Merhaba arkadaşlar, Geçen ay sıfır araç alımı yaptım ve aldığım araç EAT8 şanzımanlı. Kitapçığında böyle pek bir ayrıntı bulamadım açıkçası. En çok arabayı park ederken hangi sıralamayla kontağı kapatsam kararsızlığını yaşamaktayım. Bildiğim kadarıyla arabanın fren yükünün şanzımanda kalmaması, el freninde kalması lazım diye bir kaç video izledim. Park ederken şu an uyguladığım sıralama şu şekilde; D -> N ->Manuel El freni ->Ayak Frenini Bırakıyorum -> P -> Kontak kapat Bu uygulamada herhangi bir sorun var mı yoksa D vitesteyken direkt P ye basıp el frenini çeksem de olur mu? Deneyimlerinizi ve olması gereken neyse paylaşırsanız sevinirim :) |
EAT8 Şanzıman: Nasıl Kullanılır ve Nerelerde Bulunur?
EAT8 şanzıman, araçlarda kullanılan sekiz ileri otomatik bir şanzıman türüdür. Araç kullanmayı kolaylaştırmak ve yakıt verimliliğini artırmak için tasarlanmıştır.
EAT8 Şanzıman Nasıl Kullanılır?
EAT8 şanzıman kullanımı oldukça basittir. Sürücünün vites değiştirmesine gerek yoktur, şanzıman araç hızı ve motor devri gibi faktörlere göre vitesleri otomatik olarak değiştirir. Vites kolu genellikle şu konumlarda bulunur:
- P (Park)
- R (Geri)
- N (Boş)
- D (Sürüş)
- M (Manuel)
Manuel modda sürücü, vitesleri manuel olarak değiştirebilir. Ancak, çoğu durumda otomatik mod yeterlidir.
EAT8 Şanzımanın Avantajları Nelerdir?
EAT8 şanzıman, aşağıdakiler dahil olmak üzere bir dizi avantaja sahiptir:
- Kolay kullanım: Sürücü vites değiştirmekle uğraşmak zorunda değildir.
- Yakıt verimliliği: Şanzıman, aracı en verimli viteste tutarak yakıt tasarrufu sağlar.
- Düşük emisyonlar: Yakıt verimliliği aynı zamanda daha düşük emisyonlara yol açar.
- Yumuşak vites geçişleri: Vites geçişleri genellikle pürüzsüz ve sarsıntısızdır.
EAT8 Şanzıman Hangi Araçlarda Bulunur?
EAT8 şanzıman, bir dizi araçta bulunmaktadır, bunlar arasında şunlar yer almaktadır:
- Peugeot 3008
- Peugeot 5008
- Citroën C5 Aircross
- DS 7 Crossback
- Opel Grandland X
- Opel Insignia
EAT8 Şanzıman Yorumları
EAT8 şanzıman genel olarak olumlu yorumlar almıştır. Kullanıcılar, kullanım kolaylığını, yakıt verimliliğini ve sorunsuz vites geçişlerini övmektedir. Bununla birlikte, bazı kullanıcılar manuel modun olmamasının bir dezavantaj olduğunu belirtmektedir.
EAT8 şanzıman, araç kullanmayı daha kolay ve keyifli hale getiren modern ve verimli bir teknolojidir. Sekiz vitesli tasarımı, yakıt verimliliği ve düşük emisyonlar sağlar.