SUV ve crossover araçlara ağırlık verilmesi planlanıyor. Fiesta'nın yokluğu pek hissedilmeyecek zira küçük hatchback 2022'nin ilk dokuz ayında Avrupa'da 49.872 adet sattı. Yani 105.256 adet satan Ford Puma'nın yarısı kadar.

Focus ise Avrupa'da hâlâ popüler. Bu yılın üç çeyreklik diliminde 101.066 adet satış rakamına ulaştı. Böyelikle aynı dönemde 107.966 adet satan Ford Kuga'ya yakın bir performans çizdi. Bu umut verici rakamlara rağmen Focus'un halefi gelmeyecek. Şirket bunun yerine kompakt segmentte bir elektrikli SUV çıkarmayı planlıyor.

Kaynak:https://www.autoevolution.com/news/ford-will-pull-the-plug-on-these-two-best-selling-models-206091.html
    Kaynak:https://www.quattroruote.it/news/eventi/2022/12/02/best_of_2022_fiesta_e_focus_escono_di_scena_due_grandi_classici.html

• Yerden yüksek araba istemeyenler gelecekte ne yapacak çok merak ediyorum. Yol tutuş, uzun yol konforu, rüzgar direnci/sesi sedan arabada çok daha iyidir yerden yüksek arabalara kıyasla. Muhtemelen markalar sedanları sadece premium model olarak sunup üretecek bütçe dostu ne kadar araba varsa hepsi SUVcuk olacak..
    Ford bu kararını bence on defa daha düşünsün 8 ileri tam otomatik tdci ve tam otomatik ti-vct 6 ileri ile civic ve corollanin çok üstünde bir araç yapmışken meydanı onlara bırakmak al sen ye demek ten başka birşey getirmez . Benzin destekli elektirikli motor yap koy focus a olacakları gör. tabi ki tam otomatik 6 yada 8 ileri vitesle... herkes suv mu istiyor hiç sanmıyorum.
  • Ve elinde patlar bence; çünkü, Focus'un özellikle de Hatchback'in iç tasarımı optimum seviyeye ulaşmıştı. Ne sedanı aratıyordu ne de hatchback'i; tabi bir iki model haricindekilerin satılmasına engel olduğu için modelleri piyasadan çekme kararı aldılar. Bence iyi fikir değil ama Ford'un kararı, sonuçlarını göreceğiz.
    Bizim ülkemiz için zaten alınabilirliği kalmadığı için otomobilin, çok da bağladığı da söylenemez.

• Talebe göre üretimin de şekillenmesi doğal. Focus rekabetçiliğini kaybetti. Bence yerinde bir karar. Stellantis grubu şuan altın çağını yaşıyor. Önümüzdeki senelerde Hyundai-Kia pazara yön verecek. Sonrada Çinli markaları konuşacağız bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faniseyler -- 13 Aralık 2022; 12:45:02 >
  • passat gibi olmuş.

• Megane'da olduğu gibi Focus ismini yeni elektrikli C-SUV'da kullansalar güzel olur.

• Fiesta’nın yerden 5 cm daha yükseğini üretip b-suv diye dayarlar. Adının değişmesi çok önemli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 13 Aralık 2022; 13:48:16 >
  • Elektrikli otomobil çağında her marka yerini farkı konumlandırmak istiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yerden yüksek araba istemeyenler gelecekte ne yapacak çok merak ediyorum. Yol tutuş, uzun yol konforu, rüzgar direnci/sesi sedan arabada çok daha iyidir yerden yüksek arabalara kıyasla. Muhtemelen markalar sedanları sadece premium model olarak sunup üretecek bütçe dostu ne kadar araba varsa hepsi SUVcuk olacak..

• Gordon Gekko kullanıcısına yanıt
    Parası lüks araçlara yetmeyip sedan isteyenler gelecekte Corolla ve Civic dışında doğru dürüst seçenek bulamayacak gibi.

• Ford bu kararını bence on defa daha düşünsün 8 ileri tam otomatik tdci ve tam otomatik ti-vct 6 ileri ile civic ve corollanin çok üstünde bir araç yapmışken meydanı onlara bırakmak al sen ye demek ten başka birşey getirmez . Benzin destekli elektirikli motor yap koy focus a olacakları gör. tabi ki tam otomatik 6 yada 8 ileri vitesle... herkes suv mu istiyor hiç sanmıyorum.

• bütün SUV lardan nefret ediyorum bu kadar işe yaramaz ucube bir sınıf nasıl bu kadar popüler olabiliyor anlamış değilim. arazi desen giremiyor düz yol desen daha fazla yakıyor, bunlar ne işe yarıyor ?

• Sonradan yeniden eskiye dönerler. Suv model mecburi olmamalı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elektrikli üretecek olmaları güzel.

• hay sizin suv sevdanıza...

• Ford artık ticari araç markası olacak bu belli oldu. Mondeo, Focus, Fiesta derken hepsi tek tek mazi tarihin tozlu sayfalarına karışacak. Ford da global anlamda sadece ticari araç markasına dönecek. Ford'un sonu Nokia gibi olacak modelleri gibi kendi de tarihe karışacak

• Ben sie şu kadar diyeyim. 2 şirket aracimdan biri Focus digeri Kuga güncel araçlar. Fabrikada sıkıntı çıkıyor Izmir - Konya 4 saatte gitmek zorunda kaliyorum. Kugayla kalbim camdan dışarı çıkacak gibi oluyor. Focusla hayat güzel, o kadar diyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.