Şimdi Ara

Fiat Punto City Modu Arızası (2012 Model - En yeni Kasa ) 1 AY PARÇA BEKLENECEK !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar başıma gelen çok çok kötü bir olayı anlatacağım.
    Aracım punto 2012 model city özellikli 75 hp 1.3 dizel.
    Aracımdan çok çok memnunum, harika bir sürüşü vs. var. Gel gelelim geçen sefer yaşadığım olaya.
    Seyir halinde iken direksiyon bildiğiniz KİLİTLENDİ. Allahtan hızım 30-40 idi ve sağa çekebildim ve durabildim.
    Ertesi gün fiat servisine gittim aracın direksiyon hatası olduğunu ve ücretsiz şekilde degişeceklerini söylediler.
    Neyse ben zaten bu aracı almadan önce o kadar araştırma yaptım ki, city arızasını çok iyi araştırdım ve bu yeni kasalarda 2012 serisinden sonra ki puntolar yok diye biliyordum. Başıma gelince anlamış oldum.
    İnanın aracımı öyle güzel kullanıyorum ki bu city modu olduğu için bile kastırmıyorum aracı ama birşey farketmiyor muşş.

NEYSE GELELİM OLAYA, ŞİMDİ BEN SERVİSE GİTTİM BAKTILAR ONAYLADILAR.
    BİR DE NE GÖREYİM ? BAKIM PARASI İSTİYORLAR ARACIM 80 BİN KM'DE DİGER GERİ KALAN TÜM BAKIMLARI FİAT'DA YAPILDI BİR 80 BİN'İ DIŞARDA YAPTIRDIM ODA MECBURİYETTEN YETKİLİ SERVİS UZAKTI.
    500 TL 80 BİN BAKIMI İÇİN TEKRAR PARA İSTEDİLER VE ARAÇ ŞUAN 83.500 KM'DE BAKIMLIK BİR DURUM YOK.
    BENDE BİRŞEY DİYEMEDİM SERVİS İLE TERS DÜŞMEMEK İÇİN.
    BANA 1 AY SÜRE DEDİLER, BEN BİR AY ARAÇSIZ NE YAPACAĞIM ? İL DIŞINA ÇIKMAM GEREKİYOR.
    GİDEMİYORUM KORKUYORUM DİREKSİYON KİLİTLENİCEK DİYE.
    FİAT GENEL MERKEZİNİ ARADIM, DURUMU İLETTİM DÜN DÖNÜŞ YAPILMADI BUGÜN TEKRAR ARADIM.

Araçtan çok memnundum inanın bir fiat havası 0.
    Ama gel gelelim bu mevzuya o kadar çok soğudum ki canım gibi baktığım arabadan.
    Fiatın bu tavırından ise nefret ettim, 1ay diyorlar lan ben ne yapıcam arabasız ?
    Acil bir durum olsa ne yaparım ? siz söyleyin dostlar ne yapmamı önerirsiniz ?

• Bizim de 2013 puntonun geçen direksiyon kitlendi city arızadından götürdük bir gün kaldı diye hatırlıyorum yaptılar verdiler.
    İkame araç vs. yok mu acaba sonuçta kronik arıza
  • dawras kullanıcısına yanıt
    İkame araç vs. vermiyorlar üstelik arabayı verdiler geri yolladılar yani başıma yolda birşey gelse ne olacağı meçhul.
    Ben böyle bir olay görmedim ya, bana parça yok diyorlar yurt dışı vs. bahsediyor.
    Bende genel merkezi aradım durumu ilettim.
    Araç hangi paketti hocam pop mu ?
  • Bu sorunu duymayan cok azdır ama bu adamlar geri neden çağırmıyor anlam veremedim. Degistir sağlamıyla ne degisecekse olmadık yerde bozulmasın araba.
  • Hocam geçmiş olsun iyiki kaza olmamış.

Zaten Türkiye'ye gönderilen araçların ya şanzuman ya direksiyonu ya gaz pedalı ya beyni arıza yapıyor.Bide tonlarca para isteniyor.
  • Schneeflocke kullanıcısına yanıt
    Araç pop kasa koçun şirket araçlarından dı Bizimde aracı çalıştırınca kitlendi yolda kitlense allaha emanet.
    Kapıları güvenlik unsuru diye ücretsiz kilitlerini değiştiriyolarsa bunuda bir şekilde çözmeleri lazım sonuçta arabanın en önemli parçası.
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Hocam degişim yapılacak bir ay süre veriyorlar ben bir ay içeresinde ne yapacağım.
    Bunu düşünen yok, fiat genel merkezi aradım dile getirdim.
    Uzun yola çıkmam gerekiyor, gidemiyorum bu sebepten dolayı.
    Hayati tehlikem var resmen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler hocam gerçekten şanslıydık ya bir virajda denk gelseydi ne yapardım bilmiyorum.
    Ücretsiz degişim yapılacak ama işte bu bir sorun kronik hatta tüm puntolarda mevcut bunu anladım artık.
    Gerçekten Fiat'ın bu sorumsuzluğu beni benden aldı, böyle bir durumda bir marka olduğunu göstermeleri gerekirdi.
  • dawras kullanıcısına yanıt
    Degişim yapılacak hocam, bir ay süre sıkıntı işte.
    Yani elinde parça yok diye böyle savuşturulmaz.
  • 2006 modeli var geçen ay city değişti bu ay hava yastığı bombesi vardı torpido da o değişti ikisi de 3 günde halloldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schneeflocke

Hocam degişim yapılacak bir ay süre veriyorlar ben bir ay içeresinde ne yapacağım.
    Bunu düşünen yok, fiat genel merkezi aradım dile getirdim.
    Uzun yola çıkmam gerekiyor, gidemiyorum bu sebepten dolayı.
    Hayati tehlikem var resmen.

Sizin gittiğiniz servis mi dandik ki 1 ay nedir ya
  • Geçmiş olsun en kısa sürede gelir parça

fiat almayın diye konu açmamışın Allahtan
  • Direksiyonu kilitlenen aracı nasıl size geri veriyorlar,hadi tekrar olsa aynı olay,insan diken üstünde olur kullanırken.Nasıl servismiş öyle
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Yok öyle bir sorunum asla yok, bakın yanlış anlaşılmasın aracımdan çok memnunum b sınıfında çoğu araçtan daha geniş ve az yakıt tüketimi ile özellikle city modu harika bir teknoloji ama kronik bir sorun olduğu için insanı soğutuyor araçtan.
    Ama gerçekten aracımdan çok memnunum.
    İnşallah bu olay çözülür, bana verilen süre benim canımı sıktı.
    Teşekkürler hocam.
  • Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Bu olay bir anlık gelişti hocam çünkü city modu denilen olayın arızası ilk böyle başlıyor.
    Aşama aşama devam ediyor.
    Benim araç daha ilk aşamasında ve bir anlık kilitlenme oluştu.
    Sonra kontağı açıp kapadım düzeldi, mesela şuan yok ama ne olacağı meçhul.
    Çünkü aracın yürümesinde herhangi bir problem şuanlık gözükmüyor, bilgisayara bağlanınca arıza ortaya çıktı ve hani ne zaman yapar bu arızayı diye birşeyde veremiyorlar.
    Her an olabilir, mecburen aracımı aldım serviste bıraksam 1 ay yatıcak yazık araca.
    Bakalım süreci hızlandırmaya çalışıyorum.
    Şuanlık dediğiniz gibi diken üzerindeyim.
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Benim gittiğim servis aslında çok iyi aslında , onlarında bir suçu yok yani ellerinde parça yokmuş.
    Ama işte 1 ay süre veriyorlar, çok saçma bu olay çok sıkıntılı bir durum.
  • 2 kez punto almış 2 kez bu durumu yaşamış biri olarak çok net söyleyebilirimki çokda tehlikeli bir durum yok. Abartacak bir durum yok. sadece direksiyon desteği devre dışı kalıyor. yani kara düzen direksiyon haline geliyor direksiyonunuz..şehir içi sıkıntı çıkartabilir bir anda sertleşmesi , allah kurusun boş bir anınıza denk gelir bir yere çarpabilirsiniz.. ancak şehir dışı yollarda çokda bir şey farketmiyor. servis bakımlı olmayan 2006 model grande puntomu direksiyon sistemi bozuk halde bir kış boyunca kullandım.iki elle sarılırdım direksiyona. hiçde sıkıntı olmadı . sonra havalar düzelince bahara doğru kendi kendine düzeldi :) , hiç sıkıntı çıkartmadı aylarca sonra sattım. gittim 2008 aldım oda 1 yıl sonra hata vermeye başladı , yetkili servis ücretsiz değiştirdi.. Bence başka bir servisede sorun ellerinde parça vardır muhakkak
  • Bu problem City modu açıkken mi oluyor? Biz hep City modu kapalı kullanıyoruz da. Araç 2008 benzinli.
  • uzın süre punto kullanmış biri olarak bu durum 1 2 kez başıma geldi ama değiştirtmedim

abartıldığı gibi direksiyonda kitlenmiyor sadece ağırlaşıyor.

ptesi birmotlara davet ederler 1 haftaya çözülür
  • Bizim arkadas 2 ay önce falan aldi. Yolda giderken kitlenmis direksiyon. Merkezi aradi saniyorum. Parasiz pulsuz ayni gun degistirdiler. Fiat bakimli da degildi sanirim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.